|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  711 712 [713] 714 715   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
5.7.2011 9:49:29   
tukica
imate mahanje i od nas...buduci da imam mil.obaveza za obaviti po gradu, sad cu ovog svrcu spremiti i idemo polako obavljati poslove... sve sto ukljucuje kolica i hodanje, ona je za user posted image hB, popravila se, sad idemo na spavanje oko 8, uspavljujemo se do 9, pola 10 i mirni smo do pola 1, pa opet hapa, pa lalanje i tako do 9 ujutro user posted image joooj, pocela mi je kosa opadati user posted image kontam da kupim onaj fitoval...

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 17801
5.7.2011 9:52:11   
ladyblue RR
joj moja cickolini što ti sebe opterećuješ i nerviraš bez potrebe?! Nađa se sa 6 mjeseci počela okretati u oba pravca a do tada se znala samo okrenuti sa stomaka na leđa. sad je ne mogu nahvatati da je presvučem koliko se okreće i bježi. pusti je da malo ojača, okrenut će se. samo se nerviraš sa tim debilskim doktorima koji sebi prave posao i tako uzimaju lovu.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

Neposredna veza do poruke: 17802
5.7.2011 9:57:14   
Cickolini
Lady upravu si 100% i ja tako razmisljam, ali kad ti neho suhu sveze ne mozes da se toga rijesis lako. Maloprije me sveki zove i kaze eto ona je citala neke probleme sa misiciima i dosla do cerebralne paralize ... MIslim ne dao dragi Bog nikom. Kaze moramo D snimati mozak. Ja se istraumirala. Kaze tamo stoji da bebice hvataju vise jednom rukom
(D vise koristi lijevu), rukice su im zatvorene (ponekad D drzi stisnute sakice), glavica jos nije 100% stabilna (D ponekad zna nagolo prema dole spustiti glavu) ... Ma sta da ti kazem istraumirala me .... i sve samo sto se dijete ne okrece.

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 17803
5.7.2011 10:03:03   
ladyblue RR
sve je to tako normalno. bebe do 6 mjeseci jednostavno nisu još čvrste i stabilne. sve je isto bilo i kod N ali kako raste sve dolazi na svoje. reci svekrvi da te ostavi na miru i da te ne traumira bez potrebe. da nešto nije u redu, to bi se odmah vidjelo na djetetu. misliš da bi se ikako okretala? i to što što više koristi jednu ruku je normalno. sačekaj da počne da sjedi pa ćeš vidjeti da će korisiti obje. dijete ti zdravo-pravo a vi bez potrebe sebi belaj navlačite u život. pusti je da raste i uživaj u njoj! eto, nagovorih se ja tebiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 17804
5.7.2011 10:03:23   
taurus
draga cickolino svaka tebi čast kad si ostala pribrana na takvu priču i nisi ništa odgovorila svekrvi
pa je li ona normalna, od zdravog i pravog djeteta hoće da napravi bolesnouser posted image

ne razmišlaj o glupostima, već se lijepo spremi i u šetnju, uživaj sa svojom ljepoticom

Neposredna veza do poruke: 17805
5.7.2011 10:04:33   
vila_7
cickolini kod vas tamo su malo cudni! Pa moja Eva je krenula sa okretanjem sa leđa na stomak tek sa 5 mjeseci, a obrnuto za jos mjesec dana! Mislim da oni malo to preuvelicavaju i tebe bezveze sekiraju.A npr. sa 8 mjeseci je sama pocela ustajati uz namjestaj i evo sa 10 mjeseci napravi sama po 2-3 koraka ( a da sam gledala po tom okretanju-mislila bih da mi je dijete smotano ili da nesto nije oK)

i prestani slusati te panicarke oko sebe! pa svaka beba preferira jednu ruku vise-zato i jesmo desnjaci ili ljevaci! Ne znam mislim da se stvarno moras ograditi , jedino ako ti vidis po bebi da ne napreduje kako treba

medi.
..da bebcu sto prije prođe! 

taurus
koliko to ti imas porodiljnog?

mamin cvjetic znaci i ti nemajka!? user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

Neposredna veza do poruke: 17806
5.7.2011 10:05:58   
vila_7
Lady i meni izgleda nece biti bas vrijeme na moru kako treba,ne znam sta je sa ovim ljetom user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 17807
5.7.2011 10:07:50   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: helena_7

Lady i meni izgleda nece biti bas vrijeme na moru kako treba,ne znam sta je sa ovim ljetom user posted image

kojim ljetom? ljeta nema ni na mapi

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 17808
5.7.2011 10:09:23   
Cickolini
IZVORNA PORUKA: ladyblue

kojim ljetom? ljeta nema ni na mapi

Kod mene ima user posted image user posted image user posted image user posted image Ne brinite donijet cu ga ja sa sobom hahha

Neposredna veza do poruke: 17809
5.7.2011 10:11:22   
Cickolini
Ma napreduje ona hvala Bogu super samo jos se ne rola, a ovdje sve po tablici. Sa 5 treba da se rola i gotovo hahaha Ma aBd bit ce sve OK. Dosta mi se nahladila kad smo bile u luna parku pa odoh da joj kupim srej za nos bas smrca. Ma cure joj slinke hehhee

Neposredna veza do poruke: 17810
5.7.2011 10:20:34   
vjestica
cickolini razvoj lokomotornog sistema je individualan za svako dijete, isto kao rast i dobijanje na težini
po bebi vidiš kako ona napreduje, a ne po nekim tablicama
i ne slušaj svekrvu, samo ti treba još i takva paničarka da te zabrine
tukice opadanje kose nakon poroda je normalno, proći će
medi da ranica što prije prođe
i ja bih se sad trebala vratiti na posao, ali srećom uzimam puni godišnji pa imam još skoro 2 mjeseca do povratka user posted image
a i meni ne um padne moja drugarica koja kaže da je tek kad se vratila na posoa kafu u miru popila
a srećom posao mi je takav da ne ostajem 8 sati, nego kraće (dio posla odradim kod kuće) pa se ne sekiram pretjerano
i meni je prva pomisoa ko će ponovo rano ustajati user posted image user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

Neposredna veza do poruke: 17811
5.7.2011 10:25:08   
amiboj
Dobro jutro i od nas.
I ja se slazem da ne treba stalno buljiti u djecu i nalaziti im mane. Uvijek se moze nesto naci da nije po knjigama. Ja sam dosta dugo tako samo piljila u njega i strahovala ali sam malo popustila. Smori sama sebe.
A svako dijete prica za sebe. Neko stalno zuri negdje kao ovaj moj, a neka su malo opustenija i nigdje ne zure..., a sva hvala Bogu zdrava i prava....
Cickolini, avatar ti je meddddd, i onaj prosli je bio ali ovaj...no comment user posted image

14.10.10 - nas sin nam stigao u zagrljaj

Neposredna veza do poruke: 17812
5.7.2011 10:29:09   
amiboj

IZVORNA PORUKA: rose

da znaš Rime da ja razmišljam kako ću se vratiti na posao iako imam još puna 4 mjeseca. zlo mi je od pomisli. ne zbog male, što je trebam ostaviti nego sam se lijepo odvikla od ustajanja tako rano, spremanja, a o poslu da i ne pričam. posao mi je 3 minute od kuće, Nađin vrtić 2 a opet mi zlo od pomisli...

jesi se ti ulijenila user posted image

nisam, nego 9 godina radim u istoj firmi i zlo mi je od iste.

Joj, ista sam...
Meni zlo od pomisli na povratak. A kada bi vam rekla da sam bila okorjeli radoholicar...., a sada mi se ni ne misli na posao ...hehe
Kako te beba promjeni. Nevjerovatno....

A jos sam 8 godina u istoj firmi pa valjda i do zasicenja doslo, a posao stresan da Bog sacuva.... grrr.

A ti Lady ne mijenjaj nista, drzavno je drzavno ...hehe
Ja bih mogla, ja sam u privatluku i ginula za firmu pa sada kada pogledam unazad znam da sam bila budaletina ali eto....

Neposredna veza do poruke: 17813
5.7.2011 10:32:28   
mamin cvjetić

cickolini kod vas tamo su malo cudni! Pa moja Eva je krenula sa okretanjem sa leđa na stomak tek sa 5 mjeseci, a obrnuto za jos mjesec dana! Mislim da oni malo to preuvelicavaju i tebe bezveze sekiraju.A npr. sa 8 mjeseci je sama pocela ustajati uz namjestaj i evo sa 10 mjeseci napravi sama po 2-3 koraka ( a da sam gledala po tom okretanju-mislila bih da mi je dijete smotano ili da nesto nije oK)

i prestani slusati te panicarke oko sebe! pa svaka beba preferira jednu ruku vise-zato i jesmo desnjaci ili ljevaci! Ne znam mislim da se stvarno moras ograditi , jedino ako ti vidis po bebi da ne napreduje kako treba

medi.

taurus

Draga Helena i pored toga što sam nemajka user posted image još mi kažu da ja neznam odgajati djecuuser posted image user posted image e jadva čekam da koju od vas upoznam pa da mi kažete kakva su to moja djeca jesuli neodgojenauser posted image user posted image user posted image ili šta već.

Cickolini ne obaziri se puno na to u uživaj dra što više sa svojim piletom jer prebrzo rastu.

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 17814
5.7.2011 10:35:24   
taurus

medi.

taurus

imam godinu, ali sam morala mirovati u trudnoći tako da ne radim od 1.7.2010.
već je prošla godina kako sjedim kod kuće i uopšte mi ne fali posao

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 17815
5.7.2011 10:35:39   
vila_7
mamin cvjetic pa trebala si im "posuditi" djecu par dana da ih "uprave na pravi put" user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mamin cvjetić)
Neposredna veza do poruke: 17816
5.7.2011 10:37:40   
vila_7
taurus,nista, ti kad se budes trebala vratiti opet zatrudni! user posted image

Bas da vas pitam kako to frcera? npr. tek se vratis s porodiljnog i opet zatrudnis.Jel opet imas ista prava ili moras raditi određeno vrijeme?Ako ste me uopce skontale na sta mislim!?

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 17817
5.7.2011 10:41:57   
mamin cvjetić

mamin cvjetic pa trebala si im "posuditi" djecu par dana da ih "uprave na pravi put" user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

E oni bi ih sigurno upuili na pravi putuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 17818
5.7.2011 10:46:08   
mamin cvjetić

taurus,nista, ti kad se budes trebala vratiti opet zatrudni! user posted image

Bas da vas pitam kako to frcera? npr. tek se vratis s porodiljnog i opet zatrudnis.Jel opet imas ista prava ili moras raditi određeno vrijeme?Ako ste me uopce skontale na sta mislim!?

Pa u normalnim zemljama imaš ista prava pa valjda je tako i u ovoj našoj. Šalu na stranu ma imaš ista prava kao i sa prvom trudnoćom radiš koliko možeš a ako dr vidi da nemožeš i da postoji neki rizik za trudnoću ona ideš na bolovanje a kad se porodiš opet imaš ista prava kao i sa prvim djetetom.
A i ovo ti zavisi od ustanove do ustaove u kojoj radiš.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 17819
5.7.2011 10:50:55   
taurus
ma zatrudnila bih ja opet nego ne zna šta ću s tolikom djecomuser posted image

zavisi od firme, trebalo bi da imš isti tretman i sa drugom trudnoćom bez obzira koliki je vremenski razmak izemđuuser posted image

(odgovor članu mamin cvjetić)
Neposredna veza do poruke: 17820
5.7.2011 10:53:34   
ladyblue RR
upravo sam nahranila Nađu Čokolinom sa kravljim mlijekom i oduševljena jeuser posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 17821
5.7.2011 10:58:22   
taurus
lady jesi li joj to prvi put dala kravlje mlijeko

ja koliko se sjećam da sam R počela davati sa 6 mjeseci (kako sam odgovorna majkauser posted image ) jer je iz nepoznatih razloga počeo odbijati hipp

Neposredna veza do poruke: 17822
5.7.2011 11:01:59   
amiboj
Ja sam nekidan zamalo dala bebanu keksolino sa mlijekom ali odustadoh, ja sam malo ipak isprepadanija mama user posted image
Neznam uopste kakave su rekacije na mlijeko ako ih ima user posted image
Ali smo otkrili dva super Lino proizvoda pa ono nekada kada neznam sta bi mu dala je bas extra. Keksolino sa jabukom i pravi se sa vodom i rizolino sa jabukom i komoracem isto se pravi sa vodom user posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 17823
5.7.2011 11:10:05   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: taurus

lady jesi li joj to prvi put dala kravlje mlijeko

ja koliko se sjećam da sam R počela davati sa 6 mjeseci (kako sam odgovorna majkauser posted image ) jer je iz nepoznatih razloga počeo odbijati hipp

ovo joj je prvi put da sak dala kravlje mlijeko. ranije nisam, ne zato što sam se nečeg bojala nego su svi ovi proizvodi (čokolino, itd.) za bebe poslije navršenih 8 mjeseci.

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 17824
5.7.2011 11:10:15   
taurus
amiboj nisam vidjela te nove lino proizvode
baš ću ih potražiti

(odgovor članu amiboj)
Neposredna veza do poruke: 17825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  711 712 [713] 714 715   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  711 712 [713] 714 715   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Beba i dojenje
*Boo*

Vase dijete je iskljucivo dojilo u prvih 6 mjeseci?

Da, iskljucivo je dojilo (63%)

Dojenje + dohrana (23%)

Ne, nije dojilo (14%)

Broj svih glasova: 153

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *