|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  712 713 [714] 715 716   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
5.7.2011 11:13:44   
amiboj
Ja nasla u Interexu na Stupu user posted image

14.10.10 - nas sin nam stigao u zagrljaj

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 17826
5.7.2011 11:27:52   
Amam
IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: ladyblue

IZVORNA PORUKA: Amam

Uhh evo i mene,cim je Helena on,odmah stranica x za citati user posted image .
Nadam se da ste mi dobro i mamice i user posted image .
Vidim Ancicin nalaz sluha dobar,hB user posted image user posted image .
Moj E dobro,mazi se puno,danas mi bili gosti i on pravo slusao masallah.
Eh da vas pitam,on kad vidi luster on se tako "rasprica",ali nekako tuzno,kao da se zali i to traje neko vrijeme i onda pocne plakati user posted image user posted image ,ista stvar je i s Nodijem(imamo igracku) njega mogu skloniti,ali ne mogu poskidati lustere,ne mogu da odgonetnem sta mu je,da li ga je strah ili user posted image .
Je li se nekome to desavalo,on jos nema 3 mj user posted image

moja se opet odusevi kad vidi luster i odmah kez nabaci

moja nikada ne leži pa i ne vidi lusteruser posted image

ne gleda ga ni S kad lezi....vec kad je podignem pa joj dodje u fokus...odmah mu se nasmijesi user posted image

Haha,znaci da se utjesim,uskoro mi dijete nece lezati pa ce i to prestati user posted image user posted image user posted image .
On se isto kao na prvu oduseci onako se nasmije i onda pocne to pricanje,ali vise kao zaljenje,tuzno i onda na kraju pocne neutjesno plakati,koji je fazon,nemam pojma.Sreca u dnevnoj nemam luster,nego one svjetiljke sa strane,one nisu problem,ali plafon user posted image
Canim,sretan polurodjendan,sa zakasnjenjem user posted image user posted image
Helena i to smo radili,pa dirali luster a on gleda,pa mazili,okretali onaj viseci,i on cuti dok mi to radimo i priblizimo ga cak,a kad spustimo ista prica .
Medi cestitke za sunet,nek bude hairli,joj covjek se brine oko toga,a oni to ipak dobro podnesu .
Cickolini,potpisujem lady,pustite dijete na miru.
 Helena ja sam moju A na tutu nauvila tek s gotovo 2,5 g.nije dijete bilo spremno,ali je zato mene moja mama na tutu ucila od 5 mj,ikaze da sam voljela,znaci sad moja mama nije dobra majka,ma boli te btiga,hoce Eva tutu,izvoli dusho draga,zasto ne user posted image .
Sveki mi juce ostala u bolni,joj sto nas hoce,morali smo odgoditi radove do sutra,vise mi muka od svega,odoh sta sabrat po kuci pa se pisemo user posted image user posted image user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 17827
   [Obrisana poruka]
5.7.2011 11:34:12   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Amam)
  Neposredna veza do poruke: 17828
5.7.2011 11:44:06   
HAHA
emi7908,dobro smo hvala što pitaš,kako je tvoj princ,čudno mi bilo što te nema na bb,a inače sumnjiva si mi,šta ti svraćaš ovdjeuser posted image ,ali samo naprijed helena skuplja kandidate zauser posted image .

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 17829
5.7.2011 11:50:40   
emi7908
pa eto nećeš ti nama dođem ja vama user posted image , nisam bila na BB zbog obaveza a planirala sam... ne znam da li znaš ali preselila sam pa sam stvarno bila u frci a net još uvijek nemam u novom stanu tako da se ovako sa posla ponekad javim... a što sam uletila vama ovdje ??? ponukao me Helenin post.. a inače nemam ti zašto biti sumnjiva... Hajde voljela bi te vidjeti pa čim malo sredim ovu frku zvaću te prošetamo malo....

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 17830
5.7.2011 11:55:05   
rose

da znaš Rime da ja razmišljam kako ću se vratiti na posao iako imam još puna 4 mjeseca. zlo mi je od pomisli. ne zbog male, što je trebam ostaviti nego sam se lijepo odvikla od ustajanja tako rano, spremanja, a o poslu da i ne pričam. posao mi je 3 minute od kuće, Nađin vrtić 2 a opet mi zlo od pomisli...

jesi se ti ulijenila user posted image

nisam, nego 9 godina radim u istoj firmi i zlo mi je od iste.

hajde i ja sam prije ove 11 godina provela u jednoj...pa je bilo svega i finog i ruznog....a onda promjenis posao user posted image

mijenjat ću ja samo moram sačekati dokN malo poraste. ne mogu iz "državne" dok je dijete malouser posted image

ja ne mogu drugo dok se ne uvalim u drzavnu user posted image ...zamjena? user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 17831
5.7.2011 11:56:04   
HAHA
IZVORNA PORUKA: emi7908

pa eto nećeš ti nama dođem ja vama user posted image , nisam bila na BB zbog obaveza a planirala sam... ne znam da li znaš ali preselila sam pa sam stvarno bila u frci a net još uvijek nemam u novom stanu tako da se ovako sa posla ponekad javim... a što sam uletila vama ovdje ??? ponukao me Helenin post.. a inače nemam ti zašto biti sumnjiva... Hajde voljela bi te vidjeti pa čim malo sredim ovu frku zvaću te prošetamo malo....
Ok,važi.Pusa.

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 17832
5.7.2011 11:58:18   
rose
IZVORNA PORUKA: helena_7

Amam.....probaj ga malo pribliziti lusteru ali ti glumi odusevljenje i zaigranost kao da je nesto wooow-tako sam ja Evi svega cega se bojala, cak i d3 kapi sam joj show napravila da ona jadna kad  vidi bocicu skace od dragosti a znas i sama koliko su gorke!,

i ja ovo radim kad primjetim da se sprema zaplakat na nesto...ne bi vjerovale od cega sve shou pravim..i ja sam prvo s d3 stalno govorila  mmmmmmmm njam njam...sad se raduje kad ih treba piti...cak joj vise ni mlijeko ne kapam

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 17833
5.7.2011 12:04:32   
rose
IZVORNA PORUKA: Cickolini

Ja sam zaista poludila ... ne dolazi mi fizijatrica danas nego sutra hahahaha Odoh sad da doruckujem pa u setnju.

Helena ma sto se jos ne okrece sa ledja na stomak. Ja je zvala ona rekla beba sa 5 mjeseci mora da se okrece. Narezilila me samo tako. Zato se sad moram psihicki pripremiti za njen dolazak. D se okrece samo sa stomaka na ledja, a sa ledja samo na stranu i dalje ne ide. Ma ne voli ona na stomak pa nece hahaha Nadam se da nije nista ozbiljno. Odoh da vidim kakva je to anketa sto te iznervirala toliko i da ti dam podrsku jer se slazemo u pogledu tuta ....

Medi drago mi ej da je sve dobro proslo. I ja bi se nasikirala, ali eto hvala Bogu sve je dobro proslo i sad ste ko novi hehehe

ma ta okretanja su individualna ko i puzanje, sjedenje i prohodavanja...evo procitaj ovo

http://www.korektivnagimnastika.com/SavetiBebeOkretanjeNaStomak.htm

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 17834
5.7.2011 12:06:33   
rose

Ja sam zaista poludila ... ne dolazi mi fizijatrica danas nego sutra hahahaha Odoh sad da doruckujem pa u setnju.

Helena ma sto se jos ne okrece sa ledja na stomak. Ja je zvala ona rekla beba sa 5 mjeseci mora da se okrece. Narezilila me samo tako. Zato se sad moram psihicki pripremiti za njen dolazak. D se okrece samo sa stomaka na ledja, a sa ledja samo na stranu i dalje ne ide. Ma ne voli ona na stomak pa nece hahaha Nadam se da nije nista ozbiljno. Odoh da vidim kakva je to anketa sto te iznervirala toliko i da ti dam podrsku jer se slazemo u pogledu tuta ....

Medi drago mi ej da je sve dobro proslo. I ja bi se nasikirala, ali eto hvala Bogu sve je dobro proslo i sad ste ko novi hehehe

ma ti si nju dugo potklocavala da spava na strani i na taj nacin sputavala njeno okretanje...pa mozda zato malo "kasni"

Neposredna veza do poruke: 17835
5.7.2011 12:08:05   
vila_7
rose...ma sta ces moramo malo i klaunove izigravati! user posted image

Amam...meni onda to vise lici da place jer se ne moze s tim igrati!user posted image

Eh da, ja sam ipak "bolja majka" od vas user posted image   jer sam prvo Evi dala 1 kasiku kravljeg u svoje mlijeko da vidim hoce li biti reakcije,kad nije bilo onda sam pocela Frutolino (ja i njega s mlijekom umjesto vodom) , keksolino,čokolino,...mada iskreno ona nije ljubitelj. Vise voli slanu hranu i npr.konkretan slatkis poput keksa ili cokoladica bananica.

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 17836
5.7.2011 12:13:14   
rose

Lady upravu si 100% i ja tako razmisljam, ali kad ti neho suhu sveze ne mozes da se toga rijesis lako. Maloprije me sveki zove i kaze eto ona je citala neke probleme sa misiciima i dosla do cerebralne paralize ... MIslim ne dao dragi Bog nikom. Kaze moramo D snimati mozak. Ja se istraumirala. Kaze tamo stoji da bebice hvataju vise jednom rukom
(D vise koristi lijevu), rukice su im zatvorene (ponekad D drzi stisnute sakice), glavica jos nije 100% stabilna (D ponekad zna nagolo prema dole spustiti glavu) ... Ma sta da ti kazem istraumirala me .... i sve samo sto se dijete ne okrece.

D je savrseno zdrava...spusti je malo na pod da se igra pa je posmatraj...kad skonta da moze, okrenut ce se, kad skonta da zeli prizit ce ruku ka igracki...sve mi u svojoj besposlici kad smo same s bebom zagledamo ih (izuzev ladyblue user posted image ) i svaka od nas primjeti nesto "cudno"...i zabrine se...pa ja se sjecam kad je S bilo 2 mjeseca pa je dr. kad smo snimali kukove podigla za rukice a njoj glava osta iza pa mi kaze "ne valja ovo, mora na stomaku biti da vjezba"...pa mene moja mama svako malo pitala a sto ne drzi glavu, a pitaj dr...a ja nisam htjela...jer moja dr. meni nikad nije rekla da je nesto lose ili da negdje kasni...S je do 6-og mjeseca bas fino ucvrstila glavu...a kad se krenula okretati...okretala se prvo samo na jednu stranu...i u pocetku se vise koristila samo jednom rukom i dugo je znala dryati skupljene sakice kad nema yelje da nesto uzme...mene je dr kad joj je bilo 6,5 mjeseci pitala da li premece igracke iz ruke u ruku i da li hvata igracke...a neke bebe to pocnu i sa 4 mjeseca a tolerise se i koji mjesec iza ...evo S jos ne sjedi, sad ce joj 8 mjeseci...a neke bebe prosjede sa 6...

Neposredna veza do poruke: 17837
5.7.2011 12:14:57   
vila_7
evo rose ti je sve baš lijepo rekla....

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 17838
5.7.2011 12:22:57   
lejla80
Evo i nas danas...Maloprije došli kući. Bili na kontroli..Nismo dobili vakcinu jer A nešto kašljuca i slini..Doduše prošle hefte je baš jako kašljao al sada je prilično OK..Bez obzira na sve opet mu dr propisala Ceklor, tobrex kapi da kapamo u nos i neku kremicu da mažemo ova čuda po licu Afloderm..EH ....sad kažem mužu kad smo izašli, ja mu ništa ovo neću davat. Neće mi dijete za svaku sitnicu piti antibiotik a za kremu ću isto tako dobro razmislit s obzirom da su kortikosteroidi u pitanju..Uglavnom podignem ja sve ovo na recept..kontam može valjat za morauser posted image

Helena vala moraćeš poraditi na tom internetu kod kuće...ako ništa zbog foruma i šta su te to iznervirale nevaljale ženice...odoh da prošnjuhamuser posted image

HAHA samo upisuj, pa završićeš nekad...

Cickolini ti opet curici našla mahanu a rekla si da ćeš je popustiti malo..Evo svi se slažu da je to individualno...Moj A već više od mjesec dana se okreće sa leđa na stomak a suprotno ni naopako...Još ni jednom nisam ni pomislila da mu nešto fali nedaj Bože jednostavno nije još skontao fazonuser posted image a snage mu ne fali..hehhe...a svekrva uhhhhhhhhhhh

Medi čestitamo malom hrabrici i tebi...najgire je prošlo...jupi

Amiboj moraćemo se i mi baciti u potragu za tim Lino proizvodima...čudi me da ih nema u ostalim prodavnicama

Amam baš mi čudno to kod vas sa lusterom...ma ko će znati šta je ovim našim bebicama u glavicama

2011.
2016.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 17839
5.7.2011 12:28:45   
vila_7
lejla ... ti isto kao ja - moja ped.propise nesto ,ja ne dam ali joj kazemo sljedeci put da nismo dali jer vise volimo izbjeci i ona smatra to OK. Mislim ako nije puno bolestan sta ce mu antibiotici,ali ako su nalazi pokazali da jest,mozda je onda bolje da das!?

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 17840
   [Obrisana poruka]
5.7.2011 12:33:34   
Brisani uporabnik

(odgovor članu vila_7)
  Neposredna veza do poruke: 17841
5.7.2011 12:37:05   
vila_7
ajoj dusa...ne znam kako se puno udara...mislim i moja je jucer-ja ostavila malo otvorenu ladicu od dvosjeda i udari se od nju i rasjece usnicu, ali inace dosta pazi i hB jako rijetko se udari ili padne. Mozda tvoja ne pazi dovoljno a to je ipak ne mozes nauciti dok ne postane malo stabilnija. 

Neposredna veza do poruke: 17842
   [Obrisana poruka]
5.7.2011 13:12:14   
Brisani uporabnik

(odgovor članu vila_7)
  Neposredna veza do poruke: 17843
5.7.2011 13:20:28   
vila_7
ma hajde proci ce...a znam te hirove kad ih neki "srklet" uhvati! user posted image user posted image user posted image meni pravo bude smijesna a ona kao neki hiperaktivni psic odjednom i uhvati se glupirati i bjezati user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 17844
   [Obrisana poruka]
5.7.2011 13:22:44   
Brisani uporabnik

(odgovor članu vila_7)
  Neposredna veza do poruke: 17845
5.7.2011 13:29:16   
amiboj

IZVORNA PORUKA: Iman83

Što bi rekao mm: ako se uskoro ne primiri, izvadiću joj baterije....ko onaj cuko na baterije user posted image

Hahaha, ovo mi bas poznato. Ali koliko ovaj moj se pomamljuje, i ne udara se toliko za divno cudo user posted image

Iman, pitanjce, sve nesto tebe pratim, Iman je malo starija od mog A ali isto jos doji.... jesi probala prvo nesto probno sa mlijekom ili si odmah napravila porciju? I koje si mlijeko davala?

14.10.10 - nas sin nam stigao u zagrljaj

Neposredna veza do poruke: 17846
   [Obrisana poruka]
5.7.2011 13:54:00   
Brisani uporabnik

(odgovor članu amiboj)
  Neposredna veza do poruke: 17847
5.7.2011 13:57:43   
ladyblue RR
ja sam kupila mlijeko u tetrapaku 3,5 mliječne masti. samo ga ugrijala i dodala Čokolino. kakvo prokuhavanje?! ono mlijeko u kesama se prokuhava a ovo u tetrapaku ne.

hahaha, rose, lijepo ti mene obruka. ja stvarno nisam nikada zagledala Nađu. pustila je da raste i da sama otkriva svijet. nisam ja obraćala pažnju na okretanja, ne okretanja, ruke ovako, noge onako...jašta ću. i hB, ništa joj ne fali. svaka beba je individua za sebe. ne interesuje me šta pišu po internetu i u knjigama. nisam ja rodila dijete ni internetu ni nikome nego sebi i puštam je da sama sve otkriva. nemam pojma ni koliko je duga ni koliko je teška. meni je važno da je zdrava, vesela, da lijepo jede i dobro spava. ostalo-vozdra!

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu amiboj)
Neposredna veza do poruke: 17848
5.7.2011 14:00:06   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: Iman83

Kravlje jel?

Pa u receptu za ove pahuljice piše pola voda pola mlijeko, pa sam tako i napravila i dala joj. Pratila je, vidim nema rekacije i nastavila tako.
Sad me još samo zanima kad pravim nešto drugo s mlijekom, moram li joj uvijek prokuhavati?

Iman, to pola voda pola mlijeko ti nema nikakve svrhe. samo razblažiš mlijeko a bebama ako se već daje, daje se punomasno mlijeko. i ja sam kupila te 3 žitarice pa ću joj dati.

danas će imati 3 obroka umjesto dosadašnja 2 i 2 hape. ujutro i naveče. između čvrstih obroka ću joj napraviti po 100ml hape. da vidimo kako će ići.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

Neposredna veza do poruke: 17849
5.7.2011 14:07:22   
sweet insanity
Drage moje ja se jutros isprepadala. N se probudila oko 3 malko zelena stolica i probudila se par puta prije toga. MI odlucimo da joj napravimo flasicu adaptiranog (aptamil 1) i napravimo dozu za do 3 i pol kile (90 ml)-pojela je to i opet htjela sise da bi mi kroz par sati pocela plakat i mlijko u mlazu krenulo iz nje izlazit par puta je povratila-nekad vise nkad manje...sad jel s eprejela jer inace smao doji pa mozda joj ta doza bila puno il je pomijesala i moje mlijeko s tim nemam pojma al ja sam pocela da placem zorom jer sam se prepala......jednom je jos pila tajaptamil kad je ja nisma smjela podojit radi inekcije ali manju dozu i nije joj nista bilo....sada je mirna,gleda pa zaspi i pila je caja ali nece da jede jos (nije jela od oko 8-9 jutros pa kontam nek se malo smiri pa cu je na siku opet i ni u kom slucaju adaptirano necu dat ma koliko mislila da je gladna ili nesto...par ljudi mi je reklo da su navecer davali samo ad. mlijeko i da je baba bolje spavala itd itd ali ja sma protiv toga ali eto ja i mm sinoc da pokusamo i eto sta bi.....nisam je vodila doktoru, sad je hB dobro.....

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 17850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  712 713 [714] 715 716   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  712 713 [714] 715 716   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

RR
veeseelaa

da li ste na portalu uglavnom zbog....

"ubijanja" dosade (51%)

zezanja i smijeha (3%)

ćitam korisne savjete da bi ih primjenila (19%)

RR volim, pa mi smo porodica (1%)

Zbog svega pomalo (21%)

Član sam masu portala, dodjem, vidim, odem :-)) (5%)

Broj svih glasova: 146

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *