Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
ja se necu ukljucivati u pricu o hranjenju djece jer ja nikada nisam gledala tablice,citala kuhare nego sam hranila dijete onako kako ja mislim da treba. Danas je cijeli dan imala temperaturu ali se ona ponasa kao da se nista ne desava pa sam odmah i ja opustena. cijeli dan je puzala,ustajala i pravila zijane...a ja je pustila jer se ni ja ne osjecam najbolje. Kada ozdravimo ide prevaspitavanje!
zijancerka slatka
J. se budi svakih sat i po da doji i tako po svu noć, nije se budio ovako često ni kad se tek rodio...a lijeganje u devet nam se oteglo nekad i do 11 h. Zaspe on u 9 h, ali se nakon pola sata probudi (ako ne prije) i neće da spava dok mi ne legnemo. Ma dernek pravi !!!
Pokušala sam i ja sa AD ali mi nije uspjelo. Neku noć mu dala AD i ''podojio'' obje (.) i nakon sat se probudio i opet traži.
gagach, koliko količinski ti M. daješ AD pred spavanje?
A i mi smo počeli sa dohranom, pomalo...probali smo jabuku, krušku i mrkvu sa i bez rižinih pahuljica, domaće i kupovno I sve jede Dosad sam najviše davala pola teglice, on bi još al' meni nekako još rano da mu uvedem pravi obrok...
ja mu napravim 180ml AD pohapa to i spava u komadu od 8 do 2 nekad se i omakne do pola 4 al bas nekad hahahha e onda se probudi i trazi jos...nekad mu napravim dodatnu hapu jedno 120ml a nekad mu dam siku...kad pojede siku probudi se za dva sata naravno a ako mu napravim flasicu probudi se za 4 sata... sinoc mi je bilo mrsko praviti flasicu pa je proveo drugi dio noci na sisi jutros su se do poda objesile
cickolini, bravo za okrenatnje. sad će ona jedno po jedno, vidjet ćeš. za sjedenje je još rano. N je počela samostalno da sjedi sa 8 mjeseci a tek sa 9 se podigla sama u sjedeći položa dok je Soraja tek neki dan digla svoju guzičicu . Čokolino, Keksolino itd. sam uvela sa 8 meseci i to sa kravljim mlijekom. brzo nakon toga sam i ukinula AD i nastavila sa kravljim jer nije bilo reakcije a počela je i da odbija AD jer mlijeko lake ide kroz flašicu . mi ti ovako jedemo: - oko 7h flašica mlijeka - 10-10:30 - doručak- Čokolino, keksolino ili tako nešto - 13:30-14h - ručak - ili Hipp velika kašica ili nešto skuhano (supa sa hljebom, miksano meso i povrće...) - 15h - mala flašica mlijeka s tim što ovo nekada i preskočimo u zavisnosti koliko je pojela za ručak - 17h- voće (iz teglice naravno ) - oko 18:30 - Monte, puding ili tako nešto - 20-20:30h - flašica mlijeka
i ovo su joj obroci od 8. meseca. s tim što ona zna i malo "čopati" od nas kada ručamo pa joj tada ne dajem onu flašicu mlijeka samo joj dam vode.
< Poruku je uredio ladyblue -- 19.9.2011 9:26:24 >
Ja moram da prijavim da se D ne prestaje okretati ... jucer je citav dan provela rolajuci se. Ja Kaze doktorica da se bebe pocinju rolati od 5 do 7 mjeseca (moze malo ranije ili kasnije, ali to je neki optimum) tako mogu reci da jos ne kasnimo puuno osim sto ne sjedimo ma ni sekundu sami.
Lady kako je N ... je li bolje??? Probaj taj luk, ali i ja ga mrzim. Kad mm jede luk pa vjeruj mi citavu noc bjezim od njega u krevetu ... E reci mi kad si ti uvela treci obrok, kad si pocela cokolino (i koji ti je on obrok mijenjao) ... napisi mi svoju tablicu hranjenja ako ti nije tesko. Imam osjecaj da D stalno jede hahaha Ljuuubi mi N puuuno.
Tutkice pomalo daji i D u pocetku je gnjavila i nije htjela. Pa je znala i poceti povracati koliko joj se gadi, a sad puca sta god joj das ...
ma moja debelguza nije do 8 mjeseca sjedila...tek sam je doduse tada pocela stavljati ali se i tada prevrtala
cickolini, bravo za okrenatnje. sad će ona jedno po jedno, vidjet ćeš. za sjedenje je još rano. N je počela samostalno da sjedi sa 8 mjeseci a tek sa 9 se podigla sama u sjedeći položa dok je Soraja tek neki dan digla svoju guzičicu . Čokolino, Keksolino itd. sam uvela sa 8 meseci i to sa kravljim mlijekom. brzo nakon toga sam i ukinula AD i nastavila sa kravljim jer nije bilo reakcije a počela je i da odbija AD jer mlijeko lake ide kroz flašicu . mi ti ovako jedemo: - oko 7h flašica mlijeka - 10-10:30 - doručak- Čokolino, keksolino ili tako nešto - 13:30-14h - ručak - ili Hipp velika kašica ili nešto skuhano (supa sa hljebom, miksano meso i povrće...) - 15h - mala flašica mlijeka s tim što ovo nekada i preskočimo u zavisnosti koliko je pojela za ručak - 17h- voće (iz teglice naravno ) - oko 18:30 - Monte, puding ili tako nešto - 20-20:30h - flašica mlijeka
i ovo su joj obroci od 8. meseca. s tim što ona zna i malo "čopati" od nas kada ručamo pa joj tada ne dajem onu flašicu mlijeka samo joj dam vode.
jes...stabilno pocela sjediti oko 9 mjeseca bez da se rusi a tek neki dan sa 10 mjeseci i recimo 7 dana se sama posjela iz lezeceg
ma jok...do tada je sjedila oslonjena...i kad smo otisli pedijatru s 8 mjeseci kaze ona e sad mozete dijete stavljati da sjedi...i ja tek tada pocnem pomalo bez oslonca...redovno je padala i to na nos i pomalo se ustabilila
ja nisam N ni stavljala da sjedi sama osim ono u krilu. na pod nisam jer se redovno rušila na glavu nego sam je pustila da se sama digne i tada je i počela da sjedi. ja sam pokušala par puta to u jastuke ali nije išlo jer se nagne naprijed i odmah na glavu...
na Fb ima albumi po tromjesecju...vidi onaj SH (sa 6 srca...to je od 6-8 mjeseca)...i na kraju albuma ima par slicica...uglavnom je ioslonjena i jedna na tuti al sam granala okolo rukama da se ne prevrne tek u slijedecem albumu 9+ ima slika gdje sjedi bez oslonca
Ja moram da prijavim da se D ne prestaje okretati ... jucer je citav dan provela rolajuci se. Ja Kaze doktorica da se bebe pocinju rolati od 5 do 7 mjeseca (moze malo ranije ili kasnije, ali to je neki optimum) tako mogu reci da jos ne kasnimo puuno osim sto ne sjedimo ma ni sekundu sami.
Lady kako je N ... je li bolje??? Probaj taj luk, ali i ja ga mrzim. Kad mm jede luk pa vjeruj mi citavu noc bjezim od njega u krevetu ... E reci mi kad si ti uvela treci obrok, kad si pocela cokolino (i koji ti je on obrok mijenjao) ... napisi mi svoju tablicu hranjenja ako ti nije tesko. Imam osjecaj da D stalno jede hahaha Ljuuubi mi N puuuno.
Tutkice pomalo daji i D u pocetku je gnjavila i nije htjela. Pa je znala i poceti povracati koliko joj se gadi, a sad puca sta god joj das ...
MASALLAH bas mi je drago za nasu D. ma vidjeces doce sve na svoje ljubim vas obje , nema veze sto ne sjedi sama mozda pocne kasniej nisu sva djeca ista
cickolino moja E je mlađa od tvoje D samo 4 dana i ne može sjediti samostalno sjedi mi u krilu kada je držim a sama samo par sekundi i odmah se prevrne na stranu ili naprijed bebe i ne valja forsirati da sjede dokle god to same ne budu mogle
Cickolini - jeeee za D.! E sad kreću belaji :))) Nek je ona nama se počela rolati, ubrzo će ona i prosjesti...što se tiče sjedenja, ja mislim da je t baš individualno...kod mene mali sjedi, al s druge strane, on je rođen krupan i jak..i sad je sav nabijen i poprilično snažna beba...a curice su ipak nježnije i sitnije (u većini slučajeva) (ali pametnije hihihi)...a najsmješnije mi je bilo kad bi u početku sam sjedio (ja ga nikad nisam forsirala, osim u krilu kad bi bio)..svako malo bi počeo sebi da cucla nožne prste :)) Palachinken - sretan mali rođendan! Da vam bude sretan i veseo! Sve naj naj! Taurus - mali baš puže, al mu je to dosadno, pa bi gospodin i da hoda..sam se uspinje uz kauč, komodu, stol...ma živa mira nema...a pažnju mu nešto može zaokupiti na čitavih 5 minuta i onda po kući traži neku drugu nebulozu (npr. papuče )....
Dobro jutro,vi po kafi a ja po špagetima pun tanjir pojedoh dok pročitah.palachinken,sretan mali rođendanko .rose,na jednoj slici kosa mici drukčije namještena,a ja se tačno prepadoh da si je ošišala,preslatka mi je njena kosa masanlah,podsjeća me na moju seku,čapava i buca.ladyblue,želim vam brzo ozdravljenje.cickolini,bravo za prevrtanje.super bebo dobrodošli nazad.helena,ne znam je li ti spava Eva na jastuku,ako da možeš joj ga malo podići,možda ima šlajma,pa joj se slijeva i podstiče kašalj i da jesi li mazala onu piknicu,je li prošlo?
taurus....blago tebi,ja sam sreca svoj vrtić dobila na poklon-jer Eva nikako nije htjela u tom biti! A od brata mala opet cak i spavala kod mame u tom preko dana!
Super beba .... ja sam svoju ogradjivala razmjestajem po kuci - trosjed-dvosjed-fotelja-stol prekriven dekama - i onda ona vrslja a ja bar malo odmorim
HAHA ma vidi nje dusa draga sto se ona sjeca piknice - ma po meni i google-u ,mislim da je to bio lisaj,pa sveki joj maze cuvarkucom i mogu ti reci skroz je izblijedilo - i dalje je malo hrapavo al se bar ne siri i mislim da ce proci. A jesam sinoc taman zakasljala se i vidim nije na jastuku i stavim joj glavicu na jastuk i nije vise kasljala (nije bas neki jastuk ali eto ima malog uzvisenja). A cudno mi da je slajm a nema ga preko dana? Kako tvoji djecaci? Sta oni rade po cijeli dan?
Hamzi ni ona 1000 zašto-1000 zato ravna nije,a Harun lomi sve ,još zubi navalili,mislim sinoć osmi po redu da je virnuo,ali ne mogu vidjeti.Slabo spava i preko dana,a na moje menstruacije grozno reaguje,pms ima on a ne ja .
taurus - trebam ga donijeti sa vikendice, pa ću vidjeti kako će fercerati u tome...nešto sam skeptična, al haj ga znaj..nadam se da ću imati sreću k'o ti :) helena - kod mene je trenutno tako, nestala sva estetika u stanu :))) p.s. - ja očekujem jednu kaficu čim nam lady i nađa ozdrave :)
Dobar dan i od nas... Ja ostala kuci danas da probamo vise sanirati ovaj proljev. Danas kao malo bolje stanje iako nista ne jede, samo hoce onu humanu HN koja je meni iskreno bljak :) ali eto njemu nije srecom Kako je Nadjica jutros? I bravo za Daaniu i okretanje....ma ja sam ubjedjena da ce to sve biti ok. Puse od nas i svima ostalim mamama i bebicama
ja sam svoju djecu u taj vrtić stavljala dok su bili skroz mali, da se naviknu pa im je zbog toga to i normalno evo upravo E se u tome igra i pjeva, okačim joj igračke za one ručke i stalno mijenjam da joj ne dosadi
Dobar dan i od nas... Ja ostala kuci danas da probamo vise sanirati ovaj proljev. Danas kao malo bolje stanje iako nista ne jede, samo hoce onu humanu HN koja je meni iskreno bljak :) ali eto njemu nije srecom Kako je Nadjica jutros? I bravo za Daaniu i okretanje....ma ja sam ubjedjena da ce to sve biti ok. Puse od nas i svima ostalim mamama i bebicama
samo forsiraj tu humanu. i obrok čvrsti pravi od Humane. daj i ORS. znam kako ti je. mi smo se mučile 12 dana.
N spava većs sat vremena... prosto ne mogu da vjerujem. ovih dana je jaaaako slabo spavala u toku dana. vjerovatno ide na bolje pa se vraća u svoju rutinu.
ja sam svoju djecu u taj vrtić stavljala dok su bili skroz mali, da se naviknu pa im je zbog toga to i normalno evo upravo E se u tome igra i pjeva, okačim joj igračke za one ručke i stalno mijenjam da joj ne dosadi
Nađa izvalila sve ručke
Tapacirane stolice Neca xxx
Planiram da kupim tapacirane trpezarijske stolice kojima bi i naslon i sjediste bili presvuceni stofom. Da li neko od vas ima ovakve stolice i kako se odrzavaju? Koliko mi je pametno kupovati ovakve stolice za trpezariju?
Odgovor (91%) Odgovor (9%)
Broj svih glasova: 58
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!