|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  368 369 [370] 371 372   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
25.3.2011 0:03:31   
aida.

IZVORNA PORUKA: idacha

mi smo prohodaliuser posted image user posted image user posted image user posted image
jos ne totalno stabilno, ali hodamo ko veliki, pustamo se sami.. ja ga ipak ''zakacim'' za ''povodac'', jer jos pada, ali prehoda finu marsutu..
danas sam odmah otisla i kupila mu i neke cipelice.. imali smo i prije, ali sam se danas jos dodatno obezbjedila... meni treba oduzeti sva platezna sredstva definitivno... bas me briga..
slike sam postavila na temi cipelice, pa ko hoce da vidi, bujrum :)

aidaaaaaaaaaaaaa, znam da si tu user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image
ima me, nema me user posted image user posted image isla poradila kupatila-da, da u ovo doba user posted image user posted image pa se evo vratila user posted image user posted image
user posted image user posted image za malog hodaca... Erol se slabo pusta sam, ponekad.. Jucer smo cijeli park presetali i momak sve hoce da pusti i onu jednu ruku sto mu drzim user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 9226
25.3.2011 0:17:30   
idacha
hehehehe, jesi vrijedna, nema stauser posted image user posted image user posted image

Imran se sam pusta, i to tako sigurno, a samo cekam kad ce ozbiljno da ljosne, ne daj Boze..
juce se izubijao zbog tog takvog pustanja i trcanja, i bas sam mislila da ce se bar malo prepasti, pa prestati tako olako da se pusta, ali nista to.. on i dalje ko bik, glavom bez obzira...

jos koji dan aBd i imacu pravog hodacauser posted image user posted image user posted image

sta namd rugar radi? jel zaspao?
ovaj mali se premorio i zaspa ko klada... nadam se da ce cijelu noc tako :)
sinoc se u 5 ujutro probudio tj mene probudio.. dere se na sav glas, prica sve sto zna da kaze, sve je izredao.. ja se probudi, a on stoji u krevecu, okrenut ka vratima i hodniku, rukicu pruzio i galami... do 6 se igrali, pa je opet zaspao.. ja se smorila, mada mi je preladak bio kako je nabrajao sve sto zna da kaze ''vidi gaaaaaa'', ''eno gaaaaaaa ekooo (zeko)'', ''medooooo'', ''kukoooooo'', ''brm,brmmmmmm, ananananana'' (vozi auto), ''ajkaaaaaaaa'' (majka), ajdaaaaaaaa'' (majda rodica), ''mamaaaaaaaaaaaa, vidiiiiiiii'', ''detaaaaa ejika'' (djeca velika), ''optaaaaaaaaaaa'' (lopta).. i sve tako redom...

eh, boze, kako rastu... eh...

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 9227
25.3.2011 9:44:47   
dubravka01
Dobro juto svima,

Da se malo javimo i da vam kažem za ono ljuštenje kožice na ramenu, za što upitah jučer,dr.misli da je od one metalne kopče na bodiću user posted image , ja se bila prepala da nije od jabuke, pošto smo počeli pomalo papati jabuku user posted image .
Mažem mu jekodermom i evo već vidim da danas izgleda bolje.

Pusa svima, javimo se opet, sad idemo na recepte,pa da se šta i skuha danas user posted image

19-09-2010 najsretniji dan u zivotu :))

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 9228
   [Obrisana poruka]
25.3.2011 10:09:13   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu dubravka01)
  Neposredna veza do poruke: 9229
25.3.2011 10:17:42   
Super Beba
Jutro i od mene! Mali zaspao, pa ja hoću da iskoristim priliku da malo zategnem dnevnu sobu - isto k''o da je atomska pala, groznooo!
Jutros smo ga vodili na vađenje krvi, moramo da provjerimo bilirubin prije nego mu da dr. bocu...pa su ga jadnog izbocali, uh! Srećom pa uživa u autu i AS, pa se odmah smirio :) Iskreno se nadam da će ovaj put bilirubin biti ispod 5, jer mu ponovo neće htjeti dati vakcinu (prošli put je imao 7.8)...
Inače, danas nam je 40 dana i od sutra smo već rasprodati po šetnjama :) Kupili smo i kolica i AS, uzeli GRACO Ultima+ sa AS junior baby...ništa fensi šmensi, meni je bitno da su kolica i AS sigurne za bebu...MM se zagrijao za Chicco enjoy, malo je falilo i da ta uzmemo, ali kontam da od te razlike u cijeni možemo mu uzeti i bazu za AS i podnu ljulju ili nešto slično...Svakako imamo Chicco kišobran, pa kad MM bude išao ljeti u grad s njim, nek koristi ta kolica ako mu je do chicca :))

Iman83, držim fige! I veliki pozz za sve bebe i mame! I nadam se da su bolesne bebice i mame ozdravile!

< Poruku je uredio Super Beba -- 25.3.2011 10:20:45 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 9230
25.3.2011 10:27:03   
aida.

IZVORNA PORUKA: idacha

hehehehe, jesi vrijedna, nema stauser posted image user posted image user posted image

Imran se sam pusta, i to tako sigurno, a samo cekam kad ce ozbiljno da ljosne, ne daj Boze..
juce se izubijao zbog tog takvog pustanja i trcanja, i bas sam mislila da ce se bar malo prepasti, pa prestati tako olako da se pusta, ali nista to.. on i dalje ko bik, glavom bez obzira...

jos koji dan aBd i imacu pravog hodacauser posted image user posted image user posted image

sta namd rugar radi? jel zaspao?
ovaj mali se premorio i zaspa ko klada... nadam se da ce cijelu noc tako :)
sinoc se u 5 ujutro probudio tj mene probudio.. dere se na sav glas, prica sve sto zna da kaze, sve je izredao.. ja se probudi, a on stoji u krevecu, okrenut ka vratima i hodniku, rukicu pruzio i galami... do 6 se igrali, pa je opet zaspao.. ja se smorila, mada mi je preladak bio kako je nabrajao sve sto zna da kaze ''vidi gaaaaaa'', ''eno gaaaaaaa ekooo (zeko)'', ''medooooo'', ''kukoooooo'', ''brm,brmmmmmm, ananananana'' (vozi auto), ''ajkaaaaaaaa'' (majka), ajdaaaaaaaa'' (majda rodica), ''mamaaaaaaaaaaaa, vidiiiiiiii'', ''detaaaaa ejika'' (djeca velika), ''optaaaaaaaaaaa'' (lopta).. i sve tako redom...

eh, boze, kako rastu... eh...

user posted image user posted image sunce moje medeno, pa on je pravi momcina... Erol ne zna bas toliko rijeci.. Najsmijesniji mi je jucer ja mu kazem ajde kazi tata-tajooo, a on ce baba-babooo user posted image user posted image jos govori mama, dede, nana, nena, kekkk (tetka), brmmm brmmm, an annn, Ne, Da, hejjj idiii, neki dan me zovno Ida user posted image user posted image a prolazim ja pored njega on sjedi u hranilici i uhvati ga za bradu kaze on meni ljutito NE i ja se nasmija i pogleda u njega a on meni onako tiho MLSSSS user posted image user posted image ismijala sam se, lopovcina mala...
A sto e tice hodanja nesiguran je da se sam pusti, nego kad stoji i drzi neku igracku zaigra se i pusti se pa kad skonta da ga niko ne drzi brze bolje se uhvati... A jedino kad ga pustim onda napravi nekoliko koraka, nesvjesno., nema pojma da ide sam user posted image user posted image
Ma evo dvije noci mi se probudi oko 4 ogladni, ali do sad uvijek ili kenjka ili nesto prica, jede i nastavi spavat, sad podje toliko vristat da to nije normalno, ja sam se bas prepala, reko sta je sad djetetu user posted image to je uzasan vrisak odmah iza sna, mozda reko nesto sanja, pa se prepadne, al bas jezivo zvuci... Mozda je period, ne znam...
Odoh evo ga kenjka, ostavila vrata otvorena da se malo kuca izraci, lijep dan a on samo gleda kako ce vani, cuko pusten pa da se igra s njim, gleda u njega i govori av avvv user posted image user posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 9231
25.3.2011 10:29:56   
HAHA
user posted image podrške za Iman i mamu.Biće ok aBd.

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 9232
25.3.2011 10:30:32   
aida.
Iman no sikiriki, bice to ok user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 9233
25.3.2011 10:34:23   
dubravka01
Podrška mamici i Iman i od nas, aBd sve će to biti kako treba user posted image vas.

19-09-2010 najsretniji dan u zivotu :))

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 9234
25.3.2011 10:39:59   
Anoniman
Evo i nas user posted image

Iman draga evo meuser posted image , neda se meni da odem u rodne krajeve user posted image . Draga srecno danas na kontroli, nadam se da ce biti sve ok, dace dragi Bog user posted image .

Idacha i ovdje cestitamo nasem velikom drugu na koracima user posted image user posted image user posted image user posted image , dusa draga pricalicauser posted image , milki Tarikauser posted image

Ja isla vaditi krv, trebam na kontrolu sledece sedmice. Jedva cekam da vidim ovog mog reli vozaca, izudara me zivu user posted image

Ljubimo vas sve redom i user posted image , odoh sta raditi po kuci dok mi dijete zaspalo, ja juce je uspavala, samo slozila sudje iz masine sa gornje police ona se uspavala, eto toliko o njenom dnevnom spavanju user posted image

(odgovor članu dubravka01)
  Neposredna veza do poruke: 9235
25.3.2011 11:09:50   
Cickolini
Juuutrooo evo da se i mi javimo !!! Daania pajki i dalje po istom ritmu ... u 20h papa pa na pajanje, jutros je do 05h ... samo jela i nazad pa do 09h masallah. Ja presretna samo kad bi nastavila aBd. Kupili smo joj elektricnu ninalicu. Stavila sam je jutros plakala je pa je usutila i na kraju zaspala u njoj. Nisam je smjela ostaviti tu da spava pa sam je prebacila u njenu koljevku. I eno je pajki. Danas je mm rodjendan pa sam je sredila da slavi sa taticom hehe

Evo i nase ninalice ...

user posted image

Idacha
cestitamo bebaci na prvim koracima ... Mislim da sad dolazi najtezi dio. Kaze moja mama najlakse je dok nadjes tamo gdje ostavis hahaha

Iman cretno na kontroli, proucit cemo da sve prodje kako treba, a hoce aBd.

Jelena ja se tebi divim, pa ti zeno sve stizes. Samo pises isla vamo, uradila ovo ... a ja samo gledam po stanu i kontam "ma hajd sad cu" i tako vrijeme prolazi hahha

Ostalim bebicama veliki poljubac od Daanie i mene :)

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 9236
25.3.2011 12:04:58   
/MMK/
Cickolini sorry al moram te pitati zašto bebicu od 2 mj stavljaš u ovaj položaj.
Moja ima 6mj.i nisam sigurna da bih je stavila u ovaj, možda da je malo zavaljenije.
Pusa

09.2010.

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 9237
25.3.2011 12:08:31   
vjestica
imam i ja sličnu ljulju, sa sjedećim i polusjedećim položajem
počela sam je stavljati u ljulju u polusjedeći položaj tek sa 5 mjeseci i to pomalo
sad je prosjedila samam i sad već može duže u ljulji biti

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu /MMK/)
Neposredna veza do poruke: 9238
25.3.2011 12:09:05   
Medi_87
Idacha cestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 9239
25.3.2011 12:18:24   
Almaa
imam i ja ovakvu ljulju, tacnije gracovu, ja sam skinula ovu plastiku, ljulju namjestila u najnizi polozaj, u ono udubljenje gdje dođe guza zarolala peskiric i odozgo stavila spuzvu, tako da je beba skoro u lezecem polozaju i ne ljulja se dugo, ja sam uvijek pored nje kad se ljulja

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 9240
25.3.2011 12:24:52   
Dzenana_G
Pozdraaaav user posted image
Evo i nas na kratko. Lijepo vrijeme, pa i unatoc prehladi, dobro raspolozenje. Nejla je skoro ozdravila. Jos po malo kaslje. Sinoc je dusica trcala i igrala se pa se valjda ugrijala, zakasljala se i piuno povracala. Danas je sve super. Cekam da se probudi i da idemo u setnju.
Ona je pocela da se penje po krevetu, kaucu. Nemirna je strasno. Kad je prohodala nisam ni osjetila. Tek sad muke nastaju kad je skontala da moze sama da se popne. Ali dobra stvar je da sama zna i da sidje.
Ja sam malo zabrinuta jer mi user posted image kasni, a jos sam par dana imala neki smedjkasti iscjedak. sacekat cu jos koji dan i pravac u apoteku po test. Iako bih strasno voljela jos jedno dijete, nekako mi prerano. Nadam se da ce druga beba jos malo pricekati user posted image

Cickolini ljulja je prelijepa user posted image
Ljubim sve mamice i bebice.

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 9241
25.3.2011 13:26:53   
Cickolini
MMK ma nista sorry, tu smo da se pitamo sta nas zanima hehe Mislim da je na slici sjedeci polozaj, a ima i polusjedeci. Ja sam stavila umetak za novorodjencad iz kolica koji bas upadne u dio gdje bi trebala guza tako da bebica lezi. Ne stavljam je dugo, pomalo, navikavam je. Nece ona  nista dugo sve da ja i hocu haha To sam vise uzela kad se ja bas iscrpim da je stavim kad vise ne znam sta cu hahaha

Dzenana hvala za ljulju, a sto se testa tice drzim ti fige. Sad si u fazi kad covjek ne zna sta bih ti pozelio hahaha U svakom slucaju ja ti zelim pozitivan test jer bebice su nasa najveca radost :)

Imam jedno pitanje HITNO hehe koliko bi bebe sa dva mjeseca trebale da imaju dnevno hranjenja ?????????

Moja Daania je svela broj hranjenja na 6, ali ponekad i samo 5 ... bojim se da joj nije malo jer doji. Opet mislim da je gladna da bi se probudila ... Dajem joj obje sike pri hranjenju i kad pocne da izbacuje siku ja je natjeram da uzme jos malo pa se tjesim da se dobro najede pa zato jede rijetko. Meni odgovara ovaj ritam, ali mi je najbitnije da je to zdravo za nju.

< Poruku je uredio Cickolini -- 25.3.2011 13:29:05 >

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 9242
25.3.2011 13:40:22   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Cickolini

Imam jedno pitanje HITNO hehe koliko bi bebe sa dva mjeseca trebale da imaju dnevno hranjenja ?????????

Moja Daania je svela broj hranjenja na 6, ali ponekad i samo 5 ... bojim se da joj nije malo jer doji. Opet mislim da je gladna da bi se probudila ... Dajem joj obje sike pri hranjenju i kad pocne da izbacuje siku ja je natjeram da uzme jos malo pa se tjesim da se dobro najede pa zato jede rijetko. Meni odgovara ovaj ritam, ali mi je najbitnije da je to zdravo za nju.

Ako beba uredno napreduje onda jede dovoljno. To ti je najbolja mjera. Predpostavljam da je ovo smanjenje došlo zbog produženog spavanja?

Nemoj tjerati bebu da jede! Ona jede koliko može, i traži kad je gladna.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 9243
   [Obrisana poruka]
25.3.2011 14:11:28   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 9244
25.3.2011 14:16:24   
Almaa
iman, odlicna vijest user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

Neposredna veza do poruke: 9245
25.3.2011 14:22:05   
Mirkica
Iman83 ja nisam bila dugo pa ne nisam povezala je li to ljepotica bila nesto bolesna :(((( u svakom slucaju drago mi je da je sada bolje ljubi nam je punooo i  cuvaj user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 9246
   [Obrisana poruka]
25.3.2011 14:24:35   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Mirkica)
  Neposredna veza do poruke: 9247
25.3.2011 14:41:35   
Cickolini
Iman pa kod tebe slatka hehe tako sam sretna da je bebica dobro i da sve ide na bolje. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ma i ja isto razmisljam sto se tice dojenja. Da je gladna ona bi plakala. Ona doji dvije sike po 15 minuta. Ja je natjeram da vise doji jer bi ona nekad prije da prestane.

Neposredna veza do poruke: 9248
25.3.2011 15:09:40   
drasan

IZVORNA PORUKA: Leena

Drasan, ne mogu da vjerujem da ti patronažna nije došla! Bože sačuvaj!!! Tako mi je žao pileta malog... A šta je sa onim nekim šećerom što daju djeci da brze ispiske to, jesu ti barem to dali?

Ne znam kakav šećeruser posted image ništa nam nisu dali!
Mi smo bili vani i sada sam iznijela kolica na balkon...raskomotila ga i prekrila tankom dekicom...malo pirka, valjda se neće prehladiti!? Kako vi sada oblačite vaše male bebice koje još leže u kolicima?
Veliki braco otišao kod bake iz škole i mama sada odlučila malo kućnim haosom da se pozabavi dok bebac spava. Ovo sunce mi ugrijalo kroz kućuuser posted image da vidite bruke i prašineuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 9249
25.3.2011 15:13:10   
Rimljankaa
Drage zene samo da vas pozdravim,..mI bili u setnji,vratili se,najeli se i evo sad se ljuljamo...

Ja sam se bas bila zabrinula,Adna mi vec nekoliko dana ima zelenu stolicu. A nikako mi nije jasno,jer bas dobro jede,i jako je napredna hvala Bogu.
Mislila sam da nije neki poremecaj crijeva. Jutros zvala pedijatricu,kaze da je moguce od onoga sto ja jedem. pa nisam nista zeleno jela jucer,a isto je imala zelenu stolicu?!

Zakljucila sma da je moguce od sokova,jer pijem sok od grozdja i kupina,i to domace voce,a mama pravi domaci sok meni radi mlijeka.

Cickolini,ljulja je divna. Mi smo gledali da kupimo slicnu,ovdje ima Graco,pa sam odustala,kontam da se ne navikne na ljuljanje. Isto tako bilo je u opciji krevetac,koji se moze ljuljati i zakociti,pa smo isto odustali. Sve se bojim da je ne naviknem pa sta cu kasnije.

A ona inace drmanje i treskanje voli. Kad je u kolicima prespava,dok se vozi,a cim se stane odmah frka...

Za solarijum,moracu i ja..Samo dok meci,grrrr prodje...

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

Neposredna veza do poruke: 9250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  368 369 [370] 371 372   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  368 369 [370] 371 372   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

boja sobe za dječaka
milenium

je li vam ljepša plava ili zelena boja dječjeg namještaja( ormari, krevet...kombinacija: drvo-frontovi boja)?i zašto?radi se o 4god dječaku

ne znam (22%)

ljepša mi je zelena (42%)

ljepša mi je plava (19%)

neka druga,npr žuta,bijela (17%)

Broj svih glasova: 195

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *