|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  370 371 [372] 373 374   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
26.3.2011 7:42:06   
lejla80
Jojni meni se nikako neda dojiti u javnosti a pogotova mi nešto teško sada kad imam dosta stvari na sebi...dok ja izvadim siku,preznojim seuser posted image ...kontam biće lakše kad malo ugrije... a još plus ovaj moj zna nekad pravo odužiti sa sisanjemuser posted image

2011.
2016.

(odgovor članu esmina i bebina mam)
Neposredna veza do poruke: 9276
26.3.2011 7:46:54   
HAHA
Eee,Harun već ima dobro staža dojenja u parku,šta ću dosta Hamza u kući bio,pa sad bez 3-4 sata nema šta izlazitiuser posted image .

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 9277
26.3.2011 7:55:17   
lejla80
Ne isplati se ni ostajati kraće kad skontaš koliko ti vremena ode na pripremu za izlazak..ne ide da je izlazak kraći od spremanjauser posted image

2011.
2016.

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 9278
26.3.2011 9:03:47   
Cickolini
Juuuuuutroooo, kod mene danas veselo haha Daania se probudila u 7 i nije htjela da spava hehe Malo smo se mazile i sad je stavila u ninalicu da se igra i ona zaspa. Sad cu je uzeti da je nahranim i da je stavim u koljevku na spavanje.

Ja s njom uvijek setam izmedju hranjenja i ona vecinu vremena u setnji prespava tako da ne moram da je dojim u javnosti. Ali kad bi trebalo, morala bih hehe Mada je to ovdje nesto najnormalnije hehe

Evo je probudila se odoh da je hranim pa vam se javim kasnije :)

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 9279
26.3.2011 10:14:41   
dubravka01
Dobro jutro i od nas ,

Mi evo da se javimo malo a popodne idemo u goste pa cemo se cuti tek u ponedjeljak user posted image
Vještica,Aida,Mirkica hvala za savjete i što podijeliste vaša iskustva sa uvođenjem voća i povrća.
Ja svom bebiju obavezno dajem te kašice prije dojenja,inače ne pojede on puno 3-4 kašikice, na jabuku mi prvi neku grimasu - kao sto bih ja na kiselo,ali čim proguta odma su usta ponovno otvorena i okice gledaju u kašikicu user posted image
ali (.) poslije kad vidi, uhvati je s obje ruke duša draga i vuče da ranije strpa u usta user posted image ništa njemu bez (.)
E sad i još par pitanja, kad početi sa sokićima? I da li se kod vaših user posted image mijenjala stolica nakon sto pojedu ove kašice?
Nama od jabuke nema baš neke promjene, sad kontam za ovu mrkvicu, kakva će biti??

Rose ti spomenu suncobran, ja sam isto jedan dan imala suncobran na kolicima, išli do dr. i ona mi sestra od pedijatra kaze "skini mu bona taj suncobran, nek ga malo sunce dohvati, vitamin D, ovo - ono" i ja mu ga vise ni ne stavljam na kolicauser posted image

E što se dojenja tiče, ni ja ne dojim niti u javnosti niti bilo pred kim osim mm, u početu me to nerviralo da mi neko sjedi i nadviruje se, a kasnije je i user posted image počeo da prekida dojenje kad je neko tu kod nas. Tako da ja dojim u miru i tišini koliko je dobro a koliko nije, ne znam, za sad funkcionišemo ovako.

esmina, Iman, lady i ostale mame user posted image i user posted image puno vam pozdrava i user posted image od nas

19-09-2010 najsretniji dan u zivotu :))

Neposredna veza do poruke: 9280
26.3.2011 10:42:00   
vjestica
dubravka ne moraš žuriti sa sokićima, mislim da je preporuka kansije da se ide sa sokićima, zaboravila sam
ja sam dobila jedna sokić pa sam joj dala da proba, ai nije htjela
inače neće ništa na flašicu
stolica se mijenja manje ili više kod dohrane i to je normalno (ako pojede više, ako pojede kašiku-dvije ne mora se promjeniti)
što se tiče suncobrana i ja joj stavljam da joj sunce ne ide u oči
a Uv zraka koje su odgovorne za stvaranje vitamina D ima i u hladu
male bebe svejedno treba da se sunčaju više u hladu, nego na direktnom suncu
mada kod dojenih beba nema neke posebne potrebe za dodatnim vitaminom D, barem ne u kapima, a u hladu dovoljno dobije
što se tiče dojenja, ja sma prije izlazila poslije dojenja, beba bila manja, pa prespava i vratim se na dojenje
sad je veća, malo spava dnevno, duže ostajemo u šetnji i navikla sam se na dojenje u javnosti, pokrijem se dekicom i ništa se ne vidi user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu dubravka01)
Neposredna veza do poruke: 9281
26.3.2011 10:51:04   
ladyblue RR
gdje ste ženice?!
evo mene da se malo prijavim...
jučer nismo ulazile u kuću. cijeli dan smo landarale. na kraju sam ostala bez hape pa ušla u prodavnicu, kupila hapu i u kafiću nasula vruće vode iz aparata za kafu i napravila joj da jedeuser posted image
vidim pričate o dojenju i izlascima. mi nemamo tih problema, mi se naoružamo hapama i furamo. ja bih dojila negdje u tržinim centrima ili u parku. ponesete maramu, malo se zagrnete i eto...

dubravka, ja dajem maloj već 15-ak dana na kašiku. jede sve živo. slano, slatko...ali sokove ne dajem. mislim da nema potrebe da joj punim želudac sokom pa da mi neće hapu. napravim joj malo čaja ali i to slabo pije.

rime, rose, danas šetnja, ha? i mi ćemo do BBI. moram nešto kupovati a moram i do DM-a po hapu i pelene. ubi me ova hapa. 2 dana joj traje kutija. ja kupim paket hape (6 kutija), samo što se okrenem nema ni jedne. trči opet i kupuj. blago vama pa imate mlijeka. a da ne pričam o tome da me to košta oko 150 KM mjesečno...samo za hapu.

mislia sam danas do vikendice ali mm mora na neku dženazu a poslije mi kasno. možda sutra odemo.

pozdrav dubravki, iman, rose, rimljanki, esminoj, jeleni, leeni, aidi i ostalim mamama koje su vjerovatno u šetnji...

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 9282
26.3.2011 10:52:38   
dubravka01
vjestice opet hvala user posted image user posted image
ma i ja bi njega dojila u javnosti, nije mene "stid" user posted image već mi smo tako počeli, znaš onih prvih dana poslije poroda, ma sve mi je nekako išlo na živce osim mog user posted image naravno,odud i ta tišina i mir u dojenju,al stvar je u tome da se on sad navikao na to hranjenje u miru i tišini,tako da se ne usudim probati još u javnosti...
evo malo prije npr. doji i to pred spavanje,ja pojačam tv da nešto čujem, (.) ispusti i glavicu prema tv-u i sad vrati se on dojenju, ali svako malo je ispušta i gleda okolo trazeći ko to njemu "remeti" mir...

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 9283
26.3.2011 11:02:37   
rose
IZVORNA PORUKA: dubravka01

Dobro jutro i od nas ,

Rose ti spomenu suncobran, ja sam isto jedan dan imala suncobran na kolicima, išli do dr. i ona mi sestra od pedijatra kaze "skini mu bona taj suncobran, nek ga malo sunce dohvati, vitamin D, ovo - ono" i ja mu ga vise ni ne stavljam na kolicauser posted image

ma nemam ja nista protiv sunca ali kad zalazi pa u kolica upada pod nekim zasljepljujucim uglom...znas ono kad nosis suncane i opet te bode u oci e zamisli kako je bebi u kolicima dok lezi i budna je user posted image zato sam ga kupila

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Neposredna veza do poruke: 9284
26.3.2011 11:09:43   
ladyblue RR
Moja Nađa mrzi sunce. Ona je plava sa plavim očima i sunce joj baš smeta. I mi smo kupile suncobran pa se tako "branimo". Danas nam izgleda neće trebati...

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 9285
26.3.2011 11:14:22   
dubravka01
Mi smo našeg user posted image jučer malo skrivali ispod onog "prekrivača" sto dođe na kolicima,jer jučer je baš nekako grijalo, od sad i mi stavljamo suncobran user posted image
a lady he he i on je sa plavim okicama, kazu da se kod beba promijeni boja s vremenom,mm ima plave oči a ja smeđe, pa kako god da se boja promjeni, user posted image nam sigurno neće posmeđit user posted image

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 9286
26.3.2011 11:19:28   
ladyblue RR
moja je ista mm, on ima plave oči a ja zelene a ona sve povuče na njega pa i oči.user posted image

Neposredna veza do poruke: 9287
26.3.2011 11:22:30   
dubravka01
I moj je (sad za sad) mi se zezamo, copy - paste otac user posted image .
Još imaju nekako slične košulje pa kad ovom malom obučem tu košuljicu, isto neki mali čovječuljak, kao da se mm smanjio user posted image

Neposredna veza do poruke: 9288
26.3.2011 11:49:31   
Anoniman
Evo i nas user posted image , anci zaspala ja stavila da se kuva njoj i nama rucak pa kad ustane da idemo u skitnju, mislili malo van grada ali tajo morao do posla, pa posle isto na neku dženazu sto rece lady pa tako da ostajemo u Sa, ako se ne pokvari vrijeme dok ona ustane odosmo ako nista do Pionirske.

Moram vam se pohvaliti da sam konacno prelomila barijeru sebi u glavi i nasla tetu koja ce mi po kuci pomagati, jer stvarno ne mogu, jos mi je i dr ocitala lekciju, kao sa dijagnozom preteci pobacaj jos od osme sedmice ja se zaebavam. tako da sam nasla tetu, ali samo jos da prelomim pa joj kazem da pocne da dolazi user posted image , valjda cu i to ubrzo user posted image
Ljubimo vas i bjegam da rucak ne izgori user posted image

Neposredna veza do poruke: 9289
26.3.2011 11:56:58   
Anoniman
Jelena super za tetu user posted image ja se nebi dva puta premisljala user posted image olaksat ce ti puno , moras se cuvati.
Moj anel se igra dobro je hb zasad mi necemo van puse vjetar a i strah me ...
Pusa anici
I ostaloj raji.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 9290
26.3.2011 12:16:38   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: ladyblue

moja je ista mm, on ima plave oči a ja zelene a ona sve povuče na njega pa i oči.user posted image

hahah i moj je plavcan s plavim ocima svjetolog tena i bas ga sunce nervira

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 9291
26.3.2011 12:18:52   
Mirkica
Dubravka ja momm malom ne dajem sokice posle oba obroka dobije  vode , e sada u prospektu kojeg sam dobila od doktora za prehranu pise da od 8-9 mjeseca kada se djetetu uvede i treci obrok treba se davati djetetu puno da pije ali najbitnije vodu jer to je najvaznije i najbolje za djecu 

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 9292
26.3.2011 12:43:31   
Leena
evo i mene, samo sam preletjela sta ste pisale, nemam snage da citam, meni ova viroza prerasla u upalu sinusa, a jutros me bole i ušiuser posted image ... Doduse, neka je Esma ozdravila, ja cu lako...

Iman, draga, samo vi nama dođite, čekat ću te budna, časna izviđačkauser posted image , i bravo za Mančicu, proći će i to malo što je ostalo!

Dženana, ima li šta novo? Naslutih ja tebi neki dan izgleda, kad sam vidjela da si pisala na "trudna sam!!!" user posted image

Drasan, to je neka glukoza čini mi se... Ne znam možeš li pitati pedijatra.

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 9293
26.3.2011 12:50:19   
rose

Moja Nađa mrzi sunce. Ona je plava sa plavim očima i sunce joj baš smeta. I mi smo kupile suncobran pa se tako "branimo". Danas nam izgleda neće trebati...

hehehe...ja sam i dan danas ubjedjena da mi smeta sunce jer imam plave oci...a i Soraja ima plave ocia kosa joj je svjetlija od moje user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Neposredna veza do poruke: 9294
26.3.2011 13:01:12   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: rose

hehehe...ja sam i dan danas ubjedjena da mi smeta sunce jer imam plave oci...a i Soraja ima plave ocia kosa joj je svjetlija od moje user posted image

bas to ima neke veze s ocima ???
ja imam plave oci i ne podnosim sunce user posted image user posted image user posted image user posted image

BA 13.12.2008

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 9295
26.3.2011 13:13:01   
Anoniman
jedine vi aktivne tamo nema nikog .Moj anel slab user posted image turu ima i porijetku stolicu .
Pa samuser posted image ...nikakva

(odgovor članu Mirkica)
  Neposredna veza do poruke: 9296
26.3.2011 13:14:27   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: felix

jedine vi aktivne tamo nema nikog .Moj anel slab user posted image turu ima i porijetku stolicu .
Pa samuser posted image ...nikakva

bas mi je zao ja nemam iskustva ni svajeta user posted image jedino  sto znam treba mu puno tecnosti da pije . Kolika mu je tura?

BA 13.12.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 9297
26.3.2011 13:21:09   
esmina i bebina mam
Neka pije dosta tekucine ,kolika mu je temperatura?

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 9298
26.3.2011 13:23:35   
Anoniman
38,5 . Pije dosta tecnosti, al mi cudno niti nos curi niti kise jest malo primuko po glasu se vidi al , nije nam se ovo nikad jos desilo. Neznam kazu mi da nije do zubi nemam pojma Najgore mi sto je sub.i ned. nema ped. Kad bi nedaj Boze sta moram na hitnoj a tamo su uzasni.
Uvjek nas zavrne sub.i ned. to sam dobro upratila.

Neposredna veza do poruke: 9299
26.3.2011 13:44:19   
esmina i bebina mam
Isto i kod nas vikend obavezno .
Kako si mu mjerila rektalno ili pod pazuhom?

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 9300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  370 371 [372] 373 374   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  370 371 [372] 373 374   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bradavice
hatepsut

Ako slucajno neko zna prirodni a ucinkoviti lijek za skidanje bradavica po rukama.ili nesto iz apoteke ali pouzdano.Naime mm u posljednjih mjesec dana ima jako puno bradavica po rukama.

molim odg. (95%)

molim odg. (5%)

Broj svih glasova: 40

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *