|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  549 550 [551] 552 553   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
18.5.2011 11:17:59   
rose
IZVORNA PORUKA: Medi_87

jutrooooooooooo
fino vrijeme vani samo da se ne pokvari
e posto bi mi danas malo us etnju sta da mu obucem, da li da ponesem i dkeicu da ga pokrijem ili da samo stavim onuu navlaku za kolica za noge,

obavezno dekicu a amozes i bez navlake

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 13751
18.5.2011 11:23:54   
tukica
uh i ja malo da vam se javnem... juce sam otisla na zivcima... beba je cijeli dan bila nemirna i slabo je spavala, a samo jela, a kako je dosla noc, mislim da su je poceli grcevi hvatati, toliko je plakala da je nikako nismo mogli umiriti... samo kad upalimo fen, ona usuti... i tako sve do ponoci... plakala sam i ja sa njom... osjecala sam se tako bespomocnom... stagod da sam uradila, nije joj pomoglo...
sad evo spava i samo gledam da se probudi, pa da je izvedem vani jer mi je strava biti s njom u kuci... tako se mijenja, nikad joj se ne zna... mrzim te grceve, jedva cekam dan kad ce joj to proci... bas sam tuzna user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 13752
18.5.2011 11:34:43   
rose
hej ako ti se ponovi epizoda gdje samo fen pomaze...imas na youtube tih zvukova...to je mnogo sigurnija opcija od pravog fena

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 13753
18.5.2011 11:40:39   
Medi_87
Ok, hvala samo se nadam da se nece pokvariti vrijeme, M zaspao tama da ja namirim po kuci i naprvaim rucak i onda begam :-)

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 13754
18.5.2011 11:45:58   
Super Beba
Fulih i ja ime :)))

A za ovo vrijeme - ja uvijek imam dekicu u pričuvi...onu zimsku navlaku nikad nisam iskoristila (za sada)...
A evo, moj mali se pobudio nakon čitavih 15 min spavanja user posted image ... mi odosmo u skitnju, pa kod mojih...helem, eto nas tek u kasne sate kući :)) Pozz

< Poruku je uredio Super Beba -- 18.5.2011 11:48:50 >

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 13755
18.5.2011 13:19:48   
vila_7
IZVORNA PORUKA: tukica

uh i ja malo da vam se javnem... juce sam otisla na zivcima... beba je cijeli dan bila nemirna i slabo je spavala, a samo jela, a kako je dosla noc, mislim da su je poceli grcevi hvatati, toliko je plakala da je nikako nismo mogli umiriti... samo kad upalimo fen, ona usuti... i tako sve do ponoci... plakala sam i ja sa njom... osjecala sam se tako bespomocnom... stagod da sam uradila, nije joj pomoglo...
sad evo spava i samo gledam da se probudi, pa da je izvedem vani jer mi je strava biti s njom u kuci... tako se mijenja, nikad joj se ne zna... mrzim te grceve, jedva cekam dan kad ce joj to proci... bas sam tuzna user posted image user posted image user posted image

tukice probaj se ti nekako smiriti - moja kad je neutjesno ispocetka plakala ja sam je toliko skoncetrisano smireno uzimala i nosala i dok je ona plakala ,ja sam i dalje mislila samo na to da je sve u redu i da moraju bebe plakati ako ih muce grcevi, i na to kako sam smirena i njezno joj govorila,......i vjeruj prestala bi jako brzo plakati,i sa svakim danom je sve manje i rjeđe imala te faze plakanja! Sad je beba koja uopce ne place-da li to ima veze ili ne,...vrijedi pokusati.

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 13756
18.5.2011 13:50:38   
rose
IZVORNA PORUKA: Super Beba

Fulih i ja ime :)))

A za ovo vrijeme - ja uvijek imam dekicu u pričuvi...onu zimsku navlaku nikad nisam iskoristila (za sada)...
A evo, moj mali se pobudio nakon čitavih 15 min spavanja user posted image ... mi odosmo u skitnju, pa kod mojih...helem, eto nas tek u kasne sate kući :)) Pozz

zimska navlaka je dobra kad ima vjetra...ali ako ne puse, nema potrebe za njom

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 13757
18.5.2011 14:56:11   
amiboj
Opa, pa ovdje vec prica o drugim i trecim bebicama. Svaka cast! Ali dobro, vecina ste mlade user posted image
Ja nisam sigurna hocemo li mi dobaciti do druge jer imamo vec godina iako bi bilo lijepo radi malenog da ima bracu ili seku.
Sad kako razmisljam, jos ne bih....da uzivamo sa ovim nemirkom....nadam se da ce me nekada popustiti pa da se i odlucimo....
Vjestice, nikad se nezna, vrlo cesto se u takvim slucajevima dese prirodne trudnoce...tako da... nadati se je.
Pusa vam

14.10.10 - nas sin nam stigao u zagrljaj

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 13758
   [Obrisana poruka]
18.5.2011 15:18:25   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu amiboj)
  Neposredna veza do poruke: 13759
18.5.2011 15:20:03   
aya 05
Svaka cast Iman!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 13760
18.5.2011 15:22:38   
amiboj

IZVORNA PORUKA: Iman83

Evo ga, mojih ruku djelo....

user posted image

Crkla sam...user posted image

Svaka cast zeno!!!!

14.10.10 - nas sin nam stigao u zagrljaj

Neposredna veza do poruke: 13761
18.5.2011 15:29:58   
rose
IZVORNA PORUKA: Iman83

Evo ga, mojih ruku djelo....

user posted image

Crkla sam...user posted image

preslatka je user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 13762
18.5.2011 15:45:17   
Super Beba
Auuuuuuu Iman! Svaka čast!!!

I divna li danaaaa user posted image
I još da se pohvalim - moj mali po danu traži da jede na svaka 3h :) Napredak, obzirom da je prije bilo na svaka 2h hehe

< Poruku je uredio Super Beba -- 18.5.2011 15:47:43 >

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 13763
18.5.2011 16:23:40   
NejraS
hej svimaa :))) niej nas bilo par dana sa javljanjima
iman svaka cast za tortu, majstor si pravi user posted image user posted image

Super bebo, i kod mene isto bebac je poceo traziti svaka 3 sata i obevezno po danu odspava od 2 do 5... to je valja tako kad se prodje taj skok u razvoju u 3 mjesecu...
mi se jos mucimo sa zacepljenim nosicem po noci pa mamica nikako ne spava pazi svoju bebicu, a po danu je ko nov :)))

kad smo kod planiranja djece, ja aBd planiram sigurno jos jedno, a ako bude materijalna situacija dopustala i trece dijete...drugo dijete planiram kad moj bebac kene u jaslice to je cca za godinu i po, dvije...ali kako bude sudjeno jedno su planovi a drugo sudbinauser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 13764
18.5.2011 16:38:34   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: NejraS

hej svimaa :))) niej nas bilo par dana sa javljanjima
iman svaka cas_t za tortu, majstor si pravi user posted image user posted image

Super bebo, i kod mene isto bebac je poceo traziti svaka 3 sata i obevezno po danu odspava od 2 do 5... to je valja tako kad se prodje taj skok u razvoju u 3 mjesecu...
mi se jos mucimo sa zacepljenim nosicem po noci pa mamica nikako ne spava pazi svoju bebicu, a po danu je ko nov :)))

kad smo kod planiranja djece, ja aBd planiram sigurno jos jedno, a ako bude materijalna situacija dopustala i trece dijete...drugo dijete planiram kad moj bebac kene u jaslice to je cca za godinu i po, dvije...ali kako bude sudjeno jedno su planovi a drugo sudbinauser posted image user posted image

Uh, to je kod mene još uvijek misaona imenica :) Nema tog skoka u razvoju koji će mog mahalca natjerati da spava 3h u cugu po danu, ne d''o Bog da šta propusti...On ima svoju rutinu, to je 3x po danu, ali po 15-30 min...Navikla sam vala, samo nek ne plače :)

< Poruku je uredio Super Beba -- 18.5.2011 16:39:34 >

(odgovor članu NejraS)
Neposredna veza do poruke: 13765
18.5.2011 16:40:59   
NejraS
hehehehhehe samo nek ne place upravu si :) a koliko ti se puta bebac budi po noci da jede , kad zaspe i kad ustane? p.s. stariji tvoj bebac citava 3 danauser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 13766
18.5.2011 17:22:59   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: NejraS

hehehehhehe samo nek ne place upravu si :) a koliko ti se puta bebac budi po noci da jede , kad zaspe i kad ustane? p.s. stariji tvoj bebac citava 3 danauser posted image user posted image

Ja sam prestala da brojim koliko često jede po noći :) Kako kad, najčešće na svaka 2h, počevši od ponoći ili 01h...mada u zadnje vrijeme nema pravila...šara :) Prije ja k'o pamtila kad se budi, sada mehanički sve obavljam - čujem zaplače, onako ga u snu podojim i vratim u krevetac, a nekad ga nađem u naručju...sve je dobro dok ga čujem i dok ga nudim (.) - zasad ne preskačem najvažiji dio user posted image
A zaspe najčešće oko 19.30 - 20h i tad odvali turu do otprilike 01h...a budi se od 6h, s tim da otkunja turu od 8 do pola 9...al kažem ti, nema nekog pravila...

(odgovor članu NejraS)
Neposredna veza do poruke: 13767
18.5.2011 17:37:50   
NejraS
i kod mene isto zaspi u ta doba i do 1 otprilike malo gore dole nekad kako kad i onda oko 3, pa u 5 pa u 6 i 15 se budi i od 9 do 10 odspava i to je to i ono po danu...

Neposredna veza do poruke: 13768
18.5.2011 18:34:53   
HAHA
Dobar dan,ovaj čudni sunce-kiša intervali,ali dobro je uspjeli smo prošetati,a Hamza se igrao u parku s rajom.Jutros išli da predamo za pasoše,katastrofa živa,u Novo Sarajevo ni prići od gužve,odemo na Ilidzu i dole poprilično,teta sa šaltera nas uputi u Hadziće,odemo tamo,kad kažu pao sistem i ne znaju kad će proraditiuser posted image .Probaćemo opet ujutro,jedinstvena nam prilika u ova tri dana,jer mm u Sarajevu,da ih ne vodam sama.Iman,lijepa ti je tortauser posted image user posted image user posted image .A imena što se tiče za Hamzu smo odmah znali da će biti Hamza,još smo naišli na neodobravanja mnoga,pa smo onda baš u inat dali.Harun je bio jedno od mogućih i onda(mislim da sam negdje već pisala)na porođaju neki osjećaj sam čudan doživjela,kao čekam da se rodi Harun i odluka je pala.Da je bio djevojčica bila bi Nejra.

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

(odgovor članu NejraS)
Neposredna veza do poruke: 13769
18.5.2011 18:41:37   
ladyblue RR
Iman, torta je ludiloooo. ja od palačinki dalje nisam dobacila.

mi smo se nahodale. ostavile u subotu kolica na vikendici pa smo išle po njih, pa u grad. braco završava 8. razred pa kupujemo stvari za maturu a u nedjelju mu je i rođendan. jao žene belaja sa garderobom za ovaj uzrast kada nisu djeca a nisu još ni odrasli. pa ja sam pala s nogu tražeći pantalone ili farmerke crne i još ih nisam našla.
N danas slabo spavala. malo u autu i 40-ak minuta kada smo došle kući. evo je sada sjedi i igra se ali je mrtva pospana. mora izdržati do pola 8user posted image  

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 13770
18.5.2011 19:23:19   
Leena
Iman, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za tortu!

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 13771
18.5.2011 19:30:51   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: ladyblue

Iman, torta je ludiloooo. ja od palačinki dalje nisam dobacila.

mi smo se nahodale. ostavile u subotu kolica na vikendici pa smo išle po njih, pa u grad. braco završava 8. razred pa kupujemo stvari za maturu a u nedjelju mu je i rođendan. jao žene belaja sa garderobom za ovaj uzrast kada nisu djeca a nisu još ni odrasli. pa ja sam pala s nogu tražeći pantalone ili farmerke crne i još ih nisam našla.
N danas slabo spavala. malo u autu i 40-ak minuta kada smo došle kući. evo je sada sjedi i igra se ali je mrtva pospana. mora izdržati do pola 8user posted image  

Ponovo i ja da se "pohvalim" sa svojim kulinarskim umijećem - ja znam napraviti palačinke, ali tačno 20 komada - tolike mi mjere na receptu user posted image user posted image user posted image Probala da ih umanjim i ništa nije valjalo...ma ja sam vam prava coolinarka.ba

Neposredna veza do poruke: 13772
18.5.2011 19:32:18   
Super Beba
-

< Poruku je uredio Super Beba -- 18.5.2011 19:33:15 >

Neposredna veza do poruke: 13773
18.5.2011 20:22:34   
Amam
Zdravo zenice i bebache user posted image .
Iman torta ti super izgleda user posted image .
Mi danas isli na vakcinu,malo je bebach plakao ali nista strasno,ture ne bi trebalo biti jer nije bilo ni prvi puta.
Malo smo nadosli  i s dojenjem i grcevima,nisu prosli ali eto,nosamo se,pricamo,mazimo,masiramo i zagrijavmo termoforom.
Moram se pohvaliti bebac je sad s 35 dana tezak 4830,a porodjajna je bila 3950,kaze cika dr da je super user posted image .
Nadam se da ce se ovo vrijeme poboljsati pa da mozemo duze setati van,bas mi je osjetljiv na promjene,vec sam deverala s zacepljenim nosicem user posted image .

Tukice draga razumijem te,u tim trenucima je najvaznije da ostanes mirna,ako je ikako moguce,nosajte se,mazite,masiraj tibu,pa proci ce aBd user posted image
Mah-mah

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 13774
   [Obrisana poruka]
18.5.2011 22:31:29   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Amam)
  Neposredna veza do poruke: 13775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  549 550 [551] 552 553   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  549 550 [551] 552 553   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Fotke na forumu
Visnja RR

Vec duze vrijeme imamo problem sa postavljanjem fotki na forumu... nekom se vidi fotka a nekom samo link... Koliko vas je koje imaju problem? Tj. kome se kad postavlja fotku na forumu u postu vidi samo link?

Vidi se samo link (87%)

Vidi se fotka (13%)

Broj svih glasova: 52

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *