|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  551 552 [553] 554 555   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
19.5.2011 22:45:12   
ladyblue RR
dubravka, sretan mali rođendan!user posted image

mi smo hodale, išle u 2 vrtića da se malo raspitamo za jaslice. ne trebaju nam još ali od septembra je planiram polako početi nostiti i navikavati na vrtić. nešto sam se živa smorila. u kući nekakvog posla, veša, suđa, ručak...leđa mi pucaju

pozz svim mamama i bebarama

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 13801
19.5.2011 22:49:43   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: ladyblue

dubravka, sretan mali rođendan!user posted image

mi smo hodale, išle u 2 vrtića da se malo raspitamo za jaslice. ne trebaju nam još ali od septembra je planiram polako početi nostiti i navikavati na vrtić. nešto sam se živa smorila. u kući nekakvog posla, veša, suđa, ručak...leđa mi pucaju

pozz svim mamama i bebarama

pretpostavljam da ti sveki nije nagodna za čuvanje N. user posted image Ja se nadam da će moja biti kad bude vakat...barem do vrtića...a moja mama radi još uvijek, nije u peMziji, tako da mi ona otpada kao teta čuvalica...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 13802
19.5.2011 22:51:53   
la bomba

mi smo hodale, išle u 2 vrtića da se malo raspitamo za jaslice. ne trebaju nam još ali od septembra je planiram polako početi nostiti i navikavati na vrtić.

Koje ste obišle, kakva je situacija, ... od koliko primaju bebe??

I mi planiramo krenut u jaslice, a ja na posao, ... ne vjerujem da ćemo tražit tetu čuvalicu, ja sam više za jaslice.
I mi ćemo do septebra krenut, nadam se, ako ja do tada nađem posao, jer ga sada nemam.user posted image

Kad se dobar čovjek pokvari, postaje najgori.

Neposredna veza do poruke: 13803
19.5.2011 22:57:09   
rose
dubravka sretan mali rodjendanko user posted image ...ja sve krenem nesto i zaboravim user posted image

ja mislim da cemo mi sacekati bar prvi rodjendan za jaslice...evo vidim otvorio se novi jaslice-vrtic san kod pivare...a eto do tada cu se raspitati gdje i sta ima u blizini...pa bar na nekoliko sati dnevno

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu la bomba)
Neposredna veza do poruke: 13804
19.5.2011 22:59:22   
ladyblue RR
išla sam u Mojmilo i u Švrakinom jer živim na Alipašinom. primat će djecu u oba tek od septembra jer će u junu raspisati poziv za upis djece. ovo na Mojmilu ima grupu od 6 mjeseci a ovo u Švrakinom od 1-3 godine. ja ću vjerovatno izganjati da je upišem u Švrakino sa 10,5 mjeseci pa po malo da je privikavam. prvo bih po sat, sat i po i da dobacimo do 8 sati u vrtiću do novembra kada se ja vraćam na posao.

(odgovor članu la bomba)
Neposredna veza do poruke: 13805
19.5.2011 23:14:44   
la bomba
Ja sam na Dobrinji. I meni su ta dva u opciji. Muž i ja smo baš za jaslice, a svi nas odgovaraju, ... kao sve viruse tamo pokupe, bla bla, ... bolja teta čuvalica, ... al et, mi još uvijek mislimo da su jaslice bolje, pa vidjećemo.

Neposredna veza do poruke: 13806
19.5.2011 23:18:36   
ladyblue RR
ja nisam za tete čuvalice iz razloga što mi ne može žena čuvati dijete kod mene u stanu nego bi je morala voditi. u toj varijanti, ako je već negdje moram voditi onda će to biti jaslice. ove su mi minut od kuće i 3 minute od posla tako da mi dođu kao super varijanta

(odgovor članu la bomba)
Neposredna veza do poruke: 13807
19.5.2011 23:19:37   
la bomba

ja nisam za tete čuvalice iz razloga što mi ne može žena čuvati dijete kod mene u stanu nego bi je morala voditi.

user posted image

Neposredna veza do poruke: 13808
19.5.2011 23:20:57   
Leena

IZVORNA PORUKA: bebacha

a joj Esmice.imal proliv,temp

Ma ima i proliv, danas 3x, ali bas bas vodena stolica, i tako vec pet dana... Skoro sve sto pojede povrati... A nema temperature i normalno se ponasa, mislim kada joj nije muka, bas je vesela. Ne znam sta da radim, doktorica joj je dala neku prolife suspenziju za stolicu i Hipp ORS 200 za rehidraciju, ali nije uopste se pitala od cega je to tako, samo je rekla da je bitno da ne dehidrira... Ne znam sta da radim, stvarnouser posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 13809
19.5.2011 23:21:29   
ladyblue RR
imam u stanu svektvu, sina iz prvog braka mm-a, muža koji nema posao od 8 do 16h i psa. e na to sve samo mi još fali i žena koja čuva dijete...

(odgovor članu la bomba)
Neposredna veza do poruke: 13810
19.5.2011 23:23:37   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: Leena

a joj Esmice.imal proliv,temp

Ma ima i proliv, danas 3x, ali bas bas vodena stolica, i tako vec pet dana... Skoro sve sto pojede povrati... A nema temperature i normalno se ponasa, mislim kada joj nije muka, bas je vesela. Ne znam sta da radim, doktorica joj je dala neku prolife suspenziju za stolicu i Hipp ORS 200 za rehidraciju, ali nije uopste se pitala od cega je to tako, samo je rekla da je bitno da ne dehidrira... Ne znam sta da radim, stvarnouser posted image

viroza ili zubi?
kupi onu kao infuzionu otopinu u apoteci i daj joj svakih 10 minuta po kašičicu. ona je odlična i daje se da spriječi dehidraciju i da se unese dovoljan broj elektrolita u organizam.
želim vam brzo ozdravljenje

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 13811
19.5.2011 23:24:36   
bebacha
kazu da je naletio virus.nama za proliv uvjek pomogne pecena jabuka pa pomjesamo s bananom.
Lady Blue kako vi funkcionisite,mislim svi zajedno u jednom stanu.jel je nemoze muz cuvat,kako skonta on je slobodan.nemam ja nista protiv vrtica,moja Ajla ide od 18 mjesci

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Neposredna veza do poruke: 13812
19.5.2011 23:24:46   
la bomba

imam u stanu svektvu, sina iz prvog braka mm-a, muža koji nema posao od 8 do 16h i psa. e na to sve samo mi još fali i žena koja čuva dijete...

Uh, sorry sto pitah user posted image  ... ne znam sta mi bi user posted image

Neposredna veza do poruke: 13813
19.5.2011 23:25:07   
ladyblue RR
Leena, probaj joj dati i rižu sa onom sluzi. ona je odlična kod tih crijevnih belaja.

Neposredna veza do poruke: 13814
19.5.2011 23:26:18   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: la bomba

ma nije frka...kod mene ti je full houseuser posted image
doduše, svekrve sam se riješila do jeseni, deportovala sam je na vikendicu. da bar malo dahnem dušom. user posted image

(odgovor članu la bomba)
Neposredna veza do poruke: 13815
19.5.2011 23:31:53   
la bomba

IZVORNA PORUKA: la bomba

ma nije frka...kod mene ti je full houseuser posted image
doduše, svekrve sam se riješila do jeseni, deportovala sam je na vikendicu. da bar malo dahnem dušom. user posted image

Ne želim više ništa da pitam user posted image  Saznala sam i previše user posted image

Neposredna veza do poruke: 13816
19.5.2011 23:32:21   
ladyblue RR

kazu da je naletio virus.nama za proliv uvjek pomogne pecena jabuka pa pomjesamo s bananom.
Lady Blue kako vi funkcionisite,mislim svi zajedno u jednom stanu.jel je nemoze muz cuvat,kako skonta on je slobodan.nemam ja nista protiv vrtica,moja Ajla ide od 18 mjesci

imamo mi veliki stan, nije to problem ali mm ima skoro 47 godina i nisam baš raspoložena da mu je ostavljam po cijele dane.
a to kako funkcionišemo...ma funkcionišemo mi bez problema. samo da nema svekrve sve bi bilo extra. mali sada završava osnovnu i njie tako mali da sada oko njega treba nešto posebno brinuti.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 13817
19.5.2011 23:33:30   
Leena
Lady, ORS je za rehidraciju, to je to, samo da je meni naci nesto sto lijeci ovo cudo... Davala sam i rizu i krompir, to mi je rekla doktorica i to mi ne povrati, ali pojede samo 4-5 kasicica... A do sada nam zubi nisu pravili ovakav problem, bojim se da je neka viroza... Ali cime se to lijeci... ili se ceka da samo prođeuser posted image
A za vrtic, moja rodica je isla u taj u svrakinom kad je bila mala (nije ni sad puno veca, tj. nije davno bilo) i tetka ga plaho hvali, a isto za taj u Mojmilu sam cula da je prelijep vrtic i divne tete.

Nama vrtic jos ne treba, jer moja mama ne radi, ali je kontam svakako upisati nekad sa 3 godine najkasnije, cisto da se malo druzi sa djecom i stekne neke navike (mislim, one tete u obdanistu bas "ustroje" djecu, nisu k'o mi, mame, pa da nas djeca u trenu preveslaju. Od moje zaove mala ima 1.5 godinu, skroz se promijenila od kako ide u vrtic, vise nije stidljiva, stalno nesto prica, jos mi je preslatko, cim neko kaze da treba jesti, ona zavrne rukave i ode u kupatilo, ceka da joj neko opere rukeuser posted image
)
Bebacha, probat cu i tu jabuku, to mi jos nije niko rekao, samo sam joj bananu davala samu. Hvala na savijetu, nadam se da ce joj pomoci.

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

Neposredna veza do poruke: 13818
19.5.2011 23:35:53   
bebacha
Lady super si ti ondauser posted image user posted image ma vrtic je zakonuser posted image
Lenna jabuka samo ispeci u folij i onda pomjesaj s bananom,crna cokolada,supa iz kesice je dobra za te stvari(savjet pedijatra),linex u caj

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 13819
19.5.2011 23:37:43   
la bomba
IZVORNA PORUKA: Leena

jos mi je preslatko, cim neko kaze da treba jesti, ona zavrne rukave i ode u kupatilo, ceka da joj neko opere rukeuser posted image

Ovo sam i ja čula, kao svašta znaju kad idu u vrtić, ... a kas su onda kući poslije toga duže vrijeme, sve pozaboravljaju user posted image user posted image

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 13820
19.5.2011 23:37:59   
ladyblue RR
a što joj ne daš Linex i ne riješiš tu stolicu? to će je za 2 sata zaustaviti i onda joj daj malo Pro life-a da joj obnoviš crijevnu floru.
to ti je neka viroza ali ja ne bi čekala da to samo prođe jer može i potrajati nego Linex. on se daje i bebama tako da je siguran.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 13821
19.5.2011 23:40:07   
bebacha
Alen je pio Linex s 3 mjesca i bas mu je pomogao.
ma vrtic je odlican.moja ide vec 20 mjeseci i bas voli ici

Neposredna veza do poruke: 13822
19.5.2011 23:40:19   
ladyblue RR
i ja sam čula dobre komentare za ovaj vrtić u  Svrakinom a i jako mi je blizu tako da ću je najvjerovatnije tu i upisati.
onaj u Mojmilu je extra. veliki, lijepo uređen ali mi nije baš na ruku a ujutro su nesnosne gužve pa mi se ne da peglati s malim djetetom i ludim saobraćajem.

< Poruku je uredio ladyblue -- 19.5.2011 23:47:46 >

Neposredna veza do poruke: 13823
20.5.2011 0:01:31   
Leena
A u šta da stavim linex? Pretpostavljam da se prah iz kapsule stavi u nesto, vodu? Prolife joj svakako dajem, to nam je dala pedijatrica...

bebacha, ma problem je sto ona povrati vecinu stvari koje pomazu za proliv, tipa povratila je cokoladu i supu danas... Ali to s jabukom probam odmah ujutro!

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

Neposredna veza do poruke: 13824
20.5.2011 0:05:49   
Leena
Lady, ma mozda ti je bolje sto je taj u svrakinom mali, malo djece, pa im se tete bas posvete... Znam da je moja Sanja vec u skolu isla uveliko, a i dalje u produzeni boravak isla u vrtic, jer su je tete voljele, a i ona njih, a u skoli nije bilo te opcije, a tetka sama s njom(tetak poginuo u saobracajciuser posted image ), tako da su joj te tete bas od pomoci bile... Hocu reci vrlo su susretljive i drage.

Btw, juce mi je jedna teta dala savijet koji nisam poslusala, jer me strah, a opet da vidim sta vi mislite... Kaze ona svom sinu dala (po savjetu doktora Lutve) cetvrtinu tablete za putovanje (protiv mucnine) i ubacila mu u kupovnu supu i kao odmah mu se zeludac smirio, a i rehidrirala ga supa... Mene strah tih tableta, kontam mala je, ali eto da vidim sta vi mislite o tome, mozda sam i ja malo paranoicna

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 13825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  551 552 [553] 554 555   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  551 552 [553] 554 555   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Strani jezici
bananica

Koji strani jezik govorite?

engleski (75%)

njemacki (13%)

turski (4%)

spanski (0%)

nijedan (2%)

neki drugi .... (7%)

Broj svih glasova: 55

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *