Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
da doji al samo po noći nekad jednom nekad dva puta,a bude dana kad ništa ne popije mene to više brine,al eto opet šta mogu pokušavala sam sve al on neće da pije i neće...pa koliko ona ima kila?pije li barem mlijeko?
ima 12,5 kg pije bebimil ujutru i pred spavanje al sad je 7 dana i to bila izbacila...ma mene ubi sto ona nema obroka normalnog uspijem joj ubaciti ponesto u usta al to je katastrofa pljuje,melja
i mi imamo 12,5 kg a moja jede svega , ali pomalo. jedino sto supu pojede sve sto joj stavim, ostalo obavezno ostane na tanjiru, a i en vadim joj puno. doji jos uvijek, i ja mislim da je sasvim ok
ja sam vam jucer sam s muzem bila na hitnoj...on ima hipertenziju...ne smijem ni napisati koliki mu je pritisak bio jucer...svako normalan bi bio vec 2m pod zemljom...ni dr. nista jasno nije.. posto mu je srce, HVALA DRAGOM BOGU, pravo jako pa na srcu se ne vide nikakve promjene...dobio je terapiju ko kakav starac...ma zahebo je i mog didu...elem, mora naravno mijenjati totalno nacin zivota od ishrane do kretanja...danas nije zapalio ni jednu cigaru...valjda ce izdrzati tako i dalje...pa je bio jutros i kod interniste...ja sam prije toga nazvala doktora i rekla mu bukvalno da ga precekira od a-z (mimo muzevog znanja)...ispricala mu sve tegobe na koje se zali proteklih godina...elem, on kad se vratio sav izbezumljen sta su mu sve radili ....kaze ono nije normalno...a i dalje nema pojma da sam ja "kriva"
eto...tako da znate...ako vam se ne javljam...nisam bas u elementu
ah...i zaboravila sam ...ja sam vam se od soka ubandacila na hitnoj ...mm stoji na nogama...normala s tim pritiskom, a ja lezim na krevetu s nogama u zraku...oni me umivaju...ma haos...isto dzekna ...na kraju su se i oni u hitnoj smijali...a meni pritisak kaze dr pao 110/70...ja reko...to je visok za mene ...ej, par smo za 5...imali smo nezaboravno valentinovo
Meni nikad ugoditi, bio je jedan period kad nista nije htjela jesti i to trajalo dva mjeseca, ja stiskala obraze, zacepljala nos, mm drzao ruke da ja ubacim hranu u usta i tako je hranila, ali zato sada masala sve zivo pomete, ne mozes nista jestivo staviti ona dofati i pojede, bukvalno pazim da sta ne ostavim od hrane na dohvat ruke njene. Ona nece samo mlijeko nikako i posto ustaje u pola pet, a lijeze oko deset ima pet obroka i jos dvije manje uzine na dan. Ja se trudim sto manje porcije da joj dajem, strah me da se dijete sto rece hanady ne razvali, ali skoro nam dr rece i ako ona ima 12,5kg, visoka je dosta i na njoj uopste ne izgleda da je bucka, osim krofnastih ruku i nogu, dobro i stomacica , pa nam je rekla da niposto ne smajujemo obroke vec da damo dijetetu koliko hoce jer bice period kad i nece htjeti jesti.
ja sam vam jucer sam s muzem bila na hitnoj...on ima hipertenziju...ne smijem ni napisati koliki mu je pritisak bio jucer...svako normalan bi bio vec 2m pod zemljom...ni dr. nista jasno nije.. posto mu je srce, HVALA DRAGOM BOGU, pravo jako pa na srcu se ne vide nikakve promjene...dobio je terapiju ko kakav starac...ma zahebo je i mog didu...elem, mora naravno mijenjati totalno nacin zivota od ishrane do kretanja...danas nije zapalio ni jednu cigaru...valjda ce izdrzati tako i dalje...pa je bio jutros i kod interniste...ja sam prije toga nazvala doktora i rekla mu bukvalno da ga precekira od a-z (mimo muzevog znanja)...ispricala mu sve tegobe na koje se zali proteklih godina...elem, on kad se vratio sav izbezumljen sta su mu sve radili ....kaze ono nije normalno...a i dalje nema pojma da sam ja "kriva"
eto...tako da znate...ako vam se ne javljam...nisam bas u elementu
ah...i zaboravila sam ...ja sam vam se od soka ubandacila na hitnoj ...mm stoji na nogama...normala s tim pritiskom, a ja lezim na krevetu s nogama u zraku...oni me umivaju...ma haos...isto dzekna ...na kraju su se i oni u hitnoj smijali...a meni pritisak kaze dr pao 110/70...ja reko...to je visok za mene ...ej, par smo za 5...imali smo nezaboravno valentinovo
izvini morado se nasmijati .....kod vas juce se svasta nesto izesavalo .....
ah dadada draga sta vas snađe al bit ce to aBd ok samo pravilna terapija i naravno korigirati ishranu mi sve kontamo da se neke stvari desavaju samo starijim ljudima kad sipak stigne nas brzo
i stomacica user posted image , pa nam je rekla da niposto ne smajujemo obroke vec da damo dijetetu koliko hoce jer bice period kad i nece htjeti jesti.
STo bi moj tajo znao rec: neka djete jede neka ima zalihe nedo Bog da nejede razboli se sav bi uvenio a ovako bar jede pa ako nedo Bog se razboli ima zalihe neke Samo neka jede kad moze ....
a joj dadada pa kako toliki tlak ima,joj baš mi je žao..nadam se da će izdržati bez cigara i da će se sve popraviti...a ovo vrijeme je baš grozno ja o jučer nikakva manta mi se glava me rastur uh što kažeš meni kad je 110/70 je visoko koliki je inače A što se tiče jela ovaj moj malecki obožava čorbice,kad ga pitam šta ćeš jesti veli on ga(grah)to mu je najdraže ,juhice,karfiol,brokula mrkva riža to sve obožava,al neće voće a ni išta ovako tipa pite,uštipka,sira to mu je sve bljak čim mu ponudiš napravi takvu facu
Joj dado legendo jedna...izvini i ja se nasmijah Nadam se da ti se muzu spustio a tebi digao Moj Antonio opet ima period nejela a na multivitamolu je i jako postaje histerican kad ne dobije sto zeli...I opet se budi nocu...prica pravo sad i jos uvijek je prava maza
apotekarko, anel je isto maza uzadnje vrijeme samo dodje do mene grli me ljubi mazi i cim pridje cim op,ruke u njedra dira siske svasta Kaze meni mm.zeno ne gnjavi ga toliko nece nikad narast samo se mazite , i valjate po podu sta cu reko on je moja zimska igracka kad muza nemogu gnjaviti (salim se) Marinci ni A nece voce pisala sam vec ovo ostalo podvalim i pojede povrce svo voli puca luk bjeli,crveni,poriluk drobi sav smrdi
Moj nije opsjednut sisama sta ce cojek bio na bebimilu ko da su mu sise i vazne one su savakako vaznije mm
paa moj jest uzadnje vrijeme smjesne mu cim na novinama ugleda zensku u grudnjacima ili polugolu Vice mama sram me....Juce bas sisao kod sveki i nasao novine obucena zenska u bikini on ce mama ,didi ojo mama atu svekar ja samo menjam boje sram me.... Nije ni moj bio na siski na ad.od malena al haman nije nikad siske vidio pa mu sad cudne sta je ovo kod mame
felix tako mene moj neki dan obruka pred svekrvom,našo neki satri cd(na njemu neka ženska u bikiniju)i donio svekrvi pokazuje i ona ga pita ko je ovo kaže on mama
e drage dobar vam dan... vidim ima podosta tog za čitati a nemam vremena......bemti život na selu!!!moja razonoda ode u 3 materine.. uffff kako sam govnasta sreća pa A spava... valentinovo ko dva starca koji čuvaju komšiji djete-sjedi kod kuće ev ga se probudi...moram ići..
Bona felix malo se do grla skopcaj sram te bilo zavodis mm pa Anel ugledao ja danasnjih mama salaaaaaaaaaaa
sto cu ja ...... hahahahahah taj zavuce ruku da je rolka nedo Bog da mi u gostima to uradi ...nebi dala neka lace baca se histerise .. Mala mu sta je bona bilo???Ko ljutio...... Ma nesekiraj se za valentinovo i ja sam dobila šišku nista znaci ....ja kazem mm a ruza gdje je a aa nista aaaa hvala muzeku on ce eto kupio,sam monte coklodi,smokija, stapica jesi reko al anelu to se nebroji pa kaze ja mislio broji se jer i ti snjim sve to ometes
Pozdravcic hanumice! Mi bili u setnji sa dragim drustvom Djecak zaspao u povratku kuci,evo ga hrce,dusa mamina Sto se tice jela,moj bebac je prava,mala poguzijica.Jede sve i moze uvijek da rucka... S tim jos uvijek nemamo problema,hB...Mamin bucko Mi ove sedmice konacno moramo da primimo vakcinu,ali onu za 6 mjeseci tek,a imamo skoro 14mj... Bas me strah...Ali valjda ce biti sve ok,aBd...
Već dva dana smo bez temp. ali me sve strah da se radujem, jer smo i u bolnici bili dva dana dobro i onda gore pokupili novi virus koji nas je maltretirao punih 5 dana. Jučer smo radili leukocite i dobri su nam, a sutra idemo opet na kontrolu.
Dalje ćemo morati vjerovatno raditi još neke pretrage, ali valjda će sve to biti OK...
Samo neka nema više turice...
a joj dadada pa kako toliki tlak ima,joj baš mi je žao..nadam se da će izdržati bez cigara i da će se sve popraviti...a ovo vrijeme je baš grozno ja o jučer nikakva manta mi se glava me rastur uh što kažeš meni kad je 110/70 je visoko koliki je inače A što se tiče jela ovaj moj malecki obožava čorbice,kad ga pitam šta ćeš jesti veli on ga(grah)to mu je najdraže ,juhice,karfiol,brokula mrkva riža to sve obožava,al neće voće a ni išta ovako tipa pite,uštipka,sira to mu je sve bljak čim mu ponudiš napravi takvu facu
a moja marinci...predispozicije... debljina, genetika, lose navike u ishrani, malo kretanja.. onog zdravog,pusenje,rat...i eto ti...a on jede sve ono sto ne bi trebao...suho meso, kobasice i svo to smece...voli jaku hranu...mislim, citava njegova familija se tako hrani...za razliku od ovih mojih...njemu kad mi nesto skuhamo on se osjeca ko da je u bolnici...pa dodaje bibera i soli sto bi ja stavila u tri rucka...a ta "sirova" sol je zapravo najgora...ma ja se iskreno nadam da se jucer dovoljno prepao te da ce se promijeniti...i jos sam mu ja pocela drobiti i buditi mu osjecaj krivnje...sluzim se sad svim metodama...pa i Andrejom...ja ga fakat ne mogu shvatiti...jer sam totalno drugacije odgajana i skroz neke druge navike imam...ja opet idem dr. i zanoktica ako me boli...a on ceka da mu skoci pritisak vise od duplo normalnih vrijednosti
IZVORNA PORUKA: dadada a moja marinci...predispozicije... debljina, genetika, lose navike u ishrani, malo kretanja.. onog zdravog,pusenje,rat...i eto ti...a on jede sve ono sto ne bi trebao...suho meso, kobasice i svo to smece...voli jaku hranu...mislim, citava njegova familija se tako hrani...za razliku od ovih mojih...njemu kad mi nesto skuhamo on se osjeca ko da je u bolnici...pa dodaje bibera i soli sto bi jastavila u tri rucka...a ta "sirova" sol je zapravo najgora...ma ja se iskreno nadam da se jucer dovoljno prepao te da ce se promijeniti...i jos sam mu ja pocela drobiti i buditi mu osjecaj krivnje...sluzim se sad svim metodama...pa i Andrejom...ja ga fakat ne mogu shvatiti...jer sam totalno drugacije odgajana i skroz neke druge navike imam...ja opet idem dr. i zanoktica ako me boli...a on ceka da mu skoci pritisak vise od duplo normalnih vrijednosti
ee dadada ovako ti isto živi i moj dragi samo neka mu je mesa i da je začinjeno al dobro...povrće je njemu a od salate samo kupus može proći... zato ja sada Ahmeda forsiram sa što više povrća i voća da mi ne bude kao on....
joj cure dosla sam da se pozalim ,ne mogu vise ludim
noc iza nas-ziva katastrofa !zaspo u 8 nakon sto je popodne preskocio spavanje i jos ga poslije okupali!mislim si super eto bar 3-4 sata mira!od 8-11 se probudio jedno 4-5 puta,i legnem kontam manje ce ,a on jos gore !vrti se okrece tamo vamo,vrti mi kosu,legne na glavu doslovice...poslije se okrene prema mm i ja dobijem petu usred oka ,pa stvarno sam poludila
i to sve do pola 3 ujutro ,tek nekad pred zoru je zaspo i danas haos vani,bili na kafici on uzas,a ja pretanka sa zivcima,necu vise ovakvih dana
znam da cete me sad utjesit i rec da je faza