|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  197 198 [199] 200 201   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
15.2.2011 13:39:50   
sheri
IZVORNA PORUKA: noa

IZVORNA PORUKA: marinčii

da doji al samo po noći nekad jednom nekad dva puta,a bude dana kad ništa ne popije mene to više brine,al eto opet šta mogu pokušavala sam sve al on neće da pije i neće...pa koliko ona ima kila?pije li barem mlijeko? 

ima 12,5 kg pije bebimil ujutru i pred spavanje al sad je 7 dana i to bila izbacila...ma mene ubi sto ona nema obroka normalnoguser posted image uspijem joj ubaciti ponesto u usta al to je katastrofa pljuje,meljauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

i mi imamo 12,5 kguser posted image
a moja jede svega , ali pomalo. jedino sto supu pojede sve sto joj stavim, ostalo obavezno ostane na tanjiru, a i en vadim joj puno. doji jos uvijek, i ja mislim da je sasvim ok

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4951
15.2.2011 13:41:47   
Anoniman

felix mi idemo u visinu,sada nosi broj 92 bodija,zadnji put kad sam ga mjerila imo82cm sad ima i više
user posted image user posted image user posted image user posted image mi ne micemouser posted image user posted image user posted image zapravo micemo al puzevim koracima super  vec 92 mi jos na 80 br

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 4952
15.2.2011 15:41:47   
Anoniman
Ahoj moje drage mamitice,

ja sam vam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
jucer sam s muzem bila na hitnoj...on ima hipertenziju...ne smijem ni napisati koliki mu je pritisak bio jucer...svako normalan bi bio vec 2m pod zemljom...ni dr. nista jasno nije.. posto mu je srce, HVALA DRAGOM BOGU, pravo jako pa na srcu se ne vide nikakve promjene...dobio je terapiju ko kakav starac...ma zahebo je i mog didu...elem, mora naravno mijenjati totalno nacin zivota od ishrane do kretanja...danas nije zapalio ni jednu cigaru...valjda ce izdrzati tako i dalje...pa je bio jutros  i kod interniste...ja sam prije toga nazvala doktora i rekla mu bukvalno da ga precekira od a-z (mimo muzevog znanja)...ispricala mu sve tegobe na koje se zali proteklih godina...elem, on kad se vratio sav izbezumljen sta su mu sve radiliuser posted image ....kaze ono nije normalno...a i dalje nema pojma da sam ja "kriva"user posted image

eto...tako da znate...ako vam se ne javljam...nisam bas u elementu

ah...i zaboravila sam ...ja sam vam se od soka ubandacila na hitnojuser posted image user posted image user posted image ...mm stoji na nogama...normala s tim pritiskom, a ja lezim na krevetu s nogama u zraku...oni me umivaju...ma haos...isto dzeknauser posted image user posted image ...na kraju su se i oni u hitnoj smijali...a meni pritisak kaze dr pao 110/70...ja reko...to je visok za meneuser posted image user posted image ...ej, par smo za 5...imali smo nezaboravno valentinovo

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 4953
15.2.2011 15:41:51   
Anoniman
Meni nikad ugoditi, bio je jedan period kad nista nije htjela jesti i to trajalo dva mjeseca, ja stiskala obraze, zacepljala nos, mm drzao ruke da ja ubacim hranu u usta i tako je hranila, ali zato sada masala sve zivo pomete, ne mozes nista jestivo staviti ona dofati i pojede, bukvalno pazim da sta ne ostavim od hrane na dohvat ruke njene. Ona nece samo mlijeko nikako i posto ustaje u pola pet, a lijeze oko deset ima pet obroka i jos dvije manje uzine na dan. Ja se trudim sto manje porcije da joj dajem, strah me da se dijete sto rece hanady ne razvali, ali skoro nam dr rece i ako ona ima 12,5kg, visoka je dosta i na njoj uopste ne izgleda da je bucka, osim krofnastih ruku i nogu, dobro i stomacica user posted image , pa nam je rekla da niposto ne smajujemo obroke vec da damo dijetetu koliko hoce jer bice period kad i nece htjeti jesti.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 4954
15.2.2011 15:48:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada

Ahoj moje drage mamitice,

ja sam vam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
jucer sam s muzem bila na hitnoj...on ima hipertenziju...ne smijem ni napisati koliki mu je pritisak bio jucer...svako normalan bi bio vec 2m pod zemljom...ni dr. nista jasno nije.. posto mu je srce, HVALA DRAGOM BOGU, pravo jako pa na srcu se ne vide nikakve promjene...dobio je terapiju ko kakav starac...ma zahebo je i mog didu...elem, mora naravno mijenjati totalno nacin zivota od ishrane do kretanja...danas nije zapalio ni jednu cigaru...valjda ce izdrzati tako i dalje...pa je bio jutros  i kod interniste...ja sam prije toga nazvala doktora i rekla mu bukvalno da ga precekira od a-z (mimo muzevog znanja)...ispricala mu sve tegobe na koje se zali proteklih godina...elem, on kad se vratio sav izbezumljen sta su mu sve radiliuser posted image ....kaze ono nije normalno...a i dalje nema pojma da sam ja "kriva"user posted image

eto...tako da znate...ako vam se ne javljam...nisam bas u elementu

ah...i zaboravila sam ...ja sam vam se od soka ubandacila na hitnojuser posted image user posted image user posted image ...mm stoji na nogama...normala s tim pritiskom, a ja lezim na krevetu s nogama u zraku...oni me umivaju...ma haos...isto dzeknauser posted image user posted image ...na kraju su se i oni u hitnoj smijali...a meni pritisak kaze dr pao 110/70...ja reko...to je visok za meneuser posted image user posted image ...ej, par smo za 5...imali smo nezaboravno valentinovo

user posted image user posted image user posted image user posted image izvini morado se nasmijati .....kod vas juce se svasta nesto izesavalouser posted image user posted image user posted image .....

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 4955
15.2.2011 15:50:54   
Anoniman
ah dadada draga sta vas snađe al bit ce to aBd ok samo pravilna terapija i naravno korigirati ishranuuser posted image mi sve kontamo da se neke stvari desavaju samo starijim ljudima kad sipak stigne nas brzouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 4956
15.2.2011 15:50:57   
Anoniman
i stomacica user posted image , pa nam je rekla da niposto ne smajujemo obroke vec da damo dijetetu koliko hoce jer bice period kad i nece htjeti jesti.

STo bi moj tajo znao rec: neka djete jede neka ima zaliheuser posted image nedo Bog da nejede razboli se sav bi uvenio a ovako bar jede pa ako nedo Bog se razboli ima zalihe nekeuser posted image
Samo neka jede kad moze ....

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 4957
15.2.2011 15:51:29   
marinčii
a joj dadada pa kako toliki tlak ima,joj baš mi je žao..nadam se da će izdržati bez cigara i da će se sve popraviti...a ovo vrijeme je baš grozno ja o jučer nikakva manta mi se glava me rastur uh što kažeš meni kad je 110/70 je visoko koliki je inačeuser posted image
A što se tiče jela ovaj moj malecki obožava čorbice,kad ga pitam šta ćeš jesti veli on ga(grah)to mu je najdraže ,juhice,karfiol,brokula mrkva riža to sve obožava,al neće voće a ni išta ovako tipa pite,uštipka,sira to mu je sve bljak čim mu ponudiš napravi takvu facu user posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4958
15.2.2011 15:52:21   
Apotekarka
Joj dado legendo jedna...izvini i ja se nasmijahuser posted image user posted image
Nadam se da ti se muzu spustio a tebi digaouser posted image user posted image user posted image
Moj Antonio opet ima period nejela a na multivitamolu je i jako postaje histerican kad ne dobije sto zeli...I opet se budi nocu...prica pravo sad i jos uvijek je prava maza

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 4959
15.2.2011 15:53:23   
Apotekarka
Kad mog Antonia pitam sta ce jesti on odgovara
gašine-grasineuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 4960
15.2.2011 15:56:10   
Anoniman
apotekarko, anel je isto maza uzadnje vrijeme samo dodje do mene grli me ljubi mazi i cim pridje cim op,ruke u njedra dira siskeuser posted image svastauser posted image user posted image
Kaze meni mm.zeno ne gnjavi ga toliko nece nikad narastuser posted image samo se mazite , i valjate po podu sta cu reko on je moja zimska igracka kad muza nemogu gnjavitiuser posted image (salim se)
Marinci ni A nece voce pisala sam vec ovo ostalo podvalim i pojede povrce svo voli puca luk bjeli,crveni,poriluk drobi sav smrdi user posted image

(odgovor članu Apotekarka)
  Neposredna veza do poruke: 4961
15.2.2011 16:01:44   
Apotekarka
Moj nije opsjednut sisama sta ce cojek bio na bebimilu ko da su mu sise i vazne one su savakako vaznije mmuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4962
15.2.2011 16:04:19   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Moj nije opsjednut sisama sta ce cojek bio na bebimilu ko da su mu sise i vazne one su savakako vaznije mmuser posted image
paa moj jest uzadnje vrijeme smjesne mu cim na novinama ugleda zensku u grudnjacima ili polugolu Vice mamauser posted image sram me....Juce bas sisao kod sveki i nasao novine obucena zenska u bikini on ce mama ,didi ojo mama atu svekar ja samo menjam boje user posted image user posted image user posted image sram me....
Nije ni moj bio na siski na ad.od malena al haman nije nikad siske vidio pa mu sad cudne sta je ovo kod mameuser posted image

Neposredna veza do poruke: 4963
15.2.2011 16:06:22   
Apotekarka
Bona felix malo se do grla skopcaj sram te bilo zavodis mm pa Anel ugledaouser posted image user posted image  ja danasnjih mama salaaaaaaaaaaa

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4964
15.2.2011 16:11:38   
marinčii
felix tako mene moj neki dan obruka pred svekrvom,našo neki satri cd(na njemu neka ženska u bikiniju)i donio svekrvi pokazuje i ona ga pita ko je ovo kaže on mamauser posted image user posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 4965
15.2.2011 16:12:43   
mala mu
e drage dobar vam dan...
vidim ima podosta tog za čitati a nemam vremena......bemti život na selu!!!moja razonoda ode u 3user posted image materine..
uffff kako sam govnastauser posted image sreća pa A spava...
valentinovo user posted image ko dva starca koji čuvaju komšiji djete-sjedi kod kuće
ev ga se probudi...moram ići..

Ahmed -11.07.2009.
mrvica mamina

Neposredna veza do poruke: 4966
15.2.2011 16:18:27   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Bona felix malo se do grla skopcaj sram te bilo zavodis mm pa Anel ugledaouser posted image user posted image  ja danasnjih mama salaaaaaaaaaaa
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sto cu ja ...... hahahahahah taj zavuce ruku da je rolka nedo Bog da mi u gostima to uradi ...nebi dala neka lace baca se histerise ..
Mala mu sta je bona bilo???Ko ljutio......
Ma nesekiraj se za valentinovo i ja sam dobila šiškuuser posted image user posted image nista znaci ....ja kazem mm a ruza gdje je a aa nista aaaa hvala muzeku on ce eto kupio,sam monte coklodi,smokija, stapicauser posted image jesi reko al anelu to se nebroji pa kaze ja mislio broji se jer i ti snjim sve to ometesuser posted image

< Poruku je uredio felix -- 15.2.2011 16:20:45 >

Neposredna veza do poruke: 4967
15.2.2011 17:15:55   
Amani12
Pozdravcic hanumice!
Mi bili u setnji sa dragim drustvomuser posted image
Djecak zaspao u povratku kuci,evo ga hrce,dusa maminauser posted image
Sto se tice jela,moj bebac je prava,mala poguzijica.Jede sve i moze uvijek da rucka...
S tim jos uvijek nemamo problema,hB...Mamin buckouser posted image
Mi ove sedmice konacno moramo da primimo vakcinu,ali onu za 6 mjeseci tek,a imamo skoro 14mj...
Bas me strah...Ali valjda ce biti sve ok,aBd...

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4968
15.2.2011 17:27:57   
Mya_81 RR
Curice moje user posted image

Da se i mi napokon javnemo user posted image

Već dva dana smo bez temp. ali me sve strah da se radujem, jer smo i u bolnici bili dva dana dobro i onda gore pokupili novi virus koji nas je maltretirao punih 5 dana. Jučer smo radili leukocite i dobri su nam, a sutra idemo opet na kontrolu.

Dalje ćemo morati vjerovatno raditi još neke pretrage, ali valjda će sve to biti OK...

Samo neka nema više turice...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 4969
15.2.2011 17:33:11   
Amani12
Od srca zelimo da se dosadna turica vise ne vraca...
Ljubimo mnogo ljepoticu malenu,a mami veliki zagrljaj user posted image user posted image

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 4970
15.2.2011 17:33:51   
Anoniman

a joj dadada pa kako toliki tlak ima,joj baš mi je žao..nadam se da će izdržati bez cigara i da će se sve popraviti...a ovo vrijeme je baš grozno ja o jučer nikakva manta mi se glava me rastur uh što kažeš meni kad je 110/70 je visoko koliki je inačeuser posted image
A što se tiče jela ovaj moj malecki obožava čorbice,kad ga pitam šta ćeš jesti veli on ga(grah)to mu je najdraže ,juhice,karfiol,brokula mrkva riža to sve obožava,al neće voće a ni išta ovako tipa pite,uštipka,sira to mu je sve bljak čim mu ponudiš napravi takvu facu user posted image

a moja marinci...predispozicije... debljina, genetika, lose navike u ishrani, malo kretanja.. onog zdravog,pusenje,rat...i eto ti...a on jede sve ono sto ne bi trebao...suho meso, kobasice i svo to smece...voli jaku hranu...mislim, citava njegova familija se tako hrani...za razliku od ovih mojih...njemu kad mi nesto skuhamo on se osjeca ko da je u bolnici...pa dodaje bibera i soli sto bi ja stavila u tri rucka...a ta "sirova" sol je zapravo najgora...ma ja se iskreno nadam da se jucer dovoljno prepao te da ce se promijeniti...i jos sam mu ja pocela drobiti i buditi mu osjecaj krivnje...sluzim se sad svim metodama...pa i Andrejom...ja ga fakat ne mogu shvatiti...jer sam totalno drugacije odgajana i skroz neke druge navike imam...ja opet idem dr. i zanoktica ako me boli...a on ceka da mu skoci pritisak vise od duplo normalnih vrijednosti

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 4971
15.2.2011 17:35:22   
Mya_81 RR
Dadada user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image mislim na vas i čuvajte mi se...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 4972
15.2.2011 17:57:20   
Anoniman
Hvala draga Mya...Hvala bogu da ste i vi bolje...ljubi mi misa slatkoguser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 4973
15.2.2011 19:42:41   
mala mu
IZVORNA PORUKA: dadada
a moja marinci...predispozicije... debljina, genetika, lose navike u ishrani, malo kretanja.. onog zdravog,pusenje,rat...i eto ti...a on jede sve ono sto ne bi trebao...suho meso, kobasice i svo to smece...voli jaku hranu...mislim, citava njegova familija se tako hrani...za razliku od ovih mojih...njemu kad mi nesto skuhamo on se osjeca ko da je u bolnici...pa dodaje bibera i soli sto bi ja stavila u tri rucka...a ta "sirova" sol je zapravo najgora...ma ja se iskreno nadam da se jucer dovoljno prepao te da ce se promijeniti...i jos sam mu ja pocela drobiti i buditi mu osjecaj krivnje...sluzim se sad svim metodama...pa i Andrejom...ja ga fakat ne mogu shvatiti...jer sam totalno drugacije odgajana i skroz neke druge navike imam...ja opet idem dr. i zanoktica ako me boli...a on ceka da mu skoci pritisak vise od duplo normalnih vrijednosti

ee dadada ovako ti isto živi i moj dragiuser posted image  samo neka mu je mesa i da je začinjeno al dobro...povrće je njemuuser posted image    a od salate samo kupus može proći...
zato ja sada Ahmeda forsiram sa što više povrća i voća da mi ne bude kao on....

Ahmed -11.07.2009.
mrvica mamina

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4974
15.2.2011 19:45:27   
mala86
joj cure dosla sam da se pozalim user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,ne mogu vise ludim user posted image

noc iza nas-ziva katastrofa user posted image !zaspo u 8 nakon sto je popodne preskocio spavanje i jos ga poslije okupali!mislim si super eto bar 3-4 sata mira!od 8-11 se probudio jedno 4-5 puta,i legnem kontam manje ce ,a on jos gore user posted image !vrti se okrece tamo vamo,vrti mi kosu,legne na glavu doslovice...poslije se okrene prema mm i ja dobijem petu usred oka user posted image ,pa stvarno sam poludila

i to sve do pola 3 ujutro ,tek nekad pred zoru je zaspo
i danas haos vani,bili na kafici on uzas,a ja pretanka sa zivcima,necu vise ovakvih dana user posted image user posted image user posted image user posted image

znam da cete me sad utjesit i rec da je faza user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  197 198 [199] 200 201   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  197 198 [199] 200 201   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pranje guze.
пеперутка16

Da li vaš muž presvlači djetetu odjeću, mislim na pranje guze i mijenjanje pelena?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *