Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
jeste bas se istraumirao danas . dusa moja draga ma srce me boli znate i sami majke ste .... Ja se danas nisam mogla sudrzat kad je vristo dok mu nos cistila , suze same idu a on jadan jos vice mamama, mama , pa tata tata... Ja nisam mogla drzat inhalator vec sestra ga uzela cvrsto bojala sam se oce mu kosti polomiti kako ga uzela samo on se trese i vice pod inh. maskom tataaaaa mamaaa a meni se srce cjepa na milion djelova. BOZE imal ovom kraja ........
Felix je Anel razumno djete.jel mu moze pricat o inhalacij,i obecat nagradu ako bude dobar,pa da ga ti drzis.Ja nikad nisam dala da Ajlu drzu medicinari jer ona onda place 100 put gore
jeste bas se istraumirao danas . dusa moja draga ma srce me boli znate i sami majke ste .... Ja se danas nisam mogla sudrzat kad je vristo dok mu nos cistila , suze same idu a on jadan jos vice mamama, mama , pa tata tata... Ja nisam mogla drzat inhalator vec sestra ga uzela cvrsto bojala sam se oce mu kosti polomiti kako ga uzela samo on se trese i vice pod inh. maskom tataaaaa mamaaa a meni se srce cjepa na milion djelova. BOZE imal ovom kraja ........
Pile drago....kako mi ga je zao a i tebe, nikome nije kao majci kad joj dijete pati Samo budi jaka, moras....
Ja isto Lanu drzim u krilu i iskljucivo joj ja drzim onu masku, sestre nisu ni pokusale , ja joj pricam ono sto znam da voli, sestre joj naviju nekog medu sto svira i mase nogama i rukama i nekkao izdrzimo....
Felix je Anel razumno djete.jel mu moze pricat o inhalacij,i obecat nagradu ako bude dobar,pa da ga ti drzis.Ja nikad nisam dala da Ajlu drzu medicinari jer ona onda place 100 put gore
ja igoru navijem muziku na mob ali on bude miran, a mujo drekavac urla bez obzira sta da mu radis, malo bude tisi kad mu svira branko kockica.
srecom pa luka nije od prosle godine isao na inhalaciju nikako
on cim vidi place ma jk ba plahljiv je uzas . I kad god mi kaze inh. ja se nakostrijesim sva. ma nista on ne vidi tad niti cuje
felix ne daj se, budi jaka zbog Anelka...biće to sve super...vidjećeš malo po internetu potraži pod tim pojmom vakcina i nerv/živac ili tako nešto, pa vidi šta piše, rizici i tako to...sretno!
pitam se sta bi mu taj neurolog radio samo boze pored ovog svega jos mi ovo treba .....znate li vi ?
mozda da provjeri da mi nije koji zivac potrefila, jer je tu blizu isijas nerv, znam da se zbog toga mora paziti kod tih boca kako se daju.
e sad kako bi provjerio ne bih ti znala reci ...
jel to opasno?
ljubi tebe tvoja mala nemoj vise dumati, necu nista vise da ti govorim nemoj se bez veze prepadati. bice dobro ako Bog da misli pozitivno, jeli moze...
¸Feli9x draga bas mi ej zao Anela, draga budi jaka, prikupi snage, moras razmisljati racinonalno koliko god to teskobilo.
Sto se tice penicilina on se smije davati samo intra muskularno(u misic) i kad ubodes iglom potrebno je aspirirati spricu, da se vidi nedaj Boze da se nije ubolo u krvni sud, ona je sigurno aspirirala, ali posto se Anel vrtio moguce da je iglom malo ostecen krvni sud pa zato ne moze na nogu, ne mora da bude do nerva. St vise masiraj i da kad si mu skinula onu vaticu sto stave na ubod je li bilo dosta krvi ili kapljica?
onako bilo je krvi, malo ko i uvjek sto bude .nista previse nego jel uredu sto mi spava ovoliko bude se place nosam zaspi popio malo caja i opet zaspo,boze ocel doc sebi ikako jos nije jeo nista
Draga ne vjeruje da je nerv ostecen, jer ako je dala u gornju cetvrtinu guze tu nema nerva, jedino da je retard pa da nije dala na dobro mjesti ili da se anel toliko vrtio pa da je igla setala, ali i ona bi trebala da ima cvrstu ruku i iglu drzi pod kontrolom. Moguce da mu je dotakla krvni sud, to pravo boli, sreca pa nema krvi jer znaci da nije ostetola krvni sud, znaci penicilin nije dospio do krvnog suda, to moze biti opasno, jer naglasavam penicilin ide samo u misic, niposo u krvni sud, venu... Zato se penicilin daje polako i vise puta aspirira prilikom davanja. Sto vise masiraj moze i od straha da je ukocio nogu pa se misic zategao. Slobodno uzmi malu gazicu i umoci je u pola voda, pola alkohol i tim izmasiraj dobro, to ce ti najbolje pomoci, jer i oni stave alkohol na tupfer posle injekcije, tako da ne skodi. To sto spava neka ga i bolje, dijete se izmorilo, i ti bi se izmorila da su te tako izvodali i izboli i inhalirali... samo prati temperaturu i prati njegovo stanje, da ne daj boze ne bi doslo do alergije na penicilin. ali ne bi trebalo. Nemoj samo da se istraumiras mojim postom, jer ja mislim da nije nista strasno, da je to sve sto je on ukocio misic, sto neko rece koliko mi se puta to desilo, i primila sam more injekcija i dala more injekcija ali me opet strah.
Ma ja sam malo radila u struci i doskolovavala se, ali se na samom kraju posvadjah sa knjigom, tako da ti sad sa ovo skole sto imam vise sam za rad sa malo "poremecenim" , samo da jos se nakanim pa zavrsim to vrlo malo sto ostalo.
Nije problem ako kome treba gotovo diplomirani psiholog tu sam , vama po nabavnoj sat vremena
Draga ne vjeruje da je nerv ostecen, jer ako je dala u gornju cetvrtinu guze tu nema nerva, jedino da je retard pa da nije dala na dobro mjesti ili da se anel toliko vrtio pa da je igla setala, ali i ona bi trebala da ima cvrstu ruku i iglu drzi pod kontrolom. Moguce da mu je dotakla krvni sud, to pravo boli, sreca pa nema krvi jer znaci da nije ostetola krvni sud, znaci penicilin nije dospio do krvnog suda, to moze biti opasno, jer naglasavam penicilin ide samo u misic, niposo u krvni sud, venu... Zato se penicilin daje polako i vise puta aspirira prilikom davanja. Sto vise masiraj moze i od straha da je ukocio nogu pa se misic zategao. Slobodno uzmi malu gazicu i umoci je u pola voda, pola alkohol i tim izmasiraj dobro, to ce ti najbolje pomoci, jer i oni stave alkohol na tupfer posle injekcije, tako da ne skodi. To sto spava neka ga i bolje, dijete se izmorilo, i ti bi se izmorila da su te tako izvodali i izboli i inhalirali... samo prati temperaturu i prati njegovo stanje, da ne daj boze ne bi doslo do alergije na penicilin. ali ne bi trebalo. Nemoj samo da se istraumiras mojim postom, jer ja mislim da nije nista strasno, da je to sve sto je on ukocio misic, sto neko rece koliko mi se puta to desilo, i primila sam more injekcija i dala more injekcija ali me opet strah.
Mala pa mi koleginice
uh bass ti hvala malo me oraspolozi svojim postom .