Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
mos do sutra...ja se selim na "faze dvogodisnjaka" ...a povlacim sa sobom tajru, nou, breskvu, saharu,hanady, ivancicu,nunichi...a uskoro i ostalu ekipu ...eto vam teme beeeeeeebe...mi smo sad Veliki
ma ko to nas ćera s teme nemoj da vi razgulite mi smo prve dosle i jos vas lijepo docekale i primile u drustvo a vi sad tako
mos do sutra...ja se selim na "faze dvogodisnjaka" ...a povlacim sa sobom tajru, nou, breskvu, saharu,hanady, ivancicu,nunichi...a uskoro i ostalu ekipu ...eto vam teme beeeeeeebe...mi smo sad Veliki
ma ko to nas ćera s teme nemoj da vi razgulite mi smo prve dosle i jos vas lijepo docekale i primile u drustvo a vi sad tako
Pa hajd onda dajmi savjet sta da radim, kad nesto ne smije da dira i stalno se vraca na jedno te isto. Kazem neboji se zivotinja nikakvi macku uzme za rep vuce vani , konju kad vidi igra u mjestu kako konjo galopira , Doktora se UVEJK bojao ,.....Cak i vage ... Boji se kad pogasim svjetla idemo lec reko samo tv. radi kad ga ocu uspavat inace da ne pogasim ta nebi nikad zaspo....
Gdje je Mala1994 danas, nije se javljala , nisam upratila.... Zene kako ima medenu djecicu , mali Luka me kupio, maza je prava....a onaj lopov mladji...smeker, ne bi taj prisao ni za cijeli svijet
Gdje je Mala1994 danas, nije se javljala , nisam upratila.... Zene kako ima medenu djecicu , mali Luka me kupio, maza je prava....a onaj lopov mladji...smeker, ne bi taj prisao ni za cijeli svijet
Ja kad nesto diram udarim je po ruci, naravno ne jako i vrisnem, nema ono ne, ne... vec NE i samo se okrenem i odem... ispocetka nije palilo sad fino pali... to prepadanje djece sa ovim, sa onim mi je bezveze, ma i baba roga, a ne cuko, maca i ostalo... Ja sam nemajka
Dadada sjedi tu gdje jesi i ne mici, pusti ovu Lady ona ljubomorna sto tvoj A jede pomfrit
sto se tice blendanja-ne blendamo vec dugooo,prije rodjendana
ako mi jedemo nesto "bezveze",pizzu,meso iz rerne,...nesto sto znam da on nece ili ce pojest kasikicu-dvije onda mu kuham,i to za 2 dana vecinom
jede svakakvo povrce,neki dan sam mu dala tikvicu,nije ga bas odusevila,za sljedeci zalogaj sam je samo izgnjecila,i pojeo je sa ostalim
tjesteninu najcesce jede sa pavlakom,i to one "sarafe" malo ih on ganja vilicom,malo ja al pojede bez frke
i sad nakon bolesti je poceo ponovo jesti ok
felix ,odmaraj kad i on spava
sad se skonnta nisam mu davala dugo rizu,s cim je vi pravite i kako?
felix ja sam bila uzasno zlocasto djete i moji roditelji su me plasili mrakom,cikom,doktorom itd zato ja sad kad se smraci ne smijem sama nigdje,kad moram doktoru sva sam u grcu a da ti ne pricam kako se sa 30 godina bojim ljudi koji mi idu u susret a u mojoj glavi izgledaju malo zato Nou plasim samo kuhačom pa ako ne bude voljela kuhati eto je tamo nikom ne dozvoljavam da je plasi da se nebi desilo ovo sta se meni desilo radije cu je puc puc po guzi nego reci npr-eto mrakonje itd ti vidi sta ces al evo ti moje iskustvo koje nije ni malo lijepo
Ja kad nesto diram udarim je po ruci, naravno ne jako i vrisnem, nema ono ne, ne... vec NE i samo se okrenem i odem... ispocetka nije palilo sad fino pali... to prepadanje djece sa ovim, sa onim mi je bezveze, ma i baba roga, a ne cuko, maca i ostalo... Ja sam nemajka
Dadada sjedi tu gdje jesi i ne mici, pusti ovu Lady ona ljubomorna sto tvoj A jede pomfrit ah da ja zaboravila da si ti nemajka
meni se x puta desilo da me do te mjere iznervira da se dreknem al bas dreknem , na njega on istog se momenta "ukopa" u mjestu spusti glavu u pod i stoji suti ne mice ja nabrajam nabrajam navijem se... Pa mi posle bude zao dodje mi da placem sto sam ga toliko ruzila.
felix ja sam bila uzasno zlocasto djete i moji roditelji su me plasili mrakom,cikom,doktorom itd zato ja sad kad se smraci ne smijem sama nigdje,kad moram doktoru sva sam u grcu a da ti ne pricam kako se sa 30 godina bojim ljudi koji mi idu u susret a u mojoj glavi izgledaju malo zato Nou plasim samo kuhačom pa ako ne bude voljela kuhati eto je tamo nikom ne dozvoljavam da je plasi da se nebi desilo ovo sta se meni desilo radije cu je puc puc po guzi nego reci npr-eto mrakonje itd ti vidi sta ces al evo ti moje iskustvo koje nije ni malo lijepo
o.k necu vise obecavam nema baba roge, Al svjetlo moram pogasiti kad idemo spavati jer nebi nikad zaspo..... Al ne plasim ga eto mrakace bjezi ovako....pogasim i kazem ajmo krpe , spavanje da se zna neki red...
Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi
Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi
Felix ali spusti glavu i prestane npr da dira uticnicu, a kad kazes nemoj dirati uticnicu ubice te struja sigurno ne prestane da je dira. I meni je tesko i meni se srce kida, ali ja ne vristim kad pravi rovas, ja ne vristim kad radi nesto sto smatram da treba raditi ili kad radi nesto sto je ne moze ozlijediti. Mi imamo zastitu za uticnice ali ja opet nedam da dira, otici cemokod nekoga ko nema zastitu pa ce dirati, a hajde ti objasni njoj da kod nas smije, kod nekog drugog ne smije, ovako lijepo ne smije ni kod koga, otvaranje ladica, diranje posudja i rovasenje po kuhinji, diranje TV-a, sporeta, frizidera ma svih elektricnih uredjaja ne smije. Vise ce me boliti ako se mlatne priliko otvaranja ladica ili nedaj boze polomi zube, jer ona nehoda vec se dize uz stvari i uhvati za ladicu na npr koja se otvori, i nju povuce da padne...tako da sam ja dosledna nekim svojim principima, ko god hoce moze reci da sam nemajka, da sam prestroga, ali jednostavno ono sto se ne smije, ne smije koliko god mene to boljelo sto ja vrisnem. ako Bog da imacu i dr dijete ubrzo, Ani ce biti 18 mjeseci, ako ej sad ne naucim nekom redu donekle tad sigurno necu jer necu imati kada, sta ja treba da hranim dijete a ona da baulja oko uticnica...ma nece taj film docekati dok sam ja ziva. Jos pogotovo sto sam ja sama sa njom gotovo uvijek, mm je vise na putu i na poslu nego kuci, ako vikend provede kuci mi smo presrecni, ali on niti ima niti pokusava stvoriti autoritet, niti ga se ona boji...ali razumijem i njega i ako ne podrzavam, jednostavno ej pozeli.
ma znam mila znam ..... stvarno moraju postojati neke granice .. Jer sam imala prilika i prilika vidjeti ne odgojeno djete ...... a to ne zelim radije cu se derati vristati al ce biti kako treba da bogdom oce na lijep nacin poslusati... I mm. je popustljiv ja nisam jer sam snjim sama a nedam ni da mu drugi titraju dopustaju kad ja ne da, ..... Stvarno sve razumije i razuman je tako mora da shvati i neke stvari sto ne smije da dira. Najvise se ja uznervozim recimo sada kad jest ovakav dok ga zub muci budi se nocu sjedi place nece ninat nece nista samo place nece da usuti ... Jedva zaspe oce da ga ninam jesamli stala sa ninanjem kmeci.. Ja ga fino spustim jer Nemam snage vise placi kome hos.... Ili nervozan aman ljudi moji uz nogu mi ide ko priljepak mene glava boli od kenkanja njegovog u kozu mi se uvukla . Znam da nije ni njemu lako, al meni dodje da puknem jedom ! Jos kad ne spavas nocu imal ista gore
jelenaT ovo za muža nam je isto nekad sam bjesna na njega a nekad ga razumijem recimo mi imamo problem s hranjenjem i sad ce tata to rijesiti nakon pljuvanja i meljanja on se malo drekne na nju a ona slozi neku facu ko da je na sahrani nedaj Boze... mm izlazi iz kuhinje i govori ja se vise necu derati na nju niti cu je ikad udariti i nemoj to traziti od mene ja ostadoh znaci noi tata nije autoritet a mama je al neka sam sve je to za njeno dobro ne zlostavljam je,ne zanemarujem je,ima sve sto pozeli al red je red i moja je zadnja-dobro ne bas uvjek
I ja sam ninala i ninala i titrala, ali moje dijete je prije dva mjeseca imalo gotovo 13kg, ma nema ninanja, nema sanse. Ja ne ninam ni kad je bolesna, mogu da je stavim pored sebe, da je mazim, d ajoj pjevusim, ali da je ninam nema sanse. I mojoj A rastu zubici krenule donje dvojke i cetvorke i gornje trojke i cetvorke, za poluditi nam je, nju osanit smiri posle 15 minuta kad joj ga dam, tako da ja kad visti kad znam da je do zuba dam joj ga, mazim je dok je bol ne popusti i ostavim da se sama uspavljuje. Jednostavno ne mogu sebe da drzim na nogama a ne da je ninam, ne zelimd a se opet navikne na to, a jedva sma je odvikla.
evo mene nazad...svasta ste napisaali ...ne mogu vas upratiti... isla sam da kupim bravu za portal i zamjenila sam je tolika me huja uhvatila da sam nokat polomila... ne znam jesu li htjeli obijat ili ne ali su komsiji 2 sprata iznad ukrali kolica...mi smo jos dobro i prosli... eto sta jos da vam kazem glava me boli jer sam doslovce izasla mokre kose... okupala sam se u znoju mjenjajuci bravu...sad se odoh odmoriti pa pospremanje kuce i kafica sa ringe-rajooom jeee ;) Makar nesto da mi uljepsa dan... Seceru dolazis li?
Felix to za ninanje nije karakteristika ne odgojenog djeteta.shvati da to njemu treba.njega kad nesto muci on hoce tebe,hoce da radi nesto sto voli,u ovom slucaju ninanje. ti se predstavljas kao stroga al ja mislim da je Anel umazen.ti lebdis na njim i on to vjesto koristi.recimmo kod moje Ajle deranje,vristanje i galama ne prolazi i oduvjek je tako.ja njoj samo moram pricat i objasnjavat.ako bas pocnem vikat ona mene vise ne slusa.
Noa moj je isti takav, ma on nece ni da je hrani posto zna da ce se morati proderati, tako da je nikad nije ni nahranio, pokusa on, ali psole dva zalogaja mama ce . Jednom ona posla da dira sporet koji je bio upaljen i on se ono refleksno izdera na nju, ona isto tako facu slozi, a on ce njoj na to, pa sreco neda mama da se dira sporet, dao bi tata ...toliko o autoritetu... isto tako kad god ode negdje sa njim ili zajedno sa njim ona se vrati po jednom igrackom, uhvati se za nju u radnji i ne popusta i on joj je kupi, dok meni nikad nije to uradila, jednom uzela i pocela plakati, a je fino vratila na policu i nastavila dalje.
evo mene nazad...svasta ste napisaali ...ne mogu vas upratiti... isla sam da kupim bravu za portal i zamjenila sam je tolika me huja uhvatila da sam nokat polomila... ne znam jesu li htjeli obijat ili ne ali su komsiji 2 sprata iznad ukrali kolica...mi smo jos dobro i prosli... eto sta jos da vam kazem glava me boli jer sam doslovce izasla mokre kose... okupala sam se u znoju mjenjajuci bravu...sad se odoh odmoriti pa pospremanje kuce i kafica sa ringe-rajooom jeee ;) Makar nesto da mi uljepsa dan... Seceru dolazis li?
Boze sacuvaj nisi vise siguran u podne a kamo li kad mrak padne strasno
ninam kad je nervozan, bolestan , i po dani kad treba da zaspi. Uvecer nikad (kad je zdrav) . Al,bar je pametan kad je zdrav onaj dan na viked. djete se culo nije igrao se fino slusao ma sve za 5. samo neka je vani odma slusa.... I neda se dirati recimo malom koji ima 5god. zna ga zadirkivati a imal mi ista gore kad se djete zaigra bome ovaj cupa ga gura neda na se Tako zna mu loptu otimat, bacat ma tako me naljute da kazem da cu ih pocet u sirom krugu zaobilaziti da se ne sastajemo zajedno. Dok otac njegov zna rec uzadnje vrijeme , jeste A.umazili Molim reko sto, sto neda lopte svoje igra se sto neda svoje guralice autica... Kao daj pusti djecu nece im nista biti pa kako nece zar si corav pa, vidis da ga dira gura, vuce , udari vama to o.k e pa meni nije. Uzme lpotu namjerno sutne daleko niztrimice ,jednostavno sve namjerno...... Oni nista ne haju ..... Mene briga nije moje a da je moje dobio bi sebi znas kako!!
Felix to za ninanje nije karakteristika ne odgojenog djeteta.shvati da to njemu treba.njega kad nesto muci on hoce tebe,hoce da radi nesto sto voli,u ovom slucaju ninanje. ti se predstavljas kao stroga al ja mislim da je Anel umazen.ti lebdis na njim i on to vjesto koristi.recimmo kod moje Ajle deranje,vristanje i galama ne prolazi i oduvjek je tako.ja njoj samo moram pricat i objasnjavat.ako bas pocnem vikat ona mene vise ne slusa.
MA NIJE vec se malo raspekmezi kad je bolestan pa nas koristi..... Cini ti se bolan .... NOa sta hos tvoj makar pokusa sa hranjenjem Moj nije Nikad stavio mu kasiku u usta . Sem banane kad jede , snjim ili smoki ...