Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Samo da vas pozdravimo i da se pohvalimo da smo vec 2 dana bez cucle, dude ili kako je ko zove Svima saljemo velike Bolesnoj djecici zelimo da sto prije ozdrave. I trudnicama ovim bolesnim zelimo da se sto prije izljece Sada idemo u setnju, kasnije cu da citam detaljnije sta ste pisale. Puse svima
Samo da vam mahnemo, nadamo se da su bolesne bebice bolje. Lady draga jesi li se smirila, vidim Lana dobro ruckala...bravo za nju ... Ja Ani koristim Milupa 7corn koje su extra i mogu i u mlijeko i u jogurt, a i u sve ostalo da se stavljaju, one su kao mljevene, ali nazalost kod nas ih sad nema nigdje kupiti prije bilo u DM-u, ako neko naleti gdje na njih ima mustuluk, pa tako da meni sestra salje iz BG ili kad mm ide donese, jedna kutija bas dugoooooo moze biti, ja joj svaki dan bar u jedan obrok stavim i bude mi pakovanje gotovo mjesec dana.
Ja sam hvala Bogu bolje, bila na boci, urolog kaze stanje se polako stabilizuje, ali jos nije najbolje...bitno je da napredujemo. Jedni mi kazu bubreg voli mirovanje, jedni kazu bubreg voli kretanje pa vise nisam pametna Danas Anu vodim na ORL na kontrolu sluha... nadam se da ce biti sve za 5, ali opet neka me panika fata.
Felix ja cu sad fino napisat jedan post samo tebi.Mozda ce biti i neki tuzni losi rjeci jer sam ljuta al ako hoces i naljuti se. De se zeno malo trgni i pomakni se s mjesta.Bar 10 zena ti je savjetovala da odes privatno pedijatru.Pa ako treba odvede ga kod jos 5 pedijatara,specijalista al jednom skontaj sta mu je.Prestani vise mucit i sebe i djete.Skontaj da nije normalno da djete pije tolike sirupe,injekcije,inhalacije.A ti se malo saberi,skontaj se.Ako nemas pomoc muza lijepo se spremi i otidi mami,pa nek ti neko pomogne,odmori se.Zeno samo se vrtis u krug bez ikakvog rjesenja.A moj ti je savjet,koji ti se nikako nece svidjet,je da rodis sebi jos jedno djete,pa da imas jos kome poklanjat svoju paznju i vrijeme jer u protivnom Anela ces pokvarit skroz. Et sad me mozes i naljutit.ostale me mogu osudit al ja sam morala ovo napisat-
nista ti rec necu jer ne ljutim se to je tvoj komentar . .bio los ili dobar. Samo cu rec da ja svojoj Ped . vjerujem sve nal je vadio moguce sve je uredu znaci nema dje nisam bila i sve moguce pretrage obavila od , snimanja pluca, do stomaka, do hirurga , sve je UREDU trebam ga jel voditi da ga ponovo bodu da se jos traumira ne ne hvala . Ostao nam je jos nal. krv. boce dobija za olaksanje disanje jer djete ima BRONHITIS . koji je pun slajma, inhlac. prima , ....
Ovo je samo bio dobro namjeran savjet.Ti si meni jako draga forumasica al stvarno vise nemogu citat koliko se patite.jednostvavno moras se pokrenut i rjesit to jednom
Ovo je samo bio dobro namjeran savjet.Ti si meni jako draga forumasica al stvarno vise nemogu citat koliko se patite.jednostvavno moras se pokrenut i rjesit to jednom
sad ce zvucati licemjerno al ja se slazem s bebachom,pokupi sve nalaze koje ste vadili do sada,pare u džep i trazi dobrog specijalistu..ovo sto se vama desava nije ok.da mi je majka rođena pedijatar koji samo vadi nalaze i daje inekcije bez ijedne dijagnoze rekla bih joj aj zdravo odoh traziti drugo misljenje.. ja sam zbog trodnevnog virusa obisla 3 pedijatra a zbog ovakve situacije ni Sarajevo ni Zagreb ni Beograd mi nebi bili daleko
to je dijagnoza samo jednog pedijatra.idi dalje.pa ako bude to,spremi se i na more.mislim nadam se da imas sredstva.al obavezno trazim jos bar jedno misljenje. mozda ja to zato misliim jer sam se punooo opekla od nase povrsne pedijatre.zato vise nikom nevjerujem
al ja znam dijagonozu vec nejgovu Bronhitis +slajma + ide mi zub 4vorka koji je tezak+nervoza .....
pa jel moguce da se to ne moze izlijeciti tako dugo meni nesto Anelko stalno bolestan a ti fino popodne sjedi s tvojim muzem i trazi od njega da preuzme ulogu oca(uh kako ovo grubo zvuci al nije ) cim Anelu malo bude bolje,ostavi ga s njim i izađi,setaj,sjedi negdje sama pij kavu ispusi kutiju cigara i reci mu da te slucajno ne zove ako te Anel bude trazio..neka se sam s njim snađe...ja ovo radim bar jednom mjesecno i puno se bolje osjecam
al znas mila sta je jos problem sto i mm je pretrpan poslom ma muka kad ima muka kad nema jadan ni on nespava kao ja jos radi , obavezan poso dodje kuci ja odma utrpam anela nije ni njemu lako razumim ga bogami ... Al abd cim ozdravi rekla sam ja cu ti A. ostaviti boze tako me neka luda bila snasla da mi je bilo doslo da ih obadvojicu ostavim i odem da pojegnem od svi problema ... Pa haman kod njega je tesko jer znas kako je Bronhitis tezak , nije ga jos izlecio . Sedmica eto citava prosla zapravo ja sam opet kriva kasno sam ga odvela ona je meni kasljao vise od mjeseca a poceo se leciti od skora nisam na vrijeme otsila .
Sve dotle dok ne budeš ti cjenila to što radiš kući-neće ni on tm! sjeti se one priče(mislim da je negdje u vicevima) kad je muž ženi prigovarao da ništa ne radi, pa ga sljedeći dan haos dočekao kad je s posla došao......i ona mu rekla (ne znam citirati) e danas nisam radila ništa od onoga što radim svaki dan........
I tebi je san potreban isto k'o i njemu, i ti imaš posla ist'o k'o i on! gdje je tvojas pauza, gdje je tvoj godišnji....a njima(mislim pojedinim muškarcima) sve to pali, on mora na posao i mora spavati u drugoj sobi, a ti-pta ćeš ti, tebe čeka samo repriza te noći opet ujutro! I ja ne radim, mm radi i imam dvoje djece, ovaj mlađi još noć nije prespavao uopšte, a kamoli u svom krevetiću, zna toliko plakati da probudi starijeg u drugoj sobi, ali mi još nije na pamet palo da ja i mm spavamo odvojeno! To je bračni krevet(jest da nam se još jedan član prišlepao ) ali on tu treba da spava, sa mnom!!!!!!!!! Ode i on nekada, ali vrlo rijetko (i to kad se dogovorimo) da odspava u dnevnoj, ali isto tako i ja imam trenutke kad se moram odmoriti(kao jutros-on im je pravio doučak,prao guze, a mene je san jednostavno srušio!
Felix draga ja sam vec ti savjetovala dr misljenje, ali tvoj izbor. Sto se tice bronhitisa ja ga imam cijeli zivot koji je prerastao u astmu, imala sam dva anafilakticka soka zbog bronhitisa, dva puta pala u komu i borili mi se za zivot. Bronhitis ne lijeci pedijatar vec djeciji pulmolog... sto se tice bronhitisa najbolje da krenes sa narodnim lijekovima, ja sam prije tri godine ispila jednu turu sledeceg i evo hvala Bogu nemam napada, a prije sam svako jutro bila na infuzijama i aminofilinima, da i ako je bronhitis postoji zastitna pumpica koju djeca mogu da koriste, imas nocne i dnevne...flexotid, berodual, sereven, serotide...ima milion nacina bez injekcija... a sto se tice prirodnog lijeka pravi se ovako: Uzmes litar surutke, nadji domacu i kilogram smedjeg secera...stavi to na najmanju mogucu vatru,najbolje ako imate sporet na drva...koliko se sjecam ima ti mama, pa na cosak skroz i da se to lagano krcka 2-3sata dok se skroz ne skasi i karamelizuje uz povremeno mjesanje. Onda to dajes Aneli tri puta na dan po jednu kasiku kao sirup. Svinjska mast na prsa itd...
ja nebi prihvatila dijagnizu bronhitisa bez detaljnog pregleda pulmologa.ako ste slikali pluca uzmi uputnicu i odvedes ga pulmologu da to fino detaljno ocita
ja nebi prihvatila dijagnizu bronhitisa bez detaljnog pregleda pulmologa.ako ste slikali pluca uzmi uputnicu i odvedes ga pulmologu da to fino detaljno ocita
dal ima to kod nas taj pulomog . Morat cu onda jos to provjeriti .
Uzmes litar surutke, nadji domacu i kilogram smedjeg secera...stavi to na najmanju mogucu vatru,najbolje ako imate sporet na drva.
Jesi li ti jelena nekad podavno pisala o ovome! Ja sam pričitala na rr i napravila svojoj djeci, mali otvori frižider i govori daj mama meda-tako je ukusno! A za prohodavanje i da što lakše nađete pipejice za krofnaste hodalice
< Poruku je uredio doublemum -- 8.4.2011 12:39:54 >
felix draga zelim ti da prebrodite te trenutke sto lakse, i moje misljenje je da potrazis jos neko misljenje moja D je imala bronhitis sa 7 mjeseci, prvo su rekli upala pluca pa opstruktivni bronhitis pored inhalacija, antibiotika i sirupa raznoraznih....nasla sam svinjsku mast stavljala 4 noci, odveli je u septembru na more ustajali u 6 sati setali pored borovine uz more, kad smo dosli na pregled pitala me dr sta sam joj jos davala jer ne moze da vjeruje da nema nista hvala Bogu na plucima...... sto se tice tm, slicno ej bilo i kod nas, s tim sto oboje radimo, cak smo bili non stop u svadji, odlucili smo okrenuti list, sad svaki vikend dajemo nanama i dedama D, jedan vikend kod njegovih, jedan kod mojih i vjeruj mi da smo se preporodili, cak sto vise opet smo onaj stari par (citaj imamo vise vremena za sebe -jedno za drugo) pokusaj ti sebi malo olaksati stavri...
ljubimo vas
Jelena nasoj drugarici A cestitamo i zelimo da ima sto manje padova- sad mozemo u druzenje setalica
Felix pulmolog je doktor za plucne bolesti, pulmolog ima sigurno, ali djeciji pulmolog, tj pedijatar pulmolog raspitaj se, ako nema ima negdje u dr gradu blizu vas... ali pokusaj sa ovim narodnim lijekom, nece mu skoditi.
Jesam doublemom na vise tema, ne steti probati... onda isto tako dobar je med sa borovim igliama, cak ga ima kupiti u prodavnicama, proizvodi bakina tajna ili tako nesto...sve je to odlicno
draga felix, nisam bas dugo ovdje s vama, ali vidim da se bas mucite, pa cu ipak nesto reci, mozda pomogne... ne znam da li ti je neko od ljekara savjetovao odlazak na more...ako ste u prilici, idi s djetetom malo na more, u borovu sumu, duge setnje ujutru i navecer... odlicno za bronhitis... budi jaka.