teacher75
|
IZVORNA PORUKA: jelenaT Draga sad ovo sto cu napisati mozda ce mnogi pogresno protumaciti... mi smo zeljeli drugu trudnocu, i kad sam ostala trudna sada, po drugi put ja sam bukvalno prvih par sedmica bila prikovana za krevet, mm nije mogao uzeti slobodno, niko nije mogao da mi dodje pomoci...ani se povrati upala uha, jaka temperatura... ja ne mogu da ustanem iz kreveta dijete place, placem ja... lavor sam drzala pored kreveta, do wc-a sam isla na koljenima a da ne pricam kako mi je bilo anu od tada njenih 12,5-13 kg nosati, a znate svi kakvi su bolovi sa usima. MM se potrefilo pet dana na putu, kad je dosao kuci i kad nas je u takvom stanu zatekao bukvalno je poceo plakati, on koji je strogo protiv abortusa rekao je..."sreco nemoj me pogresno shvatiti ali ako ne mozes nemoj protiv sebe, ja ne zelim da tebi nesto bude, a takodje ni Ani, ne zelim da se tako patite, ako hoces hajdemo kod dr da zakazemo abortus", jos jednom nagovjestavam da je to za njega najstrasnija stvar, ali kad nas ej vidjeo u toj situaciji obje to je izjavio. Sad kaze hvala Bogu ap me nisi poslusala onaj dan kad sam to rekao, ali ja sam mislio da ti to neces moci ni fizicki ni psihicki izdrzati. Mene su od pocetka htjeli hospitalizovati, ali nisam imala kome dijete ostaviti... uglavnom hvala dragom Bogu sad je sve bolje, jeste da pijem punu kesu lijekova, ali sve je to iza mene i sve se to pregura optimizmom i strpljenjem. jako mi je zao sto si prosla kroz to, mogu misliti kako ti je bilo, a u neku ruku te ipak razumijem, jer mm je u mojoj trudnoci cak znao reci: da sam znao da ces ovakva biti, ne bismo ni imali dijete. nemam zene vise od kako si trudna. nije mogao podnijeti da me onakvu gleda, a mene su njegove rijeci jos vise boljele pa bih udarila u plac (hormoni)- boljelo me sto je to rekao pa sam se osjecala kao da ne zeli vise to dijete