Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
E drage moje, evo mene slomljene... Al stojim jos uvijek na nogama Nane je grozan... Temperatura se samo malo smanji al ne spada... Nocas sam kombinovala cepic i sirup paracetamol i bilo je dobro, djelovalo je, ali od jutra nekako slabo djeluje... maloprije sam mu opet stavila cepic, al ne djeluje kako sam ocekivala... doduse, stavila sam mu cepic Lupocet paracetamol, al Boga mi bolje bi bilo da sam mu stavila voltaren... Nista ako do poslijepodne ne bude nista bolje, stavit cu mu voltaren jer stvarno gori... Jos samo da mi je skontati uzrok temperature... Sto se mene tice, odspavala sam 2 sata, od 5,30 do 7,30... Mama me probudi da idem po njih na selo, a kako je Nane bio dobar u tom momentu otisla sam i dovela ih pravo sebi... Kontam dok je mama tu da ja malo odspavam da nakupim snage, kad jes sipak... Dodjose mi rodjaci da obidju mm kome je noga ko sljiva plava i ogromna ko manja tikva Luuuuuudiiiiillloooooooooo... Jos mi ciko maloprije dolazio da premjeri stolariju Ako izdrzim ovo sve javim se ljubimo vas sve redom
ivanasa, zao mi je meda malenog ...ako su mu zubi krenuli, njemu i nije do jela, ne forsiraj, koliko god pojede zauhar je...i to crvenilo na guzi, pa nosic, sve je reakcija na zube, joj misa mu, bas mu se sastalo...
...imas li sta za olaksanje bolova? Ja sam V. nekad stavljala malo paracetamola na desni, utrljavala, vjeruj smirilo bi mu bol na par sati ..probaj...luk, caj od luka, sljez, caj od secera, to i sama koristim...bice bolje, bice ...
bambi ...nadam se da ce tura spasti...
nemoguce je vas iscitati . Mi smo dobro nije se budio sinoc nikako do jutros u 8. Posle isli van setali igrali se , usli u kucu jeli i zaspo. Nesto mi je malo vruci nego inace mislim od jutros kad ga pipnem na celo vruc je a ne strasno nisam turu mjerila jer nije toliko vruc bas.Nadam se dobrom. Ja hocu konacno u miru da popijem kafu.
dan i od nas... kod nas katastrofa nosic zacepljen,kaslje nenormalno o jelu da ne pricam ono dijete koje je melo sve pred sobom sada ni dorucak nece ma nista..nekako ga uspijem navarati koju kasikicu da pojede i to je to..voce 0 bodova ne znam sta mu je..doduse,vidim da mu je 6 zubica krenulo odjednom bijeli se samo sto ne probiju,pa onda tu je i zacepljen nosic i kasalj a i ko promukao je pa se jadnicku sve sastavilo..a zaboravi napisati da mu je guza i oko guze u haoticnom stanju crveno samo sto ne prokrvari..ja sam uzasna..em nisam spavala em nasekirana zao mi ga jadnicka sve pokusavam da mu olaksam da ga ne vodim dr..luk mu pored glave da lakse dise,skuhala mu ono grozno cudo jabuku i luk pa mu sa cajem pomijesala,caj od sljeza..eto ako iko ima jos neki savjet dobro bi bilo..sreca pa nema temperaturu!!
nama je slično bilo zadnjih 10tak dana nos stalno curio, temperaturu imala tri četiri dana do 38,5 otprilike, poslije toga stolica malo češća i mekša (ali nije baš proljev), pa guza crvena izasula su i bolilo je, plakala kad god je peremo i mažemo. njoj je od zuba po mojoj procjeni. jedna 3 je nikla a i ostale će čini mi se ubrzo.
ovo za promuklost. mi smo ajšu odveli doktoru i ona nam rekla da je to od alergije i dala joj fenistil sirup i stvarno joj je prestalo nakon njega. iako sam se ja čudila i još čudim da može biti promuklost od alergije. njoj se to desilo baš u rano proljeće, tamo u martu. moguće je i da je nosić od alergije.
ajši je guza prestala preko vikenda jer sam je ja pustila u gaćicama, bez pelene, a stalno je presvlačila. jest da je naprljala tonu veša ali joj se dosta smirilo crvenilo i ne boli je više.
nadam se da će što prije biti bolje.
svima . ja samo stignem pročitati koji post jer sam ove sedmice puno zauzeta.
Ivana, Bambi bas mi je zao dragih djecaka... zelimo im brzo ozdravljenje.
Ivana da nije malo i virusa iz vrtica pokupio? nama je ako je suv kasalj pomagao caj od sljeza, a socan onda luk i jabuka.
Moja cura spavala dva i po sata sto je za ne povjerovati ja milion puta usla u sobu, ne mogu da vjerujem. Nama nema nesto vode od jutros, a ja popodne dr trebam, pa samo obilazim nije li dosla da se idem tusirati, ako ne dodje ne gine mi grijanje u serpi
Ma ne znam jelena mila jel mogao u tih sat vremena uopste ista pokupiti jer je i inace po igralistu uz djecu..ma nisam pametna..on je veseo i skace i plese eno pred ogledalom al mene najvise ubi sto nece da jede evo od jutros je pojeo 5 kasikica voca (sljiva),tanjiric popare,zdjelicu griza,nesto iscopao kinder jajeta i dojio..napravila mu rucak ma nece nema sanse ganjat cu ga sta drugo..necu da ga silim..a bas kad legne i pocne kasljati osjetim slajm samo ne zna izbaciti..a ono cudo luk i jabuke smrdi katastrofa ....uhhhh.... sretno kod dr javi se ostalim dragim zenicama i bebuskama veeeeliki
nama je pomogao Prospan i Ontril kad smo bili puni slajma i + inhalacije. Ljubimo ga vjerovatno ga taj slajm zeza pa zato nece da jede i kod nas je sve isto tako bilo.
nama je pomogao Prospan i Ontril kad smo bili puni slajma i + inhalacije. Ljubimo ga vjerovatno ga taj slajm zeza pa zato nece da jede i kod nas je sve isto tako bilo.
ma ako mu ne bude danas i veceras bolje vodim ga dr zato sto j promukao..mada sada trenutno bolji on nego ja,samo sto ne klonem za stolom a on skace li skace..
ivanasa vidi šta sam ti gore pisala za promuklost da ne ponavljam. još ako ste alergičari, onda je vjerovatnije nama je rekla da je često kod djece promuklost od alergije
odvedi ga Moj savjet Ti opet Kako Hos. Jer ja sam tako isto kao ti djete kasljalo skoro mjesec dana ja se tjesila ajd proce .Jest vraga kad sam ga odvela kod njega bronhitis , pa jedva se izlecili.Bolje ti je na vrijeme sto bi moja mama rekla odvedi ga .. Nemoj nista na svoju ruku davat jer sta znas dal ce mu to bas djelovati.
ivanasa vidi šta sam ti gore pisala za promuklost da ne ponavljam. još ako ste alergičari, onda je vjerovatnije nama je rekla da je često kod djece promuklost od alergije
procitala sam..nego kontam nisam ja alergicna nije mm pa kontam nije ni on..ma ne bio promukao kako vristi i skici kad trci kroz kucu hahahaha...salim se...nikakave ja lijekove na svoju ruku ne dajem..ovo prirodno ok al ako i danas potraje kao sto sam rekla vodim ga nema s tim zezancije..
Evo mene i opet... Nane definitivno boli zubic... Dusa moja mala, maloprije prisao mi i drzi rukicom obraz i kao da mi govori da ga boli zub... Odmah sam mu namazala Calgelom desni i eno ga skace i igra se kao da nista nije bilo... Temperaturica jos uvijek malo tinja, ali nije nista strasno... Koki, ma nemamo mi kome odvesti dijete... A i inace ne vodim djecu ako nije bas alarmantno, upravo iz razloga sto ona dva pedijatra koji su na djecijem, nemaju blage veze, a jedina pedijatrica koja iole valja, hoce da ide iz Kantona jer nema regulisano stambeno pitanje... Bas smo ovih dana pokrenuli peticiju da nas ne napusta i da joj se obezbijedi stan, jer ne smijemo dozvoliti da nas jos i ona napusti...
nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir
mamine paše i najbolji drugovi veliki A 2009 mali A 2013
Drage zenice treba mi hitno informacija, sva sam u panici. Jedan djecakod juce ima temperaturu i odvedem ga jutros dr. pregleda ga kaze malo crveno grlo al da uradimo nalaze ako nisu leukociti poviseni da ne daje antibiotik jer je virusno. Uradimo nalaze svi nalazi ok al trombociti niski 97, vidim dr se zabrinul. Kaze da moze biti od viroze da padnu da sutra ponovimo nalaze. Cijeli dan sam u panici, ima li neko iskustva sa ti? Sta moze jos da uzrokuje pad trombocita? Molim vas ako neko zna da mi se javi....
Drage zenice treba mi hitno informacija, sva sam u panici. Jedan djecakod juce ima temperaturu i odvedem ga jutros dr. pregleda ga kaze malo crveno grlo al da uradimo nalaze ako nisu leukociti poviseni da ne daje antibiotik jer je virusno. Uradimo nalaze svi nalazi ok al trombociti niski 97, vidim dr se zabrinul. Kaze da moze biti od viroze da padnu da sutra ponovimo nalaze. Cijeli dan sam u panici, ima li neko iskustva sa ti? Sta moze jos da uzrokuje pad trombocita? Molim vas ako neko zna da mi se javi....
malena131 samo da ti posaljem jedan podrske..nadam se da ce sutra nalazi trombocita biti zadovoljavajuci i da ce djecak biti bolje...hajd postavi pitanje na temu, Dijetetrebam pomoc hitno - tako nesto, mozda neko ima neku ideju od cega jos padaju trombociti...
pozz, Bambi,ivanasa nadam se da će drugari brzo ozdraviti malena ne znam zbog čega dolazi do pada trombocita,nadam se da će sutra nalazi biti dobri tekja kako preseljenje,ja danas krenula sa čišćenjem stana,jednu sobu sam sredila kontam srediti prije praznika i godišnjeg a baš sam se umorila tajra fino ti buđenje,mirisno ostalim ženicama pozdrav
AAAAAAAAA, pala sam s nogu uzivala dok je A. spavao posle se umorila Isla sa svekrom malo sadila povrca bit ce paradajza bit ce a bome lubenica i dinja svasta smo pomalo posadili . Pa usla u kucu A. okupala , sudje oprala skoro sjela. Sad odo ja pod tus pa da odmaram .
nalazi mogu biti lažnih referenci ako su dati pod temeperaturom... kako svatih dijete je imao temperaturu u trenutku davanja nalaza...tada s ezna povaiti da reference leukocita i trombocita budu manje ili veće nego to jeste stavrno... nemoj brinuti ... dijete ima virus i sad ozdravite a po stabiliziranju stanja sa turom ponovite nalaze...
Ono juce pih pih pih stanje, preslo je u pihx298495787534, stigla jutros , ne zamjerite mi sta od juce, bila sam u PMS a nisam ni znala a kao i skoro svaki mjesec, mm je 2 smjena, ja sa Lanom....sreca dodje mama pa ju je zabavila sat-dva... Gdje mi je rajaaaaaaaaa
Evo i nas ... curu smjestila u krevet, vecar nula bodova, ali nemam zivaca da se napinjem s njom stvarno vise. Ima da je posaljem dadada-di i lady one imaju iskustva Ja bila nakontroli pisonja mamin nestasni samo se vrti, nema mire, malo je sitniji od sedmice u kojoj sam ali nema ni na koga krupan biti , ja se udebljala od pocetka samo 3kg, a posto mi stomak uveliko porastao ja sam mislila bar 6-7 ce biti vise.