|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  716 717 [718] 719 720   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
17.5.2011 12:48:58   
salmy
IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: salmy

Ja njemu dajem sto mu se jede,pa bio to smoki,kokice,ili salama to mu dam.Jutros recimo pojeo tanjiric pure(sir i pavlaka)i kad je sve pojeo pitam ga hoces salamu? ode do frizider i pokazuje prstom.Ja mu uzmem par kolutova proprzim i isjecem na komadice i dam.Sve je prsticima pojeo.I sto da ja njemu to uskratim kad voli
Kad smo u trznom centru,vristi hoce neki slatkis.Ja fino otvorim i dam mu da pojede.Necu da ga maltretiram( kao sto su mene ganjali sa " supicom i zdravom hranom)Sve bude i prođe....ne moze nista pojesti u tolikim kolicinama da mu bude stetno? 

pa kad bi vristala i trazila da joj kupim naravno da bih popustila, ali ne moze mi ni traziti trenutno bombone kad ih nikad nije ni probala, kao ni salamu itd...user posted image
pa da trazi mora probatuser posted image user posted image popusti joj malo sto si takvauser posted image  znas da je zabranjeno najslađe,a bmbone ja jos nisam dala,sve kontam da je mali za njih!
Ja sam se kao djete udavila bombonom,i sad kad ih vidim user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 17926
17.5.2011 12:49:49   
Lady26
Jelena kod kojeg nutricioniste? To je Amani neki dan pitala zbog Amanceka...ja sam joj nasla u DZ Vrazova jednu doktoricu, preko internetaa, ne znam sta bi s tim, jel isla...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 17927
17.5.2011 12:50:13   
teacher75

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Ja sam Anu vodila kod djecijeg nutricionistejos kao beba jer nije dojila, a nije htjela ni jedno AD i tada sam dobila dosta dobrih savjeta o ishrani. Rekla mi je zena da treba da shvatimo da i nama koliko god voljeli neku hranu nekad se ne jede ta hrana pa je ne jedemo, tako ni dijete. Nikad ne treba odustajati posle prvog pokusaja, ali ne treba ni siliti dijete. Vec pokusati dati ako dijete nece napraviti par dana pauzu pa opet pokusati, djeca treba da se naviknu na ukuse, a treba da budemo svjesni da i njima se nekad nesto jede, nesto ne.
Teacher ne znam jesi li procitala pisala sam ti, nije ni zdrava pura svaki dan, jer sastruze djetetu normalnu crijevnu floru.

ne jede svaki dan vec svaki 3. ili 4. ostale dane jede jaje ili udrobljeni hljeb ili griz. a nisam znala da nije zdravouser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 17928
17.5.2011 12:50:54   
Lady26

Ja sam se kao djete udavila bombonom,i sad kad ih vidim

Kako si se udavila kad si jos tu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 17929
17.5.2011 12:51:36   
teacher75

IZVORNA PORUKA: teacher75

Ja njemu dajem sto mu se jede,pa bio to smoki,kokice,ili salama to mu dam.Jutros recimo pojeo tanjiric pure(sir i pavlaka)i kad je sve pojeo pitam ga hoces salamu? ode do frizider i pokazuje prstom.Ja mu uzmem par kolutova proprzim i isjecem na komadice i dam.Sve je prsticima pojeo.I sto da ja njemu to uskratim kad voli
Kad smo u trznom centru,vristi hoce neki slatkis.Ja fino otvorim i dam mu da pojede.Necu da ga maltretiram( kao sto su mene ganjali sa " supicom i zdravom hranom)Sve bude i prođe....ne moze nista pojesti u tolikim kolicinama da mu bude stetno? 

pa kad bi vristala i trazila da joj kupim naravno da bih popustila, ali ne moze mi ni traziti trenutno bombone kad ih nikad nije ni probala, kao ni salamu itd...user posted image
pa da trazi mora probatuser posted image user posted image popusti joj malo sto si takvauser posted image  znas da je zabranjeno najslađe,a bmbone ja jos nisam dala,sve kontam da je mali za njih!
Ja sam se kao djete udavila bombonom,i sad kad ih vidim user posted image user posted image user posted image

pa dala bih da proba, ko sto sam dala i suho meso, mada ne znam gdje moze probati virslu ili salamu ili pastetu jer mi to ne kupujemo

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 17930
17.5.2011 12:52:22   
teacher75
odoh na posaouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 17931
17.5.2011 12:52:34   
Anoniman
mi tamanimo jagode u 16user posted image user posted image user posted image user posted image ...pojede dvije zdjelice svaki dan

(odgovor članu isabella)
  Neposredna veza do poruke: 17932
17.5.2011 12:53:35   
Anoniman
Nije ta teta u Sa, a inace bih joj je rado preporucila. U Bg je obavezno voditi dijete kod nutricioniste na konsultacije isto kao sistematski i vakcina i moja sestra je vodila djecu, pa kad smo bile kod nje u posjeti vodila sam Anu. Zena inace ima dosta knjiga o djecijoj ishrani izdatih sa kojima sam ja odusevljena, tako lijepo i detaljno opisano sve da i najveci laik moze skontati, a dosta je pristupacna. Jer ja sam imala problem veliki sa Anom dok je bila beba, sa 3 mjeseca dijete je jednostavno prestalo piti mlijeko, pa smo mi i rano dohranu uveli i evo i dan danas nece kapi mlijeka popiti.

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 17933
17.5.2011 12:53:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: felix

jedno pitanjce  Skoro sam kod anela vidjela vani ga malo izvela nosala da ga zelja mine on zino od dragosti kad slucajno ugleda na joj kako da objasnim .
Na desni ne dje bude zub vec na mesu  ustima unutra sa strane desne jednu bjelu tackicuuser posted image kao ognojena tacka da nije afta .....sTA Ja znam sta je od cega user posted image Pokusala sam opet vidjet neda da ga diram jer moram rukom kraj usta  pomaci da bi vidjela .

Po meni to je fistula, ja je trenutno imam i bas mi smeta kad jede i kad se smijem...hoce kao znak prehlade ili pred prehlade...bar meni...

e bas to mila, user posted image sto kazes  i manje jede tj u kolicinama jede al slabije user posted image ne pojede kao prije punu zdjelu vec pola...
Ne curi nos, samo zna kishnuti mozda na dan 4 puta...
Valjda nece nahlada neznam odakle mu to samo ???Nije imao nikad dosad a nebi ni znala /primjetila da nije zino vani.
Damije da sad vidim al neda dirat se usta ...
Posto je unutarnje znaci nesmijem nista jel da davat ni mazat ?
Valjda ce proc.

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 17934
17.5.2011 12:53:54   
salmy
Moj probao jagode i nece,i vise ne navaljujem.Sinoc mi jedemo on gleda,ja mu kazem:bjezi sto gledas ti ne volis jagode! A on zavuce ruku u zdjelu i uze jednu rukom,zvace sve mu muka da izbaci....a gleda u nas i ko u inad je pojede  

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 17935
17.5.2011 12:56:06   
Lady26
Ja recimo nekad zalfijom ispiram e sad ne znam za njega...ne zna on to...
A nekad ne diram i prodje za 3-4 dana...sad nisam nista dirala i evo prolazi ali bas smeta, boli...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 17936
17.5.2011 12:56:42   
salmy

Ja sam se kao djete udavila bombonom,i sad kad ih vidim

Kako si se udavila kad si jos tu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

joj suti kad se sjetim strah me spuca,fino progutala je i stala mi u grlu.Masem ja rukama mami da se gusim,ona nista nije skonala.....gubim se bona odohuser posted image user posted image i ona skonta( sto ti je majka) samo mi podize glavu,bukvalno se odoji od ramena i ona proletiuser posted image user posted image joj uzasa

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 17937
17.5.2011 12:57:04   
Lady26

Moj probao jagode i nece,i vise ne navaljujem.Sinoc mi jedemo on gleda,ja mu kazem:bjezi sto gledas ti ne volis jagode! A on zavuce ruku u zdjelu i uze jednu rukom,zvace sve mu muka da izbaci....a gleda u nas i ko u inad je pojede  

Cuj, bjezi ti ne volis jagode user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 17938
17.5.2011 12:57:10   
Bambi09
IZVORNA PORUKA: tajra

Ne u kuhinjuuser posted image ,
na posao...

Hvala Bogu user posted image user posted image user posted image

IZVORNA PORUKA: dadada

dam kiki...zna nekad i mentos pocuclati...ja sam nakon logopedice skontala koliko su te sve stvari bitne...jer jezikom vrtis i prevrcesuser posted image a i zena me uvjeri da se zubi od toga ne kvare...
kvare se od ne zvakanja...bilo slane hrane ili slatke...naravno da ne treba pretjerivati, kao ni sa cim...al mu od jednog bombona dnevno nista nece biti...najgore su nocne flasice...tj. sokovi, mlijeko etc. od toga zubi propadaju

ovo je tacno 100%... i meni je ovo isto jedan divan dr. rekao a i vidjela sam na svom djetetu da je tacno... ima malo i do gena, ali vise od "aktivnosti" zubica...

felix user posted image

Aha, vidis da cesto pisem user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ono sve po recenicu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

jes to ti mala ljubomorna pa ti krivo sto felix salje meni user posted image  i jel to ganjas broj postova za moderatora user posted image user posted image user posted image  vidim i vjezbas malo sa "LP" user posted image user posted image user posted image

IZVORNA PORUKA: isabella

pozz zenice hej u mene je slatka user posted image user posted image moja Naida pojela cijelo jaje na maslinovom ulju sa sirom riccotom i jos i hljeba malo nemogu da vjerujem user posted image user posted image user posted image masala i nijednom nije ispljuvala al sam skontala ne letim za njom ponudim joj ako nece ne insistiram i mala izgleda ogladnila i bogami pojede sve,,,,user posted image user posted image

ma user posted image user posted image user posted image user posted image  u tome i jeste poenta, sto ih vise ganjate to ce manje da jedu, al ako ih pustite da izgladne, pojest ce i drvlje i kamenje user posted image user posted image

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Nisu nam stigli nalazi, sutra opet da zovem...ima da izludim do sutra...pitam ja je li to znaci da nisu ok cim je produzeno zasijavanje, kaze mi mozda nisu, a mozda jesu user posted image

cuj mozda... e u PM user posted image user posted image

moj Nane voli najvise banane, samo KAZE da je VELIKA KOSPA user posted image user posted image user posted image user posted image

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 17939
17.5.2011 12:58:29   
Anoniman

A nekad ne diram i prodje za 3-4 dana...sad nisam nista dirala i evo prolazi ali bas smeta, boli...

ma znam ja sta ide za odrasle al za male user posted image Al hajd valjda ce proc samo. Neznam od cega mu se to stvori ? .

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 17940
17.5.2011 12:59:18   
salmy

Cuj, bjezi ti ne volis jagode user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a stouser posted image user posted image user posted image dobro nije dobio degenekuser posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 17941
17.5.2011 13:00:01   
isabella

ma znam ja sta ide za odrasle al za male user posted image Al hajd valjda ce proc samo. Neznam od cega mu se to stvori ? .

slobodno zalfijom isperi mu usta nista mu nece naskodit,,,,,,priroda je to ,,,

Naida 25.04.2010.g dusa moja

Priroda nije fer! Psima nije dala mogucnost da govore, dok neki ljudi odlicno laju.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 17942
17.5.2011 13:10:59   
tekja
IZVORNA PORUKA: isabella

slobodno zalfijom isperi mu usta nista mu nece naskodit,,,,,,priroda je to ,,,

felix, natopi gazu zalfijom i natapkaj na aftu - naravno ako uspijes, neka ga TM cuva, a ti "operisi"...afte su prvi znak pada imuniteta, pa mu malo pojacaj voce - ZNAM da A. ne voli voce, ali nekako mu daj na prevaruuser posted image , stavi mu u caj malo limunovog soka, napravi vocnu salatu, mozda ga privuce sarenilo...

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu isabella)
Neposredna veza do poruke: 17943
17.5.2011 13:15:38   
Anoniman
o.k hvala tekja probat cu tako kao sto si rekla da ocistim zalfijom super ti ideja.
Sto se voca tice user posted image cisto sumnjam.... Al jede povrce , mislim valjda ima nesto i ubb tom povrcu hmmm.
user posted image user posted image Samo da mi se ne razboli ....

(odgovor članu tekja)
  Neposredna veza do poruke: 17944
17.5.2011 13:20:19   
Malenaoduvijek
ma bjezit tamo,
pisete ko svjetski prvaci, nemam ja tako dobre oci da sve procitam.

muzek mi je na GO pa s njim cejfim kaficu i moram malo da zapostavim RR.

felix vidim pita za mene, tu sam.user posted image user posted image user posted image
a afte ako imas gengigel mozes s tim ili genicianu violet isto mozes s njom namazati jr moze se desiti ako se prosiri da nece da jede.

jelena na zalost ako nije danas nalaz gotov onda nesto ima user posted image iako moze opet user posted image biti da je kasno doslo pa nisu stigli ocitati.

vidim pisete o bobama, ja obozavam bobe i uvijek sam ih jela i cuclala a kad su zubici u pitanju bitno je samo da se peru a nece im nista od bombona biti.

moj I.je nedavno nasao kod mene bobu i fino uzeo i pocuclao ko veliki i to tvrdu.

dok su mali ne dajem im ali ih necu moci sprijeciti za koju godinu da ih jedu kao i ostalo sto im ja sada ne dajem.to je neminovno.

ja evo vise problema imam sa ovim alergenima kao sto su jagode, paradajz ne znam smijem li opet djeci dati kad se ospu kao uskrsna jaja i jedan i drugi.

a Luki je hB bolji osip i oko samo jos oko pise ima crveno ali to je tvrdokorno pa ce izgleda potrajati dok ne prodje skoz.

a bambi jutrosnja kolumna je dobra nema sta user posted image

a vas dvije "domundjuse" samo se domundjavajte. user posted image

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu isabella)
Neposredna veza do poruke: 17945
17.5.2011 13:25:12   
Lady26
Malena-sarena user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 17946
17.5.2011 13:27:45   
Malenaoduvijek

Malena-sarena user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 17947
17.5.2011 13:28:14   
salmy
A gdje je mama2009user posted image  obecala user posted image  i nema je na mapi

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 17948
17.5.2011 13:28:52   
Lady26
Nju ni za glavu ni za rep user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 17949
17.5.2011 13:32:18   
isabella
haj brzo kakva ideja za rucak neznam vise sta bih pravila user posted image user posted image user posted image nemam ideje nikakve,,,

Naida 25.04.2010.g dusa moja

Priroda nije fer! Psima nije dala mogucnost da govore, dok neki ljudi odlicno laju.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 17950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  716 717 [718] 719 720   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  716 717 [718] 719 720   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pranje guze.
пеперутка16

Da li vaš muž presvlači djetetu odjeću, mislim na pranje guze i mijenjanje pelena?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *