|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1017 1018 [1019] 1020 1021   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
4.7.2011 14:58:33   
Apotekarka
Lady nekad opetre suđe nekad ne a ispocetka je znala popeglati,usisati sad nista,ona dođe u 11 i 30 on ide u 13 h spavati spava do 16-16 i 30 i ona ga cuva do 18 i 30 znaci 7 sati pola prespava,ona je ok prema njemu proseta ga,nahrani,presvuce samo eto nekad ocekujem da nbe lezi cjelo to vrijeme dok on spava,al ajd proci ce sve to...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 25451
4.7.2011 15:01:05   
teacher75
evo sad sam je poslije rucka stavila na tutu u nadi da ce mozda kakiti, ali je skocila nakon minute, nema sanse. mislim da cemo se mi napatiti pravo kad krenemo ozbiljno s odvikavanjem, jer ona nema mira na jednom mjestu

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 25452
4.7.2011 15:04:33   
teacher75
moja cuva lanu otprilike 5 sati- nekad manje nekad vise dnevno od cega lana sat-dva spava. ostatak vremena ne kuha jer joj ja ostavim spremljeno, ne usisava, samo pospremi lani igracke, pokupi ili prostre ves ako ga ima i opere malo sudja ak oostane iza lane ili iza nas (vecina se pere u masini za sudje). ne izvodi lanu vani jer na to necu.placam 300km. obzirom da citav mjesec nece raditi i da ce u avgustu raditi samo 7 dana, necu joj nista platiti za juli a za avgust cu joj dati pola (150km) mislim da je to sasvim ok.

< Poruku je uredio teacher75 -- 4.7.2011 15:05:15 >

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 25453
4.7.2011 15:11:30   
Amani12
Sretno svima s tuta treningom...user posted image
Mi smo od danas zvanicno krenuli,dakle potpuno bez pelene,s tim da zadrzavamo nocnu,jer ujutro bude puna,pa cemo s tim cemo jos malo pricekati...
Prosli trening smo prekinuli jer je djecak imao proljev i bas nam je bilo nezgodno...
Sad ne odustajemo user posted image
I da,za privikavanje na tutu samo vam treba jakooo punooo strpljenja,dakle prvo mame moraju biti spremne a maleni pilici ce se navici,prije ili  kasnije...

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

Neposredna veza do poruke: 25454
4.7.2011 15:12:10   
Lady26

IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Lady nekad opetre suđe nekad ne a ispocetka je znala popeglati,usisati sad nista,ona dođe u 11 i 30 on ide u 13 h spavati spava do 16-16 i 30 i ona ga cuva do 18 i 30 znaci 7 sati pola prespava,ona je ok prema njemu proseta ga,nahrani,presvuce samo eto nekad ocekujem da nbe lezi cjelo to vrijeme dok on spava,al ajd proci ce sve to...

Ja ne trazim ali zaista....jos joj kazem da ne pere ni sudje ali ona sama od sebe...
Jer dogovor je bio samo Lana i za to je placena...ali ipak odradi dosta togo, prostre ves, skine kad je suh, slozi, pere sudje, neeeeeeeeeeeeekad usisa....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 25455
4.7.2011 15:14:40   
Lady26
IZVORNA PORUKA: teacher75

ne izvodi lanu vani jer na to necu.placam 300km.

user posted image
Izivini ali fakat moram....cuj neces da ti izvodi dijete?!
Njih dvije 2x odu u park dok ja ne dodjem....oko 9 ujutro i prije rucka....ne idu samo ako je hladno...inace obavezno... L cim progleda mora vani user posted image
Sad govoris da ti je pakao u kuci, da bjezis vani a drzis tetu a samim tim i Lanu u kuci ne das im van...

< Poruku je uredio Lady26 -- 4.7.2011 15:17:39 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 25456
4.7.2011 15:17:08   
teacher75
teta koja cuva lanu ima skoro 60ak godina, mi zivimo na zadnjem spratu- 5. plus visoko prizemlje bez lifta. ja je jedva ponesem dole gore, a ne pada mi napamet da strahujem kako ce je zena od 60 godina ponijeti i hoce li se okliznuti da joj ispadne. druga stvar, zena je cuvala samo 5 sati, to znaci da sam ja uvijek mogla izvesti bar jednom dnevno lanu ili ujutro ili popodne (zavisno od smjene) a nekada i dva puta kada sam bila medjusmjena. da radim 8-9 sati, vjerovatno biuh nasla mladju zenu koja to moze izvesti

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 25457
4.7.2011 15:17:42   
Malenaoduvijek
oci moje lijepe nemoj se ti meni nervirati user posted image user posted image user posted image

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 25458
4.7.2011 15:18:12   
Apotekarka
Moja je subote i nedjelje slobodna i kad je moja radna subota,kad ja imam godisnji platim joj punu olatu i njoj to prizmnam kao godisnji u nas uglavnom su tete placenwe 150-200 km a vrtici 170 km
teacher sto ne das da je izvodi vani moj izlazi s tetom

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 25459
4.7.2011 15:18:45   
Lady26

IZVORNA PORUKA: MALA1994

oci moje lijepe nemoj se ti meni nervirati user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image
Sto bih se nervirala, samo pisem....neke stvari ne mogu presutiti, ne mislim nista zlobno ali komentarisati moram.... user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 25460
4.7.2011 15:18:58   
Apotekarka
i moja teta ima preko 60 godin al je vitalna ha ha

Neposredna veza do poruke: 25461
4.7.2011 15:21:51   
teacher75
evo objasnila sam gore. a jos kad vidim kako tete cuvaju djecu u parku i tracaju roditelje, dodje mi muka. sjede, puse i tracaju a djeca se igraju i skacu 10 metara od njih. ja sam prije 2 dana izvela lanu u park., stajala blizu nje i u sekundi je djecak gurnuo i udarila se u metalni dio one kucice u parku- ostala joj je povelika masnica. a nedajboze da se do desi nekom nepoznatom dok je cuva. al prvenstveno je razlog koji sam navela. ne smijem se usuditi da je nosa gore-dole iako je zena pokretna, a i ne vidim potrebe kad sam ja vec u mogucnosti da je izvedem

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 25462
4.7.2011 15:22:33   
teacher75

i moja teta ima preko 60 godin al je vitalna ha ha

jel nosi malog na 5.sprat po vrucini gore dole?

Neposredna veza do poruke: 25463
4.7.2011 15:22:41   
Malenaoduvijek

IZVORNA PORUKA: Lady26

Sto bih se nervirala, samo pisem....neke stvari ne mogu presutiti, ne mislim nista zlobno ali komentarisati moram.... user posted image

a Bgm moj tata ima preko 60 godina pa snese dijete sa kolicima sa treceg sprata, jesam i ja tu, ali on nosi, ja uzmem drugog tako da ne razumijem u cemu je problem.pa ako joj je 60 godina nije umrla ne daj Boze.
a drugo je sto ti dijete izvodis 1 do 2 puta dnevno i sto je tebi draze da ti izadjes s njom, a ako je sposobna da cuva dijete u kuci pa valjda je sposobna sici niz stepenice.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 25464
4.7.2011 15:23:30   
teacher75
kad lana bude dovoljno velika da se sama moze popeti i sici niz stepenice, onda nek je izvodi, mada mislim da ce tada vec biti za vrticauser posted image

Neposredna veza do poruke: 25465
4.7.2011 15:25:07   
teacher75

a Bgm moj tata ima preko 60 godina pa snese dijete sa kolicima sa treceg sprata, jesam i ja tu, ali on nosi, ja uzmem drugog tako da ne razumijem u cemu je problem.pa ako joj je 60 godina nije umrla ne daj Boze.
a drugo je sto ti dijete izvodis 1 do 2 puta dnevno i sto je tebi draze da ti izadjes s njom, a ako je sposobna da cuva dijete u kuci pa valjda je sposobna sici niz stepenice.

ja jednostavno nemam povjerenja da je neko nosa, jedva sam pustila i rodjenu mater jer ne dajboze da se nesto desi, ja to sebi ne bih oprostila. a u tih 5 sati dok je cuva lana ionako pola vremena spava, tako da teti ostane jos neka 2 sata da je nahrani i poigra se s njom, nema nikakve potrebe da je izvodi

Neposredna veza do poruke: 25466
4.7.2011 15:26:01   
Hanady RR
kako ste mi ženice i bebar...

apotekarko...ne odoh nazad al moram d aznam ko ti je onoliko zekana napravio...premdena je tortica bila...tano da je poližeš onako s alsike...zekan .pekanuser posted image što bi moja F rekla....

techaer vidim nije bilo ture...lana je dobro..drago mi jeuser posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 25467
4.7.2011 15:26:05   
Lady26
To sto tracaju roditelje, sasvim normalno, pa tracamo evo i mi zar ne?!
Drugo, za 7 mjeseci sa ovom tetom, L nije dobila nijednu masnicu, nijednom pala, udarila se...meni je pala bar 10x, zaradila i modrice i cvoruge...sto se toga tice s njom bih mogla na mars poslati dijete da ne brinem (ali necu dalje od parka user posted image )
Opet, tvoje dijete, tvoja pravila...samo nije ti posteno ni prema toj zeni al hajd....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 25468
4.7.2011 15:27:54   
teacher75

To sto tracaju roditelje, sasvim normalno, pa tracamo evo i mi zar ne?!
Drugo, za 7 mjeseci sa ovom tetom, L nije dobila nijednu masnicu, nijednom pala, udarila se...meni je pala bar 10_x_, zaradila i modrice i cvoruge...sto se toga tice s njom bih mogla na mars poslati dijete da ne brinem (ali necu dalje od parka user posted image )
Opet, tvoje dijete, tvoja pravila...samo nije ti posteno ni prema toj zeni al hajd....

zasto nije postenouser posted image ona je sama rekla kad je lana bila skroz mala i kad je pocela cuvati da je ne bi izvodila ako bas ne mora dok ne prohoda i ja sam se slozila s tim i super i jednoj i drugoj. ako smo se mi tako dogovorile i svima dobro ne vidim sto to vama ovdje smetauser posted image

< Poruku je uredio teacher75 -- 4.7.2011 15:29:44 >

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 25469
4.7.2011 15:28:15   
Malenaoduvijek

ja jednostavno nemam povjerenja da je neko nosa, jedva sam pustila i rodjenu mater jer ne dajboze da se nesto desi, ja to sebi ne bih oprostila. a u tih 5 sati dok je cuva lana ionako pola vremena spava, tako da teti ostane jos neka 2 sata da je nahrani i poigra se s njom, nema nikakve potrebe da je izvodi

pa upravo ovo sto sam ti napisala, ti volis da hodas s njom i nema potrebe da je neko drugi izvodi.
a maloprije govoris nasla bi mladju zenu da je izvodi da radis duze, sad kazes ne das ni mami svojoj....

ja sam stvarno ters po pitanju djece i toga sta ko smije a sta ne smije, ali ti si i mene zeznula user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 25470
4.7.2011 15:28:17   
Apotekarka
nE NOSI ON IDE NOGICAMA
Hanady napravila m,i je tatina zena moja maceha hi hi,samo nije ona maceha vidis kako je dobra i torticu nam onolikou napravila

Neposredna veza do poruke: 25471
4.7.2011 15:30:12   
Malenaoduvijek

nE NOSI ON IDE NOGICAMA
Hanady napravila m,i je tatina zena moja maceha hi hi,samo nije ona maceha vidis kako je dobra i torticu nam onolikou napravila

a da i ja ti htjedoh napisati, tortica je premedena user posted image

Neposredna veza do poruke: 25472
4.7.2011 15:31:30   
teacher75

pa upravo ovo sto sam ti napisala, ti volis da hodas s njom i nema potrebe da je neko drugi izvodi.
a maloprije govoris nasla bi mladju zenu da je izvodi da radis duze, sad kazes ne das ni mami svojoj....

ja sam stvarno ters po pitanju djece i toga sta ko smije a sta ne smije, ali ti si i mene zeznula user posted image user posted image

evo da objasnim: da duze radim, znaci da ne bih stigla izvesti dijete nikako citav dan i to bi bilo grozno za dijete da sjedi u kuci po citav dan. u tom slucaju bih nasla malo mladju tetu jer ne bih strahovala da kako ce se popeti i sici ako je u punoj snazi, vjerovatno bih imala vise povjerenja

Neposredna veza do poruke: 25473
4.7.2011 15:32:17   
teacher75

nE NOSI ON IDE NOGICAMA

e pa kad lana bude htjela ici nogicama uz i niz stepenice, onda ce ici sa tetom vaniuser posted image

Neposredna veza do poruke: 25474
4.7.2011 15:32:58   
Hanady RR

nE NOSI ON IDE NOGICAMA

ma ona je dobra maćehauser posted image user posted image user posted image user posted image

nije kao ona iz ivice i marice što bi rkela moja hanadi...

''joj mama nemoj mi čitata ivicu i maricu ta njihova mama neka luda ženauser posted image user posted image user posted image user posted image ''

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 25475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1017 1018 [1019] 1020 1021   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1017 1018 [1019] 1020 1021   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Nezavisnost.
Admin

Jesu li vaša djeca donekle nezavisna ili ih i dalje hranite i uspavljujete? Mislim na djecu od 2,5 godine i više.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *