Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Selma avatar presladak! Jel se to kod vas moze i kasnije dati ime? Kod nas te pitaju jos dok si na stolu pod trudovima!
Opet mi Eva dobila onaj glupi osip od vrucine (tako dr. i ja pretpostavljamo),malo iznad pise prema stomaku i vise je kao mrlje crvenkaste. Ne znam cime mazati - kreme ne pomazu, dr.necu jer ce dati opet onu sa kortikosteroidima,...... Mislila sam probati prati kamilicom to podrucje, i staviti komadic pelene preko ,a ispod one jednokratne-cisto da se odmori taj dio od plastike,pa da vidim hoce li pomoci.
Hvala
A ovo za ime, i meni je bilo smiješno jer sam tek se bila probudila iz narkoze nakon carskog a došla mi je neka ženica da uzme podatke najsmješnije mi je bilo jer se nisam mogla sjetiti kojeg datuma sam rođena ( ono na vrh mi jezika ali....) i kada me je pitala za ime bebe ja sam rekla da neznamo još i to je bilo to ..................
ćao mame i bebe ja se skroz loše osjećam, ko da u dobiti temperaturu, sve me boli mene niko nije u bolnici pitao za ime, a cura je dobila ime nakon 10 dana selma dobro nam došla u javnosti je i meni u početku bilo nezgodno dojiti, sad bez problema, stavim maramu, a nekad ni to (samo malo sakrijem kad cura tek uzima siku) mm je izgleda skontao da su sike bebine, nema on problema sa dojenjem u javnosti, čak me neki dan na moru u vodi nagovarao, kad je cura počela kenjkati da joj dam sike,a e tu se tek nisam imala čim pokriti a u ime dojenja u javnosti i sedmice dojenja , koja je upravo prošla, evo jedan zanimljiv spot http://www.youtube.com/watch?v=uScTzwe0RZ4
Ja isto koristim maramu i to pokrijem se djelimično sa njom jer kad prekrijem cijelog bebsa on se nekako unervozi valjda dijete nije tako naviklo i također znam i bez marame al samo u slučajevima kad majicu podignem odozdo..tad se isto ništa ne vidi ako se lijepo naštimaš a mnogo je jednostavnije...
a mene opet ispitivala pod onim zadnjim trudovima a ja samo u sebi ponavljam - nemoj je poslati u PM , trebat ce ti na porodu!
Meni na otpusnom listu piše pod ime bebe: te i te (moje ime i prezime ) Novorođenče Joj sad sam ga skinula do gola, samo pamučnom pelenom prekrila pišu da ne bude fontana di trevi, kako se dijete razrahatilo... A mama dođe i donese sling, našla u onim rabljena roba prodavnicama predobar slink, nov, made in usa, nađem ga odmah na netu, tamo po 50$, a ona uzela za 5km Joj sad ćemo se slingovati jeeeee
ma hajde sad je on radoznal i misli da sve moze,neka ga!
Bili,al sve sto je lijepo kratko traje! znas i sama! ja bih opet i to ovaj put samo sa MM i bebicom! Al ja ti sad cekam BINGO da dobijemo pa obavezno idemo!
Ima kod nas ona sretna trafika, svako malo neko dobije, naFata se naroda petkom, kupuju listiće...zna biti red po 10-20metara, nije ti daleko :)
Jel to tema dojenje u javnosti Mm to uopste ne smeta samo da se pokrijem, gdje god kad god, cak meni nekad nezgodno a on kaze pa hajde sta fali to smo praktikovali ono bas napocetku kad je bebara trazila cesce da jede a mi negdje vrljamo, sad vec sve isplaniram tako da rijedje dojimo neplanirano u javnosti.
Ko ono pomenu neko ima 5 djece i jos muza vara pa draga kako ta zena sve stigne
Oliiii..eto i nas malo.... ja ne dojim al sam imala raspravu sa mm oko roga,ustvari raspravu od dvije recenice..neki dani vani A hoce jest i ja sjednem izvalim ruksak i hocu mu flasu napravit..kaze ma gdje ce ovdje jest..reko jel da idemo kuci..a sta reko da dojim,pustio bi da se dere i bude gladan..on se zamisli..ma kakvi,samo nek jede i raste...a ostali nek gledaju svoja posla...vidio on na fb ono dojenje je in i prikljucio se...:)))
Evo mene opet sa pitanjem,posto je i Taurus tu negdje...moj A tri dana jede ovako,oko 8 flasa,11 kasika,2 flasa,5 kasika pred spavanje flasa i oko 12 flasa..opet se navece budi ali mu dam vode ili ununam..nije jos nikad plako ko da je gladan..jel malo ili da mjenjam sta...
vidio on na fb ono dojenje je in i prikljucio se...:)))
E ovo mi je pravo drago čuti. U petak dok sam gostovala na radiju, kaže voditeljica da je tema "ženska". A nije. Dojenje, kao i svaka druga prehrana djeteta, pa u ostalom i sve što se tiče djeteta je roditeljska tema koja treba da zanima oba roditelja. Dobro došao tata.
"Vratia se Sime" Odmor zavrsen, i mi ponovo kod svoje kucice ... U Sarajevu nam je bilo super super, ja odmarala, a A uzivao sa nanom i dedom... i tako svemu lijepom dodje kraj, rastanak je bio jakooo tuzan, ali doci ce nama nana i dedo prvom prilikom A je hB put od 24 sata super podnio, najvise je spavao ... Poceo je sam da se igra, sve hvata rucicama i onda gura u usta ...takodjer poceli smo i da se prevrcemo sa stomaka na ledja
Sto se tice dojenja "u javnosti", mi nemamo s tim problema, kod nas su sike vec odavno "na izvolite"
Cestitamo sve propustene male i velike rodjendane, nove zubice i prve korake... Nadamo se da su nam svi drugovi i drugarice zdravi, sretni i veseli?
Od sad cemo opet biti malo aktivniji na forumu, jer opet smo svaki dan sami
Anketa
Pomoc amaniamanic
Jel problem da idem na ultrazvuk koji mi je zakazan za sutra nakon 1mjesec cekanja..A cetvrti mi je dan men,,,Moram ga obaviti sutra..Odgovorite mi molim vas...
odgovorite (100%) odgovorite (0%)
Broj svih glasova: 28
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!