|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  986 987 [988] 989 990   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
15.9.2011 14:06:26   
mala_sa
Eh evo i nas user posted image user posted image
Mi smo bili jutros na vakcini, i A je super bio, nije uopste plakao (stvarno su efikasni ovi anestezivni flasteri)...mi gotovi sa vakcinama do daljneg aBd user posted image user posted image user posted image , jos samo da ne bude tura i sve je za 5 user posted image user posted image
Teski smo 8kg i 800gr, a dugi 68cm masAllah... Doc nam je rekla da uvedemo jedan obrok od povrca u 12h i da odmah poslije to zalije sikom, i jedan vocni u 16h; tako da malo regulisemo obroke, jer A spada u kilazu bebe od 9mj pa da probamo uvesti malo reda u ishranu...
Evo sad spava, pa cu mu kasnije izmjeriti temp....

Mersiha- kazes zeno cisti sve, eh ja sam gledala ovdije i kosta 120€, nadam se da je i kod vas slicna cijena, ja cu ga vala kupiti samo zbog podova i prozora (ispiranja silnih krpa dok sve ocistim mi je vise preko glave user posted image )...
Moze li tm uzeti nekoliko dana godisnjeg unaprijed, mm ce uzeti sad 5 dana odmora (koji ce mu se odbiti od onih dana koje ce imati na raspolaganju od iduce godine aBd)??

Entinte- i ja sam pricala sinoc sa mm, i odlucili smo da ga sunetimo sad u oktobru aBd... jedino me buni sto sad ti rece da se nalazi vade 3 dana prije, a ja bih jedino mogla izvaditi nalaze u srijedu, a naruciti ga za sunecenje odmah sutra dan, jer jedino mi tako odgovara s obzirom da mi ostajemo 7 dana, a da ordinacija radi samo nekim danimauser posted image Ja cu ih nazvati iduce sedmice aBd, da pitam mogu li uraditi nalaze samo dan prijeuser posted image user posted image
Samo sabura stici cete vi sve aBd za jedan mjesec...ljubi nam druga...

Lady- ja bih je ipak odvela pedijatru, jer tura nikako ne spadauser posted image user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 24676
15.9.2011 14:07:16   
ladyblue RR
nisam pametna šta da radim...evo sada je malo spala 37,9 a ona vesela kao da se ništa ne dešava. pojela je ostatak Hipp teglice od jučer i još jednu cijelu (one velike od 220 gr), pije vodu, sasvim normalno se ponaša. sada sam je stavila da spava pa ću vidjeti. ako ništa, zvat ću pedijatra da mi dođe kući i pogleda je. znam da treba 3 dana antibiotiku da počne djelovati ali Jelena mi reče da je ovaj Ceclor prilično slab pa možda da joj promijeni. on joj je namjerno dao ovaj slabiji da je ne počne odmah kljukati jakim antibioticima...vidjet ću.
uspjela sam pored nje ovakve, skuhati ručak. bravo JA!user posted image

< Poruku je uredio ladyblue -- 15.9.2011 14:08:40 >

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 24677
15.9.2011 14:08:42   
sweet insanity
Mala sa, super za vakcinuuser posted image

Lady, Nađa i dalje ima temp?user posted image Nisaćm upratila da li znas radi cega je?

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 24678
15.9.2011 14:09:18   
ladyblue RR
sweet, izgleda da je "pokupila" nešto u jaslicama

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 24679
15.9.2011 14:16:24   
mersiha 77
mala_sa bravo za vakcinuuser posted image
ma nemoze dobiti ni dana jer su imali kolektivni godisnjiuser posted image
ali mi cemo to kad dodjemo na ljeto akbuser posted image
jeste cisti sve a samo sa samom vodom tj.paromuser posted image
jeste isto je parauser posted image

Neposredna veza do poruke: 24680
15.9.2011 14:32:33   
canim
Mi samo da brzinski mahnemo, nisam vas sve stigla iscitati, vec samo povrsinski preletila.

Taurus draga ja sam tu bila sa nikom ali fizicki ni blizu laptopa user posted image tako da nemoj misliti da te ignorisem user posted image eno iman ti je dala link, sta bi mi bez nje user posted image

Lady
moja je ono nedavno isto imala temperaturu oko 39.5 user posted image ja sam je sutradan odmah dr. vodila jeste da mi je odmah sumamed antibiotik pripisao ali hvala Bogu tura spala. Njoj je bilo grlo bas jarko crvene boje.

Mersiha draga kakva je ono gospodja na paru, jeli sama radiuser posted image , joj da je meni da mi oriba cilim i opere  one plocice u banji da se cakle user posted image

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 24681
15.9.2011 14:36:43   
canim
lady mi prvi put kad smo imali temperaturu dobili smo ceclor sirup i on je vratio temperaturu na normalu tek poslije 4 dana, ali joj tad temperatura i nije skakala do 39.5 vec joj je prelazilo malo iznad 38 i nije joj bilo toliko grlo upaljeno.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 24682
15.9.2011 15:20:44   
ladyblue RR
njoj je grlo malo upaljeno ali temperatura odmah skace iznad 39. Uz to slini i bali grozno. Vidjet cu kakva ce biti kada se probudi. Samo se nadam da ce temperatura spasti. Ovo ostalo ce vec nekako proci.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 24683
15.9.2011 15:33:09   
entinte
mala_sa nisu nalazi 3 dana prije nego on ne narucuje nego nazoves 3 dana prije i dogovoris se sa njim, ja ga danas nisam mogla naruciti za 26. sept. nego mi je rekao da nazovem 3 dana prije a nalaze vadis dan ranije, isti dan budu gotovi cak se mozes konsultovati sa pedijatrom u SaNaSi ako ces ih tamo vaditi user posted image  

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

Neposredna veza do poruke: 24684
15.9.2011 15:49:12   
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: canim

Mi samo da brzinski mahnemo, nisam vas sve stigla iscitati, vec samo povrsinski preletila.

Taurus draga ja sam tu bila sa nikom ali fizicki ni blizu laptopa user posted image tako da nemoj misliti da te ignorisem user posted image eno iman ti je dala link, sta bi mi bez nje user posted image

Lady
moja je ono nedavno isto imala temperaturu oko 39.5 user posted image ja sam je sutradan odmah dr. vodila jeste da mi je odmah sumamed antibiotik pripisao ali hvala Bogu tura spala. Njoj je bilo grlo bas jarko crvene boje.

Mersiha draga kakva je ono gospodja na paru, jeli sama radiuser posted image , joj da je meni da mi oriba cilim i opere  one plocice u banji da se cakle user posted image

canim dobra gospoja uh
hoces da ti je posaljem ali moras mi je vratituser posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 24685
15.9.2011 15:53:56   
mala_sa
Entinte- uh dobro je, ja pogresno razumjela sory user posted image user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 24686
15.9.2011 16:13:26   
stefania
sta ima zene, evo ja udjoh na ringeraju prvi put poslije vise od dva mjeseca...pa mi neobicno...pozeljela sam i ja malo mahalati, nikako ne stizem nista za sebe, ali mashallah vazno da je bebi ok a za mamu cemo lako..prosto ne znam sta da napisem svasta mi se izdesavalo, a vidim i vamauser posted image ..eh eto da ne peglem, pomalo cu ovako ulaziti dok ne pohvatam sta se desava...
pusaaa

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 24687
15.9.2011 16:15:04   
rose
IZVORNA PORUKA: tukica

evo da prijavim fin shopping user posted image buduci da blizu stanujem, svratih u k.tomislava u onu radnju djeciju gdje je nekad bio sam shop...i tu svega ima... od odjece, do igrackica... izmedju ostalog, bas je jeftino, ako nista jeftinije od svih baby radnji u kojima sam bila, i kupih ono cudo sto ste ja mislim ovdje stavljali, kao svijetli po noci i projektuje male zvjezdice na plafon i svira... meni je ko med... ima i rozi i plavi... bas mi je drago sto ga kupih jer ne volim da mi bebica spava u mraku... uglavnom, ko je pri lovi, neka pogleda...
buduci da se govori o kesama na f.b., tj. ko jos koristi kese, grizla me je savjest i odem u knjizaru i kupim presladak cekercic da mogu u njemu nosati stvari... eto nema vise kesa kod mene user posted image

cisto sumnjam da ta sprava svijetli cijelu noc...kod nas je max 8 minuta muzika i projekcija...kad smo bili mladji imali smo medu s veoma blagim izvorom svjetlosti..moze da bude upaljen cijelu noc a po potrebi svira user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 24688
15.9.2011 16:16:34   
rose
IZVORNA PORUKA: ladyblue

joj ovo moje dijete gori...dala sam joj Diprol prije sat vremena a ne da nije spala tempetarura, nego je skočila. evo je skoro 39user posted image

jel bolje? ne upratih ranije user posted image

Neposredna veza do poruke: 24689
15.9.2011 16:22:17   
Leena
imam onaj Chicco aspitator. život mi spašava. isisam joj sline za sekundu.
evo je bali već dva dana k'o nikad u životu. ovo je užas. po 3-4 siperka promijenim dnevno, potpuno mokro sve.

Jesi probala onu cilibarsku ogrlicu, Esma ne bali otkako je nosi... a hebem mu turu viseuser posted image Jesi probala skinuti bjelancetom? Ma vama je to garant od zubica. A sto je lijepo kad malo narastu, pa mogu reci, nama ostale jos donje 3. da niknu, sinoc dijete nervozno, ja kazem: sta ti je vise?! a ona prst stavi tu gdje nice jedna i kaze: Boji! - rekoh ljepote, zna reci sta joj je, ne moram vise grah bacati...

Mersiha, nisam sigurna, oko 200KM, mislim... I hvala, draga, na komplimentuuser posted image

taurus, svi smo, zato se tako dobro kontamouser posted image

Iman, i ja se raspekmezih,... cura nasa velika!

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 24690
15.9.2011 16:48:52   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: rose

joj ovo moje dijete gori...dala sam joj Diprol prije sat vremena a ne da nije spala tempetarura, nego je skočila. evo je skoro 39user posted image

jel bolje? ne upratih ranije user posted image

ništa ženo. stavila joj oko 16h čepić i poslije 10 min. se ukakila i sada sam tač naredna 4 sata. nit' šta smije popiti nit' joj smijem čepić stavljati jer ne znam koliko se apsorbovalo od ovog prvog. ona i dalje ima skoro  39 temperaturu

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 24691
15.9.2011 16:50:47   
ladyblue RR
Leena, da ti iskrena budem, ne sviđa mi se ta ogrlica i ne mogu da je stavim djetetu. eto što je nemamo...vjerujem ja da je ona korisna, da pomaže itd. ali meni se ne sviđa kada i neću da je kupim.

Neposredna veza do poruke: 24692
15.9.2011 16:54:23   
bebacha
Lady a da joj stavis razblazeno sirce na nogice.nama to najbolje pomogne

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Neposredna veza do poruke: 24693
15.9.2011 17:13:59   
ladyblue RR
evo sad sam poslala poruku pedijatru da vidim sta cu. Idem u noc a ja ne mogu da joj skinem temperaturu.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 24694
15.9.2011 17:36:41   
HAHA
E jeste se od jutros zadale,jedva isčitah.Dosadna je ta temperatura višeuser posted image neka našu Nađu popusti.Ujutro kuću radila,onda po Hamzu,pa u park,pa u Importane na kafu sa zaovom,sada mi dečki spavaju,ja ne mogu.Harun se danas počeo otimati vani da hoda,a kad ga pustim malo stoji i sjedneuser posted image .

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

Neposredna veza do poruke: 24695
15.9.2011 18:15:58   
sweet insanity
Joj lady nadam se da ce se do veceras ako nista barem tura smanjiti. Ljubni princezicu!

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 24696
15.9.2011 18:16:59   
Leena
Lady, kako je nađa? spada li tura?

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 24697
15.9.2011 18:17:51   
rose

evo sad sam poslala poruku pedijatru da vidim sta cu. Idem u noc a ja ne mogu da joj skinem temperaturu.

jel se javio? sta kaze?

Neposredna veza do poruke: 24698
15.9.2011 18:21:24   
ladyblue RR
Pedijatar kaže da joj dam Ibuprofen i da je tuširam. Sve sam to uradila i uspjela spustiti do 38,3. dalje neće....ne znam više ni ja šta da joj radim.
sad ću je ostaviti ovako pa ću oko prije spavanja staviti čepić. nema ni druge.
ona je doba, evo je puže. sad ću joj dati da jede.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 24699
15.9.2011 19:28:59   
rose

Pedijatar kaže da joj dam Ibuprofen i da je tuširam. Sve sam to uradila i uspjela spustiti do 38,3. dalje neće....ne znam više ni ja šta da joj radim.
sad ću je ostaviti ovako pa ću oko prije spavanja staviti čepić. nema ni druge.
ona je doba, evo je puže. sad ću joj dati da jede.

mica mala...hajde valjda ce i taj antibiotik uskoro djelovati

Neposredna veza do poruke: 24700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  986 987 [988] 989 990   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  986 987 [988] 989 990   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Vodica za ispiranje usta
ena23

Da li koristite vodicu za ispiranje usta poslje pranja zuba? Ako da, koju?

ne (62%)

da (38%)

Broj svih glasova: 120

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *