|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  995 996 [997] 998 999   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
17.9.2011 8:18:02   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam

Ja sebi fino napravila nes kafu ,sjela malo za komp i srk...bljak.......mlijeko ukisnulo.Evo napravila sam drgu ali jos mi onaj okus u ustima.Nije mi jasno bilo je u frizideru.
A Salko se zaigrao lopticama cim me skontao da hodam odmah plac........postao je pravi pekmez...i daj sise e vala i ovo dojenjeuser posted image  

joj da znaš da je i meni dojenje bilo na vrh glave...još sam ja dojila samo 4 mjeseca. sad sam najrahatnija. pije mlijeko ujutro i navečer....sekunda...naspem mlijeko u flašicu, malo u mikrovalnu i vozdrauser posted image

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu esmina i bebina mam)
Neposredna veza do poruke: 24901
17.9.2011 8:23:03   
bint
palachinken masaAllah da tako i ostane nafakali aBduser posted image user posted image user posted image amin!!!!
cickolini sretan putuser posted image
esmina vjerujes li i meni je sad taj okus u ustima kako ga ti opisa...joj ja ti ne volim mlijekoo nikakouser posted image veliki user posted image za salku

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 24902
17.9.2011 8:28:39   
esmina i bebina mam
ladyblue ma znas da je problem sa dodenom djecom da naviknu na kravlje mlijeko.....mada sam ga prije dvije noci pred spavanje nahranila sa keksolinom samo malo stavila u flasicu i malo malo secera.Sinoc mu isto napravila ma nije dva gutljaja povukao i odmah se poceo zavlaciti da doji.Evo sad me zveknuo u oko majke mi ce mi sljiva izaci user posted image user posted image user posted image

bint volim ja mlijeko ali ne volim kad ukisne user posted image user posted image user posted image a inace sam veliki gurman tako da i mlijecne proizvode izuzetno volim sireve,kajmake,.......mljac(i vidi se da sam poguzija)

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 24903
17.9.2011 8:30:09   
tukica
D.jutar, Ladyblue, kako je N. nisam citala, pa ne upratih...
evo i mi smo se konacno naspavali, mada bih mogla stvarno poceti da joj izbacujem nocna dojenja jer sad vidim da fuseri, povuce 2 puta i zaspe... ne znam jos... a kad smo kod prestanka dojenja, ja joj pomalo namjeravam uvoditi i dr.hranu osim sike, ali mala nece,pa nece... kad vidi flasicu ili kasikicu, odmah zatvara usta... pila mi je vodu ranije iz flasice, kao i caj, ali sad nece ista bukvalno... nemam pojma sta da radim... nesto mi glupo na silu joj otvarat usta i davati...

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 24904
17.9.2011 8:32:31   
palachinken
Ja sam neku noc posluzila gostima kafu s ukislim mlijekom. Joj da im vidis faca, nece mi ti jos dugo doci user posted image Nisam nikakva domacica, malo mi je i tih na-babine gostiju dosta, ali najsmjesnije mi je, kad ja odem u sobu da dojim M, a zenski rod se osjeca pozvanim da mi se pridruzi i sve za mnom, da navijaju, šta li user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu esmina i bebina mam)
Neposredna veza do poruke: 24905
17.9.2011 8:33:02   
Cickolini

IZVORNA PORUKA: ladyblue

IZVORNA PORUKA: Cickolini

ih Cickolini ja se nadala da ćeš doći....hajde nema veze, doći ćete vi nama brzo. nikada nisam otišla po pidžame, sve kontala ti ćeš doći...pih

I ja sam se nadala, ali bolje mi je sama jer cu moci duze ostati. Kad sam s muzem onda nikad nisam sama user posted image user posted image user posted image . Ne boj se. Pidjamica je od 1 god do 1.5 god. Mada N je duga pa njoj ce biti ja mislim za mjesec ili dva dobra. Uzmi obavezno.

da ti pravo kažem, nisam mogla da odem...sve mi nešto u glavi da ženi ne sjedam na muku. k'o da je njoj do moje pižame?!

Ma idi slobodno. Evo ja sam je sad opet napomenula za to... :)

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

Neposredna veza do poruke: 24906
17.9.2011 8:37:12   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: palachinken

Ja sam neku noc posluzila gostima kafu s ukislim mlijekom. Joj da im vidis faca, nece mi ti jos dugo doci user posted image Nisam nikakva domacica, malo mi je i tih na-babine gostiju dosta, ali najsmjesnije mi je, kad ja odem u sobu da dojim M, a zenski rod se osjeca pozvanim da mi se pridruzi i sve za mnom, da navijaju, šta li user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image  i meni se isto dešavalo....ja u sobu da dojim a one zamnom. a ja dojila sama u sobi i ona je navikla da joj bude tišina. čim čuje glasove, nije htjela da doji...ona iz sve fino nabijem nogom iz sobe.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 24907
17.9.2011 8:42:21   
ladyblue RR
tukice, N je jutros dobro ali to mi ne znači mnogo jer ona svako jutro bude dobro i onda nastane haos. dobra stvar je što jučer skoro da nije imala temperaturu, 37,2 i nisam joj ništa davala. sama je spala. sinoć sam joj morala dati Ibuprofen jer nije mogla da se uspava. valjda je grlo boli. a boli garant jer je i mene uhvatilo i baš me boli grlo. s tim što sam čitala da se ove afte rijetko pojavljuju kod pušača (eto jedna dobra stvar kod pušenjauser posted image ) ali me boli grlo, nos mi crui, uši začepljene. e sad mogu misliti kako je njoj sa aftama. ma ona je i dobra šta je snašlo.

a to za dohranu...počni po malo i to sa slanim. skuhaj krompir, tikvicu, i napravi kao pire...bude dosta ukusno. ja sam stavljala i komadić putera. doduše ja sam joj stavljala odmah i malo soli iako kažu da se ne stavlja. doduše to je bogda soli ali ipak promijeni ukus.

Neposredna veza do poruke: 24908
17.9.2011 8:47:01   
vila_7
cickolini mozda joj promijena sredine pa se boji da nece biti s vama!?

Skvo
bebac je user posted image user posted image user posted image

Sunce
...ma i ja tebe bona pozelim (gdje neces sunce pozeljeti da ti sija user posted image ) al te slabo ima nesto!?

bint...vidjela sam sliku frajera na FB! Predobar!

Lady kako cura danas? A ismijala sam se sto ucis dijete da je tata smrdo! user posted image user posted image user posted image   user posted image

rose
i moja se u zadnje vrijeme baca-zapravo izvija ledja kad joj ne pase da je presvucem jer ima zanimljivih stvari a ja je hocu presvuci!

mala_sa
....tvoj deblji nego moja sa 8 mjeseci! user posted image Al hajde nisu sve bebice iste!

Amam pa hB da neces dijete koje doji na "dijetu" - kad krenu hodati sve se to istopi,pa ces kukati da ti je mrsav! user posted image

Daja....osmijeh je predivan! A za masazu - kod mene je palilo- masaza toplim jestivim uljem nakon kupanja,topla gaza preko. To samo navecer,a preko dana ako je uhvate nosanje - uzmes je potrbuske,s rukom svojom na njenom pupi i preko druge ruke - i onda joj vise ruke i noge i izgleda kao tigar na stablu (tako se i zove to nosanje)-ako si me ista skonatala user posted image

palachinken...nego de ti pomisli na kakav auto! user posted image reko kad te vec krenulo!

tukice nemoj nista na silu-samo ce omrznuti. A ako po noci fuseri s dojenjem,izbaci ga. Ja vala jos ne mogu jer i dalje bas papa mlijeko po noci i to iz obje!

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 24909
17.9.2011 8:48:57   
tukica
Joj  mogu misliti kako grlo boli malenu...jbg,kad smo mi nekad odrasli pekmeze, kako li je bebicama tek...uh,uh, lijepo se prepadnem kad skontam sta me sve ceka...  a to za dohranu, ma naravno da cu napraviti, to nije problem, problem je otvoriti joj usta hahahahahahaha pojma nemam kako cu to izvesti...
a za dojenje i goste, ista mi je situacija bila kao i kod tebe ladyblue... cijeli zenski dio sa mnom u sobu, kao da je to neka predstava... ali pamti, pa vrati user posted image rekla sam samoj sebi, svaka od njih kad rodi aBd, kad budu babine, prva cu uletiti u sobu i reci: e hajd da vidim kako ti to izvodis... tako je najbolje... onda ce skontati kakve su bile... mada ko nema dijete, tj. bebu neobziran je, ne namjerno, nego ljudi fakat ne znaju sta je ok, a sta nije... meni su dolazili na babine kad je beba bila bas mala i znali mi sjediti po 4 sata, i to navece, kao da su na DERNEK DOSLI, A JA JEDVA NA OCI GLEDAM... Uh, hB, pa i to prodje user posted image

Neposredna veza do poruke: 24910
17.9.2011 8:49:56   
tukica
I btw, Skvo, bebica je masallah ko med medeni... pojela bih ga... svidja mi se ime jaaaako user posted image cupko mali, neka ti je ziv i zdrav... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 24911
17.9.2011 8:53:26   
palachinken
I meni sad znaju prilicno kasno doci i zasjesti, a kako pokusavamo uvesti rutinu pred spavanje, kupanje, hranjenje, san - onda mi sve poremete.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 24912
17.9.2011 8:53:48   
tukica
uh jel ovo zemljotres bi... uh sro se prepadoh jbt user posted image

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 24913
17.9.2011 8:54:41   
palachinken

IZVORNA PORUKA: tukica

Kazu statusi po FB da je bio. Kod nas nije, nece nam ni to user posted image

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 24914
17.9.2011 8:55:01   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: tukica

jeste

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 24915
17.9.2011 8:56:23   
ladyblue RR

I meni sad znaju prilicno kasno doci i zasjesti, a kako pokusavamo uvesti rutinu pred spavanje, kupanje, hranjenje, san - onda mi sve poremete.

ja to nisam bendala...ja ustanem i kažem da moram bebu kupati i spremati za spavanje...a oni neka sjede

Neposredna veza do poruke: 24916
17.9.2011 8:58:14   
vila_7

ja se i sad izvinem jer Eva mora spavati i odvedem je da je uspavam- mislim nidje veze-ko ce se ljutiti ne treba mi dolaziti

P.S. ovdje se nije osjetio zemljotres

Neposredna veza do poruke: 24917
17.9.2011 8:59:46   
tukica
hahahaah i ja sam takva, mada ja prije nego sto ce doci kazem ili dodjite ranije ili kasnije kad ona spava... mada i oni sto kasnije dodju, kad osjetim da sam pospana, ja se pozdravim i odem leci, jbg, ne mogu se prebijati po kaucu dok oni skontaju da odu... 

Neposredna veza do poruke: 24918
17.9.2011 8:59:59   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: helena_7

ja se i sad izvinem jer Eva mora spavati i odvedem je da je uspavam- mislim nidje veze-ko ce se ljutiti ne treba mi dolaziti

P.S. ovdje se nije osjetio zemljotres

ih ti se izvinjavala. dobra si....ja se pođonim i samo ustanemuser posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 24919
17.9.2011 9:02:43   
vila_7
e al sad bas nesto kontam..pa ja ne znam sta ljudi razmisljaju-ja kad idem na babine gledam da je negdje oko 5 i budemo ili kratko ili ako su bas bas dobri prijatelji onda skontamo kad je vrijem za "ciscu"

Neposredna veza do poruke: 24920
17.9.2011 9:04:55   
sweet insanity

Ma ja dojim i pred gostima, zaboli me, sve je to prirodno.I napolju u taxiju, ma gdje god stignem user posted image

Dobro jutro:)

Neposredna veza do poruke: 24921
17.9.2011 9:05:52   
palachinken
Ja sam mrzila goste u zadnjem mjesecu trudnoce. Skroz smo se asocijalizirali tad, nit mogu dugo sjedit nit stajat da sta napravim, a i kad odemo negdje, meni se il spava il piški. Sad se trudim biti fina, ali posamarat cu i ja uskoro, pogotovo te tetkice sto dodju s gratis savjetima o odgoju/hranjenju/nosanju/ljuljanju djeteta.

Neposredna veza do poruke: 24922
17.9.2011 9:09:27   
sweet insanity

ja to nisam bendala...ja ustanem i kažem da moram bebu kupati i spremati za spavanje...a oni neka sjede

Ja sreca nisam imala problema s tim da su ljudi ostajali duze, a vala i nemam neko vrijeme kad je stavljam na spavanje, mala spava kak joj se cefne ali sada vec ima kao neka rutina, kupanje, hranjenje i ja je stavim u krevetic ili lezaljku i ona gleda u tv i zaspi.Recimo ako spava od 18-20h na spavanju je oko 22-23.

Neposredna veza do poruke: 24923
17.9.2011 9:12:46   
sweet insanity

Ja sam mrzila goste u zadnjem mjesecu trudnoce. Skroz smo se asocijalizirali tad, nit mogu dugo sjedit nit stajat da sta napravim, a i kad odemo negdje, meni se il spava il piški. Sad se trudim biti fina, ali posamarat cu i ja uskoro, pogotovo te tetkice sto dodju s gratis savjetima o odgoju/hranjenju/nosanju/ljuljanju djeteta.

Ma ja sam asocijalna cijelu trudnocu hihihi, mm i ja smo bas uzivali, nismo neki ljubitelji guzve. Al ja sm 9. mjesec spartala ko luda, kilometre i killometre prelazila u periodu ka don radi ili spavauser posted image Joj a ti savjeti o odgoju ahhhhh, ja se trudim da presutim al neki dan sam lanula i to tetki od mm, non stop nesto kritikuje. Zagleda prasku svaku,ccc. A ja vala za te goste nisam ni spremala,kafa,sok-eventualno kolac i to je to.

Neposredna veza do poruke: 24924
17.9.2011 9:16:42   
vila_7
uh kod nas je uvijek meza,al iskreno vecinom su stvarno dragi ljudi dolazili i nije mi bilo mrsko pogotovo jer i kod koga sam god ja bila bila je meza.....

Nego vidim ja da male nove bebe zauzimaju temuuser posted image ....VELIKE,kad cemo mi na sljedecu? user posted image

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 24925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  995 996 [997] 998 999   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  995 996 [997] 998 999   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pusenje u trudnoci

htela bih da znam iskustvo PUSACA vezano za ovu temu dali su i dalje pusile jer znam da nepusaci jako rigorozno reauguju i ne razumiju tu zelju za tu pustu cigaru

prestala (60%)

pusila i dalje (40%)

Broj svih glasova: 108

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *