Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Meni su te tablice dohrane kino zivo svako dijete ima neki svoj ritam.Moj S ima dana kad odbija slane ili slatke obroke a veceras je kao novorodence bio je ravno 1 sat na siki. Hajde i ja lupetam valjda ce ti neko koristan savjet udjeliti
A ja se slazem sa "lupetanjem"
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
Meni su te tablice dohrane kino zivo svako dijete ima neki svoj ritam.Moj S ima dana kad odbija slane ili slatke obroke a veceras je kao novorodence bio je ravno 1 sat na siki. Hajde i ja lupetam valjda ce ti neko koristan savjet udjeliti
ma i ovaj moj voli da mezi...ja kazem isto ko u kafani...malo srkne pa se okrene pa opet srkne i tako
ja sada procitah u svom bebi kuharu da se od 5 mjeseca kao treba uvesti pirinacna ili kukuruzna instant kasa sat pred kupanje dojene bebe...i da ce to kao poboljsati njeno spavanje...hm... pa sada nesto kontam...treba da ima jedan vocni obrok,jedan povrtni,jedan sa zitaricama e sad kad dojiti onda???? ja sam nekako kontala ovako da rasporedim pa me vi usmjerite... Mak se budi u 6 i tada ga dojim,oko pola 9 ponovo dojim i on onda malo odspava oko pola 11 vocna kasica ...posto sada pojede malo te kasice( ne znam koliko mu smijem dati?! ) on je meni oko 12:30 opet gladan znaci opet dojenje e sada oko 15:30 recimo kasica od povrca kao rucak i onda dojenje izmedju 17:00-18:00...i flasica adaptiranog u 20:00 sati Gdje ubaciti pirinacnu ili kukuruznu kasu???
opet referat sorry al fakat sam se zapetljala oko ove dohrane
s 5-5.5 mjeseci ako uvodis dohranu...to je samo 1 obrok...a ostalo je dojenje ili AD ...znaci ubaci jedan obrok rizine mlijecne kasice...po mom iskustvu najbolje je oko podne ili kad se bebi ne spava puno i nije puno gladma...jer nervozna beba nece kasiku, trazi ono na sta je navikla...ja sam mozda mjesec nakon uvodjena prvog obroka ubacila drugi...i kod nas to sada sa njenih 10 mjeseci izgleda ovako
cim se probudi AD 2-3 sata kasnije, vocna kasica ili rizine pahuljice ili zajedno 2-3 sata kasnije AD 2-3 sata kasnije povrce s mesom oko 7-8 AD i pavanje
< Poruku je uredio rose -- 18.9.2011 21:59:04 >
znaci da sada samo dajem jednu kasicu ili voce ili povrce...i do kada tako? i koliko mu kasikica trebam dati? jer ovaj moj je poguzija i on moze jesti u svako doba i sta god mu ponudis...ja mu danas dala mrkvu da proba on samo guta kao da je iz gladi utekao ja mu dala 4 kaskice nisam smjela vise
znaci da sada samo dajem jednu kasicu ili voce ili povrce...i do kada tako? i koliko mu kasikica trebam dati? jer ovaj moj je poguzija i on moze jesti u svako doba i sta god mu ponudis...ja mu danas dala mrkvu da proba on samo guta kao da je iz gladi utekao ja mu dala 4 kaskice nisam smjela vise
ja svojoj S nikad nisam brojala kasikice prvi put je dramila...cudno joj bilo ja probala s rizinim pahuljicama...onda ju je tata nahranio uspjesno nakon par dana...i to ja napravim neku kolicinu i dajem joj dok otvara usta...kad joj je dosta okrene glavu...mislim da smo prvo dali mrkvu, pa onda krompir, pa zajedno i tek nakon toga presli na vockice...nakon sto je prihvatila povrce...imas one male hipp gotove kasice pa probaj...moja jede i skuhano i kupovno bez razlike...a od prvopg dana sam joj davala koliko zeli...znaci ako je to citava mala teglica, onda citava...sad smo na velikim teglicama ili punim zdjelicama i kako vec pomalo solimo ona nista ne odbija, sto se da i vidjeti po njoj ovih dana kad pocne dramiti kad ja sta jedem pred njom, spasava me hljeb...dam joj koricu i ona glodje to pola sata dok ne pojede
a mozes ti i samo rizine pahuljice dabati za apocetak
bucika moja slatka... ma on fakat sve hoce samo nek se jede i pije...moze sisa,moze ad moze voce moze povrce hahahha sloncek mali ma te rizine pahuljice sam samo kontala dati kao pred spavanje da mi mozda malo duze spava ako to uopste pali...al sacekat cu sa tim...kad vec ovako fino papa sve
bucika moja slatka... ma on fakat sve hoce samo nek se jede i pije...moze sisa,moze ad moze voce moze povrce hahahha sloncek mali ma te rizine pahuljice sam samo kontala dati kao pred spavanje da mi mozda malo duze spava ako to uopste pali...al sacekat cu sa tim...kad vec ovako fino papa sve
ma mislim da tu nema pravila...ako on nije spavalica nece tebi pomoci mislim ni jaca vecera...ali probaj ako mislis ...moyda i pomogne...gledajuci po ovoj mojoj...ona i kad bi samo dojila navece ili popila AD...spavala je jednako dobro cijelu noc...bez neke posebne razlike
ja se necu ukljucivati u pricu o hranjenju djece jer ja nikada nisam gledala tablice,citala kuhare nego sam hranila dijete onako kako ja mislim da treba. Danas je cijeli dan imala temperaturu ali se ona ponasa kao da se nista ne desava pa sam odmah i ja opustena. cijeli dan je puzala,ustajala i pravila zijane...a ja je pustila jer se ni ja ne osjecam najbolje. Kada ozdravimo ide prevaspitavanje!
< Poruku je uredio ladyblue -- 18.9.2011 23:01:40 >
Joj ja sad gledala stare slike Esmine kad je bila beba i klipove ........ma dusa moja kako mi je narasla:nesto sam snimala na CD-ove pa nasla i ove stare.Kad nesto klepi u sobi kad ja tamo Esma ne moze do daha doci koliko se zacenula iza sna.Pala je sa kreveta i onda vriska pa probudi Salku pa on opet siku ...........hebo te ovo unedogled.
A za dohranu on je meni koma kad je gladan pojede malo kasice pa onda cug iz sike pa opet.Ja mm-u stalno govorim da je besmisleno da ga ja uopste pitam jer djete cim meni sjedi u krilu samo hoce da doji
Prvo da kazem da sam pokusala izbaciti nocno dojenje ,da bas tako za krepati od smjeha! Eva se probudila da doji,ma reko odoh i ja vala da vidim hoce li uspjeti da joj ne dam, dam joj cucu umjesto sise a ona je frknu ljutito izvan krevetica i zivcani plac ,ma reko nemam ja zivaca za to - pristekam je gdje treba ona podoji i zaspa . Tako da sam ja stvarno preumorna da je odvikavam po noci jer se bojim ako se razbudi kud cu onda a i probudit ce sve zivo.Ostala mi je samo opcija - valjda ce se sama odviknuti!
Esmina...ja mislila nema zakocenjivanja i sl.frka kad na rastu kad eto ti napisa post. Kako ste danas svi đuture?
Lady..je li ista bolja situacija?
Leena javi nam za posao kad ga dobijes! Iman gdje je torta? Kako prođe rođendanko?
gagach za dohranu su ti vec rekle - gledaj sta bebi pase - ja svojoj isto nisam nikad brojala kasike - nekad je znala pojesti 2 a nekad cijelu teglicu (ja i domace sam prije otprilike mjerila onim HIPP teglicama), i zasto dajes AD ako dojis? MOzes onda njega izbaciti a ako hoces uvesti tu kasicu pred spavanje. Generalno,kod moje nikad nije bilo rasporeda ni dojenjani dohrane-znala je rucati kasicu a opet odmah traziti i siku.
< Poruku je uredio helena_7 -- 19.9.2011 7:24:02 >
ooo žene drage, dobar vam jutar! Ja sam ranoranioc od pola 7...mali sinoć zaspao oko ponoći (bio uzbuđen što se vratio kući hehe)..ja se taman ponadala da će zadrincati do podneva, kad on k'o horoz :) vidim pričate o krutoj hrani..kod mene je dojenje na zahtjev, gledam oko 11h da mu dam voćnu kašicu i slanu oko 17h...nekad se uspijemo držati te satnice, nekad ne - zavisi od njegovog raspoloženja...a obično biva da doji pa hoće kašicu ili pojede kašicu i odmah doji..i onda sam ja mirna 3-4 sata do sljedećeg podoja :) joj, kod mene su počele muke žive :) Mali pići k'o lud po kući..počela sam lagano sa childproofing-om :) skontala sam da sve može oboriti sa komode, od DVDa do zvučnika i ostalih gluposti...uspe se u sekundu, ne stignem ga ni upratiti...samo čujem kad padne na pod ...i još škripi zubićima, uh, nema šta groznije od toga... inače, na moru nam je bilo super...mali je poludio za vodom..sinoć ga uzeli kupat pred spavanje, počeo plakat kad smo ga vadili iz kade...i dobio je boje :) Pa smo ga još i ošišali...hehe..još mu samo fali tetovaža negdje :) eto, i od mene referat...:)= helena - uh, kad vidjeh ovu tvoju kaficu, prosto me želja minu za kafom negdje u hladu i u miru i tišini :) a noćni podoji...valjda E. odustane jednog dana - možda kad krene u školu :))) lady - to vas još nije popustilo?? :( e jbg...kako ste jutros? ljubi N. Cickolini - no sikiriki za zubiće - ja sam čitala da je najnormalnije da zubići kod beba rastu ukrivo ili sa razmakom - kasnije se sve to poreda kako treba. Kako je D? Kako idu vježbice? :*** rose - to crnogorac počeo da sjedi samostalno :)) pusa za S. jelena - kako ste ti i Luka? Pored toga što praviš zimnicu :)) Draga, ja je ne bih pravila ni najzdravija...sama pomisao na to me umori :) Svaka tebi čast! A vjerujem da ti je teško što nisi sa Anom, al taman da se i ti malo odmoriš, barem ne moraš letat' oko dvoje djece..a hB pa je i njoj lijepo... Puse i pozz za ostale bebice i mame :****
super beba...ma nek je vama bilo prelijepo na moru - to je najvaznije - bas ste podugo ostali. Ja da sam znala da ce ovakav 9-ti mjesec biti tek bih otisla a ne onako poraniti pa bez MM-a. Kad skrguce-samo mu ponavljaj NE i malo pomazis po bradi - moja je takoodvikla,mada svaki novi zubic je skrgutala 1-2 dana i onda prestane
jutro... mi smo ustale u 7h. cura se naspavala. evo je gleda Baby tv a mama pije kafu. ja sam i dalje sva začepljena. N je kao i svako jutro dobro. sve se nadam da će ova teperatura napokon prestati. čini mi se kao da manje bali što bi trebalo da je znak da grlo prolazi jer sam čitala da kod ove angine djeca jako bale. da nam je još ovaj začepljeni nos riješiti. navečer je najgore. ne mogu da joj odčepim nikako pa neće mlijeko da popije. već noćima se borimo sa mlijekom...povuče par gutljaja pa neće jer ne može da diše. i tako se borimo dok ja ne poludim i ne odustanem. sinoć sam joj nešto malo u snu uspjela ugurati. kada ne popije to mlijeko probudii se ranije jer bude gladna.
helena AD sam ubacila jer se M navecer budio svaka 2 sata da doji i jednostavno nakon 5 mjeseci nespavanja uvela sam flasicu i odvali mi 5 sati u komadu sto mi se nikad nije desilo...tako da flasicu nedam nikome