|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1110 1111 [1112] 1113 1114   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
11.10.2011 18:48:35   
Semica
Drage moje evo i ja konacno da uspijem malo vremena i za sebe ( cackanje neta ) odvojiti...S okupana,nahranjena i sada pava...prvi put danas da spava duze od 20min...huh...
Sweet-bas mi zao sto te N tako muci...sto ne pokusas sa ogrlicom od cilibara-kazu da to pomaze kad bebi rastu zubici-kaooo ublazava tegobe...tako sam cula...imas ih na piku po 30KM...imas i u zlatari korzo ali su skuplje tamo...

Sanela,meni su u bolnici dali tobrex mast da mazemo taj osip i proslo joj sve...kada se pojavi opet po neka bubuljicica,odmah namazem i prodje...pokusaj...

Brzo ozdravljenje zelim svim bebacama koje su bolesne...A nenaspavanim mamicama zelim sto mirniju noc ( da uspiju odspavati malo vise nego inace )...to isto zelim i sebiuser posted image user posted image

< Poruku je uredio Semica -- 11.10.2011 18:49:33 >

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 27776
11.10.2011 18:54:15   
sanela.asja
Eno mog u kreveticu placeeee pa nemogu vise na rukama kunja nespava nego kunja cim ga spustim dreka e neka ga malo nek se umori pa cu ga nadojit i valjda zaspi user posted image ..
Semice dobila sam ja i tobrex mast,a i kapi kad je krmeljo al ja eto ve izbjegavam te preparateuser posted image i one Espumisan kapi nista mu nisu pomogle ni caj za grceve jedino mu masaza godi

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 27777
   [Obrisana poruka]
11.10.2011 18:58:00   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Super Beba)
  Neposredna veza do poruke: 27778
11.10.2011 19:00:37   
Semica

IZVORNA PORUKA: sanela.asja

Eno mog u kreveticu placeeee pa nemogu vise na rukama kunja nespava nego kunja cim ga spustim dreka e neka ga malo nek se umori pa cu ga nadojit i valjda zaspi user posted image ..
Semice dobila sam ja i tobrex mast,a i kapi kad je krmeljo al ja eto ve izbjegavam te preparateuser posted image i one Espumisan kapi nista mu nisu pomogle ni caj za grceve jedino mu masaza godi

E tako je i moja isto...a nije htjela cucu ( a umiruje je kad cucla siku )..i ja istopim kocku,dvije secera u vodi prokuhanoj i umakala cucu u to i prihvati je...i kad zakunja tako stavim joj cucu u usta ,sacekam da malo cvrsce zaspi i spustim je ...spava u kolicima...cim cujem da kenjka malo je provozam gore dole po sobi i zaspi opet...jest da se cesto budi ali opet bitno mi je da ne place stalno...ne fali joj nista da budna lezi ha ja...

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 27779
   [Obrisana poruka]
11.10.2011 19:08:24   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Semica)
  Neposredna veza do poruke: 27780
11.10.2011 19:21:48   
Gia80
Vece, zene...malo vas iscitah, vidim nije ni kod vas bas veselje,  pa da se i ja (opet) izjadam...ovo dijete ide iz jednog ekstrema u drugi...nakon epizode od cca 10 dana konstantnog, cjelodnevnog kenjkanja okrenula je plocu i zadnja dva dana je nekako utucena, da ne kazem letargicna. Niti se smije, niti igra, nema apetita, doduse jede kao i obicno, ali bez volje, nekako mehanicki user posted image ...Svi 'simptomi' ukazuju da su zubici, ali pedijatrica maloprije rece da jos nema naznaka da su zubi, te da je dijete, objektivno gledano, potpuno zdravo. Jos nam je ostalo ujutro odnijeti urin, pa valjda bude ok.
Inace, glava joj je konstantno vruca, dok ruke malo budu vrele, malo hladne, stopala isto tako. user posted image   Kad place, to je vise tuljenje, kenjkanje, nema vristanja....danas joj se stalno spava, a noci su nam, hB, mirne kao i do sada...samo jednu noc se probudila, imala je blago povisenu temperaturu, pa joj je kasicica Lupoceta pomogla, zaspala k'o top. na rubu sam ocaja, stvarno ne znam vise sta da joj radim...Sta bi moglo biti? Ima li neka da se susrela sa slicnom simptomatologijom kod bebe?  Da naglasim da je sve do prije desetak dana bila jako vesela beba, plakala je samo kad je gladna i kad joj se spava...
Pedijatrica jos rece da moze biti i do promjene vremena. Je l' moguce da i bebe mogu biti meteoropate?
Btw, Palachinken, Cickolini, moje iskreno divljenje, bebe su vamuser posted image ...
Joj, ja bih samo plakala, ovo ce me dotuci, pa ne daj Boze da je nesto, ne mogu se sabrati, mozda i ona osjeti moju nervozu i strah user posted image ...

''And those who were seen dancing were thought to be insane by those who didn''t hear the music''

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 27781
11.10.2011 19:28:55   
Super Beba
Pedijatrica jos rece da moze biti i do promjene vremena. Je l' moguce da i bebe mogu biti meteoropate?

Itekako! Ja se doduše nisam susrela sa simptomima poput tvojih, al' kod mene je nervoza na kvadrat pred svaku promjenu vremena...A možda je kod tvoje bebe samo faza, nemoj mislit odmah da je nešto..svakako ti je stalno na očima, pa je prati malo...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Gia80)
Neposredna veza do poruke: 27782
11.10.2011 19:52:47   
Cickolini
Hej drage moje samo da javim da je MRI dobro prosao. Detalje vam javim kasnije. Rezultate jos nemamo. Moram na casove jezika pa vam se javim :)

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 27783
11.10.2011 20:06:31   
HAHA
IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: HAHA

rose,baš mi je žao što se namučiste tako,a pogotovo curice drage.Imaš u apotekama pharmamedov korijen bijelog sljeza,samo se prelije vrelom vodom,ja juče cijeli dan pila,danas puno bolja situacija,i inače što više tečnosti bilo kakve joj daji.

Nadam se da se ne ljutis, ali sljez se potopi u hladnu vodu , nikako u vrelu i stoji 2h....procijedi i pije a ako je za nosic ide manje vode i krace stoji...
Ima uputstvo na kutiji....
Ma,nemam se šta ljutiti,na mome piše ovako i ja pravila kako piše,samo sam u prethodnom postu pogriješila prozvođača,nije pharmamed,nego naturavita.

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 27784
11.10.2011 20:44:21   
ladyblue RR
Gia, nemoj da se sekiraš bez potrebe. bebe se mijenjaju. iz veselih idu u melanholične i obrnuto. to je sasvim normalno. moguće je i da će se razboliti. ako je već imala temperaturicu moguće da je pokupila kakav virus. važno je da jede i da spava a raspoloženja će biti i ovakva i onakva. i da, bebe jesu meteoropate. moja kod svake promjene vremena spava kao da nije spavala cijelu noć. zna spavati po 2 sata i tako 3 puta a već je velika.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 27785
   [Obrisana poruka]
11.10.2011 20:50:34   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ladyblue RR)
  Neposredna veza do poruke: 27786
11.10.2011 20:51:21   
animagical
mi isli u bbiuser posted image jos i kafu popili,svrco sve prespavao...i nasli strampleuser posted image onda isli malo kod moje seke...sad dosli... ugl ishodali se... 

Neposredna veza do poruke: 27787
11.10.2011 20:52:07   
ladyblue RR
Iman, da nije nešto pojela?

odoh da gledam tekmu...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 27788
11.10.2011 20:58:23   
HAHA
Da se prijavim u klub mama bolesnih bebicauser posted image .Doduše kod mene je veliki.Izgleda virus pokupio u vrtiću.Evo ga na dvije strane izbija.Šta stavi usta povrati,dva puta već rijeđu stolicu ima,ali smrdi za poluditi i samo mu se spava.Dajem mu pomalo tečnosti.Harun kao da zna,mirno se igrao i bez ikakvog tersanja zaspao.

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

Neposredna veza do poruke: 27789
   [Obrisana poruka]
11.10.2011 21:00:14   
Brisani uporabnik

Neposredna veza do poruke: 27790
   [Obrisana poruka]
11.10.2011 21:01:41   
Brisani uporabnik

(odgovor članu HAHA)
  Neposredna veza do poruke: 27791
11.10.2011 21:15:32   
animagical
IZVORNA PORUKA: Iman83

Nešto mi se osula po licu user posted image ...kao krug na desnom obrazu, suh na dodir i blago crvenuser posted image user posted image user posted image ...namazala sam joj Bepanthenom, valjda se povuče.

ovo ti je ja mislim lisaj, od hladnoce...meni to zna biti zimi...namazi joj lice debelo kad podje vaniuser posted image

Neposredna veza do poruke: 27792
11.10.2011 21:28:50   
mimikimi

[/quote]

Ja sebi skuhala kapućino i predozirala se tahan halvom, glava me boli, pa ne bi li prestala...utakmicu neću da gledam!

[/quote]
ti ko i ja
pijem i radije saram po netu nego gledam utakmicu
he ja i ti cemo izvrsiti onu razmjenu robice u limburgu mjesecu heheuser posted image
ne zna se koja je gora
sta je kumom kad su bolesni danas ja zvala jel to od amre preslo?

*mamin zvrk* 13.03.2011

Neposredna veza do poruke: 27793
11.10.2011 21:39:53   
Super Beba
Ja evo tekmu gledam online na laptopu u krevetu...ako mi se prispe, da mogu samo hrk hrk...a mali pored u krevetiću, taman da ne brinem - blizu sam :) MM na muškom sijelu :)
nevjerovatno, ali smo bolji od francuza...samo što nas neće gol :) na kraju će oni zviznut nam jedan iz brze kontre...kako to kod nas obično biva :(
evo goooooooo!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 27794
11.10.2011 21:41:18   
Super Beba
HAHA - samo da virus ne pređe na Haruna...duša slatka, kako zna kad treba slušat :)

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 27795
   [Obrisana poruka]
11.10.2011 21:52:20   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mimikimi)
  Neposredna veza do poruke: 27796
11.10.2011 21:53:36   
lejla80
Evo i mene malo..mm gleda utakmicu a ja dezuram da mi ne probudi dijete..na pravom je putu...Ja sinoc ocekivala histeriju i plac zbog vrece za spavanje a mali prespavao noc bez ijednog budjenja..Prosto ne mogu vjerovat da sam se probudila prije njegauser posted image
Vdim puno nam se bebica prehladilo..drzimo vam fige da sto prije prodje..Ja sam nedavno pravila onaj caj sa lovorom i smedjim secerom i A je kasalj brzo prosao..sad ne znam jel zbog caja il je tako trebalo.Usput sam mu davala na spricu sljez da pije i spricala ga u nos.

2011.
2016.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 27797
11.10.2011 21:55:24   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: HAHA

smrdi za poluditi.

i kod N. danas sam prvi put imala nagon na povraćanje kada sam je presvlačila.

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 27798
11.10.2011 22:16:15   
palachinken
Et samo da porucim komsiji sto ima vuvuzelu nek sad dodje da mi uspava dijete.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 27799
   [Obrisana poruka]
11.10.2011 22:22:28   
Brisani uporabnik

(odgovor članu palachinken)
  Neposredna veza do poruke: 27800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1110 1111 [1112] 1113 1114   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1110 1111 [1112] 1113 1114   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

SEADAM
SEADAM

Tek sam su učlanila pa me interesuje ima li neki pedijatar da mi odgovori na pitanje?Pa ako mi neko mže predložiti pedijtra i njegovu adresu.:)))

seadam (93%)

seadam (7%)

Broj svih glasova: 85

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *