Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
E spava svoju prvu turu,ja spremam A za skolu u medjuvremenu skicam na RR . Jutros smo i mi imali zgodu na krevetu, i jedva sam rijesila,sto ne kupih crni madrac . Uglavnom ja sam svoj probala ocistiti s onom pjenom i cetkom,ali mi je bolje islo mokrim peskirom koji sam nasapunila. Animagical sretan vam prvi mali rodjkas. Jelo ,vraga mu vise i te bestije. HAHA cestitam,nadam se da si zadovoljna.A gdje je bebac? Iman kako si danas? Uzmi paracetamol i vitamin C,dosta toplih napitaka s medom. MAla_sa kako je bebironi? Helena trudilice,kako nam je Evuska? Super bebo,mi smo koristili vrecu par dana i sve bilo ok,od juce je decko odlucio da spava iskljucivo na strani,pa sam ga sinoc u neko doba morala osloboditi. Sweet,tukice,znam kako je s vremenom se naviknes na to nespavanje . Cickolini nadam se da ce nalazi biti dobri,ljubi curu garavu Medi tvoj M bas dobra beba. Lady super za N da je bolje. Palachinko ja kod mame imam jedna kolica od A mi ostala i koristimo ih i kao hranilicu i krevet po potrebi kad smo vani . Leena neda ti se a dan je fin,mi cemo na vikendicu . Canim curka je k'o satic ,kako sam upratila svaki dan budjenje oko 7h? Odoh zakasnit ce mi dijete u skolu
Animagical sretan mali rodjendanko Jelena nadam se da nije meni se kod cr bila pojavila jedna gnojna bubuljica, na kraju se ispostavilo da je dlaka urasla, ne mora znaciti da ti se vratila m. cuvam ti fige Meni je I tek zaspao od jutros, sva sam
Hvala vam na infu - odoh spremit dijete, pa u skitnju. Cickolini - pa znači da još uvijek nema dijagnoze tačne?? Ja sam stvarno mislila da se samo naši doktori prave mahniti, kad toga ima i u bijelom svijetu...Ljubni D:!
i da, ja evo temp. 37,3, kišem, nos curi na sve strane :) Al' to nije razlog da se ne iskoristi ovako lijep dan :) Pozz
Hvala vam na infu - odoh spremit dijete, pa u skitnju. Cickolini - pa znači da još uvijek nema dijagnoze tačne?? Ja sam stvarno mislila da se samo naši doktori prave mahniti, kad toga ima i u bijelom svijetu...Ljubni D:!
i da, ja evo temp. 37,3, kišem, nos curi na sve strane :) Al' to nije razlog da se ne iskoristi ovako lijep dan :) Pozz
samo pripazi malca...moja S se od mene razbolila tako da smo u isto vrijeme bile slinave
bebix nazalost meni je ovo iznad reza u predjelu gdje nemam dlake za zive glave, a i sad mi suprotna strana reza malo prokvasila. Samo da stane na ovome vise.
:(( meni je doduse bilo ispod reza, bas mi je zao pored svih obaveza oko djece znam kako je kad te joj nesto zeza
Evo i nas iz set_nje, ubacila sam ga u onu zimsku vrecu za kolica i fino smo se ishodali. Znate kako sam kukala sto mi nije stigla wrap nosiljka s ebaya, pa mi u ponedeljak vratili pare. Eh, stize paketic danas, a pare uredno vracene :) Otpakujem ja, kad ono original mobywrap, a takve ovdje po 100km prodaju :)) Ima ona poslovica o sreći i hali :D
animagical, sretan prvi jubilarni, eto prezivjeli ste :))! mala_sa, sretna nova una :)
< Poruku je uredio palachinken -- 14.10.2011 14:19:29 >
Kada ste vi stavili prvi put pelenu poslije sunneta???? Nama je doktor rekao kad skinemo gazu da ostane go, i da mu prvu pelenu stavimo tek sutra, ali ja ne znam onda ni kako da ga uzmem, nit kako da ga drzim Smijem li ja njemu odmah sad namazati kremu i staviti pelenu samo je necu puno zalijepiti
mom sincicu je doktor dva sata nakon sunecenja skinuo gazu...ostala samo ona okolo cune...nju sam cesto vlazila kamilicom-mlakom i rivanolom...ali pelenu nikad nisam skidala...brzo je otpala i ta gaza okolo...nakon 2 dana, samo nek te ne prepadne izgled kad skines gazu-ruzno izgleda na prvi pogled jer bude otecena rana...pa nekako felsavo....a poslije se sve normalizuje....zelim malom brz oporavak kao sto je mom bio...mama mi dosla da pomogne oko malog...zena prenocila, vidjela da ne place i odmah sutradan otisla kuci...sreca pa je u bolnici ostao 2 sata poslije, tamo je i piskio prvi put tako da kuci nije nikako plakao....
treciputmama, kako sam skontala, vi ste u bolnici sunetili malog? Koja j procedura u bolnici i kod kojeg ste doktora radili?
Evo i nas iz set_nje, ubacila sam ga u onu zimsku vrecu za kolica i fino smo se ishodali. Znate kako sam kukala sto mi nije stigla wrap nosiljka s ebaya, pa mi u ponedeljak vratili pare. Eh, stize paketic danas, a pare uredno vracene :) Otpakujem ja, kad ono original mobywrap, a takve ovdje po 100km prodaju :)) Ima ona poslovica o sreći i hali :D
animagical, sretan prvi jubilarni, eto prezivjeli ste :))! mala_sa, sretna nova cuna :)
moj sestric je sunecen u bolnici kod nekakvog zetovog rodjaka, i savet koji su oni dobili a pravo je dobar oko te gaze a i inace oko njege nove cune je da se poljeva i stalno natapa kantarionovim uljem, ima u svakoj apoteci... gaza se tako skine prelagano
Eh evo i nas danas Bebac je hB super (budio se samo 2 puta nocas i to odmah nastavi spavati), imali smo kriticne tacno prve 4 pise (koje je preplakao), sad evo spava vec 2 i po sata u komadu (valjda se izmorio). Jutros se vec okrenuo i na stomak, i igrao se sasvim normalno. Pelenu smo obukli nocas oko 2h i super je podnio (nista se nije bunio), sad je samo malo cesce mijenjamo. Uglavnom moj je savjet da se sunet uradi sto prije, pogotovo kod debljih beba, nama je dr rekao da smo dosli malo kasnije bilo bi punooo teze; jer kod debljih djecaka je cuna malo uvucena u salo pa ta kozica ima tenziju srastanja (rupica postaje sve manja i manja). Nama je ta gaza sama spala nakon 3 sata i on vise nema nista oko cune, samo mu ja mazem malo kremom i to je to, naravno pelena ide preko.
Hvala svima na cestitkama, savjetima i brizi
Tukice- hranilica je spas, mi smo na pocetku rucali u onoj bebi ljuljasci, a sad cemo poceti u hranilici
Haha cestitam za posao
Mala_sa i vama cestitke i drago mi je da ste se kutarisali..Mi smo nosili pelenu odmah..tj.malog su mi predali kompletno obucenog odmah nakon suneta i ja tako nastavila..Bitno je samo da dobro mazes mjesto na peleni koje dodiruje cunui toneko vrijeme jer zna se zalijepiti i kad mislis da je zaraslo..Meni je za to najbolji bio jekoderm.
Super bebo e bas mi je zao..ma naci ces ti vec neku caku za spavanje.moj mali je cak sinoc uspio ustati na noge uprkos vreci..doduse jesam mu kupila najvecu
Palachinken mi smo kupili vecu AS a onu staru odnijeli kod sveki...Ona ga u tome hrani, uspavljuje a pravo je nagodna i za gledanje TV-a..Kupili smo i kisobran kolica pa smo i njih ostavili tamo da ne vucaramo svaki dan..tako da svako ima jedna..
Jelena e bas mi je zao...nikako da se rijesis
Rose moj A nece da sjedi u kadi..bas je isprepadan kad ga spustim, vristi ko da ga koljem u najmanju ruku..pojma nemam zbog cega..vjerovatno se nekad nesto prepao..Mi jos uvijek koristimo onu stolicu za kupanje
vjerovatno se osjeca sigurnije u stolici...ja sam svoju S jedno vrijeme pridrzavala dok sjedi i tada smo je kupali mm i ja...sad posto vec fino sjedi sama ja je sama kupam al jedva kad pocne da bjezi od tusa ili kaslje kad udahne vodu...al eto hajd valjda ce se mavici a mozda joj kupim i ono sto leena spominje
moja S spava vec drugu turu danas...zaspala mi oko 5 a to je inace rijetkost da ona spava 2x dnevno
Zdravo i od nas i nama je danas mjesec dana kao i drugu Ajnuru Jelo bas mi je zao ti nikako da se opustis i uzivas Palachinken i ja cu kupit ubrzo hranilicu mala od jetrve ima 3 god.i jos uvjek sjedi i jede u njoj,ja budala Asjinu poklonila ona nije htjela da sjedi nikad ta je sve puzajuci odradjivala
samo da vam mahnem.... cickolini pa kad cete znati tacno nalaze-jel to kad odete za mjesec dana? Jelena...nemam rijeci, . Meni je nezamislivo da oni i dalje zene poradjaju tamo. rose uh kod mene obrnuto - Eva ova 2 dana nije odspavala drugu turu od 1-3 pa je sva nervozna jadna i eno je danas zaspala vec u 6 i to je to-spavanje do jutra (ne brojim dojenja)
cestitke malim rodjendancicima - Ajnuru i malom Asjinom braci!
Dobro veče.Sretni rođendančići Ajnuru i Dzenanu .Jelena,baš mi je krivo i žao,a mogu misliti kako si ti ljuta.Hvala vam na čestitkama.Haruna i Hamzu poslije vrtića čuvaju nana i dedo.Slušali su ova dva dana.Bilo je malo guravo oko uspavljivanja,ali eto uspijeli su.Ova dječica su mi 3-4 godine,radiću 6 sati.
treciputmama, kako sam skontala, vi ste u bolnici sunetili malog? Koja j procedura u bolnici i kod kojeg ste doktora radili?
da, u bolnici, narucili se dva dana ranije...bio je dr. hercegovac, on inace radi privatno u primi...dodjes, pokupe bebu, i kazu da se vratis nakon dva sata, jer oni hoce da beba prvi put piski kod njih a i da vide da li rana krvari...bitno je da je beba zdrava, inace nista od sunetluka...e, taj dio kad ostavljas bebacha i odlazis na dva sata je najgori, ja sam se bas isplakala...i tako mi je vrijeme sporo prolazilo....za bolnicu sam se odlucila zbog toga sto ionako isti doktori rade i privatno i u bolnici ali mi nekako bilo draze da gore radimo, u slucaju komplikacija, ipak je bolje da je kod njih...i da, cini mi se da sam platila 70 km...(a to je bilo prije 2 godine)...nakon svega, ja dolazim, beba se razguljuje od placa a sestre ni da mrdnu...ja placem ko i on...muz se vec naljutio kad dodje jedna sestra i ode do bebe, kad ono moj momak spava ko veliki a drugi braco place...taj je bio veci pa valjda i svjesniji svega sto ga je snaslo...i nijednom mi nije zaplakao kod kuce...ustvari ko i inace, jer je bio bas mirna beba...
Dobro veče.Sretni rođendančići Ajnuru i Dzenanu .Jelena,baš mi je krivo i žao,a mogu misliti kako si ti ljuta.Hvala vam na čestitkama.Haruna i Hamzu poslije vrtića čuvaju nana i dedo.Slušali su ova dva dana.Bilo je malo guravo oko uspavljivanja,ali eto uspijeli su.Ova dječica su mi 3-4 godine,radiću 6 sati.
Da se i ja malo javim :) Mi došli malo kod mojih (čitajte - privala na ručak )...ja i dalje šmrcam i kišem, temp. nema :) Mali eno drinca, zaspao oko18:30, moram ga sad budit da mi ne bude buđenje u 4h ujutro... lejla - i moj mali se isto podigao na noge u vreći i pridržavao se za krevetić - nisam znala da je to uopće moguće..doduše, i kod mene je malo veća vreća...ma vreća ide u ostavu ili za sljedeće dijete ako bude malo mirnije od ovog hairlije... sanela.asja - sretan 1. mjesec našem drugu Dž.! Sve naj naj!
jooj ljepote, sutra subota ..već sam ugovorila da malog dam tetki na čuvanje, a ja da malo prohodam gradom bez moje drage prikolice :)))
da, u bolnici, narucili se dva dana ranije...bio je dr. hercegovac, on inace radi privatno u primi...dodjes, pokupe bebu, i kazu da se vratis nakon dva sata, jer oni hoce da beba prvi put piski kod njih a i da vide da li rana krvari...bitno je da je beba zdrava, inace nista od sunetluka...e, taj dio kad ostavljas bebacha i odlazis na dva sata je najgori, ja sam se bas isplakala...i tako mi je vrijeme sporo prolazilo....za bolnicu sam se odlucila zbog toga sto ionako isti doktori rade i privatno i u bolnici ali mi nekako bilo draze da gore radimo, u slucaju komplikacija, ipak je bolje da je kod njih...i da, cini mi se da sam platila 70 km...(a to je bilo prije 2 godine)...nakon svega, ja dolazim, beba se razguljuje od placa a sestre ni da mrdnu...ja placem ko i on...muz se vec naljutio kad dodje jedna sestra i ode do bebe, kad ono moj momak spava ko veliki a drugi braco place...taj je bio veci pa valjda i svjesniji svega sto ga je snaslo...i nijednom mi nije zaplakao kod kuce...ustvari ko i inace, jer je bio bas mirna beba...
Uh ja sam jedva cekala da mog iznesu iz sale i da ga zagrlim jadnicka..toliko se on derao tamo...
Evo mi se pupali i pavanac sutra kao sto rece Amam ocekujem budjenje oko 7h, a u medjuvremenu hiljadu malih budjenja, njih vise ni ne racunam.
Jelena nadam se da ti se nije vratila mrsa vec da je to prolazna faza
HAHA cestitam na poslu
Malom ajnuru i dzenanu sretan rodjendanko
Cickolini ko bi rekao da su doktori gotovo svugdje isti, ne znam sta toliko komplikuju, nadam se da ce ti uskoro dati detaljnije informacije jer te sigurno to cekanje ubi.
Jos da cestitam sunete, vidim da je danas glavna tema sunet