|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Karijera i/ili majčinstvo ?
22.7.2012 21:52:35   
Mirkica
ENNO stvarno izvini za moj komentar napisala sam a da nisam ni razmislila , ne zanm ja kako je kod koga a BOGMe ima ona "ti ne sudi ljudima ko da bolej od njih znas" izvini jos jednom jer ne znam zasto kako i zbog cega si morala tako brzo nazad a BOgu hvala da ti mozes svom djetetu priustiiti sto sta BOSNA JE TO nema zakona.




< Poruku je uredio Mya_81 RR -- 23.7.2012 14:52:01 >


_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu enno)
Neposredna veza do poruke: 551
   RE: Karijera i/ili majčinstvo ?
22.7.2012 22:16:31   
vila_7
Joj ja sam uvijek mislila da volim raditi, biti na poslu,...i jesam....sve dok nisam postala mama. A sad kako sam na bolovanju i provodim vrijeme sa cerkicom ocekujuci jos jednu bebu, ma da mi sutra neko kaze ne moras raditi imat cete dovoljno ( ne puno,nego samo dovoljno) novca da ne moras raditi , odmah bih otkaz dala!
Ne znam , mozda kad djeca narastu drugacijeg cu misljenja biti, ali sad sam jednostavno shvatila da toliko uzivam u majcinstvu,slobodnim danima, vremenu provedenim uz curicu - ma meni je to neprocjenjivo.
I nije tacno da covjek moze uci u kolotecinu ako to ne zeli - evo ja znaci sad kao domacica, jednostavno sebi svaki dan nesto novo organiziram i stvarno mi dan em proleti,em mi nije nimalo dosadno. Dosadnije mi je bilo kad sam radila, jer slobodno vrijeme poslije posla sam morala organizirati da skoro svaki dan bude isti da bih stigla obaviti sve sto se mora.....

< Poruku je uredio Mya_81 RR -- 23.7.2012 14:51:39 >


_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 552
   RE: Karijera i/ili majčinstvo ?
1.8.2012 10:00:02   
Ombra
ja bih se osvrnula na komentare tipa ako radis neko drugi ti odgaja dijete ili ako si kuci kao dijetete ce ti biti perfektno odgojeno....svasta....apsolutna neistina

ja radim i nije mi zao niti krivo sto radim niti osudjujem zene koje ne rade...
apsolutno mojoj curi nista ne fali niti je odgaja teta cuvalica....nju teta cuvalica samo cuva i radi ono sto joj ja kazem da radi...
drugo....vrijeme za svoje dijete uvijek imam....dodjem kuci umorna ko pas ali se posvetim svojoj curici+i kuham i pospremam i radim sve kao ostale mame....s tim da moram naglasiti da moj muz i ja odgajamo dijete a ne samo ja...zalosno mi je vidjeti kad su ljudi u braku ali po pitanju djece kao da je mama samohrana majka...oca ni na mapi...eto toliko...
EDIT: takodjer ja licno sebi ne bih dopustila da ovisim finansijski o nekome...jer me strah ne daj boze muzu mi se nesto desi pa ne moze radit....eto zaposlio bi me neko nakon 3-5 godina sto nisam radila....

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 553
   RE: Karijera i/ili majčinstvo ?
1.8.2012 10:24:58   
AminaZana
eh nakon nekog vremena se javljam ponovo sa velikim stomakom i vec 3 mjeseca provedenih kao domacica.
naime, od 1. maja sam nasla dvije cure koje me mijenjaju u firmi, od 1. juna sam svoju curicu ispisala iz vrtica i posvetila se domacinstvu, odnosno kakvo domacinstvo. do 12h obavim sve sto je potrebno po kuci, od pranja, peglanja, kuhanja, igranja, ma sve. uspavam svoju curicu i dok mi muz ne dodje s posla ja se bukvalno ubijam TVom i dosadom.
sada definitivno osjetim i znam da sam puno bolja mama i zena bila dok sam imala obaveza i radila. nekako je sve islo kao sa pjesmom. svaka cast zenama koje mogu raditi ali nece. to je hrabrost.

a OMBRA, tvoj komentar potpisujem user posted image jedva cekam da se rode ova dvojica u stomaku, pa da imam neku obavezu. ovo trudnicko bolovanje je zaista moja nocna mora. jedva cekam taj septembar, pa da mogu doprinjeti nesto svojoj dusi....

_____________________________

No1. Zana - 30. 05. 2007
No2. Daanin - 03. 09. 2012
No3. Daris - 03. 09. 2012

(odgovor članu Ombra)
Neposredna veza do poruke: 554
   RE: Karijera i/ili majčinstvo ?
8.8.2012 13:17:45   
Ombra
Roditeljstvo može biti prilično izazovno i zahteva dosta veština i znanja. Sve u svemu, to je jedan naporan zadatak. Mnoge žene idealizuju roditeljstvo kao jedno od najlepših životnih iskustava koje će ih u potpunosti ispuniti. Ali, svaki roditelj će se složiti da se u njemu neopisiva radost prepliće sa brigom, sumnjom, nemirima i, naravno, depresijom. Istraživanja su došla do različitih zaključaka, dok jedna pokazuju da su roditelji srećniji od onih koji to nisu, druga opet ukazuju na to da roditeljstvo šteti mentalnom zdravlju. Ovo je tzv. veliki „roditeljsi paradoks“ koji psiholozi i roditelji koriste već duže vreme.


Zanimljivo, ali ne i iznenađujuće, je da su majke pod većim rizikom nego očevi.


Pitanje je šta to u vezi roditeljstva (ili majčinstva) pogoršava mentalno stanje? Da li postoji određeni tip majki koje su pod većim rizikom od drugih?


Odgovor je da! Što je majčinstvo intenzivnije, to gore po vaše mentalno zdravlje. Ovo je pokazalo istraživanje Univerziteta Meri u Vašingtonu, koje je uradila Ketrin Rizo sa svojim kolegama.


Autori definišu intenzivno roditeljstvo kao ono koje obuhvata sledećih 5 faktora:


Neophodnost: Mame, a ne tate, su najvažniji i najsposobniji roditelj.
Ispunjenost: Sreća roditelja dolazi isključivo iz njihove dece.
Stimulacija: Podrazumeva ideju da roditelji treba uvek da deci pružaju stimulativne aktivnosti koje pomažu njihovom razvoju.
Izazov: Roditeljstvo je najteži posao, teži od bilo kog drugog posla.
Deca na prvom mestu: Roditelji treba uvek da žrtvuju svoje potrebe zarad dečijih.


Što više ovih faktora je prisutno u majčinstvu, žena je „intenzivnija majka“. Istraživanjem je obuhvaćena 181 majka sa decom do 5 godina, a autori su u istraživali i pomoć koju majke dobijaju od porodice kao i da li su depresivne, pod stresom i koliko su generalno zadovoljne svojim životom.


Ono što su otkrili jeste da „stil roditeljstva, a ne biti roditelj uopšte, šteti mentalnom zdravlju“, i da intenzivnije mame imaju najgore mentalno zdravlje.


Redom, mame koje najviše primenjuju faktor „neophodnosti“ tj. veruju da su one važniji i sposobniji roditelj od oca, su pod većim stresom i manje zadovoljne svojim životom. Nisu bile i u depresiji, što znači da osećanje „neophodnosti“ predstavlja neki vid zaštite od depresije.


Mame koje veruju da je njihov posao teži od bilo kog drugog su bile depresivnije, pod sresom i manje zadovoljne životom uopšte. Sa druge strane, mame kod kojih je „dete u centru pažnje“ su bile manje zadovoljne životom, ali sa manje stresa i depresije.


Od svih mama obuhvaćenih istraživanjem, oko 23% je bilo depresivno, što je značajno više od depresije čitave populacije (koja je na nivou oko 6,7% kako piše Nacionalni Institut za mentalno zdravlje SAD).


Autori se, na kraju, pitaju „ako je intenzivno roditeljstvo toliko negativno za mentalno zdravlje, zašto ga žene primenjuju?“. Verovatno i mnoge majke sebi postavljaju isto pitanje. Autori istraživanja kažu da se „majke tako osećaju boljim, pa su spremne da žrtvuju svoje mentalno zdravlje kako bi poboljšale kognitivne, socijalne i emocionalne sposobnosti dece. A u stvarnosti, intenzivno roditeljstvo može imati totalno suprotan efekat.“


Lako je verovati da će svaka mala stvar koju uradimo za dete imati odličan efekat na njihov razvoj ili uspeh u životu. Ali, to jednostavno nije istina. Stavljanje svog mentalnog zdravlja u istu ravan sa decom, ili čak na prvo mesto, je najbolje! Deca uče gledajući i veoma su intuitivna, i zato najbolje što možete da ih naučite jeste da radite na sopstvenoj sreći i mentalnom zdravlju!



Da li i koliko se vi prepoznajete u faktorima intenzivnog roditeljstva?


mozda se neko prepozna

(odgovor članu AminaZana)
Neposredna veza do poruke: 555
   RE: Karijera i/ili majčinstvo ?
27.10.2012 22:38:17   
talisman
U mom slucaju poslovna i majcinska karijera bas idu ruku pod ruku user posted image Dugo sam stagnirala na istom radnom mjestu, ali kad sam rijesila stvarati porodicu, situacija se promjenila. Dok sam bila trudna sa prvom bebicom, dobila sam prvo unapredjenje. Onda ubrzo ostajem trudna sa drugom bebicom i nakon njenog rodjenja otvara se prostor za ponovno napredovanje i gle zanimljive situacije. Prije par nedelja dobijem unapredjenje, a prije par dana ugledam 2 crtice na testuuser posted image Ako me ne izbace sa posla zbog precestog odlaska na porodiljnom, onda ne moze biti bolje user posted image Nikad ne bih stavila posao ispred djece, ali nisam ni tip osobe koja ce se otkazati od posla zbog djece.

_____________________________

Covjece, ne mozes promjeniti tok odredjenja, niti mozes izgubiti svoju nafaku, a i uzeti nafaku drugome! Cemu onda mucno naprezanje i ubijanje duse?!

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 556
   RE: Karijera i/ili majčinstvo ?
28.10.2012 9:34:05   
Medić*

IZVORNA PORUKA: talisman

U mom slucaju poslovna i majcinska karijera bas idu ruku pod ruku user posted image Dugo sam stagnirala na istom radnom mjestu, ali kad sam rijesila stvarati porodicu, situacija se promjenila. Dok sam bila trudna sa prvom bebicom, dobila sam prvo unapredjenje. Onda ubrzo ostajem trudna sa drugom bebicom i nakon njenog rodjenja otvara se prostor za ponovno napredovanje i gle zanimljive situacije. Prije par nedelja dobijem unapredjenje, a prije par dana ugledam 2 crtice na testuuser posted image Ako me ne izbace sa posla zbog precestog odlaska na porodiljnom, onda ne moze biti bolje user posted image Nikad ne bih stavila posao ispred djece, ali nisam ni tip osobe koja ce se otkazati od posla zbog djece.


Talisman je li me oci varaju ili je treca trudnoca ? :) Mashalah, tebi sa svakim plusicem dodje i unapredjenje na poslu user posted image user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu talisman)
Neposredna veza do poruke: 557
   RE: Karijera i/ili majčinstvo ?
28.10.2012 21:56:27   
talisman

IZVORNA PORUKA: medic slatki


IZVORNA PORUKA: talisman

U mom slucaju poslovna i majcinska karijera bas idu ruku pod ruku user posted image Dugo sam stagnirala na istom radnom mjestu, ali kad sam rijesila stvarati porodicu, situacija se promjenila. Dok sam bila trudna sa prvom bebicom, dobila sam prvo unapredjenje. Onda ubrzo ostajem trudna sa drugom bebicom i nakon njenog rodjenja otvara se prostor za ponovno napredovanje i gle zanimljive situacije. Prije par nedelja dobijem unapredjenje, a prije par dana ugledam 2 crtice na testuuser posted image Ako me ne izbace sa posla zbog precestog odlaska na porodiljnom, onda ne moze biti bolje user posted image Nikad ne bih stavila posao ispred djece, ali nisam ni tip osobe koja ce se otkazati od posla zbog djece.


Talisman je li me oci varaju ili je treca trudnoca ? :) Mashalah, tebi sa svakim plusicem dodje i unapredjenje na poslu user posted image user posted image


Ne varaju te, treca trudnoca je na putu, castila mm za Bajram sa dvije crtice user posted image Mislila sam cekat par nedelja pa ici da provjerim ( sad kao iskusna po tom pitanju i kao znam kad pocinje rad srca ) ali kako me danas sve zivo boli bice da ce i ova bebica voljeti da se slika, pa idem sutra vidjeti kako je stanje :) Uglavnom planiram sto duze raditi i nadam se da ce sve ako Bog da biti dobro, te da cu imati lahku trudnocu kao prethodne dvije, mada po startu mogu samo reci " bice veselo " user posted image

_____________________________

Covjece, ne mozes promjeniti tok odredjenja, niti mozes izgubiti svoju nafaku, a i uzeti nafaku drugome! Cemu onda mucno naprezanje i ubijanje duse?!

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 558
   RE: Karijera i/ili majčinstvo ?
13.3.2013 2:21:54   
sporty mamaa
Majcinstvo

(odgovor članu talisman)
Neposredna veza do poruke: 559
   RE: Karijera i/ili majčinstvo ?
13.3.2013 9:31:30   
mamaibabo
ja sam u velikoj dilemi dal a napustim posao i posvetim se djetetu (ako Bog da djeci) ili.....naime moj posao nije neka -karijera ,napustla fakultet ,sad radim za cirka 600 km,dok platim vrtic i svi troskovi puta i ostalo meni nista haman nece ostati ....fakat sam u velikoj dilemi ....a radim vec 17 goinauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

18.04.2012 dosla na svijet moja princeza ,moja inspiracija

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 560
   RE: Karijera i/ili majčinstvo ?
6.5.2013 13:53:22   
bigest mamy
sve se može kad se hoće. biti uspješan profesionalac i dobra majka.
ja sam se školovala za zanimanje koje sam čitav život htjela da radim. i volim svoj posao do neba. ispunjava me u svakom pogledu. dobro sam plaćena za to što radim i dobro to radim. s druge strane uvijek sam voljela djecu i bio mi je san da ih imam bar petero. sad za sad sam ih rodila troje. i sve stižem.
i dječije zadaće, treninge, priredbe, lektire, vakcine, izlete, ručkove, kolaće,.......
kuham, perem, čistim.......
svaki dan provodim vrijeme sa djecom i mužem.
u ovom periodu mog života nemam vremena za prijateljice al' imam divnog muža koji me sluša dok mahalam htio ili ne. tako da majčinstvo/karijera ne iskljućuje jedno drugo.
najbitnije je dobro se organizovati i izbalansirati bitne stvari u svom životu.
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mamaibabo)
Neposredna veza do poruke: 561
   RE: Karijera i/ili majčinstvo ?
6.5.2013 13:57:12   
veeseelaa
i ti to sve lijepo stižeš?
isključila si prijateljce, meni je to tužno, oprosti al kako isključiti žene koje su godinama uz tebe?user posted image

ja mislim da je sve to kilavo i da negdje nešto ispašta, pričam sad općenito
a vrijeme će pokazati

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bigest mamy)
Neposredna veza do poruke: 562
   RE: Karijera i/ili majčinstvo ?
6.5.2013 14:02:28   
grozđe

IZVORNA PORUKA: bigest mamy

sve se može kad se hoće. biti uspješan profesionalac i dobra majka.
ja sam se školovala za zanimanje koje sam čitav život htjela da radim. i volim svoj posao do neba. ispunjava me u svakom pogledu. dobro sam plaćena za to što radim i dobro to radim. s druge strane uvijek sam voljela djecu i bio mi je san da ih imam bar petero. sad za sad sam ih rodila troje. i sve stižem.
i dječije zadaće, treninge, priredbe, lektire, vakcine, izlete, ručkove, kolaće,.......
kuham, perem, čistim.......
svaki dan provodim vrijeme sa djecom i mužem.
u ovom periodu mog života nemam vremena za prijateljice al' imam divnog muža koji me sluša dok mahalam htio ili ne. tako da majčinstvo/karijera ne iskljućuje jedno drugo.
najbitnije je dobro se organizovati i izbalansirati bitne stvari u svom životu.
user posted image user posted image user posted image


Poznajem zenu koja ima citav Djeciji dom na ledjima i troje svoje djece i ima vremena za svakoga... to je zena zmaj...

evo koristim ovu priliku da kazem da joj se divim i sto mi je prijateljica...

(odgovor članu bigest mamy)
Neposredna veza do poruke: 563
   RE: Karijera i/ili majčinstvo ?
6.5.2013 14:06:53   
Bebica11
majcinstvo u mom slucaju
prije mj dana dobijem ponudu za posao plata 1800km po preporuci kolege, a ja tek ugledala plusic:) a kuci mi curica od 17mj, i kad sam sve presabrala, kod mene 'potencijalno rizicna trudnoca' malo dijete kuci, ostanem na starom poslu koji je vise nas 'porodicni biznis' za puno manju platu al radim od kuce, prijavljena regularno itd:) Tako dok mi djeca ne poskoce bar da najmladje ima 3g ne mislim ih ostavljati, doduse imam i mogucnost da ih ne ostavljam hB a i tjesim se mlada sam jos tek mi je 26g:)

_____________________________

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 564
   RE: Karijera i/ili majčinstvo ?
6.5.2013 14:07:40   
bigest mamy
da da. jednostavno se sve može. bez puno kukanja i objašnjavanja. rukavi se zasuću ujutro u 5h i 30' i kreneš. znaš da će se završiti noćas oko ponoći, al' se isplati. i nikako nije kilavo nego UDARNIČKI.
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu grozđe)
Neposredna veza do poruke: 565
   RE: Karijera i/ili majčinstvo ?
6.5.2013 14:10:25   
veeseelaa
pa je kome je fol da ustane u 05,30
ja jedva ustanem i u 7
i dobro si rekla to je UDARNIČKI, a ko želi da je udarnik? ja ne .....
no bitno je raditi ono što nas usrećuje, ja se uvijek bojim da ono što me veseli sad nekad me u budućnosti ne rastuži
jer najbitnija je porodica i prijatellji, pored zdravlja svakako


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bigest mamy)
Neposredna veza do poruke: 566
   RE: Karijera i/ili majčinstvo ?
6.5.2013 14:15:23   
Funky
Ja sam uvijek za djecu i porodicu ALI kako kažu para vrti gdje burgija neće, kad imaš 50-100 KM viška možeš i ženu plaititi da ti malo počisti dok si ti s djecom i još tako milion stvari, a opet ne zavisiš ni od kog, imaš svoj hljeb i dinar... niko ne zna šta nosi dan šta nosi noć... 

_____________________________

Funky Fun Club

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 567
   RE: Karijera i/ili majčinstvo ?
6.5.2013 14:17:21   
veeseelaa
da, naravno, sve je to ok dok si u poslu po 8 sati al karijera zahtjeva mnogo više vremena i mnogo više odricanja
pa te nema doma po 15 sati, noćima i danima
o tome ja
ko ej stvorio karijeru za 8 sati dnevno? teško
bar u BiH


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Funky)
Neposredna veza do poruke: 568
   RE: Karijera i/ili majčinstvo ?
6.5.2013 14:19:08   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

da, naravno, sve je to ok dok si u poslu po 8 sati al karijera zahtjeva mnogo više vremena i mnogo više odricanja
pa te nema doma po 15 sati, noćima i danima
o tome ja
ko ej stvorio karijeru za 8 sati dnevno? teško
bar u BiH


Dobro si, Vesela. Jedno je raditi 8h, a drugo je graditi i imati karijeru...


(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 569
   RE: Karijera i/ili majčinstvo ?
6.5.2013 14:21:13   
bigest mamy
ja želim sve to što radim. ja želim i karijeru i majčinstvo i porodicu. ja želim da sam udarnik. i ja to sve mogu jer ja to sve želim, niko mi to nije nametnuo nego sam ja kreirala svoj život onako kako sam htjela. samo sam svojim postom htjela reći da majčinstvo ne mora iskljućiti karijeru i obrnuto. sami smo kovači svoje sreće. u zdravlje!
user posted image user posted image user posted image
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

pa je kome je fol da ustane u 05,30
ja jedva ustanem i u 7
i dobro si rekla to je UDARNIČKI, a ko želi da je udarnik? ja ne .....
no bitno je raditi ono što nas usrećuje, ja se uvijek bojim da ono što me veseli sad nekad me u budućnosti ne rastuži
jer najbitnija je porodica i prijatellji, pored zdravlja svakako



(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 570
   RE: Karijera i/ili majčinstvo ?
6.5.2013 14:22:59   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: bigest mamy

ja želim sve to što radim. ja želim i karijeru i majčinstvo i porodicu. ja želim da sam udarnik. i ja to sve mogu jer ja to sve želim, niko mi to nije nametnuo nego sam ja kreirala svoj život onako kako sam htjela. samo sam svojim postom htjela reći da majčinstvo ne mora iskljućiti karijeru i obrnuto. sami smo kovači svoje sreće. u zdravlje!
user posted image user posted image user posted image
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

pa je kome je fol da ustane u 05,30
ja jedva ustanem i u 7
i dobro si rekla to je UDARNIČKI, a ko želi da je udarnik? ja ne .....
no bitno je raditi ono što nas usrećuje, ja se uvijek bojim da ono što me veseli sad nekad me u budućnosti ne rastuži
jer najbitnija je porodica i prijatellji, pored zdravlja svakako





jedno je graditi karijeru a drugo ići na posao svaki dan...
i ja sam taj ''udarnik'' al sma karijeru stopirala...
redovan posao nije karijera uz porodicu...



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bigest mamy)
Neposredna veza do poruke: 571
   RE: Karijera i/ili majčinstvo ?
6.5.2013 14:26:38   
Funky
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
da, naravno, sve je to ok dok si u poslu po 8 sati al karijera zahtjeva mnogo više vremena i mnogo više odricanja
pa te nema doma po 15 sati, noćima i danima
o tome ja
ko ej stvorio karijeru za 8 sati dnevno? teško
bar u BiH


A moja Veselaa upravo je ovako i meni. Danas ću raditi ko zna do kad, nikada ne znam gdje će me poslati na 2,3,5 dana u koji grad i koju državu i po kojem poslu... Kako bi bilo da imam djecu Bog sami zna, ali ako pričamo o poslu od 8:00 - 4:00 (što neki smatraju karijerom) onda ja ne znam o čemu polemika...
Karijera je veliki teret i moraš biti jak i psihički i fizički i imati još jaču osobu kraj sebe da bi se to izguralo. Bar ja to doživljavam kao odricanje zarad boljeg života, za što se vežu finansije... to što sam se ja srodila s poslom koji radim i što ne bih mogla sjediti 8 sati u administraciji niko mi nije kriv... evo odričem se 10 godina, od 17. godine radim i spisak šta sam sve dala za posao i karijeru je podug a za šta, da bi neko rekao... Aaaa tako mlada, a to i to... a gdje si sve izgubio to se ne pika... s druge strane zavoliš pare i to je veliki problem ja sad ni sama ne znam kako bih da mi je plata 300-400KM manja... što više imaš više hoćeš i to je prokletinja velika... pa onda razmišljam, kad budem aBd imala dijete ako se odreknem svega pa ne daj Bože dođe do razvoda ili šta ja znam kako da odhranim dijete sama na nekoj plati na koju ja nisam navikla a kamoli ono bebeče malo da mu nešto zafali... ma joooj ne znam ni sama...

_____________________________

Funky Fun Club

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 572
   RE: Karijera i/ili majčinstvo ?
6.5.2013 14:39:47   
bigest mamy
i majčinstvo i karijera traže mnogo energije i truda.
bitno je znati šta hoćete i koliko ste spremni "potegnuti" da to i dobijete.
pitanje je bilo majčinstvo i /ili karijera?
ja kažem i majčinstvo i karijera.

(odgovor članu Funky)
Neposredna veza do poruke: 573
   RE: Karijera i/ili majčinstvo ?
6.5.2013 14:40:31   
palachinken
Funky, pošto si ti žena lavica i udarnik, navikla bi se i u toj nekoj nezavidnoj, samohranoj poziciji.



_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Funky)
Neposredna veza do poruke: 574
   RE: Karijera i/ili majčinstvo ?
6.5.2013 14:42:26   
Funky
IZVORNA PORUKA: palachinken
Funky, pošto si ti žena lavica i udarnik, navikla bi se i u toj nekoj nezavidnoj, samohranoj poziciji.


I don't know! user posted image  Ali eto okakvim ja budalaštinama razmišljam...

_____________________________

Funky Fun Club

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *