|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kalendar nadohrane
17.3.2011 13:32:42   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.

Dan zene...
Eh nama do dohrane ima jos vremena ali ja imam par pitanja i dilema jer naravno vec cujem komentare sta ce mu ko dati da jede..neki bi cak sa puna tri mjeseca..znate ono:hajde ba nek proba..eh sad da se ja malo bolje informisem...
znaci ovako,mi sm skoro od pocetka na ad i po vama kad je najbolje krenuti sa kasicama,kojim prvo..kad ste uveli mlijeko..juce sam dobila komentar da ce on brzo na mlijeko i keks a ja ostala paff..reko nece dok se ja pitam..ma sad sam sva zbunjena a voljela bih malo bolje da budem upucena pa da i te druge mogu uputiti..:)
hvala vam...


ne daj da te pokolebaju,

ako imas fin.mogucnost ne daji bebi obicno mlijeko do godine, ja prom sinu nisam davala uopste, poceo je mlijko pred spavanje piti malo pred 2.gi rodj.
a mladjem sam probala ali dobio proljev pa sam odustala, samo mu pomalo stavim ako neka hapica ide s mlijekom, ali sa 13 mj. jos uvijek pije ad.

ti mozem keks i mlijeko davati ako hoces da ti dijete nakvasa nista drugo.

najbolje ti je probati prvo hipp mlijecne kasice i to rizine
pahuljice pa onda ostale.

od voce ide prvo jabuka, kruska i to kuhano redi lakse prbave.

mrkva je isto dobra za pocetak.

ovdje imas jako puno savjtea iscitaj, a i pedijatrica ce ti dati brosuru kad se stA uvodi pa se uz male korekcije mozes toga pridrzavati.

a sa pedijatrom se takodje posavjetuj, meni je moja za mlijeko rekla ako imate fin.mogucnost ne dajite mlijeko prije godine, dijete nije tele nema dovoljno zeljeza u kravljem mlijeku a ad je obogacen svim sto bebi treba

posto beba nije dojena sa rizinim pahuljicama mozes poceti i sa puna cetiri mjeseca ali pomalo tek da vidis kako ce reagovati, ne izbacujes joj odmah ad nego samo dajes ovo da proba i to polako.

< Poruku je uredio MALA1994 -- 17.3.2011 13:34:51 >


_____________________________

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 451
   RE: Kalendar nadohrane
17.3.2011 14:22:50   
m.i.n.a.
Hvala vam na savjetima..polahko cu iscitavati sta ste pisale da se informisem jer sam bas imala upitnik nad glavom..svakako bih nastavila sa aptamilom uz ovu nadohranu..sad glupo pitanje ali ove hippove rizne pahuljice gdje ima kupiti,kako izgleda pakovanje..jel to ono u samoposlugama u staklenim flasicama..i kako kuhate voce,jabuku,krusku,mrkvu...glupo pitanje ali eto bolje da mi vi kazete pa da se crvenim u monitor..hehehe

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 452
   RE: Kalendar nadohrane
17.3.2011 14:42:46   
ziki
hehe kad se samo sjetim sebe. Ne moraš baš hipp rižine pahuljice, ja sam npr kupila nesttle, u žutoj i plavoj kutiji. Imaš raznih proizvođača. Za ovo kako kuhat voće, ja sam u vodi sa aparata kuhala, ne sa česme, ogulim jabuku i pustim da isključa da posatne meka, a onda štapnim mikserom pasirala i to mu davala. Za mrkvu jedino što sam vodila računa do nekog 9 mj mislim da sam odljevala vodu u kojoj se kuhala a za pasiranje stavljal običnu vodu(zbog previše vitamina A). 

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 453
   [Obrisana poruka]
17.3.2011 17:09:59   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu m.i.n.a.)
  Neposredna veza do poruke: 454
   [Obrisana poruka]
17.3.2011 17:13:35   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu m.i.n.a.)
  Neposredna veza do poruke: 455
   RE: Kalendar nadohrane
14.4.2011 14:04:21   
Mila_80
Kada se mogu djeci dati šparoge...moja E ima 9 mjeseci pa ne znam da li joj smijem dati šparogeuser posted image

_____________________________

ESMA-to mi je ljubav-05.07.2010.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 456
   RE: Kalendar nadohrane
26.9.2011 11:47:19   
beautiful
ćao cure
ja sam baš u nekom periodu kada svojoj curici više ne znam šta bih davala da jede ima 13 mj
svaki dan joj je na meniju supa od teletine piletine isl sa povrćem raznoraznim + voće u raznim kombinacijama- sa žitaricama, keksom, svježe isl
ali uvije isto
da mi je malo obogatiti jelovnik jet mislim da joj je sve dosadilo
ponekad  jede jaje, ponekad i ono što spremim sebi i mužu
izbjegavam joj slatko, ponekad čokolino
imate kakav dobar recepat
evo ja juče jedan dobila , oduševila se  beba
riža i jabule se kuhaju u vodi -u to dodala malo cimeta
kada se skuhalo  ispasirala.oslično bilo i ja bih pojela

(odgovor članu Mila_80)
Neposredna veza do poruke: 457
   RE: Kalendar nadohrane
27.9.2011 0:13:20   
Mya_81 RR
Na ovoj temi ima finih recepata, pa mozda dobijes neku ideju

http://www.ringeraja.ba/forum/m_14010/mpage_14/tm.htm#1045261


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu beautiful)
Neposredna veza do poruke: 458
   RE: Kalendar nadohrane
9.10.2011 14:46:50   
Krisstina
Citala sam vas i prosto moram da odgovorim. Nemam bebu, ne znam puno o tome ...ali mi cesto paraju usi "tete"  koje mladim mamama govore- pa sta fali, nek proba, nista mu ne das i slicno i nutkaju djecu cokoladom.  Drage mame, uzmite u obzir da ste vi ( i ja ) odrasli na ipak PRIRODNIJOJ hrani ( Domace mlijeko, krave koje nisu tretirane hormonima nego su zdrave...voce koje tada jos nije prskano kao danas i slicno, vase mame su mozda sijale krompir i drzale kokoske koje su jele samo malo zita i trave...a danasnje se samo tove! )   Uzmite sada jednu cokoladu koja vam je pri ruci ili keks ili gotovu juhu ili vegetu  i procitajte joj sastav :  E322- soja -izazivac alergija ( soja-stocna hrana (soja je skoro u svim gotovoim proizvodima ,narocito cokoladama i djecijim hapicama (nekad i pod skrivenim nazivima ))) , boje, pojacivaci okusa, E 471, razni emulgatori koji jos nisu dovoljno ispitani ( navodno su prirodni ali svejedno se sumnja da mogu dovesti do cancera i slicnih stvari ) ....smoki ( kikirki-cest alergen , biljna ulja ( koja su obicno mjesavina sojinog, plaminog, suncokretovog ulja ) ....pa razmislite treba li to vasim malim bebicama koje jos nisu razvile svoj imunitet , ciji se mozak jos razvija ?!   Kasnije cete se pitati zasto je moje dijete hiperaktivno, cesto bolesno, predebelo, premrsavo, slabije uci i slicno. Sve treba postepeno uvoditi , nema potrebe za zurbom. Danas-sutra kada budem imala bebu znam samo da cu je dojiti sto duze mognem, da cu se pridrzavati redoslijeda uvodjenja hrane ,i da cu dijete sto manje nutkati namirnicama punim boja, mirisa, gume, emulgatora.  Ps. sama sam alergicna na soju (E322) pa sam dosta citala o namirnicama i drugim emulgatorima. I kad sve saberem , bolje je djetetu dati voce i povrce ( iako je i ono danas tretirano svim i svacim ( sigurno vise danas nego prije 20 godina) ) nego cokoladni smoki ili bombone farbane , namirisane, i slicno. Pozz

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 459
   RE: Kalendar nadohrane
11.10.2011 22:30:28   
Zucchi
Pozdrav! evo da se i ja pridruzim sa svojim iskustvom - ja svojoj bebi od 6. mjeseci dajem Holle kasice - organske i biodinamicke - i jako sam zadovoljna. Ona ih je super prihvatila. Pravim ih sa svojim izdojenim mlijekom. One su u formi pahuljica i rade se od razlicitih zitarica. Do sada sam joj davala rizine, proso, a od neki dan i kombinaciju riza, proso kukuruz, kao i jecam i neki pir (nisam bas sigurna sta je to, ali ona voli :)). Jako dobro se izmijesaju sa mlijekom tako da mogu i na bocicu ili na kasicicu.

(odgovor članu Krisstina)
Neposredna veza do poruke: 460
   RE: Kalendar nadohrane
11.10.2011 23:09:13   
chuci
pir je isto žtarica kao i ovo ostalo što si nabrojala.
nadam se da bebi daješ i voće i povrće, a ne samo žitarice
možeš u voćni pire dodati neke od tih pahuljica da postane malo gušća hapa, a i da bude zasitnije


_____________________________

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant


(odgovor članu Zucchi)
Neposredna veza do poruke: 461
   RE: Kalendar nadohrane
12.10.2011 10:08:37   
Zucchi
Naravno da joj dajem voce i povrce. Ovdje sam govorila samo o zitaricama, jer je neko ranije u razgovoru govorio o zitaricama razlicitih proizvodaca, kao i o zdravoj hrani, pa sam se zbog toga nadovezala sa Holle zitaricama za koje mislim da su trenutno najkvalitetnija opcija kod nas na trzistu.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 462
   RE: Kalendar nadohrane
27.4.2012 8:42:21   
eko beba
Evo kalendara dohrane Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo:

Ishrana u 7. mjesecu:
voće: jabuka, kruška, šljiva, kajsija, breskva (u obliku kompota ili kaše)
povrće: mrkva, krompir, tikvica, blitva, celer
supa: od nemasnog mesa ili piletine
žitarice: riža, kukuruz (brašno, pahuljice, griz)

Ishrana u 8. mjesecu:
voće i povrće se nastavlja davati, ali rendano ili sjeckano na komadiće

Ishrana u 9. mjesecu:
povrće: tikva, špinat, karfiol
mliječni proizvodi: sir mladi, jogurt
mesni proizvodi: kuhano meso peradi (piletina puretina), mlada mesa (teletina i janjetina)
supa: na vodi od kuhanog mesa
Tvrdo kuhano žumanjce, postepeno po jednu četvrtinu više svake sedmice, izmiješano sa mlijekom ili varivom.
Hrana se počinje soliti, vrlo malo.

Ishrana u 10. mjesecu:
dozvoljava se da jede hranu prstićima iz svog tanjira.

Ishrana u 11. mjesecu:
povrće: grašak, kupus, luk
voće: u svježem obliku
meso: mljeveno juneće meso, bijela riba, pastrmka

Ishrana u 12. mjesecu: dijete doji dva puta dnevno, dijete ima u toku dana 5-6 obroka.

Masnoće: suncokretovo i maslinovo ulje od 8. mjeseca
Ne šećeriti hranu

NE davati u prvoj godini života: paradajz svjež, jagodićasto voće, južno voće, koštunjavo voće, čokoladu, krem, med, bjelance, kvasac, keks, školjke, hranu sa konzervansima

_____________________________

Mjesec i Sunce - 23.01. 25.08.

(odgovor članu Zucchi)
Neposredna veza do poruke: 463
   RE: Kalendar nadohrane
27.4.2012 11:11:46   
Gucci
Tacno covijek ne zna ni sta bi davao dijetetu da jedeuser posted image ja sam totalno zbunjena svim i svacimuser posted image imam bebu od 7 mjeseci, iskljucivo je dojena, od 5 mjeseca je na dohrani i pravim joj kasice... ujutru joj dajem voce, popodne povrce, ponekad joj dam oko 19 sati griz sa vocem... i naravno izmedju svega toga beba doji... zalagala sam se za to da joj pravim kasice od svjezeg voca i povrca ali kao sto Krisstina kaze opet je sve to prskano i modificirano, vise ni sama ne znam sta je ispravnouser posted image izgleda jedino ono ako ti sta posijes, onda i pojedes zdravo...
I evo gledam ovu nasu tablicu dohrane i poredim je sa ovom njemackom... sve je totalno drugacije! meni su i pedijatar i babica ovdje u njemackoj rekli da vec u 6 mjesecu bebi smijem davati svo povrce ali naravno da uvodim polahko jedno po jedno i da beba smije jesti svo meso... e hajd ti sad budi pametanuser posted image

(odgovor članu eko beba)
Neposredna veza do poruke: 464
   RE: Kalendar nadohrane
27.4.2012 22:26:33   
cmic
IZVORNA PORUKA: Gucci

Tacno covijek ne zna ni sta bi davao dijetetu da jedeuser posted image ja sam totalno zbunjena svim i svacimuser posted image imam bebu od 7 mjeseci, iskljucivo je dojena, od 5 mjeseca je na dohrani i pravim joj kasice... ujutru joj dajem voce, popodne povrce, ponekad joj dam oko 19 sati griz sa vocem... i naravno izmedju svega toga beba doji... zalagala sam se za to da joj pravim kasice od svjezeg voca i povrca ali kao sto Krisstina kaze opet je sve to prskano i modificirano, vise ni sama ne znam sta je ispravnouser posted image izgleda jedino ono ako ti sta posijes, onda i pojedes zdravo...
I evo gledam ovu nasu tablicu dohrane i poredim je sa ovom njemackom... sve je totalno drugacije! meni su i pedijatar i babica ovdje u njemackoj rekli da vec u 6 mjesecu bebi smijem davati svo povrce ali naravno da uvodim polahko jedno po jedno i da beba smije jesti svo meso... e hajd ti sad budi pametanuser posted image
[/qu




svaki pedijatar prica za sebeuser posted image
moja dusa takodjer ima punih 7 i nastojimo da se pridrzavamo tablice dohrane koju je navela eko beba ali isto tako smatram da svaka mama osjeti kad je pravi momenat da dijete upozna sa novim namirnicama i da majcin instikt treba da bude vodilja u dohrani ( naravno zajedno sa generanim smjernicama koje daju pedijatri)

< Poruku je uredio cmic -- 27.4.2012 22:27:42 >

(odgovor članu Gucci)
Neposredna veza do poruke: 465
   RE: Kalendar nadohrane
13.8.2012 20:23:52   
marijica
Evo i ja da se javim.Ja sam ona što piše 100 anketa user posted image Ja sam mojoj bebi počela dodavati kad je napunila 6 mjeseci,iako mi je pedijatar dao savjet sa 4 mjeseca.Beba je lijepo napredovala na mojem mlijeku,svih 6 mjeseci tako da nijesam vidjela potrebu za žurbom.Međutim moja malena nije neka izjelica,jedva pojede 100g po obroku.Ja sam mislila uvjesti žumanjak ranije,zbog gvožđa,svaka beba ima problem sa gvožđem,a ja sam protivnik preparata.Zanima me jesam ja jedina luda,ili se i vi igrate sa bebicom da bi jela?Više ima na hranilici igračaka nego što se inače igra.I obavezno joj stavim malo hrane da mrlja rukom,inače neće da jede.Ma ne da nije izjelica,nego mali odbijač hrane.Obožava palentu,mango,bananu..

(odgovor članu cmic)
Neposredna veza do poruke: 466
   RE: Kalendar nadohrane
13.8.2012 20:46:43   
chuci
ne znam odakle ti da svaka beba ima problema sa željezom. moja nije imala, ni od brata curica, ni od zaove trojica. ustvari ne znam nikoga da mu je beba imala problem sa željezom. ne bih rekla da je to baš tako često

_____________________________

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant


(odgovor članu marijica)
Neposredna veza do poruke: 467
   RE: Kalendar nadohrane
13.8.2012 20:55:15   
vila_7
ni moja hB nikad nije imala problema sa zeljezom a nije neka izjelica nego mrsavica - samo je pusti da jede koliko hoce ,ako treba nekad je i zaigraj malo,....a najvaznije je da jede raznovrsno. Ne moras jos uvoditi zumanjce - imas masu hrane u kojoj ima dovoljno zeljeza...

_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 468
   RE: Kalendar nadohrane
13.8.2012 21:48:42   
marijica
Doktorica mi je rekla da poslije šestog mjeseca zalihe željeza se smanjuju i da svaka beba ima nizak HGB.Moguće da griješi.Moja ima nizak HGB 105.Koje mislite namirnice osim žumanjka da joj uvedem da se poveća HGB?A jesu vaše bebe imale visok HGB iako su samo sisale?Ja mislim da je to od deteta do deteta.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 469
   RE: Kalendar nadohrane
14.8.2012 13:45:43   
vila_7
marijice moja je hB uvijek imala super nalaze zeljeza - kazem ti samo raznovrsno..... procitaj na netu koje sve namirnice sadrze zeljezo pa vidi sta joj pase - moja je voljela marelicu, brokulu, meso smo uveli s nekih 8-9 mjeseci koliko se sjecam.....Ma uglavnom samo otidji vidi nutritivne namirnice koje bi mogla uvesti bebi i vidi koje imaju najvise zeljeza-ako se vec toliko bojis da ga ne izgubi. Ja nisam uopce gledala - nego sam samo sto raznovrsnije davala i kuhala domace (sa izuzetkom -papica HIPP od marelice). Jer moras se prilagodjavati i onim sto trenutno imas u ponudi...

_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu marijica)
Neposredna veza do poruke: 470
   RE: Kalendar nadohrane
15.8.2012 9:21:47   
Ombra
mojoj ce bebi sad 8 mjeseci....kasice sam joj izbacila i ja joj mixam voce i povrce itd....nece citav zivot jesti organsku hranu...kad tad ce jesti ono sto kupim na pijaci u prodavnici itd....jede sve normalno kao muz i ja...samo pazimo sa zacinima....jede od 6 mjeseca i slatko i slano....mlijeko sam joj izbacila jer sam joj ga bila davala ali eto pricekat cu do godine dana i ne dajem med, jaja, jagodicasto voce....ostalo sve jede bez ikakvih problema....obavezno pije vodu od 15 dana rodjenja, tako nesto....cak sta vise pedijatar mi rekao da joj dajem vodu radi stolice jer je na AD mlijeku....hvala bogu nije imala nikakvih problema sa stolicom ni sa stomacicem....uglavnom sve mlati heheheh, napreduje.....primjetila sam da vise voli slano nego slatko....ali sve pojede....
dan nam pocinje s hapom u 7 pa onda u 10:00 pa onda u 13:00 voce pa oko 15:00 slano, pa oko 18:00 pahulje.....nekad monte ili smoki (ja smoki joj dajem i ja sam ga jela a garant i 90% vas s foruma kad ste bili bebe) i onda hapa oko 22:00....uglavnom ,mislim da pored toga sto se ne smije itd....treba pratiti sta vasa beba vama govori....
danas pire, mrkvica i malo koke....normalno posoljene....bljutavo nece da jede....ne bi ni ja....

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 471
   RE: Kalendar nadohrane
24.10.2012 10:14:38   
yasemin
iskreno čitajući ove vaše tekstove , razumijem vaše nedoumice , ali ja sam odlučila slušati mamu , ona je odhranila mene i brata i živi smo i zdravi i (koliko znamo ni na što nismo alergični ) mojoj bebi je sad nazdtavlje 5 mjeseci , pravim mu sokić od mrkve domaće iz svekrove bašte) od jabuke i kruške (iz babinog vočnjaka ) i ne pada mi napamet da kupujem ikakve kašice koje su prah koji se rastopi sa vodom , kao i one u teglicama , naslušala sam se gluposti tipa nemoj ovo nemoj ono pobornik sam domaće hrane i kakva god je kašica od domaćeg voće i povrća ne može biti gora od onih kupovnih . Inače beba nije dojena (JER NISAM IMALA MLIJEKA ) i bio je na AD sad pije 5 obrokas ad Novalac1 od 100-120 ml. 2 hape od razblaženog mlijka sa keksom i sokić od mrkve ili kruškre ili jabuke te kašicu od kromprira i riže koju ja sama napravim naravno u što tečnijem stanju .

_____________________________

yasemin

(odgovor članu Ombra)
Neposredna veza do poruke: 472
   RE: Kalendar nadohrane
4.12.2012 10:47:00   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Ja sam prvo davala pahuljice od riže, onako solo. Onda nakon par dana u te pahuljice dodavala tikvicu, onda bundavu, onda jabuku.

Onda kukuruzne pahuljice, piše da se mute s mlijekom, ali možeš komotno s vodom. Zatim prosane pahuljice, imaš i proso uzeti u DM ali i ove prosane pahuljice. Za početak su one bolje, lakše se umute i dobiju jednoličnu masu.

Voće nemoj davati u posljepodnevnim satima jer je teže probavljivo za stomak. Dakle, popodne bolje pahuljice solo ili s povrćem. I samo lagano. Sada ti se to čini kao SF ali kroz koji mjesec će ti biti smiješno od čega si strahovala.



Kako se pripremamo (teoretski jos haha) za "krutu" hranu pronadjoh se u ovom postu. Ja cu malenoj kada krene ruckiti prvo par dana dati samo rizine pahuljice, skuhane na vodi sa dodatkom mog mlijeka. Onda cu u to dodati tikvicu ili mrkvicu pa tako par dana, drzat' cu se jedne namirnice bar 3 dana zbog eventualno alergijskih reakcija.

Mala za koji dan puni 5 mjeseci, ali mislim da cemo ici do 6 punih jer mi ne djeluje spremna za bilo sta drugo jos. Cak kada "pije" D3 kapi ima jos uvjek refleks sisanja tako da jezicicem gura naprijed.

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 473
   RE: Kalendar nadohrane
4.12.2012 13:18:06   
chuci
joj meni nije jasno kad neko kaže eto može sve jesti beba od 6 mjeseci ali mora jedno po jedno i probavati postepeno, 3-4 dana razmaka između novih namirnica i tako. pa ako praviš ta minimalna 3 dana razmaka između novih namirnica onda ispade da možeš probati svega 10 namirnica mjesečno. prvi mjesec je u svakom kalendaru nadohrane navedeno minimalno 10 namirnica pa ti ga dođe na isto ili ti napisao može sve, ili ti rekao daji ove namirnice jer su lakše za stomačić

_____________________________

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant


(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 474
   RE: Kalendar nadohrane
4.12.2012 13:22:37   
Lulu_08
Ja kontam da je stomacic sa 6 mjeseci "zrel" pa da od tada se uvodi prakticno "sve" ali po nekom tempu jer ne mozes sve odjednom uvesti jer u tom slucaju ako dodje do reakcije onda ne znas od cega je bila reakcija uopste. Tako da bih ja u prvom mjesecu hape uvodila po 1 namirnicu 3 dana i tako ga i dodje 10 namirnica u tom prvom mjesecu.

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *