Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja sebi fino napravila nes kafu ,sjela malo za komp i srk...bljak.......mlijeko ukisnulo.Evo napravila sam drgu ali jos mi onaj okus u ustima.Nije mi jasno bilo je u frizideru. A Salko se zaigrao lopticama cim me skontao da hodam odmah plac........postao je pravi pekmez...i daj sise e vala i ovo dojenje
joj da znaš da je i meni dojenje bilo na vrh glave...još sam ja dojila samo 4 mjeseca. sad sam najrahatnija. pije mlijeko ujutro i navečer....sekunda...naspem mlijeko u flašicu, malo u mikrovalnu i vozdra
palachinken masaAllah da tako i ostane nafakali aBd amin!!!! cickolini sretan put esmina vjerujes li i meni je sad taj okus u ustima kako ga ti opisa...joj ja ti ne volim mlijekoo nikako veliki za salku
ladyblue ma znas da je problem sa dodenom djecom da naviknu na kravlje mlijeko.....mada sam ga prije dvije noci pred spavanje nahranila sa keksolinom samo malo stavila u flasicu i malo malo secera.Sinoc mu isto napravila ma nije dva gutljaja povukao i odmah se poceo zavlaciti da doji.Evo sad me zveknuo u oko majke mi ce mi sljiva izaci
bint volim ja mlijeko ali ne volim kad ukisne a inace sam veliki gurman tako da i mlijecne proizvode izuzetno volim sireve,kajmake,.......mljac(i vidi se da sam poguzija)
D.jutar, Ladyblue, kako je N. nisam citala, pa ne upratih... evo i mi smo se konacno naspavali, mada bih mogla stvarno poceti da joj izbacujem nocna dojenja jer sad vidim da fuseri, povuce 2 puta i zaspe... ne znam jos... a kad smo kod prestanka dojenja, ja joj pomalo namjeravam uvoditi i dr.hranu osim sike, ali mala nece,pa nece... kad vidi flasicu ili kasikicu, odmah zatvara usta... pila mi je vodu ranije iz flasice, kao i caj, ali sad nece ista bukvalno... nemam pojma sta da radim... nesto mi glupo na silu joj otvarat usta i davati...
Ja sam neku noc posluzila gostima kafu s ukislim mlijekom. Joj da im vidis faca, nece mi ti jos dugo doci Nisam nikakva domacica, malo mi je i tih na-babine gostiju dosta, ali najsmjesnije mi je, kad ja odem u sobu da dojim M, a zenski rod se osjeca pozvanim da mi se pridruzi i sve za mnom, da navijaju, šta li
I ja sam se nadala, ali bolje mi je sama jer cu moci duze ostati. Kad sam s muzem onda nikad nisam sama . Ne boj se. Pidjamica je od 1 god do 1.5 god. Mada N je duga pa njoj ce biti ja mislim za mjesec ili dva dobra. Uzmi obavezno.
da ti pravo kažem, nisam mogla da odem...sve mi nešto u glavi da ženi ne sjedam na muku. k'o da je njoj do moje pižame?!
Ma idi slobodno. Evo ja sam je sad opet napomenula za to... :)
Ja sam neku noc posluzila gostima kafu s ukislim mlijekom. Joj da im vidis faca, nece mi ti jos dugo doci Nisam nikakva domacica, malo mi je i tih na-babine gostiju dosta, ali najsmjesnije mi je, kad ja odem u sobu da dojim M, a zenski rod se osjeca pozvanim da mi se pridruzi i sve za mnom, da navijaju, šta li
i meni se isto dešavalo....ja u sobu da dojim a one zamnom. a ja dojila sama u sobi i ona je navikla da joj bude tišina. čim čuje glasove, nije htjela da doji...ona iz sve fino nabijem nogom iz sobe.
tukice, N je jutros dobro ali to mi ne znači mnogo jer ona svako jutro bude dobro i onda nastane haos. dobra stvar je što jučer skoro da nije imala temperaturu, 37,2 i nisam joj ništa davala. sama je spala. sinoć sam joj morala dati Ibuprofen jer nije mogla da se uspava. valjda je grlo boli. a boli garant jer je i mene uhvatilo i baš me boli grlo. s tim što sam čitala da se ove afte rijetko pojavljuju kod pušača (eto jedna dobra stvar kod pušenja ) ali me boli grlo, nos mi crui, uši začepljene. e sad mogu misliti kako je njoj sa aftama. ma ona je i dobra šta je snašlo.
a to za dohranu...počni po malo i to sa slanim. skuhaj krompir, tikvicu, i napravi kao pire...bude dosta ukusno. ja sam stavljala i komadić putera. doduše ja sam joj stavljala odmah i malo soli iako kažu da se ne stavlja. doduše to je bogda soli ali ipak promijeni ukus.
Lady kako cura danas? A ismijala sam se sto ucis dijete da je tata smrdo! rose i moja se u zadnje vrijeme baca-zapravo izvija ledja kad joj ne pase da je presvucem jer ima zanimljivih stvari a ja je hocu presvuci! mala_sa ....tvoj deblji nego moja sa 8 mjeseci! Al hajde nisu sve bebice iste!
Amam pa hB da neces dijete koje doji na "dijetu" - kad krenu hodati sve se to istopi,pa ces kukati da ti je mrsav!
Daja....osmijeh je predivan! A za masazu - kod mene je palilo- masaza toplim jestivim uljem nakon kupanja,topla gaza preko. To samo navecer,a preko dana ako je uhvate nosanje - uzmes je potrbuske,s rukom svojom na njenom pupi i preko druge ruke - i onda joj vise ruke i noge i izgleda kao tigar na stablu (tako se i zove to nosanje)-ako si me ista skonatala
palachinken...nego de ti pomisli na kakav auto! reko kad te vec krenulo!
tukice nemoj nista na silu-samo ce omrznuti. A ako po noci fuseri s dojenjem,izbaci ga. Ja vala jos ne mogu jer i dalje bas papa mlijeko po noci i to iz obje!
Joj mogu misliti kako grlo boli malenu...jbg,kad smo mi nekad odrasli pekmeze, kako li je bebicama tek...uh,uh, lijepo se prepadnem kad skontam sta me sve ceka... a to za dohranu, ma naravno da cu napraviti, to nije problem, problem je otvoriti joj usta hahahahahahaha pojma nemam kako cu to izvesti... a za dojenje i goste, ista mi je situacija bila kao i kod tebe ladyblue... cijeli zenski dio sa mnom u sobu, kao da je to neka predstava... ali pamti, pa vrati rekla sam samoj sebi, svaka od njih kad rodi aBd, kad budu babine, prva cu uletiti u sobu i reci: e hajd da vidim kako ti to izvodis... tako je najbolje... onda ce skontati kakve su bile... mada ko nema dijete, tj. bebu neobziran je, ne namjerno, nego ljudi fakat ne znaju sta je ok, a sta nije... meni su dolazili na babine kad je beba bila bas mala i znali mi sjediti po 4 sata, i to navece, kao da su na DERNEK DOSLI, A JA JEDVA NA OCI GLEDAM... Uh, hB, pa i to prodje
hahahaah i ja sam takva, mada ja prije nego sto ce doci kazem ili dodjite ranije ili kasnije kad ona spava... mada i oni sto kasnije dodju, kad osjetim da sam pospana, ja se pozdravim i odem leci, jbg, ne mogu se prebijati po kaucu dok oni skontaju da odu...
e al sad bas nesto kontam..pa ja ne znam sta ljudi razmisljaju-ja kad idem na babine gledam da je negdje oko 5 i budemo ili kratko ili ako su bas bas dobri prijatelji onda skontamo kad je vrijem za "ciscu"
Ma ja dojim i pred gostima, zaboli me, sve je to prirodno.I napolju u taxiju, ma gdje god stignem
Ja sam mrzila goste u zadnjem mjesecu trudnoce. Skroz smo se asocijalizirali tad, nit mogu dugo sjedit nit stajat da sta napravim, a i kad odemo negdje, meni se il spava il piški. Sad se trudim biti fina, ali posamarat cu i ja uskoro, pogotovo te tetkice sto dodju s gratis savjetima o odgoju/hranjenju/nosanju/ljuljanju djeteta.
Ja sreca nisam imala problema s tim da su ljudi ostajali duze, a vala i nemam neko vrijeme kad je stavljam na spavanje, mala spava kak joj se cefne ali sada vec ima kao neka rutina, kupanje, hranjenje i ja je stavim u krevetic ili lezaljku i ona gleda u tv i zaspi.Recimo ako spava od 18-20h na spavanju je oko 22-23.
Ja sam mrzila goste u zadnjem mjesecu trudnoce. Skroz smo se asocijalizirali tad, nit mogu dugo sjedit nit stajat da sta napravim, a i kad odemo negdje, meni se il spava il piški. Sad se trudim biti fina, ali posamarat cu i ja uskoro, pogotovo te tetkice sto dodju s gratis savjetima o odgoju/hranjenju/nosanju/ljuljanju djeteta.
Ma ja sam asocijalna cijelu trudnocu hihihi, mm i ja smo bas uzivali, nismo neki ljubitelji guzve. Al ja sm 9. mjesec spartala ko luda, kilometre i killometre prelazila u periodu ka don radi ili spava Joj a ti savjeti o odgoju ahhhhh, ja se trudim da presutim al neki dan sam lanula i to tetki od mm, non stop nesto kritikuje. Zagleda prasku svaku,ccc. A ja vala za te goste nisam ni spremala,kafa,sok-eventualno kolac i to je to.
uh kod nas je uvijek meza,al iskreno vecinom su stvarno dragi ljudi dolazili i nije mi bilo mrsko pogotovo jer i kod koga sam god ja bila bila je meza.....
Nego vidim ja da male nove bebe zauzimaju temu ....VELIKE,kad cemo mi na sljedecu?