Mala Selma
|
Evo i mi da se malo javimo.... mi smo postali mali nestasko Samo hocemo da hodamo, po citav dan bi samo hodao, a ja ledja ne osjecam....do juce je kao nesto puzao na svoj nacin, ali danas je pravo puzao jedno pola metra i bas sam sretna zbog toga.Stoji sam jedno dvije tri sekunde i mase rukicama od srece....dize se sam uz ugao i svoj krevetic .Najzanimljivije igre su mi skrivanje, lupanje i bacanje predmeta.Preko dana imamo dva spavanja po sat-i-po...otprilike a nocu spavamo u komadu 11 do 12 sati, ali naravno dojenje je jedno tri do cetiri puta i to me pomalo smara.Pokusula sam mu dati caj, vodu ili sok, ali nema sanse, nece pa nece, samo hoce siku . Inace nece da pije iz flasice pa to me malo brine, sta da radim kada pocnem raditi .Hoce asmo da pije vodu iz case sa kljunom.Sto se tice hrane, sve jedem, naravno osim jaja..Povrce smo svo probali i svidja nam se, a voce je broj jedan u njegovoj ishrani.Pojede najmanje 3 vocke dnevno i MM kaze dobit ce zeno vitaminozu od tog voca .Ali i ja volimvoce pa je valjda naslijedio to od mene.....Zitarice takodjer jedemo i volimo. Gotovo pripravke tipa rizolino, pahunjice nestle ili hipo nece ni da okusi...monte takodjer..a meni drago majkemi, bolje mu je domace zar ne . Imamo 4 zubica, a kao da su nam krenule dvice i trice gornje, ma bas ga pati i boli,,,sve je crveno i upaljeno,pa je malo nervozan i zbog toga. Svaki dan setamo , nekada manje , a nekada duze, zavisi koliko je stepeni napolju...i ako ne izadje bas se vidi da mu nedostaje, nervozan je i samo pokazuje na vrata....kada je bio veliki minus izvodila sam ga na balkon po pet minutam aon sretan samo se smije i mase rukicama. Sam tasuna, plese uz muziku, kaze mama, tata, nanaaa, razumije kad kazem daj i ne ne...a gleda me u oci i smije se, uh koji li je Eto ljubimo sve bebice i mame.....