Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ivancice meni su rekli da nista nije higenski kad kuci sam radis vadis urin, pa mi je sestra dala neku sterilnu vodu da stim cunu ocistim .....nasula mi u dvije sprice... Ma uvijek mi izadje iz kesice .... jA se budim rano dam flasu mlijko, pa posle caja moze kod njega sve ocistim cunu stavim kesicu jedva vrti se...neda da se dira iz polusna
i zaspi al piski on valjda ode na stranu kad piski izlije se u pempu.... Nego cu probat ujutro kad stavim da mu none drzim pravo da se ne okrece vrti da uhvatim vise..... Joj a gdje su jos 2 urinokulture a ja nisam jos nijedne
a kako kad...npr. prvi nalaz- kontaminiran, drugi nalaz- sterilan, terci nalaz bakaterije ..znaci to su od 3 jutra nalazi..koje sam sve redom radila isto..drugi put 2-konatminirana-jedan sterilan, pa treci put 2-sterilna, jedan kontaminiran..uvijek je nesto,,..a sve isto radim..nekad i oni znaju koksat pa slucajno zagadit urin i onda ne pika..obicni urin nam bude ok..ali eto cim nam pokaze d aje barem jedno jutro bio sterilan, nemoramo ponavljati vise taj mjesec, vec tek za mjesec dana...obavezno stavi ruin u frizider ili na hladno..da se bakterije ne nakote dok ne odneses u lab.
ovaj moj se popiski par minuta nakon budjenja...znaci, cim se probudi u kadu...ne znam kako vasi, ali Andrej i kad se tusira cim cuje vodu pocne piskiti.
ma zalijepim ja al ono mi izadje iz kese jer spava na strani skupi none..... Imam onu sterilnu kutijcu u nju presut urin ,..... Ma joj , samo da ulovim koliko toliko....Od prilike kad provjeravas jel piskio.?
jest kad vec nesto znaju, ali oni piske jos u pelene..ali tako nema sanse da piski vec zalipari kesicu i pripremi sve koliko je moguce sterilno..
ovaj moj se popiski par minuta nakon budjenja...znaci, cim se probudi u kadu...ne znam kako vasi, ali Andrej i kad se tusira cim cuje vodu pocne piskiti.
anel je jutros ja ga presvukla malo raslahorila na lezaj i sve mi popiskio lezeci lokva ispod njega on kad spava ne piski to,sam primjetila kad se budi tad piski....
pa felix, probaj ga cim progleda u kadu staviti...to znaci da ti sebi navijes sat malo prije nego sto se anel budi da budes prisebna i pusti vodu...taman da ga malo operes...trebao bi poceti piskiti u kadi
Matej ima temp 37,8 dala mu dalsy sirup i evo nakon sat nije skroz spala,teško se skida neznam šta ću ako počne rast a ne smijem mu dati ništa ,baš me strah a sreća on jede dobro samo neće da pije ništa
Marinci, ja bih njega na tako malu temp samo tusirala, jer ne daj boze da naraste temp vise ne smijes mu nista dati... Mozda grijesim ali tako bih ja...ja tek od 38 i preko dajem sirupe ili cepice....na nizu temp tusiranje, masiranje... Natjeraj ga da pije, pa sta bilo, daj mu sta voli....lakse ce prebroditi temperaturu, da ne dehidrira ne daj boze.... Puno pozitivnih vibri
Marinci, ja bih njega na tako malu temp samo tusirala, jer ne daj boze da naraste temp vise ne smijes mu nista dati... Mozda grijesim ali tako bih ja...ja tek od 38 i preko dajem sirupe ili cepice....na nizu temp tusiranje, masiranje...
Ma smije dat kako da ne.Ovako ako je tura visoka recimo da cepic a vrati se tura slobodno cepic drugi moze dat na 8 sati ali samo u iznimnim situacijama. Ako je tura 38,5 smijes dat paracetamo.+ipubrufen istovremeno
Ili davat paracetamol na 6 sati a ipubrufen na 8. sati. Tusirat ga 3.min vodom niz tjelo gore-dolje .....Eto ja se nakupila savjeta ovi dana od ped dosta
Matej ima temp 37,8 dala mu dalsy sirup i evo nakon sat nije skroz spala,teško se skida neznam šta ću ako počne rast a ne smijem mu dati ništa ,baš me strah a sreća on jede dobro samo neće da pije ništa
ama kako nesmijes SMIJES BOLAN imasli ipubrufen kuci ma to je preki lek bar kod nas on je za bolove i turu ma hej da ga nisam imala neznam sta bi od njega tura ko rukom spane ......
Nije visoka tura ako bude veca rekla sam ti stas da neponavljam
ma kod njega se uvik teško skida evo felix dala mu ibuprofen spala je na 37 sa 1 valjda neće brzo rasti a tuširam ga stalno i po 10 min to najbolje pomaže,lady mi moramo na 37 sa 5 regirati zbog konvulzija, nanika vodili smo ga nema nikakve upale pluća čista ,grlo isto kaže doktorica viroza,ako ne prođe za 3 dana da opet dođemo
poslala sam curu sa mm vani da malo odmorim od Fifi,Pocoya i ostale bratije,čim dođe kući pali dvd i non stop šalta,malo gleda jedan pa drugi i to hoće recimo kod Pocoya epizodu mali oblak a ne nešto drugo,smori nas pričamo svašta,naučila je brojati od jedan do deset
puhice na licu su mu prosle, al sad mu desno oko crveno kao da mu cmicak iskace, ma valjda prljavim rukama po licu pa odmah reakcija vani pravo hladno ,nismo mogli setati ni jucer ni danas, samo cekam da otopli ma necu ulaziti u kucu nikako marincii nadam se da ce mateju brzo proci.. tura svima veeeliki
poz svima ne mogu da nađem a negdje sam pročitala neke recepte za suhi kašalj kod beba. ko u glavi mi da je hanabanana pisala recept, nešto sa lukom, pa se sirup napravi
Ispržiti tri kašike šećera i zaliti s pola litre vode. Dodati dvije glavice luka i pustiti na blagoj vatri da vrije pola sata. Dobićete fini sirup, luk se takoreći istopi. Nama je ovaj sirup super. Mora se potrošiti u roku od tri dana.