|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  993 994 [995] 996 997   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
30.6.2011 18:14:07   
Anoniman
evo naseg kompleta user posted image
user posted image

(odgovor članu sheri)
  Neposredna veza do poruke: 24851
30.6.2011 18:19:41   
marinčii
super je felix ,ajde drago mi je da ste našli šta ste tražiliuser posted image user posted image user posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24852
30.6.2011 18:23:57   
Anoniman
jesmo hlace smo nasli kratke al maijcu nismo pa je mama rovinjala po zenskom djelu maijcu user posted image user posted image user posted image i sreca nasla ovu prugastu moze i user posted image iiiuser posted image ima i rozeg i plavog po njoj neda se nama nikako da nema mrva rozeili crvene boje al nema vezeuser posted image
Neka smo nasli Moram ga pohvaliti slusao me user posted image user posted image samo tako jer je nasao beby roza kolica mala i vozao po radnji user posted image user posted image user posted image samo je malo bilo cike kad smo trebali kuci nece da ih pustiuser posted image

Kod nas kisauser posted image pada nemozemo van ..

< Poruku je uredio felix -- 30.6.2011 18:25:39 >

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 24853
30.6.2011 18:42:29   
bebacha
mi konacno da pozdravimo raju.falili ste nam puno

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24854
30.6.2011 18:42:35   
dafri
Antonio sretan rođendanuser posted image user posted image user posted image
felix A će biti pravi slatkišuser posted image
marinčii hb pa ti jede drugu hranu,oni kada nešto neće neće,ništa se tu ne može

U je danas prvi put piškila u tutu,baš me obradovala,izgleda da ćemo početi sa tutom zaozbiljno

< Poruku je uredio dafri -- 30.6.2011 18:45:48 >

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24855
30.6.2011 18:47:24   
dafri
IZVORNA PORUKA: bebacha

mi konacno da pozdravimo raju.falili ste nam puno

hb pa ste kod kuće,ljubimo drugauser posted image

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 24856
30.6.2011 18:54:17   
R&T@
Bebacha, hvala Bogu dragom pa ste dosli kuciuser posted image user posted image user posted image
Kako je djecak?

Dafri, tuta trening je vrlo stresan i prljavuser posted image user posted image user posted image

Felix, draga, kud ces sarenu majicu uz sarene bermude?
Oboje je lijepo, ali zar moze zajedno.

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 24857
30.6.2011 18:58:03   
Malenaoduvijek
marinci evo ja nadjoh na netu sta je sve bogato kalcijem:

obrano mlijeko, posni sir, sir trapist, cheddar, ementaler, nemastan jogurt, nemasno mlijeko u prahu, mlijeko obogaćeno kalcijem, sok od naranče, konzervirana sardina s kostima, konzervirani losos i skuša s kostima, sezamove sjemenke, prokule, kukurzna lepinja, suha smokva, kuhani grah...

ovo crveno mu ja naravno ne bih davala  ali ostalo mozes probati.
a jeli hoce vocne jogurte bar?

moji hB jedu sve i voce i povrce, a mlijeko sto neko rece da na pipu zakacim ne bi bilo dosta user posted image user posted image

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 24858
30.6.2011 19:01:54   
R&T@
IZVORNA PORUKA: marinčii

,samo me brine zbog zubića i kostiju ,jer ne unosi kalcij.jel zna ko  u još kojim namirnicama ima kalcija?da makar tako unese...

Koji su najbolji izvori kalcija?
Nakon su najčešće hranu bogatu kalcijumom:

• Mlijeko: Mlijeko je jedan od najatraktivnijih hranu bogatu kalcijem. Većina ljudi se boje da konzumiranje previše mliječnih proizvoda na bazi kao što su sladoled, sir i jogurt će dovesti do debljanje. Ako ste zabrinuti kalorija u ovim hranu bogatu kalcijumom zatim odabrati proizvode koji su je napravio sa malo masti ili bez masti mlijeka. Osigurati bilo mlijeko trese ili cappuccina su napravili sa ovom vrstom mlijeka previše.

• Voće: Kalcij bogate namirnice uključuju različite plodove.Kruške (nashpati), naranče, marelice i (khubani) su ukusne kalcija izvora. Suho voće poput grožđica (kishmish), suhe šljive, smokve (anjeer), te datume (khajur) bogate su kalcijem previše.

• Zeleno lisnato povrće: Mnogi su tamnozeleno lisnato povrće imaju relativno visoke koncentracije kalcija. Šalica brokule sadrži oko 180 mg kalcija. Špinat (Palak) je također dobar kada se radi kalcija. Tu je oko 300 mg kalcija u jednu šalicu špinat. Međutim, oksalatnih sadržaj špinata veže s kalcijem smanjuje njegovu apsorpciju. Kao usporedbu, tijelo može apsorbirati oko polovice kalcij prisutan u brokuli, još samo oko 5% kalcija u špinatu.

• Žitarice Doručak: Doručak je najvažniji obrok dana, tako trebali biste bili sigurni da jedu puno hranu bogatu kalcijumom. Kalcij utvrđeni žitarica za doručak, odličan su izvor kalcija. Ove žitarice daju preporučene količine kalcija dnevno u jednom servirati. Zobene pahuljice pripremljena s niskim udjelom masti, umjesto vode je također dobar izvor kalcija.

• Riba: Postoje brojne vrste riba koje su dobre kalcija izvora. Ove ribe su ocean smuđ, pastrva, losos i roza sa kostima. Također možete dobiti lijep iznos od kalcija iz plavog rakovima i školjkama.

• Jogurt: Ne samo jogurt ne pružiti Vam korisne bakterijske kulture, što držati tvoj imunološki sustav jak i tvoj zdrav probavni trakt, ona također pruža nevjerojatnih 300 mg kalcija po 3 / 4 šalice posluživanja.

• Grah: grah su dobri u bilo koje doba godine, bilo u juhu, osvježavajuća salata, umirujuce čili ili na vlastitu i oni su odličan način za dodavanje vlakana, proteina i kalcija na svoj način ishrane.

• Bademi (Badam): Da li jedu sami, bačen u salatu ili koristiti kao kore na piletinu ili ribu, bademe su jedan od tastiest načina da bi došli do Preporučeni dnevni unos kalcija. Nekolicina (1 / 4 šalice) sadrži badema 95 mg kalcija. To je također odličan izvor vlakana, proteina i monounsaturated masti.

• Sezam (Til) Sjeme: sezam donose okus bilo koje jelo, pogotovo onda kada su pržena. Oni su dodali lijepo završiti na bilo koji tanjur i brz i jednostavan način da biste dobili neki dodatni kalcij. Jedna žlica sadrži 90 mg kalcija, tako da sljedeći put kad si o to upuštati u omiljene večeru, posuti žlica ili dva na vrhu.

Korišten je prevoditelj jer je original na engleskom jeziku, ali razumijet cete...user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu marinčii)
  • Neposredna veza do poruke: 24859
    30.6.2011 19:03:56   
    R&T@
    MALA, sto smo nas dvije fineuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu R&T@)
    Neposredna veza do poruke: 24860
    30.6.2011 19:04:21   
    Malenaoduvijek
    tajra uze mi rijec iz usta.slatko je oboje ali odvojeno user posted image

bebacha i ti si nama falila, kako je momak sada sta ima,hocu sve da znam, kad nema lady moram ja da mahalam  user posted image user posted image
    a gdje mi je kona cijeli dan user posted image

kooonnnooooooooooooooooooooooooooo   user posted image user posted image

i dadade nema user posted image

< Poruku je uredio MALA1994 -- 30.6.2011 19:05:01 >

(odgovor članu Malenaoduvijek)
    Neposredna veza do poruke: 24861
    30.6.2011 19:09:34   
    Anoniman
    IZVORNA PORUKA: tajra

Bebacha, hvala Bogu dragom pa ste dosli kuciuser posted image user posted image user posted image
    Kako je djecak?

Dafri, tuta trening je vrlo stresan i prljavuser posted image user posted image user posted image

a sto ??? Hajde ba nebitnouser posted image user posted image user posted image odkud sam znala ....

(odgovor članu R&T@)
      Neposredna veza do poruke: 24862
    30.6.2011 19:12:47   
    Malenaoduvijek

MALA, sto smo nas dvije fineuser posted image user posted image user posted image user posted image

inace smo iz finske ali nas nisu prepoznali user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu R&T@)
    Neposredna veza do poruke: 24863
    30.6.2011 19:16:05   
    marinčii
    l mala,tajra tnx,i ja sam guglala i našla to isto,od svega navedenog kod njega samo grah , špinat i sjemenke prolaze ovo drugo nema šanse ,baš je izbirljiv,al dajem mu sokove razne pa se tješim da makar tako voće unese,iako znam da je to daleko od voće al etop bolje išta nego ništa 

Matej 10.7.2009.
    Andrej 9.12.2014.
    Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 24864
    30.6.2011 19:18:56   
    Amani12
    Bebacha hB pa ste doma user posted image

Mi smo od onih koji jako vole mlijeko.
    Doduse,mi pijemo samo sojino i kozje uz dvije formule,ali eto dodje nam nekako na isto.user posted image
    Malaaa user posted image
    Felix pa vama ce uskoro rockas,jupiiiiii user posted image
    Ostale zenice user posted image

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
    30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu marinčii)
    Neposredna veza do poruke: 24865
    30.6.2011 19:19:07   
    Malenaoduvijek
    IZVORNA PORUKA: felix

Kako je djecak?

ko
    a sto ??? Hajde ba nebitnouser posted image user posted image user posted image odkud sam znala ....

nemoj mama tako , ni ti ne nosis dole sareno gore sareno, obuci to pile slatko da bude jos sladji i nemoj se ljutiti user posted image

(odgovor članu Anoniman)
    Neposredna veza do poruke: 24866
    30.6.2011 19:20:34   
    Malenaoduvijek
    IZVORNA PORUKA: Amani12

Bebacha hB pa ste doma user posted image

Mi smo od onih koji jako vole mlijeko.
    Doduse,mi pijemo samo sojino i kozje uz dvije formule,ali eto dodje nam nekako na isto.user posted image
    Malaaa user posted image
    Felix pa vama ce uskoro rockas,jupiiiiii user posted image
    Ostale zenice user posted image

jeli kod vas sve pod kontrolom, nema nikakvih tegoba
    user posted image user posted image

(odgovor članu Amani12)
    Neposredna veza do poruke: 24867
    30.6.2011 19:22:04   
    Lady26

user posted image

Felix slatko je ali nikad ne ide sareno i jedno i drugo...bermude su mi user posted image user posted image , samo kad bi nasla jednobojnu majicu, ovako ce ti se "izgubiti" u sarenilu....

L. 04.12.2009.
    E. 19.03.2015.
    Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
    Neposredna veza do poruke: 24868
    30.6.2011 19:22:50   
    Lady26
    Ja dosla kuci u pola 4...pustili me, nisam imala racunara, pa da ne buljim u ugasen ekran user posted image user posted image user posted image , mogli su me vala i ranije pustiti user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
    E. 19.03.2015.
    Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
    Neposredna veza do poruke: 24869
    30.6.2011 19:27:49   
    Amani12
     Mala user posted image
     Trenutno smo u fazi mirovanja,mada zubici ga muce,ali na te probleme
    smo vise i navikli...
    Hvala jer pitas...user posted image
    Kako su tvoji djecaci,ljubi ih obojicu user posted image

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
    30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu Lady26)
    Neposredna veza do poruke: 24870
    30.6.2011 19:30:50   
    Malenaoduvijek
    pa gdje si ti jedna nekakva svakakva user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
    Neposredna veza do poruke: 24871
    30.6.2011 19:32:05   
    Anoniman
    IZVORNA PORUKA: Lady26

user posted image

Felix slatko je ali nikad ne ide sareno i jedno i drugo...bermude su mi user posted image user posted image , samo kad bi nasla jednobojnu majicu, ovako ce ti se "izgubiti" u sarenilu....
    imam jednu bjelu maijcu skorz i slika na njoj crvena mogu nju onda o.k hvala stilistiuser posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
      Neposredna veza do poruke: 24872
    30.6.2011 19:34:07   
    Lady26
    Nadam se da se ne ljutis...samo dobronamjeran savjet, mada nisi trazila user posted image user posted image
    user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
    E. 19.03.2015.
    Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
    Neposredna veza do poruke: 24873
    30.6.2011 19:35:14   
    Lady26

IZVORNA PORUKA: MALA1994

pa gdje si ti jedna nekakva svakakva user posted image user posted image user posted image

Ev meeee, idem kupati Lanu, nadam se da cete biti tu oko 9, nemojte mi otici, sama sam kuci, bice mi dosadno user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
    E. 19.03.2015.
    Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 24874
    30.6.2011 19:36:29   
    Malenaoduvijek
    IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: MALA1994

Ev meeee, idem kupati Lanu, nadam se da cete biti tu oko 9, nemojte mi otici, sama sam kuci, bice mi dosadno user posted image user posted image

ja odoh sada do prodavnice pa cu se vratiti valjda cu doci opet do kompj user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
    Neposredna veza do poruke: 24875
    Stranica:   <<   < Prethodna stranica  993 994 [995] 996 997   Sljedeća stranica >   >>
    Stranica: <<   < Prethodna stranica  993 994 [995] 996 997   Sljedeća stranica >   >>
    Idi na:

Anketa

Dojenje.
    Admin

Mislite li da je istina da što duže žena doji, to je imunitet djeteta bolji?

Oznake

Prijava
    Ime i Prezime
    *
    Adresa
    *
    Poštanski broj Grad
    *
    Broj telefona
    *
    E-mail adresa
    *
    Veličina pelena koje dijete nosi
    *
    Starost vašeg djeteta/vaše djece
    *
    Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *