Anoniman
|
Lady i ja sam ti jutros vadilanalaze, cetiri epruvete Kodnas doktorica u ambulanti najveca kraljica, juce me tako nasmijala da sam se sat vremena smijala. Posto sam dosla bez termina i zamolila da mi da uputnice jer kazem ja njoj nema mi ko dijete cuvati a ima 13 mjeseci pa sad ugrabila priliku, a ona kad je vidjela meni dijagnozu na gin nalazu, trudnoca ta i ta sedmica, prijeteci spontani, strogo mirovanje skocila na mene pa sto ste vi dosli, sto drugi neko nije dosao, drugi put posaljite djete blizu vam je kuca, ja govorim pa dijete ima 13 mjeseci, a ona opet ponavlja necu vise da vas vidim da dolazite posaljite djete , ja reko i prehladjena sam od ponedjeljka da me pregledate, grlo me boli, nos mi zacepljen, imam osjecaj da su sinusi, ali NE kasljem, a ona ce meni na to, sta te imam zeno gledati ti sa ovom dijagnozom ne smijes nista piti, pij caj od sljeza dobar je za kasalj, reko ja ne kasljem, a ona ponavlja on vam je najbolji za kasalj . Onda mi kraljica napisala sve moguce nalaze, od sedimentacije, kks, urina, uree, mukoproteina, triglicerida, fibrinogena, transaminaza, bilirubina...ma sve sto se moglo izvaditi , reko ma samo krvna slika, secer, zeljezo i urin, a ona sva si i nekako hafifna i malena za peti mjesec deder se ti zeno dok si na nogama preispitaj
|