R&T@
|
IZVORNA PORUKA: marinčii ,samo me brine zbog zubića i kostiju ,jer ne unosi kalcij.jel zna ko u još kojim namirnicama ima kalcija?da makar tako unese... Koji su najbolji izvori kalcija? Nakon su najčešće hranu bogatu kalcijumom: Mlijeko: Mlijeko je jedan od najatraktivnijih hranu bogatu kalcijem. Većina ljudi se boje da konzumiranje previše mliječnih proizvoda na bazi kao što su sladoled, sir i jogurt će dovesti do debljanje. Ako ste zabrinuti kalorija u ovim hranu bogatu kalcijumom zatim odabrati proizvode koji su je napravio sa malo masti ili bez masti mlijeka. Osigurati bilo mlijeko trese ili cappuccina su napravili sa ovom vrstom mlijeka previše. Voće: Kalcij bogate namirnice uključuju različite plodove.Kruške (nashpati), naranče, marelice i (khubani) su ukusne kalcija izvora. Suho voće poput grožđica (kishmish), suhe šljive, smokve (anjeer), te datume (khajur) bogate su kalcijem previše. Zeleno lisnato povrće: Mnogi su tamnozeleno lisnato povrće imaju relativno visoke koncentracije kalcija. Šalica brokule sadrži oko 180 mg kalcija. Špinat (Palak) je također dobar kada se radi kalcija. Tu je oko 300 mg kalcija u jednu šalicu špinat. Međutim, oksalatnih sadržaj špinata veže s kalcijem smanjuje njegovu apsorpciju. Kao usporedbu, tijelo može apsorbirati oko polovice kalcij prisutan u brokuli, još samo oko 5% kalcija u špinatu. Žitarice Doručak: Doručak je najvažniji obrok dana, tako trebali biste bili sigurni da jedu puno hranu bogatu kalcijumom. Kalcij utvrđeni žitarica za doručak, odličan su izvor kalcija. Ove žitarice daju preporučene količine kalcija dnevno u jednom servirati. Zobene pahuljice pripremljena s niskim udjelom masti, umjesto vode je također dobar izvor kalcija. Riba: Postoje brojne vrste riba koje su dobre kalcija izvora. Ove ribe su ocean smuđ, pastrva, losos i roza sa kostima. Također možete dobiti lijep iznos od kalcija iz plavog rakovima i školjkama. Jogurt: Ne samo jogurt ne pružiti Vam korisne bakterijske kulture, što držati tvoj imunološki sustav jak i tvoj zdrav probavni trakt, ona također pruža nevjerojatnih 300 mg kalcija po 3 / 4 šalice posluživanja. Grah: grah su dobri u bilo koje doba godine, bilo u juhu, osvježavajuća salata, umirujuce čili ili na vlastitu i oni su odličan način za dodavanje vlakana, proteina i kalcija na svoj način ishrane. Bademi (Badam): Da li jedu sami, bačen u salatu ili koristiti kao kore na piletinu ili ribu, bademe su jedan od tastiest načina da bi došli do Preporučeni dnevni unos kalcija. Nekolicina (1 / 4 šalice) sadrži badema 95 mg kalcija. To je također odličan izvor vlakana, proteina i monounsaturated masti. Sezam (Til) Sjeme: sezam donose okus bilo koje jelo, pogotovo onda kada su pržena. Oni su dodali lijepo završiti na bilo koji tanjur i brz i jednostavan način da biste dobili neki dodatni kalcij. Jedna žlica sadrži 90 mg kalcija, tako da sljedeći put kad si o to upuštati u omiljene večeru, posuti žlica ili dva na vrhu. Korišten je prevoditelj jer je original na engleskom jeziku, ali razumijet cete...
_____________________________
“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...
|