Gia80
|
Jutro i od nas! Kod nas status quo, curica i dalje snuzdena, sinoc opet imala malo temperature, skinuli sirupom, pa sad cekam da se popiski u onu plasticnu kesicu da muz odnes na analizu. Ona je inace nedonosce, rodjena u 35. sedmici, pa svi nad njom strepimo k'o Kerberi od prvog dana, zato sam se ja toliko uplasila, nama je i 'obicna' prehlada bauk, jer ne znamo koliko ce joj trebati da se izbori i kakav joj je imunitet. Kad jos tome dodam da je nisam dojila zbog toga sto su kod mene zakazale i priroda i anatomija i sve sto je moglo zakazati, onda razumijete da ne panicim bez razloga. Ali, nadam se da je sve ok, evo jutros je kao mrvicu mirnija, vidjet cemo. Nego, imam opet par pitanja: uskoro smo pozvani na rodjendan jednom djecaku koji ce napuniti godinu dana, molim za savjet sta kupiti, pojma nemam sta djecaci tog uzrasta vole...on jedino voli da ga se nosi , zena je ruke otegla, to je sve sto znam o njemu...inace ne vidjamo se cesto, a prijateljice smo godinama, tako da se ipak moram potruditi. I, drugo: pedijatrica mi rece da maloj smijem dati Plazma keks, mada sadrzi med (?!), a beba ce tek napuniti 6 mjeseci. Samo da dodam da je rijec o renomiranoj pedijatrijskoj ustanovi i vrhunskom pedijatru, tako da nemam namjeru traziti second opinion, jer sam, uz glas razuma od pocetka slusala njene savjete, i sve je bilo super. Cini mi se da sam ovdje procitala da je neka forumasica dala bebi med, samo ne znam je li u izvornom obliku ili preradjen, pa je beba dobila gadan osip po guzi. Plazma takodje sadrzi i kravlje mlijeko i secer, pa sta sad raditi? Koji keks vi dajete?