|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1112 1113 [1114] 1115 1116   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
12.10.2011 9:06:56   
Cickolini
Dobro jutro, evo mi sad progledale i mama odmah za kompjuter hahaha

Hvala vam svima na podrsci. Cekamo rezultate u cetvrtak, mada mi znamo da ima krvarenje, ali ja se iskreno nadam da ce nam makar manji stepen reci.

Moja D sad vise ne spava mirno sa strane. Okrece se i sinoc sam je na stomaku zatekla. Bas mi je drago. Vjerujem da je bila tako mirna dok spava zbog problema sa motorikom. Ne primjecujem neki veliki pomak tj ne vidim da sad puno toga novog radi, ali kao da je zivnula.

Lady, rose kako su bebice ... je li danas bolje ????

HAHA drago mi je da je Hamza bolje ... a sto je Harun ima show ??? Je li bio nesto nervozan ili ??

Esmina znam da je Esma imala MRI i da je hvala Bogu bio dobar. Samo se ne sjecam da sam citala da si pisala o anesteziji pa sam mislila da je Esmi nisu ni davali jer je starija. ZNaci i njoj su davali. Meni nije bilo pravo u pocetku zbog toga, ali sad sam vidjela da je to samo pomoc ne pravo uspavljivanje.

< Poruku je uredio Cickolini -- 12.10.2011 9:08:32 >

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 27826
12.10.2011 9:16:02   
ladyblue RR
jutro...

kod nas stanje nepromijenjeno. i dalje ima proljev ali nos curi još više. sada opet sumnjam na zube jer kod stomačne viroze ne bi trebalo da ima ovoliko slina. ma ne znam više ni ja...

HAHA, rose, kako su djeca jutros?

Cickolini, kako ne primjećuješ razliku? pa vidiš da se okreće, počela je pomalo da sjedi. do prije mjesec dana ništa to nije radila. ma biće to sve u redu. ljubi nam drugaricu

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 27827
12.10.2011 9:18:39   
palachinken
Sinoc je nesto crveno ostalo u masini, obojila sam djetetov ves. Sad mu je sve rozo. Tacno mi je loše, one gegice sa slike sto sam ovdje postavila su neke bljutavo lila boje. Moze li se to kako sanirati?

Javljajte nam kako su bolesna djecica, saljemo vibre za brzo ozdravljenje!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 27828
12.10.2011 9:21:32   
Emica_sa
Jutro i od nas,moj sin nema temperature,ustvari imao je samo 2 puta kad sam mu mjerila i to nije bila visoka,medutim nece nista da jede,ludimmm cak ni Aptamill koji uvijek popije,juce nije nista osim malo vode popio,i gutljaj Coca-cole koju sam mu na kraju dala jer je trazio,a jutros nece nista bass samuser posted image user posted image

A utakmica iskreno me nije razocarala,jer sam znala da nemamo sansi,i da njih necemo prociuser posted image

E sad u barazu su sve jake ekipe,Hrvatska,koju nebi volila nikako zbog situacije kakva jest,Portugal protiv kojeg sigurno nemamo sansi,Turska koju takode nema sanse da izbacimo,jedino nam ostaje Česka protiv koje mozda mozemo nesto uraditi,ali kakvi smo mi pehovi,necemo mi nigdje oticiuser posted image

Cickolini drago mi je da je curica dobro podnijela MR i mi smo je radili kad smo imali 7 mjeseci i na isti nacin su nas uspavljivali,i bili rezultati za 7 dana i onda smo sa tim nalazima isli kod neuropedijatra, jojj i ja sam svasta prosla kad skontamuser posted image

Nadam se da ce biti sve okkk

Lady jel bolje curica?

Kako su nam ostale bolesne bebice?

Hello, it's me...

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 27829
12.10.2011 9:22:42   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: palachinken

Sinoc je nesto crveno ostalo u masini, obojila sam djetetov ves. Sad mu je sve rozo. Tacno mi je loše, one gegice sa slike sto sam ovdje postavila su neke bljutavo lila boje. Moze li se to kako sanirati?

Javljajte nam kako su bolesna djecica, saljemo vibre za brzo ozdravljenje!

Kazu da moze onim maramicama iz dm pokupi svu boju iz vesa probajuser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 27830
12.10.2011 9:26:53   
Emica_sa
Samo trazi maramice za skidanje boje oko 2,5 KM Denk mit,kazu da to pomogneuser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 27831
12.10.2011 9:28:29   
ladyblue RR

nemoj ga sušiti nego ubaci ponovo na pranje ali prije toga kupi u DM-u kutiju sa krpicama za izvlačenje boje. i ja sam jednom ubacila čarapu na otkuhavanje sa Nađinim stvarima i sve mi izašlo sivo. ovako kako sam ti rekla sam ga uspjela spasiti.

Neposredna veza do poruke: 27832
12.10.2011 9:31:05   
palachinken
Pokiselila sam u vanish dok ne posaljem nekog do dm-a.
Imam divnih roze tetra pelena ako nekom treba user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 27833
   [Obrisana poruka]
12.10.2011 9:36:14   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

Neposredna veza do poruke: 27834
12.10.2011 9:46:41   
sweet insanity
jutrooo! jao, kod mene kao kod animagical, N se budila minimalni 15 puta.......sad jel to do vakcine ili ne al ja sma ko 3 zombia. Mm je radio do 5 ujutro i vidio da sam lose i uzeo je i bio sa njom do7 kad sma ja rekla idi ba spavaj, zao mi ga al on kaze naviko sam ja mijenjat dan za noc al opet sam preuzela. No koliko god da sam umorna sad kad je vidim kako s ebudi sa smjeskom opet sam sretna!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 27835
12.10.2011 9:49:41   
palachinken
sweet, jel moguce da ce njoj kakav zub uskoro?

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 27836
12.10.2011 10:07:12   
mersiha 77
sweet i kod nas je isto samo sto je A nervozan do bola,trlja desni rukicama,rukavi su do pola mokri,grize kad doji
ma hao da nenabrajam sve

ja nervozna zbog sinosnje nepravde
Lady ma kupicemo i mi jednog sudiju pa nek nam sudi,kao i francuzi,jadno su dali onaj go a jedva su dosli do njega
sramota za EU,o ponasanju necu da govorim
kako su tvoji jutros?

Neposredna veza do poruke: 27837
12.10.2011 10:10:57   
sweet insanity
Ma i moja je nervozna , mokro joj bude sve sto je na njoj al dr kaze da ne vidi naznake da bi mogao zubic, mada mozda duze  traje taj proces.....ona od kako je 1.10. prespavala nos postala je nepodnosljiva po  pitanju spavanja!

I meni je zao radi tekme, bolji smo bili i hebemu onaj penal!

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 27838
12.10.2011 10:23:32   
rose
IZVORNA PORUKA: taurus

rose čime čistite nos, imaš li inhalator
ako nemaš odvedi je u DZ na inhalaciju predveče da prodiše
ja sam E vodila 3 dana na inhalacije (ista situacija kao kod tebe) i još sam kući koristila inhalator i baš joj je pomoglo tako da smo se izvukli bez antibiotika

sinoc je bolje spavala...zaspala pored meme i ja je prenesem u krevetic kad sam skontala da je moje pomjeranje bihuzuri i fino je spavala do jutros, nema ture, malo kasljuca i dajem joj prospan ujutro i navece...nadam se da ce nam ovo brzo proci ali ako se ponovi imat cu u vidu...prvi dan sam potrosila 2 bojlera vode i malo je drzala u naparenom kupatilu a sinoc nije bilo potrebe user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 27839
12.10.2011 10:24:35   
rose
IZVORNA PORUKA: HAHA

rose,baš mi je žao što se namučiste tako,a pogotovo curice drage.Imaš u apotekama pharmamedov korijen bijelog sljeza,samo se prelije vrelom vodom,ja juče cijeli dan pila,danas puno bolja situacija,i inače što više tečnosti bilo kakve joj daji.

dajemo tecnost a korijen cu nabaviti, hvala puno. A kako se daje...ko pravi caj ili nesto na kapi?

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 27840
12.10.2011 10:25:32   
rose
IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: HAHA

rose,baš mi je žao što se namučiste tako,a pogotovo curice drage.Imaš u apotekama pharmamedov korijen bijelog sljeza,samo se prelije vrelom vodom,ja juče cijeli dan pila,danas puno bolja situacija,i inače što više tečnosti bilo kakve joj daji.

Nadam se da se ne ljutis, ali sljez se potopi u hladnu vodu , nikako u vrelu i stoji 2h....procijedi i pije a ako je za nosic ide manje vode i krace stoji...
Ima uputstvo na kutiji....

primljeno k znanju :)

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 27841
   [Obrisana poruka]
12.10.2011 10:52:28   
Brisani uporabnik

(odgovor članu rose)
  Neposredna veza do poruke: 27842
12.10.2011 11:12:17   
entinte
Palachinken obavezno uzmi one maramice za skidanje boja iz DM-a, meni su jedino one pomogle, ja sam kiselila 3 puta u varkini nista mi nije izvuklo i uzela DM-ov deterdžent za izbjeljivanje u malim kesicama on je ko malo pomogao ali maramice su zakon, dođe u pljosnatoj kutijici i ima složen sareni ves na prednjoj strani. Ubaci slobodno vise maramica, obicno ide 2 a ti stavi 4 pa opet vrati masinu pa opet 4 ubaci, vidjetces kako ce maramice izvuci, sretno user posted image

< Poruku je uredio entinte -- 12.10.2011 11:13:45 >

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

Neposredna veza do poruke: 27843
12.10.2011 11:13:47   
canim
jutriccc

Sta su nam ovo bebice nahladjene user posted image joj vise i ove promijene vremena.

Citala sam vas jutros malo, ono sto sam upamtila je da ima dosta nahladjenih, da je cickolinina ljepotica isla na snimanje i da palacinken od sad mahdija oblaci u rozo user posted image ne znam sta iman kaze na to ali koliko vidim da se je vec pricalo o komsijama i puskama user posted image

Sto se nas tice, malo smo bolje, kasljucamo pomalo i malo bolje spavamo user posted image sad imamo 3 zubica, cekamo jos ovaj jedan da nikne pa da se naspavamo kako treba.

Neposredna veza do poruke: 27844
12.10.2011 11:26:32   
Gia80
Jutro i od nas! Kod nas status quo, curica i dalje snuzdena, sinoc opet imala malo temperature, skinuli sirupom, pa sad cekam da se popiski u onu plasticnu kesicu da muz odnes na analizu. Ona je inace nedonosce, rodjena u 35. sedmici, pa svi nad njom strepimo k'o Kerberi od prvog dana, zato sam se ja toliko uplasila, nama je i 'obicna' prehlada bauk, jer ne znamo koliko ce joj trebati da se izbori i kakav joj je imunitet. Kad jos tome dodam da je nisam dojila zbog toga sto su kod mene zakazale i priroda i anatomija i sve sto je moglo zakazati, onda razumijete da ne panicim bez razloga. Ali, nadam se da je sve ok, evo jutros je kao mrvicu mirnija, vidjet cemo.

Nego, imam opet par pitanja: uskoro smo pozvani na rodjendan jednom djecaku koji ce napuniti godinu dana, molim za savjet sta kupiti, pojma nemam sta djecaci tog uzrasta vole...on jedino voli da ga se nosi user posted image , zena je ruke otegla, to je sve sto znam o njemu...inace ne vidjamo se cesto, a prijateljice smo godinama, tako da se ipak moram potruditi.

I, drugo: pedijatrica mi rece da maloj smijem dati Plazma keks, mada sadrzi med (?!), a beba ce tek napuniti 6 mjeseci. Samo da dodam da je rijec o renomiranoj pedijatrijskoj ustanovi i vrhunskom pedijatru, tako da nemam namjeru traziti second opinion, jer sam, uz glas razuma od pocetka slusala njene savjete, i sve je bilo super. Cini mi se da sam ovdje procitala da je neka forumasica dala bebi med, samo ne znam je li u izvornom obliku ili preradjen, pa je beba dobila gadan osip po guzi. Plazma takodje sadrzi i kravlje mlijeko i secer, pa sta sad raditi? Koji keks vi dajete?

''And those who were seen dancing were thought to be insane by those who didn''t hear the music''

Neposredna veza do poruke: 27845
12.10.2011 11:47:18   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: ladyblue

nemoj ga sušiti nego ubaci ponovo na pranje ali prije toga kupi u DM-u kutiju sa krpicama za izvlačenje boje. i ja sam jednom ubacila čarapu na otkuhavanje sa Nađinim stvarima i sve mi izašlo sivo. ovako kako sam ti rekla sam ga uspjela spasiti.

Đe ste mi bile kad mi je sin u rozo-zelenim gegicama hodao user posted image Kod mene nije ostalo nešto nego ja sa sinovim stvarima oprala kčerkinu crvenu rolku ... Ostalo je legenda.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 27846
12.10.2011 12:14:01   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Gia80
I, drugo: pedijatrica mi rece da maloj smijem dati Plazma keks, mada sadrzi med (?!), a beba ce tek napuniti 6 mjeseci. Samo da dodam da je rijec o renomiranoj pedijatrijskoj ustanovi i vrhunskom pedijatru, tako da nemam namjeru traziti second opinion, jer sam, uz glas razuma od pocetka slusala njene savjete, i sve je bilo super. Cini mi se da sam ovdje procitala da je neka forumasica dala bebi med, samo ne znam je li u izvornom obliku ili preradjen, pa je beba dobila gadan osip po guzi. Plazma takodje sadrzi i kravlje mlijeko i secer, pa sta sad raditi? Koji keks vi dajete?

Ja ću malo pametovati, ti ako ti se učini neprihvatljivo odignoriši.

Keks, industrijski, koji nisi ti napravila pa znaš 100% šta je u njemu ne naglašava baš sve šta su smučkali. A smučkali su toliko običnog rafiniranog šećera da njegova šteta u dječijem organizmu poništi ako išta pozitivno u njemu ima. O drugim aditivima da ne pričam.

Med iz keksa nije problematičan (pogotovo u količini u kojoj se zaista nalazi u keksu). Med je problematičan u izvornom obliku jer je alergen zbog polena i jer može biti inficiran bakterijama koje mogu prouzrokovati botulizam kod beba.

Kravlje mlijeko u keksu može biti problem, i predstavljati alergen, a naročito ako se da već sa 6 mjeseci. S tim da je tvoja beba od početka na kravljem mlijeku, pa ako do sad nije imala problema malo je vjerovatno da bi joj to iz keksa sad štetilo.

U keksu je još problematičan gluten iz pšenice. Do u nazad par godina uvođenje glutena se nije preporučivalo čak do 9-10 mjeseca bebinog života. Danas postoje preporuke da se gluten može uvesti ranije, ali isključivo dojenim bebama.

Generalno, keks u općte nije sretan izbor namirnice za dječiju ishranu, keks je slatkiš i treba ga tretirati kao i druge slatkiše. Ja sam ga izbjegavala skoro do godine, a i onda sam ga davala minimalno. Keks nabija masno tkivo a ne izgrađuje mišićno, pa će bebi biti teže motorički napredovati.

Puno je drugih žitarica znatno bolje hranjive vrijednosti za ishranu. Pošto koristite AD možete lako koristiti rižine, prosene  ili kukuruzne pahuljice.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Gia80)
Neposredna veza do poruke: 27847
12.10.2011 12:20:58   
ladyblue RR
ja ne dajem nikakav keks ali iz praktičnih razloga. ili ga izmrvi po kući ili glođe pa joj se sve razmelja po rukama i onda mi tim rukama dira sve živo. a to nešto zdavo ovo-ono nije, ma ko će to sve upratiti...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 27848
   [Obrisana poruka]
12.10.2011 12:28:08   
Brisani uporabnik

Neposredna veza do poruke: 27849
12.10.2011 12:40:50   
HAHA
cickolini,super je to što se prevrće,u ovome brzom razvoju,negdje do druge godine,a pogotovu u prvoj nekoliko dana predstavlja razliku,vidjećeš.Biće to sve super aBd.A Harunov show nije nervoza u pitanju,nego se naspavao,pa pleše,pljeska ručicama i na sav glas pjeva la-la-la,zaružim ga fol,on crče od smjeha.emica,nemoj ga puno forsirati,treba mu malo vremena da se oporavi,samo mu tečnosti daji,supice,voće i tako.Gia80,možeš kupiti neku edukativnu igračku koja ispušta zvukove,svjetli,šuška i tako,npr onaj cuko što se reklamira u zadnje vrijeme.Drugi prijedlog auto guralica,moj sin je za prvi rođendan dobio jedno,još uvijek mu je omiljeno a on sad ima 5 godina.Treći:gumene kockice,slikovnice i slično.Iman,helena nas više ne voliuser posted image .

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

Neposredna veza do poruke: 27850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1112 1113 [1114] 1115 1116   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1112 1113 [1114] 1115 1116   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebe i hladnoća!
Marija13

Koliko često vodite vaše bebe (do 2god.) u šetnju kada je ovako hladno?

svaki dan! (53%)

2-3 puta sedmično! (13%)

samo ako je lijep dan! (34%)

Broj svih glasova: 137

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *