|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1010 1011 [1012] 1013 1014   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
20.9.2011 7:16:42   
taurus
jutrouser posted image

ja sam poranaila, mm je odveo E kod mame da ja mogu učiti
uh već mi faliuser posted image

rime baš si me obradovala sa svojim javljanjem user posted image
žao mi je što te sve boli, garant je neka viroza, jer ima dosta bolesnih ovih dana
i mene jutros grlo boli pravo
samo da ne pređe na user posted image
nije ti rano za supice i ja E iskuham piletinu ili koljenicu, pa u toj supici s mesom skuham povrće sa rižom ili krompirom i sve izmiksam, ja imam traumu od gušenja pa ne smijem da joj dajem meso u komadićima
ljubi A i javi se kad stignešuser posted image

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 25276
20.9.2011 7:28:27   
vila_7
Iman....ljepotica prava kako je jos mama sredila! A i torta je super-nisam ja ni sumnjala!

HAHA
ma bas su ti slatkisi - i mene je mama "ucila" da volim kisu i ljeti mi dala da trcim po njoj,i vjeruj i dan danas kad pada kisa ja je volim!

Lady
drago mi je da je smizla bolje, vidim ja barabasa po kuci ,al neka hajde nek dijete istrazuje. AL stvarno sam citala da npr.djeca kad razvaljuju igracke-nije to od neveg ruznog nego ih jednostavno zanima kako je to i sta ima unutra.

Malena_A
sta je bilo ono jucer pa si se zalila za ignore opet? Kako cure?

Leena ma aBd ti ces dobiti posao,a ja na BINGU pa da ostavim posao! user posted image

esmina...hahah ma bas je slatka-ko bi im odolio. Ma pomirila sam se ja sa nespavanjem-samo nek je ona meni ziva i zdrava,nego sve hocu izbaciti nocno dojenje (ipak joj je 13 mjeseci),al nikako da uspijem organizirati user posted image

Vjestice...frizer ti je seljak! user posted image MOram tako jer je meni skolovana frizerka objasnila: korijen je određen pri rođenju i to sto bebe sisaju da im proguscaju - nidje veze. Ima smisla kaze samo ako se djeci non stop veze kosa,pa ona se malo pomalo izvlaci i time vise ispada, al da ce se proguscati - nece-samo ce nama vizuelno mozda izgledati jer je kraca. Isto i za sijede - sto kazu od sekirancije - ne moze ni to jer onaj dio kao luk sto je - korijen, on se polako susi (nekom brze , nekom sporije) i kad se skroz isusi onda nema vise pigmenta pa raste sijeda kosa, i da...rekla je od sekirancije i velikom stresa moze samo ono bukvalno preko noci posijediti ali sva kosa!
A evo i ja imam extra kosu a kad sam bila beba-imala isto Eva-rijetku i tanku i nisu me sisali a opet mi ovakva.

taurus svaka cas_t ze ucenje , ja opet razmisljala da krenem al mi se neda nikako ta 2 zavrsiti.

i da :

user posted image

< Poruku je uredio helena_7 -- 20.9.2011 7:30:09 >

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 25277
20.9.2011 8:03:45   
bint
user posted image user posted image user posted image pokusavam da se razbudim,bujrum na kafuuser posted image
eh mi danas idemo na bocu.H je dobar jutros,ustao naravno u 6h al mama nikako da dođe sebi,izgleda vriejme me ovo bas 'smlatilo'.
taurus,helena ista sam za te ispite,sve se tjeram al slaboouser posted image user posted image
iman mašAllah princezeeee,prelijepa,oduševljena sam al si pokazala isto tako ad si veliki majstor za torte...svaka cast
rime bravo za adnicu,ljepoticuuser posted image user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 25278
20.9.2011 8:05:59   
vila_7
ma bint i ja evo na poslu nikak osebi da dodjem a kad sam ustala-znaci bukvalno jos mrak bio kao da je noc user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 25279
20.9.2011 8:14:54   
bint
helena draga pa i sad je mrak nekakav user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 25280
20.9.2011 8:22:05   
taurus
IZVORNA PORUKA: bint

user posted image user posted image user posted image pokusavam da se razbudim,bujrum na kafuuser posted image
eh mi danas idemo na bocu.H je dobar jutros,ustao naravno u 6h al mama nikako da dođe sebi,izgleda vriejme me ovo bas ''smlatilo''.
taurus,helena ista sam za te ispite,sve se tjeram al slaboouser posted image user posted image
iman mašAllah princezeeee,prelijepa,oduševljena sam al si pokazala isto tako ad si veliki majstor za torte...svaka cas_t
rime bravo za adnicu,ljepoticuuser posted image user posted image

ma nisu kod mene ispiti, ja sam to davno završila (ipak ja sam ovdje među najstarijimauser posted image )
već spremam odbranu magistarskog za idući četvrtak
već me panika uhvatilauser posted image

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 25281
20.9.2011 8:40:50   
ladyblue RR
da se i najstarija prijaviuser posted image

jutro žene....

mi smo se probudile oko pola 8 ali smo ležale svaka u svom krevetu do iz 8h. evo je gleda tv a ja kafenišem. i jutros mi se čini da je dobro. samo da ostane ovakva da je sutra pošaljem u jaslice...

bint, sretno na boci!

rime, nek' si nam se malo i ti javila. ljubi A, veliku curicu

helena, znam taj osjećaj kada po mraku ustaneš da ideš na posao. mene to ubrzo čekauser posted image . ne mogu da vjerujem da za mjesec dana zatvaram porodiljsko, onda ću koristiti 10 dana godišnjeg i to je to. nazad na posao.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 25282
20.9.2011 8:44:02   
taurus
uh lady ne volim ni misliti o poslu
baš vrijeme leti user posted image user posted image

baš mi je drago da je N boljeuser posted image

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 25283
   [Obrisana poruka]
20.9.2011 8:55:13   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu taurus)
  Neposredna veza do poruke: 25284
20.9.2011 8:59:46   
Mirkica
DOBRO jutro zene

ja se odjavljujem s ove teme :))) zelim vam sve naj naj cekam vas u drugoj temi ljubi vas  mama i ISHAK i naravno djecicu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 25285
20.9.2011 9:04:09   
palachinken
Jutro žene, ja se sad nesto zasurfala po netu i naletim na pdf knjigu gđe Elisabeth Pantley - The no Cry Sleep Solutions, kod nas prevedena kao Kako uspavati dijete bez plakanja, vidim žene je po rodi hvale, a zanimljiva je, onako teoretski dobro zvuci, ubila se za oprah show :) pa ako nekog interesuje, evo link da si skine (na hrvatskom je)
http://www.4shared.com/get/_RUfLo-H/Kako_uspavati_dijete_bez_plaka.html

Iman, Mančić je prelijepa, ko mala vila-balerina user posted image Ljubi je puno u ćoak tih velikih oka

< Poruku je uredio palachinken -- 20.9.2011 9:05:03 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 25286
20.9.2011 9:14:25   
mersiha 77
jutro zenice!

samo da vidimo kako ste vi i vase bebare?
mi smo juce isli na vaganje pa teski smo 8 kg i dugi smo 65 cm,
pitali smo za sjedenje rekli su da smije i to cak u hranilici da sjedi ali da se podupre jastucima pa sve dok mu nedodije.
kad ste vi pocele sa uvodjenjem krute hrane,nama je rekla juce da vec mozemo poceti sa kuhanim krompirom i mojim mlijekom,pa neznam,ali samo ono kao da isprobava ukuse.

Danas nam je 4 mali rodjendanko,zeli mu mama sve najbolje sto se pozeljeti moze user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 25287
20.9.2011 9:18:08   
InLove

IZVORNA PORUKA: Mirkica

DOBRO jutro zene

ja se odjavljujem s ove teme :))) zelim vam sve naj naj cekam vas u drugoj temi ljubi vas  mama i ISHAK i naravno djecicu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jutro zene..

Idem i ja sa mojom prijom ,hihih!!
Cekamo vas na drugoj aBd user posted image

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 25288
20.9.2011 9:19:43   
InLove
Anesu sretan mali rodjendankoooo

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 25289
20.9.2011 9:23:02   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: mersiha 77

jutro zenice!

samo da vidimo kako ste vi i vase bebare?
mi smo juce isli na vaganje pa teski smo 8 kg i dugi smo 65 cm,
pitali smo za sjedenje rekli su da smije i to cak u hranilici da sjedi ali da se podupre jastucima pa sve dok mu nedodije.
kad ste vi pocele sa uvodjenjem krute hrane,nama je rekla juce da vec mozemo poceti sa kuhanim krompirom i mojim mlijekom,pa neznam,ali samo ono kao da isprobava ukuse.

Danas nam je 4 mali rodjendanko,zeli mu mama sve najbolje sto se pozeljeti moze user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

MErsiha tvoj mali je odprilike kao moj  u to doba PONAPREDAN hahahahhaa i meni je doktor isto tako rekao kao i tebi ja sam pocela sa 4,5 mejseca
skuhaj mu krompira i ostavi malko ovde ejdnu aksicicu soka od narandje i malo maslinovog ulja ili butera i ispiriiaj i to mu dadni pomalo , ja sam do 6 punih mejseci vec imal cvrst obrok jedan po danu i svega je isporbao smao prati sta i kad smije i da polako i pomalo smao napred.
PRIJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO HAJDEEEE

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 25290
20.9.2011 9:30:01   
HAHA
Dobro jutro.Iman je masanlah preslatkauser posted image user posted image user posted image ,torta fino izgleda,ne sumnjam da je i ukusna bila.mersiha,sretan rođendanko Anesuuser posted image user posted image

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 25291
20.9.2011 9:30:12   
ladyblue RR
Anesu sretan 4. rođendanko!user posted image

mersiha, obzirom da je dojena beba, ja bih sačekala još malo. neka ga, nema žurbe kada imaš dovoljno mlijeka. ja sam uvela hranu kada je N bilo 4 mjeseca i koji dan ali tada sam već prestala sa dojenjem.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 25292
20.9.2011 9:31:06   
ladyblue RR
Mirkice, Malena_A, eto i nas brzo za vamauser posted image

Neposredna veza do poruke: 25293
20.9.2011 9:33:59   
vjestica
jutro user posted image
mersiha ljepotanu sretna mali rođendan user posted image
a što se tiče sjedenja, stvarno me nekad nerviraju pedijatri pojedini koji tako olako preporučuju posjedanje i sl abeba nije spremna
NIJEDAN fizijatar ni ortoped, ni fizioterapeut (ovo sve govorim ne kao mama, nego kao viši fizioterapeut) neće ti preporučiti to
beba kad se sama posjedne znači sjedne i održava ravnotežu u sjedećem stavu, onda sje spremna za sjedenje
sve prerano posjedanje može uzrokovati krivljenje kičme i razvoj deformiteta, jer beba se sad ubrzano razvija, njen lokomotorni aparat je nerazvijen i podložan raznim uticajima tokom svog razvoja
tek sa 4,5 mjeseca ili 5 mjeseci možeš pomalo stavljai u polusjedeći stav, ali ne sktroz nego malo zavaljeno (i to kad se beba počne podizati blago polusjedeći, ono što kažu svi evo beba hoće da sjedi . podigne se otprilike pod uglovom od 45 stepeni - beba tako vježba trbušne mišiće i tek se priprema za sjedeći položaj)
helena sve je to meni jasno, nit se šišanjem ppjačava korjen kose, nit se čupanjem sijedih povećava njihov broj , ali ovaj je jedan poznatiji, viđeniji frizer, pa mu valjda svi vjeruju, pa tako i mm user posted image
valjda što šiša poznate, pa mora sve znati

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 25294
20.9.2011 9:36:01   
InLove

IZVORNA PORUKA: ladyblue

Mirkice, Malena_A, eto i nas brzo za vamauser posted image

Cekamo vas!user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 25295
20.9.2011 9:42:36   
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: vjestica

jutro user posted image
mersiha ljepotanu sretna mali rođendan user posted image
a što se tiče sjedenja, stvarno me nekad nerviraju pedijatri pojedini koji tako olako preporučuju posjedanje i sl abeba nije spremna
NIJEDAN fizijatar ni ortoped, ni fizioterapeut (ovo sve govorim ne kao mama, nego kao viši fizioterapeut) neće ti preporučiti to
beba kad se sama posjedne znači sjedne i održava ravnotežu u sjedećem stavu, onda sje spremna za sjedenje
sve prerano posjedanje može uzrokovati krivljenje kičme i razvoj deformiteta, jer beba se sad ubrzano razvija, njen lokomotorni aparat je nerazvijen i podložan raznim uticajima tokom svog razvoja
tek sa 4,5 mjeseca ili 5 mjeseci možeš pomalo stavljai u polusjedeći stav, ali ne sktroz nego malo zavaljeno (i to kad se beba počne podizati blago polusjedeći, ono što kažu svi evo beba hoće da sjedi . podigne se otprilike pod uglovom od 45 stepeni - beba tako vježba trbušne mišiće i tek se priprema za sjedeći položaj)
helena sve je to meni jasno, nit se šišanjem ppjačava korjen kose, nit se čupanjem sijedih povećava njihov broj , ali ovaj je jedan poznatiji, viđeniji frizer, pa mu valjda svi vjeruju, pa tako i mm user posted image
valjda što šiša poznate, pa mora sve znati

Vjestice hvala puno i na cestitkama i na savjetu
ali moj Anes se vec odavno podize sam,mislim pod 45 stepeni
ja kad ga uzimam iz lezeceg polozaja on se sav podigne samo guza ostane
pa ona kaze da je bas jak pa valjda zato i glavicu vec odavno drzi sam
pa neznam eto napisi ti sve sta mislis a mozes i na pp
pusa velika za sve vas i hvala na cestitkamauser posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 25296
20.9.2011 9:44:18   
Cickolini
Juuuutro, evo mi se tek sad ustale. Probudi mi se evo trece jutro tacno u 06.45h i ja joj dam malo sike i nastavimo do pola 9, a evo danas i duze hahaha Probudi se ona, ali igra se u krevetu, a kako je u svojoj sobi ja je i ne cujem dok nesto ne pocne pricati ....

Iman tvoje zlato je ko med masalla ... nek ti je ziva, zdrava i sretna. Svaka cas_t za tortu ... meni ovo djeluje kao nemoguca misija HAHAHA

Lady drago mi je da ste bolje ... nadam se da ce tako i ostati ...

Rime draga nek si nam se javila. Super za A da se podigla da sjedi. Ljuuubimo vas puuuno

Mersiha s obzirom da dojis ja ne bi davala nista prije 6 mjeseci. Nemas potrebe, a puno ce ti se smanjiti mlijeko zbog dohrane. Ne znam ko ti je rekao to, ali svaki normalan pedijatar ne savjetuje uvodjenje dohrane dojenim bebama prije 6 mjeseci. Sad se cak ne savjetuje ni bebama na AD-u. Ja ne bih ni stavljala u hranilicu jos. Meni je fizijatrica savjetovala tek sa 7 mjeseci, ali eto sa 6 moze ja mislim. Sad sam u ovim fizijatrijskim vodama hahahahahaha pa sad bas razumijem sto ne savjetuju. Radi kako mislis da je najbolje, ali moj ti je savjet ovo sto sam navela.

Uh zamalo da zaboravim ... sretan mali rodjendan i da ste nam zivi, zdravi i sretni puuuno puuuno godina. Ljuuubimo vas
Mirkice ... naleti ponekad hahaha

< Poruku je uredio Cickolini -- 20.9.2011 9:46:21 >

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

Neposredna veza do poruke: 25297
20.9.2011 9:49:12   
Cickolini

Svaka beba se sama dize kao da hoce ustati. Ali da sjedi u hranilici sa 4 mjeseca mislim da nije dobro osim ako nemas hranilicu za novorodjencad, a to je opet lezeci onda...

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 25298
20.9.2011 9:52:26   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: Cickolini

Svaka beba se sama dize kao da hoce ustati. Ali da sjedi u hranilici sa 4 mjeseca mislim da nije dobro osim ako nemas hranilicu za novorodjencad, a to je opet lezeci onda...

upravo tako! ja sam se izvalila bruku para za tu hranilicu koja ima položaj za dijete od 4 mjeseca. tek sa 6 mjeseci sam je podigla za jedan položaj i ispravila sam je kada je počela da sjedi samostalno.

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 25299
20.9.2011 9:53:17   
Cickolini
Zaboravila sam vam pisati ... znate da D malo oci idu prema unutra ... ja je zovem svrljo-frljo. Zezam se ja jucer reko ma ovo ima i dobrih strana. Pogleda me sveki ko da sam joj samar opalila. Reko sta me gledate ... D ce moci dva frajera u isto vrijeme da gleda user posted image user posted image user posted image

Pocela sam i da se zezam na djetetov racun haha Uzmem D u krilo i mi se pocnemo zezati sa svim ovim njenim dijagnozama, stanjima i ostalim cudima i ona pocne vristati od smijeha. Ma reko nek se dijete veseli pa kako god...

Mozda cete i vi ovo u cudu citati, ali ja imam toliku potrebu da izadjem iz ove agonije da sam pocela zbijati ovakve sale samo da se smijemo i uspjeva nam ...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 25300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1010 1011 [1012] 1013 1014   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1010 1011 [1012] 1013 1014   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Plaćanje čišćenja
vila_7

Zanima me koliko je OK ponuditi ženi da očisti dvosoban PRAZAN stan? Znači stan iz kojeg su iznesene SVE stvari , pa bi trebalo oribati pod,pločice, prozore.

50 KM (71%)

100 KM (17%)

200 KM (12%)

Broj svih glasova: 189

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *