Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Dobro jutro,od bolesne mame,hB pa su dječaci dobro.ladyblue,ja to sve na kolica natovarim,a i od njih me znaju leđa zaboljeti.helena,ja sam ti takva kao Eva,juče ujutro sam crkla od povraćanja,zgadio mi se taj sekret u grlu,a mm umro od straha,jer kod mene trudnoće počinju povraćanjem .sweet insanity,ne mora značiti da je beba gladna,mjenjaju se oni,moj je do skoro 4 mjeseca spavao,nije se čuo nikako,a onda sve okrenuo i negdje za mjesec i po od toga primjetila sam prvi zubić,možda je i kod tvoje.jelena,sada je Ani opet potrebno da navikne na neku rutinu,to su njoj velike promjene,ona je sama još beba.
I meni se cini da bi mogao bit zubic, jer vec su joj 4 mj i kao da je malko oteklo unutra al opet ne mogu bit pametna. Poslala sam mail pedijatrici pa cu vidjet sta mi ona savjetuje. Znam da ce mi reci da je ne dohranjujem Sutra idemo na vakcinu ali u DZ dobijem kontradiktorne savjete pa saljem mail ovoj kojoj vjerujem sa UKC-a, pomogla mi je do sad dosta oko dojenja pa ce nadam se i sad
I nama je duga noc bila, moja curica nikako dobro nije spavala, budila se skoro svaki sat vremena, meni se cini da cim je spustim u krevetic eto ti nje, tako da je vise s nama spavala nego u kreveticu, nemogu je vracati non stop otpadose mi ledja.
Dobili smo jos jedan zubic, mozda je to mucilo.
Ja se sve kanim kafu da napravim ali i to mi je mrsko iako sam ustala prije 2 sata, gdje helena da pristavi pa makar onu virtualnu
jutro bebix i kod mene je isto,ljuljkali smo se cijelo jutro...samo mu nisam dala hapu,ali priznajem,slomio me jos on po noci po dva puta kaki a gospodin nece ukakan minute, dere se,pa dok ga presvucemo onda se razbudi...i sve ponovo...
joj drage žene vi baš deverate s tim buđenjima. nemam vam nikakav pametan savjet dati jer ja nikada nisam imala tih problema. jedino da pokušate i vi odmarati kada djeca spavaju...
jutro bebix i kod mene je isto,ljuljkali smo se cijelo jutro...samo mu nisam dala hapu,ali priznajem,slomio me jos on po noci po dva puta kaki a gospodin nece ukakan minute, dere se,pa dok ga presvucemo onda se razbudi...i sve ponovo...
Ja sam mislila da samo moj bebac ima naviku kakiti u gluho doba noci , dok ga presvucem on se razbudi i onda se svadjamo, primjetila sam da me vec slusa kad mu pricam i gleda me zacudjeno valjda misli sat ti je zeno Animagical, posto je tvoja beba ublizu sa mojom, a koliko sam skontala da smo obje u s. gradu doduse ti si mozda i centar jel tebi patronazna dolazila samo 2 puta i jel tebi rekla za siroko, posto meni nije sve sam mislila da ce doci jos jednom
ej dolazila je tri puta, dan nakon izlaska iz bolnice, sedmi dan i 15. doduse ova je dosla 16 dan. i ja sam u starom gradu (evo me na brdu na sedreniku ) nije rekla za siroki povoj, ali ja pitala pedijatricu u vojnoj, kaze ne treba, i ja ne povijam... meni je dolazila ona sa hipp blokicem sto preporucuje dohranu i kad djeca jedu i kad ne jedu...moj npr vuce kao vuk a ona prvi put dosla i kao kupite vi hipp pre...ja nisam...
Jutro zeMske i od nas.... Mi do 8 spavale, za ne povjerovati. KOliko vi cesto rezete noktice bebama? ja maloj na rukicama sedmicno i to ne bi ni znala koliko cesto da ne pravi dramu oko toga, stisne rukicu pa ne mozes doci do prstica.Na nogicama opet malo rijedje, al kontam zato sto su joj rukice u ustima stalno... Canim i ja kontam koga cu zvati na kafu, cekam da se neko probudi, ne volim je sama piti.. Animagical, bebix jos malo ce oni kakiti po noci i nece vise mozda do 1mj, plafon. Posle uglavnom po danu i ponekad ako se omakne po mraku:) Palachinken, sad mi na fejsu izbaci ono ljudi koje mozda poznajes, vidim poznata mi beba, ista slika kao na rr...
< Poruku je uredio bambi7 -- 10.10.2011 10:45:21 >
ne znam koliko ti ima bebi, treba ti doci jos jednom...ova moje je bila blago receno nekulturna, nit se najavi ni nista...bahne ko da je socijalni radnik mislim kakva je to patronazna nemas joj broj ako ti sta bude hitno... ugl siroki povoj ne treba, dovoljna je pelena-jednokratna bambi hvala na utjehi ovo kakanje po svu noc nema smisla,a nama je skoro mjesec...
Ma suti dobro je kad kaki, moja je znala danima nikako pa da vidis muke. Kad se pokaki za mustuluka. Bebix siroko mozes a i ne moras, ja sam prvoj stavljala jer je bilo hladno, a i nekako mi bila cvrsca za uzeti sa povojem, a evo drugoj nisam ni 7 dana odmah skinuli, jer je bilo prevruce pa jos i pelena...uh
< Poruku je uredio bambi7 -- 10.10.2011 10:53:07 >
ne znam koliko ti ima bebi, treba ti doci jos jednom...ova moje je bila blago receno nekulturna, nit se najavi ni nista...bahne ko da je socijalni radnik mislim kakva je to patronazna nemas joj broj ako ti sta bude hitno... ugl siroki povoj ne treba, dovoljna je pelena-jednokratna bambi hvala na utjehi ovo kakanje po svu noc nema smisla,a nama je skoro mjesec...
ma nikom se patronazne ni ne najavljuju...ona dobije listu s adresama i obilazi...eventualno kod prve posjete kaze da ce doci 7 dan i 15...s tim da ako ti beba zavrsi na pedijatriji 5-i dan ko moja onda javis patronaznoj da ne dolazi i javis kad moze doci tj. da je beba dosla kuci...nama je dosla i 15-i dan uredno ali i cak nakon par mjeseci kad se u zgradi rodila jos jedna beba pa ona navratila da vidi moju S i ako ti sama ne da broj telefona, trazi
Ni kod nas se patronazne ne najavljuju i bas sam isto komentarisala, isto da su socijalni radnici pa provjeravaju. Zato je jednom poljubila vrata, mi bili napolju, a ona zvonila. Mahdi je fino spavao, evo ga opet zaspao na meni, pa sam ga spustila na kauc. MAloprije je povratio i mene i sebe do koze, prozdrljivko. Bambi, pa jes' me klinknula?
Bambi ja sam prvom sinu stavljala siroko ali to je bilo prije 8 godina, pa vise neznam, a i ako smo trebali njemu je sada 21 dan tako da smo mozda trebali svakako ranije, ma strpit cu se jos 9-10 dana kad nam je prva kontrola i pitat cu pedijatricu, a sto se tice patronazne, kao i sve kod nas imam osjecaj da sam je pocastila da bi mi dosla i vise puta nego sto treba ali nisam u inat vise mi je zlo od tog cascenja
Bambi hvala Animagical jel kod tvog bebaca tecna stolica kao proliv sa nekim zrnima zuckaste boje
to je normalna stolica bebe koja doji ta ce zrna postajati sve krupnija,kao sjemenke... kod nas je i preobilna,pa zna doci do vrata...razmisljam o vecim pelenama...
Ja sam za pocetak kupila velicinu pampersa 2, medjutim on je stalno bio sav mokar, pa smo kupili 3, i mogu ti reci da su mu bolje jer one su za kilazu 4-9, a moj medo je veliki tako da je to nasa velicina
bebix taman da te uhvatim, ti mi ovo znas reci ja trebam voditi ajnura na kontrolu s mjesec dana jel tako? i to u dz stari grad jel? jel ja trebam da se narucim, jel ima nesto posebno kojim su danima/smjenama zdrava djeca a kojim bolesna? ili da ja samo spremim njega kad mu bude mjesec i odem? i jos, gdje je pedijatar u starom gradu, jel na prizemlju? sta trebam ponijeti, cini mi se pelenu? i jos knjizicu i otpusno iz bolnice jel? uh,al ispitah svasta... hvala kono unaprijed
Jutric od nas dvoje Nas danas ceka veliko "pakovanje", uh mrzim spremati torbe a pogotovo raspremati Moj A takodjer pomalo kise, ali se nadam da nije nista ozbiljno, bas ne bih voljela da nas masi sunecenje Joj on je postao presmjesan, kad je na stomaku, upre se na koljena i podigne guzu, pa je njise naprijed - nazad (vjerovatno pokusava da puze)
Joj istrpite sa kakicama, a i sa stalnim budjenjima (regulisat ce se jos malo) , mi smo imali kakicu nakon svakog podoja (upoznala sam sve vrste i strukture kaka )
Sweet- ja mislim da je to nju uhvatio neki "skok", jer se sjecam da je bas u tom periodu moj A bio isti (ja mislila poludjet cu)... A sjecam se da su bas u tom periodu Entinte, Mersiha i Ljubicica pisale o istim problemima, tako da je to def "nesto" sto ih popusti za 10ak dana
bebix taman da te uhvatim, ti mi ovo znas reci ja trebam voditi ajnura na kontrolu s mjesec dana jel tako? i to u dz stari grad jel? jel ja trebam da se narucim, jel ima nesto posebno kojim su danima/smjenama zdrava djeca a kojim bolesna? ili da ja samo spremim njega kad mu bude mjesec i odem? i jos, gdje je pedijatar u starom gradu, jel na prizemlju? sta trebam ponijeti, cini mi se pelenu? i jos knjizicu i otpusno iz bolnice jel? uh,al ispitah svasta... hvala kono unaprijed
evo mene bebac jeo pa se oduzilo Animagical trazila sam broj ambulante s. grad ali sam ga negdje zagubila, uglavnom trazi na informacijama, nemoj ici prije nego sto nazoves, kad ti se jave to je centrala trazi da te spoje sa pedijatrijom, reci da je bebi prva kontrola i pitaj koja dr radi sa tom djecom, fina ti je dr aida krekic i amra nemogu se sjetiti prezimena, uglavnom pitaj kad jedna od njih radi ostale meni nisu nesto Pedijatar je u prizemlju u desnom cosku ulaz iza portirnice, mozes i pitati reci ce ti, ponesi pelenu ja ponesem i pamucnu i pampers, ponesi knjizicu i otpusno, sretno mi cemo ubrzo iza vas aBd
Ako neko zna za neki skok u 8. mjesecu - nek mi javi..ja ne znam šta mi se dešava sa malim...prije, spustim ga u krevetac, on sam zaspe...budio se samo da papa na 2 - 3h...sinoć me je slomio sa buđenjima - od 1h se budio na svaki sat, a od 5h oči k'o fildžani...deverala s njim do 7 i 15 i prebacila ga ćaći, ja odspavala nekih 45 min..al svejedno, koma sam...odoh sad malog utrapiti svekrvi i pozavršavat' neke gluposti po gradu..jes' brate mili lijepo kad jede i ostalu klopu, pa nije više 100% ovisan o meni...nikolica i prikolica punih 8 mjeseci..vakat je da i mama odahne koji sat... lady - u sub sam bila u Azelu u gradu i vidjela sam bijele štramplice...ne znam jesi li našla, al eto, da znaš da imaš ih tu...nisam ti samo sigurna za veličinu...
HAHA al ti se lijepo ismijah za muzekovo prepadanje! Ladyblue...ma kad sam cula ,mislim nidje veze-ma to nisu navijaci nego idioti koji pod tom krinkom hoce belaj praviti. Jos kad mi rekose da je prijateljska - ma ja bih ih sve u zatvor!
super beba...ne znam sta da ti kazem - moja jos uvijek ima skokove a sad ce 14 mjeseci!
evo mene bebac jeo pa se oduzilo Animagical trazila sam broj ambulante s. grad ali sam ga negdje zagubila, uglavnom trazi na informacijama, nemoj ici prije nego sto nazoves, kad ti se jave to je centrala trazi da te spoje sa pedijatrijom, reci da je bebi prva kontrola i pitaj koja dr radi sa tom djecom, fina ti je dr aida krekic i amra nemogu se sjetiti prezimena, uglavnom pitaj kad jedna od njih radi ostale meni nisu nesto Pedijatar je u prizemlju u desnom cosku ulaz iza portirnice, mozes i pitati reci ce ti, ponesi pelenu ja ponesem i pamucnu i pampers, ponesi knjizicu i otpusno, sretno mi cemo ubrzo iza vas aBd
hvala bila sam se zabrinula koga da trazim od pedijatara, nisam znala ko je fin..
HAHA al ti se lijepo ismijah za muzekovo prepadanje! Ladyblue...ma kad sam cula ,mislim nidje veze-ma to nisu navijaci nego idioti koji pod tom krinkom hoce belaj praviti. Jos kad mi rekose da je prijateljska - ma ja bih ih sve u zatvor!
super beba...ne znam sta da ti kazem - moja jos uvijek ima skokove a sad ce 14 mjeseci!
iskreno, nadam se da će se situacija promijeniti do mog odlaska na posao (doduše, ima još 3 i po mjeseca)...za sve krivim zube, a ne mogu da vidim situacija, ne da mi da priđem ustima.kad hoću da vidim donju vilicu, pokrije je jezikom...
i da, mali je usvojio novu vještinu - stajanje bez čuvanja za namještaj (naravno, računanje je u sekundama )...al' se još nije okuražio da napravi koji korak...